45

Welke sector mag blijven?

Horeca wordt uitgeroeid. Veehouders worden moe gemaakt. Kermis exploitanten zijn mond dood. Wat vind de regering nu wel een goede branche?

Deel dit topic

Reacties

+4
Fly away........
Het moet kapot....
De regering zelf. Liegen en bedriegen.
Misschien heeft TimmerFrans a.s. donderdag wel een idee. 🐀

(klik om te vergroten)

+2
@diezel Wat in generaties wordt opgebouwd,kletsen ze daar binnen een paar minuten naar de prullebak want wil je me vertellen dat er in die paar minuten je een goed verhaal kunt houden
+3
Alles met productie en arbeid is schijnbaar overbodig.
Advisering en bestuurswerk is het nieuwe verdienmodel.
@anonymous_290 Probleem is alleen, dat als de produktie en arbeid wegvallen, je ook geen controleurs, adviseurs en bestuurders meer nodig hebt
+8
De schappen drie weken leeg , is de enigste oplossing.
De zorg en het onderwijs is ook niet belangrijk genoeg. Die hebben ze compleet kapot bezuinigd.
+2
@Erik!!1979 elk jaar komt er nog een paar miljard bij het zorgbudget dus zal wel een beetje meevallen..... en in het onderwijs is geld ook niet het probleem, maar de constante bemoeizucht en bureaucratie die ze word opgelegd van bovenaf....
+1
De Asiel sector mag blijven, de melkkoeien het land uit en de vetweiders, en opvreters erin. Waar dit heen gaat, Joost mag het weten?
Wal keert het schip, ditmaal met fikse schade ga ik van uit. Daarnaast gaat de wereld er nooit zo uitzien zoals elk individu zou willen. De regering vindt helemaal niets, ze wordt gedreven waar ieder door gedreven wordt, overleven.
@de Tank
Quote:
De regering vindt helemaal niets, ze wordt gedreven waar ieder door gedreven wordt,
geld
@Mkl87 geld is een middel, niet de drijfveer.
Horeca blijft er echt wel , en anders beginnen er wel weer anderen opnieuw.
Kermis is voor mij op geen enkele manier een vitale of nodige sector
Het is verder een gekke vraag die je stelt.
Alsof de regering (komt uiteindelijk over de rug burgers) een eindeloze pot met geld beschikbaar moet hebben om ieder bedrijf(je) te redden.
Verdiep je eens in andere crisis voordat je rupsje nooit genoeg aan het spelen gaat.
Het is blijkbaar nooit genoeg. Overheid hoort zeker de super Sinterklaas te zijn?
@arie.j "Het is blijkbaar nooit genoeg" = Overheid.
+1
Quote Reactie van @arie.j:
Kermis is voor mij op geen enkele manier een vitale of nodige sector

Bij veel kermissen is het ook meteen dorpsfeest. Onderschat het niet. Ik vind het in ieder geval jammer dat ze niet doorgaan dit jaar.
Quote Reactie van @pieta:
Bij veel kermissen is het ook meteen dorpsfeest. Onderschat het niet. Ik vind het in ieder geval jammer dat ze niet doorgaan dit jaar.

Zal wel anders zijn dan hier, is hier al bijna 200 jaar afgeschaft.
Overigens, we hebben net 5 jaar oorlog herdacht.
Bij alles wat ik er over gelezen heb ben ik nooit tegen gekomen dat de kermis werd gemist.
+1
@arie.j wel een beetje rare nuance die je schrijft, maar in de oorlog misten vele de boeren (vooral in de stad , cq. eten)

Daar is nu niet veel meer van over , een groot gedeelte wordt nu weggepest.

Maar wie weet , het zou maar zo eens kunnen veranderen.
Quote Reactie van @Nevergiveup:
maar in de oorlog misten vele de boeren (vooral in de stad , cq. eten)Daar is nu niet veel meer van over , een groot gedeelte wordt nu weggepest.Maar wie weet , het zou maar zo eens kunnen veranderen.

Veel ging voedsel ging toen ook naar Duitsland.
Toen was voedsel tekort, maar nu zijn we sinds de jaren 50tig 90% boeren minder en de voedselproductie is een veelvoud geworden.Missen burgers die boeren? dacht het niet.
Mensen in de stad missen boeren niet erg als de winkels en supermarkten uitpuilen van goed en goedkoop voedsel
@arie.j Dat klopt , maar een beetje verderop in de wereld missen ze nog steeds.
@arie.j wij missen de stedelingen ook niet. Broeinesten van veel ellende die het platteland opteren kwa gewassen, vlees gas en grondstoffen. Komt weinig goeds weg.🤫
+2
@arie.j Ik weet niet hoe het bij jullie is. Maar de plaatsen waar ik woon cq gewoond heb is geen kermis gewoon een gemis. Als ze indeze dorpen de kerk sluiten kraait daar zowat geen haan naar denk ik. En dat is bij jou volgens mij weer anders.
@arie.j dit is een gecreëerde crisis. Als de regering het zo wil moeten ze ook zo stoer zijn om te betalen. !!!
Niet zo moeilijk: geiten en de kalversector
+1
Tis wel allemaal willekeur, de een krijgt niks, de ander alles:

Veel jeugdzorgaanbieders (59 procent) zijn tevreden over de compensatiemaatregel die door rijk en VNG zijn getroffen met jeugdhulpaanbieders. Medio april is afgesproken dat gemeenten de omzet van zorgaanbieders in maart, april en mei financieren, op het niveau van voor de coronacrisis. Een op de vijf aanbieders is daar ‘enigszins’ tevreden over en bijna een op de tien is er niet tevreden over. ‘Hoewel wij erkentelijk zijn dat er een maatregel is, is die wat ons betreft onvoldoende. Het is te vrijblijvend voor gemeenten, we hebben onvoldoende garantie, de uitwerking op verantwoording moet landelijk’, zo liet een jeugdhulpaanbieder aan de Jeugdautoriteit weten. ‘Onze tijd gaat op aan het regelen van afspraken, soms per gemeente, in een administratieve onzekerheid over de afwikkeling.’ Ook de duur van de afspraak – drie maanden – vindt deze aanbieder onvoldoende. De gevolgen van corona zullen het hele jaar voelbaar zijn. ‘Wij achten een afspraak voor het hele jaar reëel, effectief en efficiënt en noodzakelijk.’

Meer: binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/…
Quote Reactie van @Grasbaal:
Tis wel allemaal willekeur, de een krijgt niks, de ander alles

Dat is beslist zo.
Maar als er nog een 2e golf zou komen, moet er dan weer zoveel miljarden overheen?
Weet het niet hoor, maar lijkt me dat ergens het een keer vast loopt
@arie.j of van tevoren eens gaan bedenken wat te gaan doen, welk protocol. Nu is alles in de waan van de dag. En omdat men er in de EU er een bende van maken, mag iedereen volgens jou barsten, diegenen die volgens jou geen essentieel beroep hebben.
+1
Ze zijn in Den Haag in ieder geval meester in verschil maken, de ene sector mag goud verdienen, terwijl ze andere gezonde bedrijven laten stikken. Maar wel volop sectoren steunen die hun vergunningen niet op orde hebben.
+1
Zelf denk ik er over alles maar vol bomen te zetten. Een melkveehouderij is bijna niet meer draaiende te houden. Kosten/verdienmodel Maandag de dierenarts om gegevens in te vullen dinsdag Qlip controle, Overheidscontrole Plas Dras, vandaag onderhoud machines zo gaat het de hele week door. Als het verdienmodel met bomen het zelfde is zonder al die fratsen dan is het best leuk. En de burgers zijn ook nog vriendelijk tegen je omdat er geen "dierenleed"stankoverlast etc. is. Ben wel bang dat er dan ineens Boomartsen komen contole op de bomen, burgers die door de bomen het bos niet meer zien etc. Tja,....
@Bartlehiemboer
De kans dat de voedselprijzen nu gaan stijgen is ook nog een mogelijkheid. Doen ze al.
@Bartlehiemboer is een zonneweide geen optie?
@jelleB Nudisten weide?
Zo werkt het.
omroepbrabant.nl/nieuws/3215695/…

Er is geen aanleiding toe, maar we gaan toch even zoeken. 👎
+2
@Mkl87
Het is toch ongelofelijk.
Kan toch haast niet anders dat al die klote-media vooraf hun strategie bespreken. 😞

Vandaag BN De Stem. Pagina 1-3-4-5.

ibb.co/wdmPpgF/
ibb.co/jzjPyy7/
ibb.co/CMNqWJ3/

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

@diezel omroepbrabant.nl/nieuws/3215728/…

Mevrouw woont sinds 2014 in het buitengebied, ik snap wel dat je dat kunt ruiken als je tussen de boeren gaat wonen, maar dat had ze wel eerder kunnen bedenken. Je gaat toch ook niet bij Schiphol wonen en daarna liggen janken dat er zoveel geluidsoverlast is.
+4
@Mkl87
Vond zelf het treurige toppunt toch die klagende ex-varkensboer uit Rijsbergen.

Eerst je eigen varkensstallen goed verkopen, daarna jarenlang tegen de kopers van diezelfde stallen procederen en vervolgens breeduit de media opzoeken over stankoverlast.
bndestem.nl/breda/…
+1
@diezel dat stond er bij omroep brabant niet zo uitgebreid bij. Wat een clown inderdaad.
Quote Reactie van @diezel:
Eerst je eigen varkensstallen goed verkopen, daarna jarenlang tegen de kopers van diezelfde stallen procederen en vervolgens breeduit de media opzoeken over stankoverlast.

Lijkt me dat dan ook de prijs voor verkoop alsnog omlaag zou moeten.
Overigens kan het best flink stinken als je woning op maar 40 meter van een flinke varkensstal staat.
Maar dat wist de verkoper toen hij de stal verkocht en in de woning bleef wonen.
@arie.j 40 jaar geleden verkocht.
Als die mauwkut nou in bedrijfswoning woont, kun je hem mooi als boer eraan naaien. Enkele jaren terug niet ver hier vandaan. Ook varkensboer tegen burger, die meenden dat hij niet mocht bouwen en allemaal tegenhouden. Heeft die varkensboer gemeente ingelicht dat die burger in bedrijfswoning woont en hij geen bedrijf heeft.
Toen waren poppen aant dansen. Heeft die burger halve ha coniferen gezet en nog iets. Mja niet goed voor volwaardig bedrijf.
Mooie was, hij kon zijn toko uit die kwal!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0