Stikstofaandeel PAS-melders ongewis

Het is onduidelijk hoeveel stikstofruimte er precies nodig is voor bedrijven die onder het Programma Aanpak Stikstof via een melding konden voldoen aan hun wettelijke verplichting.

Dat bleek donderdag 18 juni tijdens het Kamerdebat. Landbouwminister Carola Schouten liet weten dat zij de PAS-melders per brief gaat vragen of de gemelde activiteit nog steeds gaande is. Op basis daarvan moet het ministerie bepalen hoeveel stikstofruimte daarvoor nodig is. Tot nu toe is aangenomen dat er voor de PAS-melders gemiddeld 11 mol per hectare per jaar nodig is.

Deel dit topic

Reacties

+1
jg
Dit wordt een frauduleus drama .
+1
m uut m
Ik heb nieuws voor Carola !
Die ruimte hoef je niet te zoeken.
Want die gebruiken we al!
jg
@m uut m Die wil ze bij anderen weg gaan halen . Pas bedrijven krijgen voor dat ze een brief ontvangen nog de tijd om de aantallen etc in orde te maken. Koeien worden duur ?
+1
Noorderling
@jg wat wil je er nu nog aan doen dan?
Gerealiseerde stal capaciteit is leidend. Ben je geen koe voor nodig.
jg
@Noorderling Dus moet een ander inleveren om ongebruikte capaciteit van PAS bedrijven te legaliseren.
+1
Noorderling
@jg vergunning is een recht te mogen produceren, geen plicht.
dan heeft de overheid teveel vergunningen afgegeven, of die koeien er wel of niet lopen maakt niet uit.
Die stok wordt met fosfaat andersom ook gebruikt, zitten onder het plafond maar teveel rechten in omloop.

Als die afname in stuks vee na 2018 meegeteld zouden mogen worden was de reductie al lang behaald.
verbi
@Noorderling PAS melding is geen vergunning, denk als puntje bij paaltje komt dat ze blij mogen zijn dat ze koeien mogen houden.NB wet dat is een vergunning.
matt
@Noorderling volgens mij moest een pas melding,binnen tijdstermijn gerealiseerd worden (dieraantallen)
Anders verviel de ruimte weer.
Lepus
@m uut m ...en toch draait de wereld gewoon door. Volgens alle Vollenbroekers een raadsel.
+1
Frans Z.
Iedere scheet weten ze van je,maar dit niet.
+3
Gerrit v Schaick
@Frans Z. iedereen vult toch de mei telling in. En daar moet je al een paar jaar ook de huisvesting invullen incl vloertype, dus ze weten het echt wel. In ieder geval van de koeien
hans1980
@Gerrit v Schaick lijkt me ook
slagroomvla
Dit is gewoon tijd rekken, om dit over de verkiezingen heen te tillen..
+1
Heeft tante carola zelf in Oenkerk de zaken op orde ??? ER KOMT EEN OPLOSSING VOOR DE PAS BEDRIJVEN dat zijn haar woorden, wij gaan daar niet voor inleveren, en ook dit is een gemaakt/gewenst probleem , amoniak is geen probleem .
sil
Na de pasmelding had je drie jaar de tijd om de uitbreiding te realiseren en de dieraantallen te behalen. Wat is je hoogste dieraantal, maakt niet uit welke datum, dat wordt je vergund aantal. Is je pas melding hoger, bij velen zal dit zo zijn, vervalt simpelweg de rest.
Noorderling
@sil het project dient gerealiseerd te zijn.
Over die invulling kun je het hebben.
cornelissen
@sil Ik denk ,dat de groep ,die na half 2015 heeft uitgebreid niet zo groot is, je wist immers toen ,dat er rechten kwamen en de groep ,die voor half 2015 aan het bouwen waren hadden de vergunningen wel in orde .
Volgens mij is de groep , die een stal gebouwd of uitgebreid na aanwijzing van de natura 2000 gebieden en die de natuurvergunning niet in orde hebben groter. Immers zeker tot zeg 2011 gaven verschillende gemeentes bouwvergunningen af, zonder je te attenderen op een nb vergunning en degene , die de aanvraag voor je verzorgde heeft vaak verzuimt dit bij de provincie te regelen en de veehouder vond het kennelijk wel goed .
Overigens had je tot de invoering van de pas nog wel de tijd om het te regelen dmv. extern salderen, wat ook veel gebeurd is , maar om diverse redenen in verschillende gevallen ook niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN