Commissie-Hordijk: stikstofreken- en meetsysteem voldoende, Aerius niet geschikt

De berekeningen van emissies en depositie van stikstof over heel Nederland, op lokaal niveau en voor de berekeningen van sectoren daarin is voldoende maar er zijn verbeteringen nodig.

Deel dit topic

Reacties

Farma_boerke
Niet goed genoeg voor de lokale beoordeling. Model moet verbeterd worden. Maw de vergunningverlening komt weer stil te liggen.
+3
STOPPEN MET DEZE ONZIN , en de verantwoordelijken strafrechtelijk vervolgen , en naar een werkkamp verbannen.
kanniewaarzijn
Dit Blabla-verhaal moet kennelijk weer een hoop verhullen.
+2
+2
BertK
Klopt de reductieberekening van snelheid beperking ook niet meer. Bouw weer stilleggen?
casev
Quote:
Het rekenmodel kan robuuster door de depositie niet op een hexagoon, maar op een hoger aggregatieniveau te berekenen waardoor de onzekerheid bij de doorrekening afneemt. Dit kan bijvoorbeeld door te werken met clusters van hexagonen ingedeeld naar habitattype.

Ok..... volgt u het nog?
+1
Jean-PierreK
@casev, als ik het goed begrijp willen ze ipv naar iedere hectare te kijken naar een gemiddelde van een aaneengesloten habitat kijken. Dit is vaak dus een grotere oppervlakte. Dat zou extern salderen dan ook iets makkelijker kunnen maken lijkt mij.
BoerBart
@Jean-PierreK
Ik denk dat dit ook bedacht is voor de piekbelasters. Ze pakken meer hectare's van een Natura-2000 gebied bij elkaar. De (geschatte) depositie van de emitterende piekbelaster vlakbij het gebied is dan per Ha (Hexagoon) iets lager.
Hierdoor hoeven er minder bedrijven weggekocht te worden.
Jean-PierreK
@BoerBart, ik weet niet hoe het ministerie het ziet, maar het efficiëntste zou volgens mij zijn om bij uitkoop niet te kijken naar de hoogste hoeveelheid mollen/ha. Het totaal aantal mollen op overschreden habitats lijkt mij efficiënter. Zeker als de habitats met een kleine overschrijding er uit gelaten worden; daar wordt de KDW door andere maatregelen mogelijk wel onderschreden.
+8
John Spithoven
gelderlander.nl/binnenland/…

Wat is de basis van de spoedwet nog??


Voor de mensen die twijfelden, Geesje en Jan Cees hadden en hebben gelijk.

Aerius is ongeschikt.
+3
Jaan.
@John Spithoven De vergunningverlening kan beter gestaakt worden
Maak eerst maar even geloofwaardig beleid mevrouw Schouten
Het huidige systeem is een moeras van drijfzand 😡😡

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0