Schouten vindt voermaatregel niet ideaal

Minister Carola Schouten van LNV vindt de voermaatregel die de hoeveelheelheden ruw eiwit in krachtvoer tijdelijk beperkt, zelf ook niet ideaal. De maatregel is volgens haar echter wel noodzakelijk, omdat het de enige begaanbare weg is om op korte termijn stikstofreductie via het veevoer te bereiken. En om die stikstofreductie te registreren ten behoeve van de bouw.

Deel dit topic

Reacties

+1
Bekkink
Moeten we haar ook maar een rantsoeneren. Minder calorieen, meer vezels. Droog brood en water.... niet ideaal maar kun je ook van leven
+1
HansBa
Ten behoeve van de bouw....pffff
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @HansBa:
Ten behoeve van de bouw...

volgens mij had mesdag, @JanCees , al uitgevogeld dat er voor de bouw nog voor 60jr aan ruimte was
Noorderling
@cs-agrar
Klopt, niet in alle gebieden zal ruimte nodig zijn. Terwijl wel iedereen mee moet doen. Voor velen zal deze maatregel dus compleet zinloos zijn. Er is geen euro met verhuur te verdienen, 0 compensatie. Je moet alleen maar doen wat een ander zegt, denk dat ze zich gaan vergissen dat de gemiddelde zelfstandige wat meer zn eigen plan trekt dan iemand in loondienst al dan niet van de overheid, waar het geld toch wel over gemaakt wordt.
Farma_boerke
@cs-agrar Daar komt vervolgens de cie Remkes nog overheen die zegt dat een tijdelijke kleine drempelwaarde best mogelijk is en dat de bouw daarmee vlot kan worden getrokken.
JanCees
@cs-agrar klopt er zit strategische ruimte in Aerius blijkbaar wil men die niet zien
Noorderling
@JanCees
En wat als het huidig aantal stuks vee wordt ingeboekt ipv 2018. Dan zijn we er toch ook ipv die kruimels uit het voerspoormlijkt me?
JanCees
@Noorderling wil LNV dit niet en de cie Remkes wil ook alleen werken met data 2017
Noorderling
@JanCees doel en middel worden dus voor het gemak door elkaar gehaald.
Tjeerd en jesse houden woord.
+4
Stroman
Ik heb nog niks geen euros gezien die ze over heeft voor de enige sector die iets kan en wil doen aan het zogenaamde probleem.
+4
bertusvds
Dat moet toch aan te vechten zijn lijkt mij ! het is een maatregel die overduidelijk voor de bouw is en niet voor het milieu. en de veehouder moet een inspanning doen voor een andere sector dus een vergoeding lijkt mij zeker op zijn plaats. vooral in deze tijden nu men het over slavenarbeid enz hebben, dat was ook een verplichte inspanning zonder vergoeding. plus het feit dat we gewoon een vergunning hebben voor onze NH3 emissie
+7
Lepus
@bertusvds We zijn meer dan ooit verbroederd met de negers op de Dam . De eerste de beste bouwvakker die ik tegen kom trap ik in zijn gezicht. Dat mag je roepen als gediscrimineerde
+4
Wolswinkel
[quote We zijn meer dan ooit verbroederd met de negers op de Dam . ][/quote]

@Lepus Alle negers op de Dam

Refrein: Gert & Hermien
bertusvds
@Lepus euhh...nou....
+1
KOC1981
Ok Carola, als jij geen andere oplossing ziet, en het is niet voor het milieu, maar voor de bouw. dan betekend dat gewoon betalen en klaar.
Arum
😀
KOC1981
@John Spithoven wordt hier aan gewerkt? stichting stikstofclaim?
DUS STIKSTOF is geen milieu probleem, heb ik hier altijd beweert, krijgt dat mirakel uut twente toch nog gelijk. Tijd voor opnieuw MASSALE acties ook nu weer SECTOR breed , met alle aanverwante sectoren in de land en tuinbouw, en nu niet alleen in den haag maar overal alles platgooien, dit MOET EN ZAL STOPPEN. En de verantwoordelijken strafrechtelijk vervolgen.OOK DIE verantwoordelijk voor het fosfaat reductie plan .
+1
sjoerd de melker
Wat een bezopen maatregel weer.
Als je produceer dan belast je het milieu, daar ontkomt geen enkele sector en geen enkele activiteit aan.
Wat er nu gebeurd is zonder te kijken hoe efficient een sector werkt gewoon klakkeloos aan de voorkant gesneden wordt.
Ik heb er geen moeite mee om afgerekend te worden op bijvoorbeeld ureum of een ander benuttingsgetal.
Nu worden er echter stuurinstrumenten om de benutting in goede banen te leiden juist afgepakt.
Noorderling
@sjoerd de melker
Exact, wisselen we de stoomschillen in voor tarwe, soya raap voor tgc en het klopt op papier en in de praktijk minder efficiënte eiwit en fosfaat benutting. Maar juridisch klopt het 👍
mlkvhoudr
@sjoerd de melker soms heb ik wel de indruk dat we tegenwoordig bijna net zo veel procederen dan produceren........
Maar we moeten ook niet weglopen voor onze eigen verantwoordelijkheid daarin in het verleden door foute belangenbehartiging
harke
Als de geen stikstof in de lucht zit kun je niet ademen..
bio boer
@harke kunnen schouten wel even op een zuurstof fles zetten kijken hoe lang ze het vol houdt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0