Nederland kan landbouw niet steunen in coronacrisis; het geld is op

De Europese Commissie staat lidstaten toe om GLB-geld te gebruiken om boeren in de crisis te steunen. Nederland zal daar geen gebruik van maken, laat minister Schouten weten; alle geld uit dat programma is al uitgegeven.

Deel dit topic

Reacties

ted9
Aan natuurbeheer zeker.
Nevergiveup
@ted9 Zeker , en er is ook nog zat geld beschikbaar van de 1,35 biljoen 1.350.000.000.000 Euro
Die de Europese bank met één druk op de knop genereert. Kan ook zo naar 10 biljoen , maakt niks uit , vele landen doen dit al.

Totdat ...... 💥
+1
Porky
@ted9 neer,ze gaan met nog tig andere landen een corona medicijn kopen waarvan ze niet weten of het wel werkt, conclusie : er worden weer honderden miljoenen over de balk geflikkerd, en door zulke figuren worden we geregeerd, maar dr komen verkiezingen aan , tijd voor een andere wind, maar ja, dr zijn er net als in den haag van die "klevers" die vasthouden aan hun gewoontes ,en maar blijven stemmen op bv cda ,cu, vvd, wat doen die voor je? Wat heeft bv cda v de boeren betekend de laatste jaren? NIKS,en CU ? kunnen beter opgaan in groen links, wat een links zooitje is dat ook zeg.en rutte? veel beloven ,en weinig geven doet een gek in vreugde leven.
weurding
Quote Reactie van @Porky:
neer,ze gaan met nog tig andere landen een corona medicijn kopen waarvan ze niet weten of het wel werkt,

t is net landbouw
+1
groeier
Is puur discriminatie.
+7
ted9
@groeier Als er nog een standbeeld komt van Carola wat ik klein acht. Trekken ze dat over 25 jaar wel van zijn sokkel bij de hevigste voedselrellen ooit.
+1
hypotheekboer
@ted9 kan nog wel sneller komen dan we denken
+14
weurding
Trut
+5
demelkboer
Met alle respect maar wij als landbouw met uitzondering van siertelers en frietaardappeltelers hebben weinig te klagen in de landbouw. Als melkveehouders moeten geloof ik helemaal onze mond houden
+11
George
Quote Reactie van @demelkboer:
hebben weinig te klagen in de landbouw

Man je hebt een melkprijs van 1978
+1
hofmiddelburg
@George En de kosten verdrievoudigd.
+1
apel
@demelkboer Ga is ff rekenen joh. Inflatie enzo. Met eenzelfde prijs als 35 jaar geleden of zelfs lager ben jij tevreden?
+3
dewittemotor
@apel Nee, maar puur door de Corona valt de schade mee t.o.v. andere sectoren
+2
Erco
@demelkboer je hebt echt n klap van de molenwiek gehad he?
+1
bio boer
@Erco aan carona hebben na genoeg geen schade paar euro cent per kg melk en wat van de vlees en kalver prijs we hebben bijna de totale omzet nog de discussie dat we een belagelijke melkprijs staat hier los van zo lang we de wereld markt nog op gaan met de melk is daar weinig aan tedoen
verbi
@bio boer Wat heb ik aan omzet als er geen marge is.Van omzet kan ik niks betalen van marge wel en daar schort het aan.
+3
bio boer
@verbi niets daar gaat subsidie ook niet mee helpen maakt het probleem alleen maar erger het enige waar de politiek ons mee kan steunen is de inport eisen gelijk trekken met nl regels
+2
Nevergiveup
@bio boer zou het omdraaien.

De Nederlandse regels gelijk aan EU.

Ik zal het nog makkelijker maken. 1 regel : De deposito op waarde Duitsland (x140).

Dan is alles ineens rustig hier op prikkebord , malieveld , RVO, LTO , FDF , Bouw Agractie , Etc. Etc.

Hee Carola , trut , je wilt de grond van ons he , ik zal je vertellen , NEVER AND NEVER AND NOOIT NIET !
+1
duitser
[@ De Nederlandse regels gelijk aan EU.

Weet je het zeker?
Nevergiveup
@duitser nee ik weet het niet zeker , die ene over stikstof wel.
+1
duitser
@Nevergiveup Achso......alleen wat je past. Overal is wat
bio boer
@duitser Denemarken stikt het ook van de regels
+2
hans1980
@Nevergiveup elke lidstaat mag zijn eigen natura2000 gebieden aanwijzen elke lidstaat mag haar eigen beheer en depositie invullen.

Het is compleet van den zotte dat natuurgebieden grenzend aan Duitsland aan de ene kant v/d streep moet boerderijen gesloopt worden en voldoen aan alle emissie eisen .
Aan andere kant mag men gewoon met varkens/kippen koeien dicht aan gebied zitten !

Zo moetwillig de landbouw slopen voor een paar plantjes op afgegraven humushoudende grond.

Ze zijn veeeeels te ver gegaan!
duitser
@hans1980 tsja.....dat zeggen ze hier ook. Maar dan andersom 🤷‍♂️
+5
pieta
@bio boer Ach een paar cent melkprijs, een beetje minder voor de uitstootkoeien en wat minder voor de kalveren. Wij zitten nu op 32,5 cent vd melk wat anders waarschijnlijk wel 38.5 cent was geweest. Wat zware koeien weggedaan wat zomaar 50 cent per kg minder opbracht en 15 kalveren die denk ik 100 euro stuk minder opbrachten. Zet dat maar even om naar jaarbasis en zeg maar opnieuw dat het niet zo veel is. Gaat gewoon vd winst of of telt bij sommige misschien wel bij het verlies op. En er zijn er altijd waar het erger is. Maar waarom moet een zzp-er een x-bedrag per maand krijgen aan steun omdat ie niet werken kan en wij volop werken waar we door de Cororna veel minder tot minder niets mee verdienen door de Corona en geen enkele steun hoeven te krijgen?
bio boer
@pieta het is wel minder zit meschien ook wel in een luxepositie met een redelijke omvang van 1.2 miljoen liter bio melk voor mei 45 cent was vorig jaar nog 51 cent verwacht nog niet in de rode cijfers tebeland het kan ook niet altijd goed gaan droogte is meer een bedreiging voor het bedrijf dan paar cent minder beuren voor de melk 45 cent in wel minimum als we het structureel krijgen kunnen de cijfers eens rood zijn zou het knap vinden dat het regulier red met 32 laten we er van uit gaan dat het ook weer omhoog gaat
pieta
@bio boer Dus jij beurt 6 cent minder. Het gaat mij er om dat we niet hoeven gaan te roepen dat het wel meevalt. Ach ja de melkprijs is op jaarbasis twee keer een modaal inkomen gezakt. Ik vind ook dat we het zeker deels zelf op moeten kunnen vangen. Maar waarom moet een zzp-er wel tegemoet gekomen worden? Die moet een paar maanden geen inkomen ook maar op kunnen vangen. Steun voor horeca etc die moeten sluiten of veel minder toegang kunnen verlenen heb ik wel begrip voor.
Noorderling
@pieta
Juist, 20% minder inkomsten gaat 100% af van het resultaat. Is maar 10.000euro per maand... Als je dan ook nog je wintervooraad volledig mag kopen gaat de kaars gauw uit.
bio boer
@Noorderling de meeste koeien boeren hebben nooit echte crisses gekend zo als fipronil melkfabriek failliet tbc in de veestapel flekziekte bij de kippen botelisme als je dat allemaal hebt overleeft wordt je niet meer zo bang voor een crises uiteidelijk komt alles wel weer goed kan niet altijd maar mee zitten soms zit het gewoon tegen andere keer weer mee vele drachten die gaat harstike failliet staan nog zo sterk as een huis allemaal gebeurt in 20 jaar
pieta
Quote Reactie van @bio boer:
de meeste koeien boeren hebben nooit echte crisses gekend

Ook weinig echte hoogtijdagen.
vaak
@demelkboer Denk ook eens aan de Agrarische Belegger.
Mega klappen. Ook dat is een vorm van ondernemen.
+2
verbi
@demelkboer Moet je effe het verhaal van Dhr scholten horen in een andere topic dan denk je wel anders.Zijn bedrijf gaat kapot door deze bull shit en dan kom jij met deze opmerking. Kijk eens wat verder dan je eigen toko.Er wordt toch niks verdient, al 3 cent van de melkprijs in de coronatijd is bij ons toch 24000 euro ja als je dat meevallen noemt? Een kinderhand is schijnbaar gauw gevuld.
matt
@verbi jij rekent de maandelijkse min,meteen maal 12 zo ver is het nog niet.

@vaak beurs is vorig jaar gigantisch gestegen,kansen genoeg gehad om te
Verzilveren.
verbi
@matt Oke daar heb je gelijk in misschien iets te kort door de bocht. Maar om nu te zeggen het valt toch wel mee dat vindt ik dus niet.
+5
Zwaagdijk
De melkboer heeft gelijk, topic gaat over Corona dan zwijnt de melkveehouderij redelijk door heen. En natuurlijk scheelt het. Maar als kermis exploitant of horeca of die pieper boer. Zit je gewoon totaal in de shit.
Melkprijs is laag maar dat is markt. Sorry. En ondernemen is ook stoppen. Melk Veehouderij produceert te duur. Tenopzichte van de rest van Europa.
George
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Melk Veehouderij produceert te duur. Tenopzichte van de rest van Europa.


Ook dat is zanik , ook in de rest van Europa is het armoede lijden met deze melkprijzen , of beter gezegd in de rest van de wereld. Het is niet te geloven dat dit zo blijft duren.
Bartlehiemboer
@George Het zal ook niet lang meer duren de bubbel staat op knappen
Arum
😀
verbi
@Zwaagdijk Melkprijs is al zeer lang te laag zijn prijzen van de jaren 80. En om nu te zeggen dat is de markt vindt ik dat toch een vreemde opmerking.Kreeg onlangs de gelegenheid om een inkoper van een supermarktketen te spreken , nou die snapt dus niet dat die boeren voor kostprijs willen werken want dan houden ze dus eigenlijk niks over. Hij zei het moet kostprijs plus zijn. Je werkt toch niet die hoeveelheid uren om uit de kosten te komen, er moet echt iets overblijven. En zolang de boeren voor hun ego denken dat ze veel verdienen dan houden we dat zo en pakken we de marge zelf aldus de beste man.En dat heeft niks met stoppen te maken maar vondt het wel een open gesprek en hij had ook nog gelijk ook.
+1
Zwaagdijk
Markt, reageert altijd. Als er 1 liter tekort is en dat wordt bekend wordt het duur. Maar zolang iedereen denkt dat er zat is blijft het goedkoop. En dat zal het eeuwig blijven door alle subsidies/toeslagrechten.
Als het echt zo slecht was dan stoppen ze kat achter kat. Maar groters worden groter dus het zal gaan.
+1
matt
@Zwaagdijk steeds meer omzet,met een klein beetje marge.
Kan hard van je af gaan,als het tegen zit.
+1
Zwaagdijk
@matt heb je gelijk in. Zie je bij ons in westfriesland met de tulpen broek fabrieken. Heel veel omzet voor flinterdunne marges.
Nu Corona er is komen er geen Keniaanse rozen. Dus dat gaat mooi.
Alles wat niet in de massa is in Nederland. Dat overleeft het niet in de sierteelt. Veel voor weinig. En automatiseren.
matt
@Zwaagdijk jouw afzetmarkt herstelt?
+3
Zwaagdijk
@matt mijn markt gaat nu goed. Maar lelies , chrysanten is niks. En vooral echte export produkten die ver moeten. Orchideeen bijvoorbeeld is totaal niks. Heel erge verschillen in de sierteelt
+1
Erco
@Zwaagdijk sierteelt heeft ook gouden jaren gehad of mag ik dat ook niet zeggen? Er werd gezegd dat wij weinig te klagen hebben en onze mond moesten houden. Ja als je naar de coronaperikelen kijk wellicht dat t nog meevalt maar nu we nog minder vangen dan we al deden moeten we maar onze mond houden? Als je n flinke financiering hebt en het alleen met melken moet verdienen is t niet veel wat je overhoudt.
+1
Bekkink
@Zwaagdijkals de voedselprijzen stijgen in de winkels is de consument binnen korte tijd failliet, de rest van de kosten kunnen ze niet meer opbrengen. En de extra tjes (vakanties, grote tv) gaan niet door. Dus de boeren worden nog net in leven gehouden zodat ze goedkoop voedsel leveren.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Maar groters worden groter dus het zal gaan.

Dat komt niet door het melken, maar door de grondprijsstijging. Het enige dat opgeleverd heeft in de landbouw.
Kringloper
Maar een Miljard Voor het corrupte Afrika doen ze niet moeilijk over.
+1
Bartlehiemboer
@Kringloper Als we nu zouden boeren in Afrika dan kregen we meer steun van Nederland dan hier in eigen land als ik het zo lees
+1
hofmiddelburg
@Bartlehiemboer Daar word je als blanke boer omgelegd, schiet ook niet op.
weurding
@hofmiddelburg maar ze schieten wel 😉
duitser
@hofmiddelburg hoe lang zal het duren voordat dat hier ook gebeurt?
Zwaagdijk
@Kringloper zo zijn al die rozenkwekers hier ook failliet gegaan door de subsidie na afrika...
casev
@Zwaagdijk en toch denk ik dat er in afrika onder die bloememtelers daar op dit moment ook de nodige koppen gaan rollen....
Zwaagdijk
@casev dat denk ik ook. En tuurlijk hebben sommige gouden jaren gehad. Allemaal terug gestopt in de toko. En als het dan niet wil dan na de kloten. Hoge pieken diepe dalen. En de pieken die komen al minder.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
56
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
0