Als de stikstofregels steeds worden aangescherpt, lukt het niet om boer te zijn

Melkveehouder en akkerbouwer Alfred Scholten: ‘Een keer houdt het op’.
De strengere reductie van de stikstofuitstoot moet grotendeels van boeren komen. Volgens Alfred Scholten – zijn erf grenst aan een Natura2000-gebied – zijn nog meer regels niet te doen.

Niet een kwart minder stikstofuitstoot in 2030, maar een halvering. Het slotadvies van de commissie-Remkes liegt er niet om. Een groot deel van die beoogde reductie moet bij de boeren vandaan komen, vooral van boeren met een bedrijf dat grenst aan een zogeheten Natura 2000-gebied. Een zo goed als onmogelijke opgave, vindt Alfred Scholten. Samen met zijn vrouw runt hij een melkveehouderij en een akkerbouwbedrijf in Winterswijk dat in de buurt ligt van vier van zulke beschermde natuurgebieden.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Ga je niet aan fosfaatrechten kapot dan wel aan stikstof

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0