Joop Bouma, "journalist van het jaar" plakt weer wat citaten aan elkaar 😥😡🤔

Deel dit topic

Reacties

Mkl87
Zetten ze er ook even een grafiek bij waarin het verloop te zien is van de populatie vossen, ooievaars en buizerds?
+3
hoest
Wat een lamlul
Hier hadden we verdeeld over 3percelen van in totaal 12 ha minimaal 15 kievit, 2 scholekster en 7 grutto's. onze vriend de steenmarter was er blij mee.
1 stuk zelfs nog greppels vol water gezet maar er is zeer weinig groot geworden. En dat zonder een cent subsidie want ik heb geen zin om met de nvwa te moeten discussiëren over de laatste cm water
familie pelle
Beetje tegenstrijdig artikel. In de grafiekjes in het artikel zie je dat de weidevogelpopulaties in de reservaten het ook niet goed doen. Daar zou je dan ook je vraagtekens bij moeten zetten.....
+3
Tinus
De inmiddels lui geworden "journalist van het jaar 2018" Joop Bouma, plakt hier wat citaten achter elkaar. Alles is bij monde van een "expert" met een stevig bias. Behalve de titel. Die had de Joop al geschreven voordat hij op zoek ging naar mensen die dit voor hem wilden beamen.

Milieuorganisaties hebben er geen moeite mee om te zeggen dat de klok voor boeren geslagen heeft. Dat vreemd genoeg de moderne boeren niet meer van deze tijd zijn. Ik denk dat we juist moeten concluderen dat weidevogels niet meer van deze tijd zijn. Er zijn gewoon te veel predatoren, er is te veel natuurgebied waar ze zich niet thuis voelen, te veel verstedelijking en door de toegenomen regeldruk bestaat het weidelandschap van de jaren 50 ook al 70 jaar niet meer.

De boeren uit die tijd krijg je niet meer terug en de weidevogel dus ook niet.
hypotheekboer
@Tinus @puntertje @hoest
trek het maar breder. De wensnatuur is niet van deze tijd. Zolang de predatoren niet beheerd worden, wordt het niks met de weidevogels. De bereidheid is er bij veel mensen wel om tijd te investeren in nazorg, ondanks te lage tegemoetkoming voor gederfde inkomsten. Discussie moet niet gaan over de laatste cm water maar over behaalde resultaten.

Afgelopen weekend nog een groot artikel in de Leeuwarder Courant over de teloorgang van het weidevogelbeheer na het overlijden van Hessel Agema(Skalsumer) te Kollumerpomp. Was helaas wel grotendeels vanuit perspectief van de vogelwachter geschreven. Als er rente en aflossing opgebracht moeten worden, past weidevogelbeheer helaas maar slecht op een bedrijf.
+2
puntertje
Een kiekendief is voor de koffie uit een naburig stukje 'natuur', een wildernis met vnl. distels en boompjes ('je moet natuur z'n gang laten gaan') al twee keer overgevlogen. Hij richt zich nu op de meerkoeten, alle weidevogels zijn al op. De tegemoetkoming voor gederfde inkomsten voor agrarisch natuurbeheer (is dus helemaal geen subsidie) is bij lange na niet toereikend, de extra tijd voor beheer wordt helemaal niet betaald. Maar je doet je best, en dan wordt je weer in de zeik gezet door zo iemand die er z'n werk van heeft gemaakt anderen overal de schuld van te geven. Mijn nazorger is zwaar gefrustreerd en opperde vangkooien en vergif om het antal predatoren terug te dringen. 'Dat wordt gevangenisstraf, niet doen' heb ik gezegd. Ik denk dat hij er de brui aan gaat geven.
John Spithoven
Grutto's aan het vermoorden om er zuivel mee te exporteren.

PS. Materiaal nog niet geschikt om het strohok er mee op te strooien

(klik om te vergroten)

John Spithoven
Die doet ook mee

(klik om te vergroten)

+1
huske
@John Spithoven maar ééntje? Dit jaar was het rustig maar het record staat bij mij op 19 ooievaars die achter de maaier aan liepen. Ik was klaar met maaien en hun waren ook klaar met opruimen
weurding
@huske als ze alleen maar opruimen wat er doodgemaakt was of verminkt dan ging het nog🤫
+2
kanniewaarzijn
Bijzondere vossen en andere roofdieren hebben ze daar. Die wachten tot de kuikens kadavers zijn en komen ze dan pas oppeuzelen. Hier in de omgeving gebeurt dat al vóór het maaien.
+1
Bekkink
Hier gaat het wel goed met de vogels in de buurt😊
Flamingo's ✔
Ooievaars✔
Kraaien✔
Eksters✔
Buizerds✔
Ganzen✔
Spreeuwen✔
Scholeksters✔
Kievits✔
Duiven✔
Het lijkt hier wel een grote dierentuin😜
cs-agrar
@Bekkink zit je naast een vogelopvangcentrum?
Bekkink
@cs-agrar nee, dit is echt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0