15 procent meer zuivelconsumptie in coronatijden

De zuivelsector was 2020 gestart met mooie vooruitzichten, maar de coronacrisis heeft daar op zeer korte termijn verandering in gebracht. “In bepaalde weken moesten we tot 50 procent meer consumptiemelk of 40 procent meer boter produceren, terwijl de verkoop van typische producten voor de foodservice en de horeca volledig wegvielen. Aanpassen was het sleutelwoord doorheen heel deze crisis”, vertelt BCZ-voorzitter Catherine Pycke. Tegelijk is de thuisconsumptie van zuivelproducten met 15 procent gestegen in de eerste drie maanden van dit jaar.

Deel dit topic

Reacties

milkman1
Als ik zie hoe slecht de kinderen hier soms eten😣, maar een (dubbel ) toetje gaat er altijd in....😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkoop en boter geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN