Farmers Defence Force - Koning Stratego speelt zijn spel

Op 8 juni jl. presenteerde het Adviescollege Stikstofproblematiek – ‘commissie Remkes’ – haar eindadvies. Met daarin de ‘landbouwopdracht’ aan het Kabinet om een stikstofreductie van 50% te realiseren voor onze sector: een verdubbeling ten opzichte van hetgeen Rutte III beoogd.

Zijn wij: verrast? Verbijsterd? Lamgeslagen? Welnee: het advies van de commissie Remkes is immers een perfect geregisseerd toneelspel.

Meer: farmersdefenceforce.nl/koning-stratego-speelt-zijn…

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+18
slagroomvla
Goede samenvatting, 1 groot toneelstuk! Nergens aan meewerken, dat is de beste optie.
hans1980
Ja klopt geheel
+2
hofmiddelburg
Kom er maar in Bennie.
Noordoost
Goed stuk
+6
Erik!!1979
Er is niets verteld over de miljoenen coaching geld wat er belooft is gesproken. Bijna alle belangenbehartigers hebben financiële problemen door de hoge vergoedingen die de bestuurders krijgen. Om die overeind te houden komt het goed uit dat er voor bijvoorbeeld het voer gedrocht (volgens mij) 40.000.000 euro ter beschikking staat voor oa LTO om daarmee de melkveehouders te ondersteunen. Ook agractie vind dit interessant. Mij hebben ze ook verteld dat meeloper nmv in hoofde van de voorzitter heeft laten vallen dat ze die gelden niet kunnen missen.
sorry
@Erik!!1979 onze tonproater uit lage mierde is opvallend stil...
Daats
@Erik!!1979 vertel eens wat over 't bestuur van fdf ipv altijd over anderen
+1
Erik!!1979
@Daats 😂dat wil jij ook niet. Ik heb mijn wantrouwen geuit over een ex bestuurder en dat is ook weer niet goed. Grapjas 🙈🙈🙈
Daats
@Erik!!1979 zonder enige onderbouwing niet nee.
Woutertje77
@Erik!!1979 de vouchers die een boer kan besteden kan uitsluitend bij een adviseur die via Rvo komt. Voerindustrie heeft ook adviseurs maar die moet je zelf betalen. Hier houd geen één organisatie iets aan over.
+1
Erik!!1979
@Woutertje77 en dat geloof je zelf?
+1
Woutertje77
@Erik!!1979 nee, dat zijn de feiten. Verdiep je er even in.
Jaan.
@Woutertje77 je kunt van rvo voucher krijgen
Er komt niemand van rvo
Jaan.
@Woutertje77 De groene hogescholen en WUR ontwikkelen samen een opleidingsaanbod voor boeren, tuinders en bedrijfscoaches op het terrein van stikstof. Boeren en tuinders krijgen vouchers waarmee zij deze cursussen kunnen financieren en waarmee zij tevens begeleiding kunnen inkopen door onafhankelijke bedrijfscoaches.

Bron omgevingsweb.nl/wp-content/uploads/…
matt
@Jaan.

Omg het staat er echt,een tegoed bon voor een stikstofcoach.
Ga nou eens gewoon werken,en hou ons niet van het werk.
Land gaat kapot,aan die flauwekul 😞

hen te begeleiden bij deze keuzes en hen te helpen om de juiste financiële regelingen en instrumenten in te zetten. De groene hogescholen en WUR ontwikkelen samen een opleidingsaanbod voor boeren, tuinders en bedrijfscoaches op het terrein van stikstof. Boeren en tuinders krijgen vouchers waarmee zij deze cursussen kunnen financieren en waarmee zij tevens begeleiding kunnen inkopen door onafhankelijke bedrijfscoaches.
Woutertje77
@Jaan. Nog niet mbt tijdelijke voetspoor heb ik begrepen. Zie beantwoording Kamervragen
+11
Boerderie
@Erik!!1979 Erik, ik stel voor dat je je mond houdt over zaken waar je niks vanaf weet. Bij NMV hebben we niet eens adviseurs, omdat wij vinden dat dat niet strookt met primair belangenbehartiging. Ook geen projecten, zelfde verhaal, doen we niet omdat wij alleen t belang van onze melkveehouders voorop willen stellen, dat strookt niet altijd. Hoewel ik ook zie dat er ook positieve kanten aan kunnen zitten.

Dat jij NMV meeloper noemt, geeft ook wel aan dat je niet zo dicht op het vuur zit. In de kringen waarbinnen ik bivakkeer wordt juist gezegd 'NMV wil niks', recente uitspraak over duurzaamheidsgedoe waar wij ons hard maken voor verdienmodel van de boer. Maar om invloed uit te kunnen oefenen, moet je wel met mensen en organisaties in gesprek zijn én blijven. Laat je verder niet zo opnaaien door anderen, die jou uitspraken laten doen over zaken waar je totaal geen inzicht in hebt. Staat een beetje knullig. Fijn weekend!
+1
mlkvhoudr
@Boerderie Zo vilein kan alleen een dame zijn 😃
Jaan.
@mlkvhoudr en terecht
Erik moet zijn muil houden
Zo doe je dat
Nmv heeft geen pilottak maar wil wel graag mee praten
+6
Boerderie
@mlkvhoudr echt waar, ik heb respect voor iedereen. Maar kom niet aan mijn club. Als iets terecht is, dan vind ik dat je daar voor moet staan. Maar ik laat de mensen waarvan ik zie hoe hard ze hun best doen met een schamele bestuursvergoeding (die zelf van mening zijn dat je het dan ook doet voor de zaak, niet voor het geld) niet zo wegzetten. Helemaal niet als je wél positief bent over een club waar ego's prevaleren boven algemeen belang van je achterban. Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel. Daarom voel ik me ook mega betrokken bij dit werk (en voel ik me nog steeds persoonlijk geraakt door beleid, al ben ik geen boerin meer), maar onterecht mijn bestuurders afzeiken of in een slecht daglicht stellen valt daar ook onder.

Verder Pais en Vree
+1
mlkvhoudr
@Boerderie
  • . Helemaal niet als je wél positief bent over een club waar ego's prevaleren boven algemeen belang van je achterban

Ik heb mij er zeker over verbaasd dat de voorman van die bewuste club ondanks verzoeken van zijn partner om te stoppen met het voorzitterschap, er niet voor gekozen heeft om afstand van de troon te nemen toen daar gelegenheid voor was, dat heb ik wel als een egokwestie ingeschat.

Voor de rest word ik mijn hele leven al omgeven door vrouwen met een duidelijke eigen mening, dus ik het wel waarderen
+3
pieta
@Boerderie Erik kopieert hier slechts een andere prikker die NMV wel eens meeloper noemt. Steekwoorden zijn Friesland, nieuwe stal, grondgebonden, latente ruimte, knelgeval, iets juridisch met individuele zware last, met accountantsverklaring dat ie direct failliet zou gaan, boert nog steeds trouwens, had toen nog hypotheekvrije grond en om het spannend te houden iets met Cor en nelissen. 😁
+1
Boerderie
@pieta uiteraard herkende ik de quote. Ik word enkele malen per jaar geconfronteerd met de gevolgen van die situatie op ledenbijeenkomsten. Het is jammer, maar ik hoop dat hij ooit ziet dat NMV als enige partij tegen fosfaatrechten (sinds Harm Wiegersma voorzitter is, heeft die er alles aan gedaan tegen te houden, samen met Klaas, ik was getuige via Netwerk Grondig) dat niet klaar kon spelen.

Zelfs het feit dat ik me hoogstpersoonlijk hard gemaakt heb voor het niet korten van grondgebonden bedrijven doet hem niet milder stemmen richting mij of NMV. Nouja, daarom werkt die opmerking bij mij ook wat als een rode lap 😜
+1
Jaan.
@Boerderie misschien handig om een keer vragen te beantwoorden
1 wat was de gedachte van de nmv over de knelgevallen die er gemaakt zijn?
2 wat is de inzet van nmv geweest om die bedrijven te helpen?
cornelissen
Quote Reactie van @Jaan.:
misschien handig om een keer vragen te beantwoorden1 wat was de gedachte van de nmv over de knelgevallen die er gemaakt zijn?2 wat is de inzet van nmv geweest om die bedrijven te helpen?

Daar komt geen antwoord op, hoewel H.Wiegersma op een vergadering eens verteld heeft ,dat de overheid maar met financiële compensatie moet komen,zonder verder enige actie te ondernemen.
Erik!!1979
@Boerderie de NMV is 2 jaar na de NVV opgericht. Mijn vader en daarmee ik zijn lid vanaf het eerste uur en zijn toen ik naar Duitsland ging nog lang sponsor geweest. NVV is groter geworden als de varkenshouderij afdeling van de LTO. Waarom is de nmv dat niet?
Erik!!1979
@Boerderie waarom is de belangenbehartiger grondig opgericht?
Erik!!1979
@Boerderie waarom is innovatief uit de knel opgericht?
robbies
@Erik!!1979 waarom moet een beleidsmedewerker van een belangenorganisatie zich verantwoorden voor het ontstaan van andere belangenorganisaties of de structuur van belangenbehartiging in andere veehouderijsector?? Ik snap wel waarom je geen antwoord zal krijgen op zulke vragen
Erik!!1979
@robbies waarom ontstaan er andere organisaties als de eerste goed is? LTO heeft naar mijn mening gefaald. Daarom zijn er mensen geweest die vakbonden opgericht hebben. NVV heeft het goed gedaan anders kregen ze niet zoveel leden. (Al hebben ze gefaald bij de inbraken bij veehouders anders was FDF niet ontstaan) NMV heeft de leden niet gekregen, waarom niet? Waarom zijn er andere opgestaan om het weer te proberen? Ik denk dat deze vragen terecht zijn. En dat ze hier niet beantwoord worden dat begrijp ik ook nog wel. Ik hoop dat de NMV ze voor zichzelf gaan beantwoorden en het daarna zo goed gaan doen dat de rest overbodig wordt.
+1
robbies
@Erik!!1979 in je eerste 2 zinnen vat je de strijd van elke belangenbehartiger samen. Jij vindt dat LTO het niet goed gedaan heeft. Ik vind dat ook, maar er zijn collega's die het tegenovergestelde vinden. In zo'n gevarieerde sector als de melkveehouderij ontkiemt er in elke achterban weleens ontevredenheid. Ook binnen de NVV is er ontevredenheid in de achterban. Het samenvoegen tot POV werd door de hardliners binnen NVV als verraad bestempeld. Die zagen liever 2 separate belangenbehartigers met elk 1000 leden die elkaar het kot uitvechten en niks voor elkaar krijgen. Maar dan ben je in ieder geval nog zelfstandig als organisatie. Is dat belangenbehartiging?

De vraag die elke belangenbehartiger zich moet stellen is hoe je die ontevredenheid handelt. Dat is door in gesprek te gaan met de stromingen in je achterban en hopen dat je ze binnenboord kunt houden. In de turbulente melkveehouderij is dat niet gelukt en daar vinden Grondig en IudK hun ontstaan. Laatstgenoemde is volgens mij inactief en kreeg ook geen aandacht binnen LC, itt de nertsenhouders. Grondig kan een blijvertje zijn.

Agractie en FDF ontlenen hun bestaan aan iets anders dan ontevredenheid binnen de achterban van reeds bestaande belangenbehartigers.
Tijd zal leren welke rol zij gaan innemen in het hele speelveld. Ik denk dat Agractie op termijn opgaat in LTO en wil FDF een rol blijven spelen, dan moeten ze heel snel op zoek naar een beter bestuur. Met Sieta en Mark ben je als belangenbehartiger uitgespeeld. Maar daar denk jij waarschijnlijk weer anders over.
achterhoeker2
@robbies Door halsstarrig tegen extern salderen te zijn moet de reductie door inovatie en techniek gebeuren met alle kosten die erbij horen.
Laat die boeren die stoppen willen ,hun stikstofruimte duur verkopen er komt dan grond vrij ,wat weer nodig is om grondgebonden te worden want dat is de enigste realistische weg.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @robbies:
In zo'n gevarieerde sector als de melkveehouderij ontkiemt er in elke achterban weleens ontevredenheid

Dat is wel heel erg gemakkelijk om dat zo af te doen. Het is al jarenlang duidelijk dat LTO alleen maar gaat voor de grote intensieve bedrijven. Alles wat daarbuiten valt (extensieven, pachters, akkerbouwers, tuinbouw) worden door LTO uitgeleverd en hard ook!
+1
robbies
@kanniewaarzijn is LTO de enige belangenbehartiger dan? En daarom is het goed dat er alternatieven zijn
Nevergiveup
@Erik!!1979 Denk dat Erik het goed omschrijft , de paracitaire belangenbehartigers die toch wel zeker zijn van een riant inkomen hebben wel op meerdere punten gefaald , zeker als je oprecht kijkt naar hun leden die zich in allerlei bochten moeten wringen door onbehoorlijk bestuur en regels voor te weinig / geen verdienste.
Erik!!1979
@Boerderie waarom is agractie opgericht?
+1
Erik!!1979
@Boerderie ik zal je helpen. FDF is opgericht omdat er criminelen ingebroken hadden bij een varkenshouder en dat vond Mark de laatste druppel en heeft mensen opgeroepen om zich hiertegen te weren.
Erik!!1979
@Boerderie wat heeft de NMV gedaan voor de knelgevallen?
Erik!!1979
@Boerderie waarom heeft de NMV het stikstof plan in 2015 mee ondertekend?
Erik!!1979
@Boerderie hoe staat het met de derogatie?
+2
familie pelle
@Erik!!1979 als jij je eens verdiept had in de geschiedenis van de melkveehouderij en de standpunten van de nmv destijds dan had je deze vragen zelf kunnen beantwoorden. Alle gezeik is begonnen met afschaffen melkquota. Zowel de fosfaatrechten en dus knelgevallen, verdeeldheid in de sector, verkrijgen van derogatie enz enz. Is het gevolg van afschaffen quota. In tegenstelling tot (voor kort) de club van Cornelissen en jaan was er een andere club die tegen afschaffen was en dat was de nmv. En nu de nmv verantwoordelijkheid houden voor de teringzooi?
+2
Erik!!1979
@familie pelle waar lees jij dat ik NMV verantwoordelijk houd voor de rotzooi? Daarbij was en ben ik nog steeds voor een Europees melkquota systeem.
familie pelle
@Erik!!1979
Quote:
. waar lees jij dat ik NMV verantwoordelijk houd voor de rotzooi?

Dat lees ik Aan je vraagstelling. Het is iig het antwoord op je vragen.
Erik!!1979
@familie pelle jij weet wie ik verantwoordelijk houd voor de bende in de belangenbehartiging. En dat is de NMV niet. Maar ze een spiegel voor houden is nooit verkeerd vond ik.
Weidezicht
@familie pelle ja dat leest als een aanval op nmv. Wat was de club van jaan? Want die heeft volgens mij met geen ene club gevoel.
Erik!!1979
@Weidezicht is geen aanval. Zijn vragen die iedereen moet stellen bij een 25 jaar bestaan. Dat is volgend jaar. Ben eens kritisch als NMV. Vecht voor de melkveehouders of stop er mee. Mijn ouderlijk bedrijf heeft ze de kans gegeven door direct lid te worden.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Vecht voor de melkveehouders of stop er mee.

De meeste bestuurders van de NMV zijn van goede wil en hebben de beste bedoelingen. Maar helaas hebben ze in het verleden ook mollen binnen die organisatie gehad. Waren die er niet geweest, dan was alle onzin (hierboven genoemd) niet eens aan de orde.
Erik!!1979
@kanniewaarzijn dat weet ik ook. Ik heb heel veel vergaderingen bij gewoond, zelfs toen ik in Duitsland woonde. De bedoelingen waren goed.
Daats
@Weidezicht innovatief uit de knel
m uut m
@Erik!!1979
En dan hadden @Jaan. en @cornelissen de stal wel vol gehad. Of waren ze dan ook knelgeval ?
+1
Erik!!1979
@m uut m quotum had nooit afgeschaft mogen worden, daar is alle ellende mee begonnen.
m uut m
@Erik!!1979
Vindt het prima zonder mq.
Maar de vraag was hadden @Jaan. en @cornelissen dan de stal wel vol gehad ?
Erik!!1979
@m uut m die hadden waarschijnlijk net als veel andere geen nieuwe stal gebouwd. Die hadden waarschijnlijk met de oude stal meer overgehouden als nu met de nieuwe. De reden dat jaan nog boer is is dat hij gigantisch goede technische resultaten haalt, anders was hij failliet gegaan.
m uut m
@Erik!!1979
Dus met het mq moest je in oude meuk melken anders kon het niet ?
Erik!!1979
@m uut m in nieuwe stallen ook niet. Het gaat toch niet om wat voor stal je hebt of hoeveel koeien je hebt. Het gaat er toch om dat je met plezierig werken een redelijk rendement haalt zonder veel stress.
m uut m
@Erik!!1979
Je lult er omheen.
Erik!!1979
@m uut m wat wil je dan horen ?
pieta
@m uut m Nee, maar een stal zetten voor verdubbeling waarbij je ook nog het MQ kopen moest kon financieel niet uit bij de meesten. Een kleinere (wellicht simpelere) stal wel.
cornelissen
Quote Reactie van @m uut m:
@cornelissen dan de stal wel vol gehad ?

Ik was grondgebonden aan het bouwen, dus zonder fosfaatrechten was ik een eind gekomen
m uut m
@cornelissen
Dus mq kopen kon wel maar fosfaatrechten niet ?
Vreemd.
Erik!!1979
@m uut m heel simpel. Melkquotum zorgde ervoor dat je niet hoefde te ondernemen. Je moest alleen goed voor de koeien zorgen en je aan de wetgeving houden. Je had eigenlijk een vast inkomen en vanwege de belachelijke hoge waarde kon er nooit iets fout gaan. Voor de gekke zoals ik was er genoeg escape mogelijkheden om toch flink te groeien. En dat moest weg van de LTO. Hoe dom kun je zijn?
m uut m
@Erik!!1979
Wat een onzin.
Tijdens de periode met het mq fluctueerde de mp net zoals voor en na die tijd.
Wij hebben hier alleen een goede mp als de melkproductie in Amerika of Oceanië tegenvalt.
Erik!!1979
@m uut m gaat over de verhouding melkprijs kostprijs. En die hield het melkquotum in evenwicht. Het enige nadeel daaraan was dat het moeilijk uitbreiden was.
pieta
@m uut m Nee, hij had een plan waarbij een voorwaarde was dat hij zonder geld in enige rechten te steken de stal vol kon zetten.
cornelissen
@pieta Wel grondgebonden
pieta
@cornelissen Ja en? Was dat van belang?
pieta
@cornelissen Met behoud van MQ was het je ook niet (gemakkelijk) gelukt.
pieta
@m uut m Dan hadden ze de stal niet of kleiner gezet of op een andere manier iets gedaan.
cornelissen
Quote Reactie van @familie pelle:
In tegenstelling tot (voor kort) de club van Cornelissen en jaan was er een andere club die tegen afschaffen was en dat was de nmv. En nu de nmv verantwoordelijkheid houden voor de teringzooi?

Ben overigens al lid van de nmv sinds JC Vogelaar voorzitter was en dat is al lang geleden.
Inderdaad was de nmv tegen afschaffing van het mq, maar het was duidelijk sinds medio zeg 2010/2011/2012 dat dat een gepasseerd station was .
Ik zit altijd achter in de zaal en dat verhaal van achter de bestuurstafel werd daar sinds 2010/2011/2012 als wensdenken beschouwd en gezien het besluit van de Europese unie als niet realistisch beschouwt. Wat dus ook klopte. Ik zie niet,wat ik daar als gewoon lid achter in de zaal voor invloed op uitgeoefend heb op wel of niet afschaffen.van het mq.
In 2013 heb ik extra grond gekocht ( om grondgebonden te kunnen uitbreiden) en ben ik eigenhandig in 2014 begonnen met de bouw van een nieuwe stal. De onderbouw in 2014 en in 2015 was ik met de bovenbouw bezig, wat gezien de visie van NZO/LTO in 2013, brieven van het ministerie aan de tweede kamer en het warning early systeem van een andere club onder leiding van K.Romijn( die leiding had de staatssecretaris hem gegeven,werd als vertegenwoordiger van de sector gezien door het ministerie ) mijns inziens wel verantwoord was.
Dit bleek dus geheel anders uit te pakken voor mij en kennelijk ook voor andere leden van de nmv, als ik zo op de ALV luister bij de rondvraag.. Dan roep je dus als voorzitter van de nmv , dat je tegen fosfaatrechten ben en gaat als meeloper er mee akkoord en laat je leden, die hier door in grote moeilijkheden komen stikken, behoudens een e-mail van:zoek maar een advocaat. Daarvoor ben je dus kennelijk en ook andere leden ,die in moeilijkheden zijn gekomen lid. En dan praten we nog niet eens over alle voorkennis van weet ik niet wie, voorafgaand aan de peildatum gezien de WOB stukken .
+1
familie pelle
@cornelissen
Quote:
. Inderdaad was de nmv tegen afschaffing van het mq, maar het was duidelijk sinds medio zeg 2010/2011/2012 dat dat een gepasseerd station was .
Ik zit altijd achter in de zaal en dat verhaal van achter de bestuurstafel werd daar sinds 2010/2011/2012 als wensdenken beschouwd en gezien het besluit van de Europese unie als niet realistisch beschouwt. Wat dus ook klopte. Ik zie niet,wat ik daar als gewoon lid achter in de zaal voor invloed op uitgeoefend heb op wel of niet afschaffen.van het mq.

Grootste flauwekul argument uit de Nederlandse belangenbehartiging. Je staat voor wat je predikt!!
De grootste lobby voor afschaffing van mq in Europa kwam uit dat kleine Nederland. Andere landen hadden hier helemaal niet zo’n belang bij. Jij was erbij toen lto besloot voor afschaffing te pleiten. Tenzij je je lidmaatschap toen hebt opgezegd heb je hiermee dus ook ingestemd. Nu het allemaal een teringzooi is geworden kan de nmv het oplossen. Ik ben blij dat nmv zich hier niet al te druk mee maakt.
cornelissen
@familie pelle Ben nooit lid van lto geweest.
arie.j
Quote Reactie van @familie pelle:
Grootste flauwekul argument uit de Nederlandse belangenbehartiging. Je staat voor wat je predikt!!De grootste lobby voor afschaffing van mq in Europa kwam uit dat kleine Nederland. Andere landen hadden hier helemaal niet zo’n belang bij. Jij was erbij toen lto besloot voor afschaffing te pleiten. Tenzij je je lidmaatschap toen hebt opgezegd heb je hiermee dus ook ingestemd. Nu het allemaal een teringzooi is geworden kan de nmv het oplossen. Ik ben blij dat nmv zich hier niet al te druk mee maakt.

Jullie vliegen erkaar in de haren over iets wat niet klopt.
Tegenstanders afschaffing Quotum hadden het altijd over de melkprijs.
Zijdelings kwam daar de mest en milieu wetgeving wel eens bij kijken maar dat door mest en milieu de boelhelemaak spaak zou lopen en de sector zelfs op slot zou gaan heb ik in die jaren voor 2015 nooit van welke club dan ook gehoord.
Dan is het zo dat tot afschaffen melkquotum een tien jaar voor 2015 al was besloten.
Geleidelijk werd het beleid er ook op aangepast, als eerste kwamen open grenzen aan de EU voor zuivel en inkomenstoeslagen.
Verder werd het quotum elk jaar wat groter.
En het afschaffen tegenhouden zou alleen met een gekwalificeerde meerderheid (ongeveer 2/3 ) van de EU leden gekund hebben. Waarbij die open EU grenzen er gebleven waren
+4
robbies
@arie.j dan ben je niet ingelezen. Er circuleert een column van toenmalig voorzitter Hans Geurts uit 2013 ofzo waarin hij waarschuwt voor het fosfaatplafond
+2
familie pelle
@arie.j
Quote:
. Zijdelings kwam daar de mest en milieu wetgeving wel eens bij kijken maar dat door mest en milieu de boelhelemaak spaak zou lopen en de sector zelfs op slot zou gaan heb ik in die jaren voor 2015 nooit van welke club dan ook gehoord.

Zucht Arie. Ik heb een Déjà vu. Ik heb dit verhaal van jou al eens eerder onderuit gehaald. Zal het linkje maar weer eens opzoeken
arie.j
Quote Reactie van @familie pelle:
@familie pelle Arie. Geen dank;

Ja, dat heb ik al eens eerder gelezen.
En dat is een verhaal over mogelijk tegen een plafond aan lopen direct na 2015.
Als de leden van de NMV dat echt hadden geloofd , dan hadden ze alle nieuwe schuren klaar en vol gehad per begin 2015.
In werkelijkheid was was die column iets wat ook bij NMV leden geen bijzondere indruk maakte
Een geluid in de marge , en meer niet
De vorige keer dacht ik al, hoe bestaat het dat als dat een zwaar en doorslaggevend argument naar voren was gebracht ik er zo weinig meer van weet.
Het anrwoord is dat het een paar keer werd genoemd door de NMV, maar dat het niet echt leefde als tegenargument.
Het bewijs daarvoor is hun officiele rapport" Afschaffing van de melkquotering een historische vergissing""
Hier de link, lees het na, en vertel dan waar iets over een fosfaat of milieu plafond staat al argument tegen afschaffing
nmv.nu/wordpress/wp-content/…
+4
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
Een geluid in de marge , en meer niet

Dat geluid werd wel op meer plekken gemaakt. Maar dat werd gewoon weggehoond. Dat mag LTO zichzelf gewoon kwalijk nemen. Ze hebben het totaal verkeerd ingeschat (met zijn allen LTO/overheid/melkfabrieken) en durven het amper of niet openlijk toe te geven.
+5
robbies
@arie.j rapport van NMV is uit 2007. Column is uit 2010. Voortschrijdend inzicht noemt men dat.
arie.j
Quote Reactie van @robbies:
@arie.j rapport van NMV is uit 2007. Column is uit 2010. Voortschrijdend inzicht noemt men dat.

Dat kan jij wel zeggen, maar feit is dat er nooit door de NMV in een later rapport of studie iets anders is gezegd.
Maar ik zal niet kinderachtig zijn, hieronder de link naar resp. het jaarverslag van de NMV over 2010 en over 2011
En als jij er iets in kunt lezen over fel tegen afschaffing melkquotering wegens het fosfaat en Stikstofplafond dan ben je een knap iemand.
nmv.nu/wordpress/wp-content/…
en
nmv.nu/wordpress/wp-content/…
robbies
@arie.j in hoeveel jaarverslagen van LTO is er gesproken over het fosfaatplafond? Laat dat NMV het maar 1x benoemd heeft, dan is dat alvast 1x meer dan LTO. En al hadden ze het nog 100 keer gezegd, dan had dat niets veranderd voor jou.
+3
George
Quote Reactie van @arie.j:
Hier de link, lees het na, en vertel dan waar iets over een fosfaat of milieu plafond staat al argument tegen afschaffing

Tjeetje Arie , het doet toch wel pijn dat NMV een beter inzicht had dan jou favoriete clubje.
Wat Pieta schrijft heb ik al zoveel keren geschreven dat LTO en de zuivel alles totaal verkeerd hebben ingeschat door in te zetten op afschaffing quotering. Ik ga nog een stapje verder , het was het reinste wanbeleid ooit gevoerd in de belangenbehartiging van de Nederlandse landbouw , ze hebben veel mensen op het verkeerde been gezet!
arie.j
Quote Reactie van @George:
Tjeetje Arie , het doet toch wel pijn dat NMV een beter inzicht had dan jou favoriete clubje.Wat Pieta schrijft heb ik al zoveel keren geschreven dat LTO en de zuivel alles totaal verkeerd hebben ingeschat door in te zetten op afschaffing quotering. Ik ga nog een stapje verder , het was het reinste wanbeleid ooit gevoerd in de belangenbehartiging van de Nederlandse landbouw , ze hebben veel mensen op het verkeerde been gez

Jij bent een schorre wat afgedraaide plaat wat de melkquotering betreft. En gelijk moet en zal je natuurlijk hebben 😂
Maar bij al je reacties tegen de afschaffing voor 2015 kan ik me niet niet herinneren
dat er ooit iets bij was over het fosfaat of stikstofplafond.
George
@arie.j
Het was gewoon geen goed plan om als Nederland in te zetten op afschaffing quotering. Daar waren geen goede redenen voor! LTO en zuivel hebben de plank gewoon flink mis geslagen met hun visie over groei wereldbevolking en welvaart in de wereld en als we het hier niet melken dan doen ze het wel ergens anders en kunnen we daarvan niet profiteren. RFC die riep kom maar op met die melk, wij verwerken alles! Allemaal misvisie , totale misvisie met hun bevrijdingsdag gezanik.
Boeren op verkeerde been gezet !
+1
cornelissen
Quote Reactie van @George:
RFC die riep kom maar op met die melk,

Cees t Hart liet in zijn afscheidsinterview in het FD maart 2015 optekenen ,dat heet Azië aan FrieslandCampina melk ging.
Naar naderhand gebleken is , was deze man voor het vakantiegeld nog te duur
pieta
@arie.j Beter de juiste keus op de verkeerde argumenten als de verkeerde keus op goede argumenten.
LTO had op de 1e vergaderingen het standpunt van afschaffen al ingenomen. De manier waarop ze het presenteerde maakte dat al duidelijk. De voordelen van quotering gingen weg en de beperking op de kg vet te leveren bleef. Dus zijn jullie voor. Vragen over beschikbaarheid voer en afzetruimte mest en de prijzen daarvan werden direct gepareerd. Alleen al wat je betalen kon van de weggevallen quotumkosten.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @George:
ze hebben veel mensen op het verkeerde been gezet!

Dat komt omdat ze de kennis zelf ook niet hebben. LTO kijkt alleen naar hun geliefde zeer grote, zeer intensieve bedrijven. Dat zijn nu precies die bedrijven die flink geïnvesteerd hebben op de overwaarde van de eigendomsgrond. Door die investeringen betaalden zij geen of nauwelijks belasting waardoor de bomen een aantal jaren tot in de hemel groeiden. Daarom riep men stoer dat men de wereld wel eens even zou voeden en men had ook geen landbouwsubsidies meer nodig (!) Inmiddels is de situatie op veel van die bedrijven 180 graden gedraaid; ipv onbeperkt geld bijlenen en geen belasting betalen is het nu aflossen én belasting betalen. Nu komt mij het verhaal ter ore dat diezelfde "ondernemers" vinden dat kleine boeren maar moeten verdwijnen, omdat zij ZELF de subsidies hard nodig hebben. Het kan verkeren....
+1
familie pelle
@arie.j wat je niet WIL zien, zie je ook niet
cornelissen
Quote Reactie van @pieta:
met accountantsverklaring dat ie direct failliet zou gaan

Ook weer iemand ,die fantaseert, heb ik nooit genoemd, wel dat een rendabele bedrijfsvoering niet mogelijk is e.e.a. ondersteund door een accountantsverklaring ondertekend door een registeraccounttent
+1
pieta
@cornelissen Net als jij dik ik het wat aan. Ik heb je toen toch direct gezegd dat heel dat accountantsverhaal van je dikke onzin was. Je verkoopt wat grond en je koopt rechten. Je neemt het verlies en gaat door.
slagroomvla
Quote Reactie van @Boerderie:
Helemaal niet als je wél positief bent over een club waar ego's prevaleren boven algemeen belang van je achterban.

Haha.. misschien is in de nmv geschiedenis verdiepen?!
Boerderie
@slagroomvla ja? Jij zat ook op je knietjes op de Dam vorige week naast Halsema? Of reken je jezelf de daden (terecht) van je voorouders niet toe?

Binnen ieder bestuur is wel eens wat. De afgelopen drie jaar heb ik net fijne mensen met de blik op de bal gewerkt.
slagroomvla
Quote Reactie van @Boerderie:
ja? Jij zat ook op je knietjes op de Dam vorige week naast Halsema? Of reken je jezelf de daden (terecht) van je voorouders niet toe?

Geen idee wat je nou met deze reactie duidelijk wil maken? Dat de nmv een fout verleden heeft , maar dat je dat het huidige bestuur niet aan kunt rekenen?

Of ben je al aan het oefenen voor de tweede kamer, daar zijn ze ook gek op nietszeggende antwoorden..
Erik!!1979
@Boerderie ik heb wel even een paar vraagjes. Ik zal ze hieronder apart stellen en ik hoop dat je er oprecht antwoord opgeeft.
Erik!!1979
@Boerderie om te beginnen wil ik mensen die zich oprecht inzetten voor andermans belangen niet persoonlijk beledigen. Als ik jou beledigd heb dan biedt ik je bij deze mijn oprechte excuses aan.
Erik!!1979
@Erik!!1979 berichten staan even in de verkeerde volgorde. Maar @Boerderie Ik hoop toch dat je er antwoord op geeft. Btw wie denk je dat het lef heeft om mij te vragen om iets op het prikkebord te zetten. Ik doe dat namens mij zelf. Ik heb 1 keertje dat voor jan Cees gedaan omdat hij aangevallen werd zonder dat hij zich kon verdedigen en ik dat niet fair vond.
PIONIER
@Boerderie Idd waar bemoeit die duitster zich mee. Schreeuwt de hele dag maar door hier.
Jaan.
@PIONIER ja, de hele dag door stelt hij zomaar heel nuttige vragen. Nu nog zien of er nuttige antwoorden komen of dat de reactie weer wijverig is van: die irritante Duitser moet zijn smoel houden
+2
Erik!!1979
@PIONIER hele dag stil geweest vandaag tot voor 15 minuten!😉 En dat mag, ik mag ook mijn mening ventileren.
PIONIER
@Erik!!1979 Zeker mag je dat maar snap niet waarom jij je zo druk maakt over Nederland. Jij bent vertrokken omdat je genaaid was volgens jou dus niet achterom kijken.
Erik!!1979
@PIONIER ik kijk ook niet achterom. Als ik even tijd tussendoor heb dan zit ik op zoveel mogelijk websites te kijken of ons bedrijf ergens verbeterd kan worden. Dus ook op prikkebord. En ik interesseer me in de Nederlandse belangenbehartiging omdat ik daar van kind af aan mee opgegroeid ben. Daarom deze vragen. Is best bijzonder toch hoe de NVV zich ontwikkelt heeft. Ben best trots op mijn vader dat hij daar ook een steentje aan bijgedragen heeft.
PIONIER
@Erik!!1979 Voorbij is voorbij. Aan jouw reacties te lezen ben je een gefrustreerd mannetje wat geen afstand kan doen van NL. Je zit hier de hele dag maar FDF de hemel in te prijzen.
Erik!!1979
@PIONIER wat is er dan voorbij???
pieta
@Erik!!1979 Als je je bedrijf wil verbeteren kun je hier maar beter niet kijken. 😁
Erik!!1979
@PIONIER btw, ik ben uit Nederland vertrokken omdat ik het melkquotum te duur vond. Ik heb toen 2,5 euro gebeurt. Kijk maar na, zomer 2005.
pieta
@Erik!!1979 Volgens mij lieg je nu.
Erik!!1979
@pieta waarover zou ik liegen?
+1
pieta
@Erik!!1979 Hadden jullie een vetreferentie van 5% ofzo. De max prijs is namelijk ooit vlgs mij 54 euro geweest en je hebt ook nog allicht een deel volgemolken gehad.
Erik!!1979
@pieta prijs was nog iets hoger. Èèn week te vroeg anders hoogste prijs ooit . Je hebt wel gelijk over het vol gemolken deel, daar moet de lease nog af. Ongeveer 2,5 euro voor niet vol gemolken.
Elvis
@Erik!!1979
Quote:
2,5 euro gebeurt

Is het op?
Erik!!1979
marcsterreborn
@PIONIER je zou haast zeggen dat die Duitser weinig anders te doen heeft
PIONIER
@marcsterreborn heeft ie ook niet want bedrijf is van zijn vrouw.
+1
George
@PIONIER
Tja man wat een gezeik, bij andere is het van de bank.
Erik!!1979
@Boerderie nog een vraagje, wat gaan jullie met de kwestie koemonitor doen?
Elvis
@Erik!!1979 wat daar heb je last van?
Erik!!1979
@Elvis nee, eerder voordeel bij. Het zou mij heel erg goed uitkomen als Nederland geen melk meer mag exporteren omdat ze de export licenties niet goed voorelkaar hebben. Dat geeft een giga boost voor de melkprijs bij ons. (Ik vind dat alleen zo triest voor mijn Nederlandse collega's)
+2
mlkvhoudr
Ik had serieus verwacht dat niemand dit stukje de moeite waard vond om op te reageren, maar zelfs fans van dit stukje.....

Bizar.........
+5
Erik!!1979
@mlkvhoudr 😂😂😂FDF is nog niet dood en begraven 😝😝😝
+1
Hans van Bergen
@mlkvhoudr Puntertje/Volkert FDF is sterker dan ooit en gaan jullie communisten terugsturen naar achter de Oeral. Hoezeer jullie je leugens hier ook verspreiden
mlkvhoudr
@Hans van Bergen ik zal het voor de zekerheid even navragen Hans.
@puntertje ben jij mij?

Niet dat jij als intellueel mij gaat geloven, maar ik ben ooit eens in het na communistische tijdperk met school in Slowakije geweest, gezellig met z'n allen mannetje of 12 aan het werk wat 2 man ook doen. Best gezellig dat communisme maar weinig efficiënt, dus geen communist in mij
+2
puntertje
@mlkvhoudr Ja, ik ben jou, en tevens Jetten, Klaver, Halsema, Lenin, Sinterklaas en ook zwarte Piet denk ik. Of niet Hans(worst)? Het is namelijk allemaal één groot complot en niemand, behalve Hans, heeft het door.
+1
mlkvhoudr
@puntertje nooit geweten dat jij ook mij was zo leer je nog eens wat hier 😎😃
+1
Hans van Bergen
@puntertje Ik zie jouw van 12 km aankomen dus maak je niet druk. Een echte boer zegt niet wat jij hier tiept
+2
puntertje
@Hans van Bergen typen is met een y, moet jij als columnist toch weten. En 'jouw' is een bezittelijk vnw., je zult jou bedoelen.
mlkvhoudr
@Hans van Bergen dat zag je bij mij ook terwijl er 3 anderen zeiden dat je t fout zag 😉😃

Hans ik hoop oprecht dat je hard zit te lachen achter je schermpje en dat dit jouw gevoel voor humor is, of eigenlijk hoop ik gewoon dat je al die onzin die je uitkraamt niet zelf serieus meent
+1
Daats
@mlkvhoudr hans heeft wel door dat ie af en toe gebruikt wordt met idioterie, hij komt er alleen altijd zelf een dag later achter🙈
Achso
@mlkvhoudren wat is exact het verschil met nu in NL? Hoeveel klootjesvolk loopt er op een boerenerf rond, die nog nooit wat gepresteers hebben, maar op de spreekwoordeljjke schep hangen en aanwijzingen geven??
mlkvhoudr
@Achso ik had er van de week nog 1 waarvan ik dacht laat ik me verder maar stil houden😉

Leef op zijn Sallands tegenwoordig

Erger u niet verwonder u slechts.

Maar wat precies bedoel je?
+4
hans1980
FDF komt sterker terug👊💪
marcsterreborn
@hans1980 het loopt me nu al dun door de broek
Farma_boerke
Dat is gewoon het spel. Niets nieuws onder de zon, soms win je soms verlies je.
Jan-T
Wie zit nou het dichts bij de waarheid met dit spel.????
+1
arie.j
FDF wenst niet in discussie te gaan, zover is het mij duidelijk.
Nou ja, ook een standpunt..
+6
hans1980
Stikstof probleem is een gemaakt probleem dus alle respect dat fdf hier niet in meegaat
interessantetijden.nl/2019/09/…
Woutertje77
@hans1980 natuurlijk is het deels een juridisch probleem. Maar er moet wel een oplossing komen. En dan is gewoon aan de zijlijn schreeuwen en tegen zijn wel erg makkelijk
+4
slagroomvla
Quote Reactie van @Woutertje77:
Maar er moet wel een oplossing komen.

? leg is uit. Wat is het probleem? en wat wil je oplossen?
Woutertje77
@slagroomvla probleem is dat we wetten hebben. En afspraken met Brussel. En een grote meerderheid die vind dat die wetten en afspraken nog deugen ook. Dus zit de boel vast. Dus moet er linksom of rechtsom iets gebeuren.
slagroomvla
@Woutertje77 Nee, zo makkelijk kom je er niet vanaf. Even uitleggen wat het stikstofprobleem nou is, en waarom ik als koeienmelker dat op moet lossen..
arie.j
Quote Reactie van @slagroomvla:
@Woutertje77 Nee, zo makkelijk kom je er niet vanaf. Even uitleggen wat het stikstofprobleem nou is, en waarom ik als koeienmelker dat op moet lossen..

Lees het Rapport Remkes 😁
slagroomvla
@arie.j ook al 2 priknamen?
Woutertje77
We zijn tegen, blijven tegen, en zullen altijd tegen blijven. Wel zo makkelijk..
+2
Erik!!1979
@Woutertje77 en daarom flink 🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
Woutertje77
@Erik!!1979 dat heeft tenslotte zoveel geholpen🤣
+2
Erik!!1979
@Woutertje77 de eerste heeft zich al aangemeld 💪💪💪
+2
hans1980
@Woutertje77 dat was nog maar de amuse 🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
+1
hans1980
@Erik!!1979 Ooit wanneer men echt instemt met het Remkes advies staat Den Haag in de fik
Deze onzin duurt te lang
+2
Erik!!1979
@hans1980 ga je ook?🚜
+2
hans1980
@Erik!!1979 kom niet weer thuis tot het opgelost is
+1
Erik!!1979
@hans1980 dat is 2💪
+1
hans1980
@hans1980 zal het maar bij m'n Renault laten , geen geweld natuurlijk
+5
Jean-PierreK
Een gokje: deze tekst is door Sieta geschreven.
Woutertje77
@Jaan. Nog niet mbt tijdelijke voetspoor heb ik begrepen. Zie beantwoording Kamervragen
cornelissen
Quote Reactie van @Erik!!1979:
wat heeft de NMV gedaan voor de knelgevallen?

Ik heb een e-mail gehad van de nmv: zoek maar een advocaat
robbies
.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
156
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
0