Rapport Remkes: ‘Geen oog voor effecten op de samenleving of haalbaarheid’

Boerenorganisaties en politici reageren wisselend op het definitieve stikstofrapport van de commissie Remkes.

Deel dit topic

Reacties

+3
jan.1
Tis duidelijk welke kant het op gaat in dit land,maar ik verwacht als het betaald moet worden in de volgende crisis het geld er gewoon niet is.
Maw,grote lucht fietserij .
+2
hans1980
@jan.1 Nederlanders moeten beter stemmen weg met linkse rotzooi
+1
Lepus
@hans1980 Dat gaat je niet lukken. CDA en VVD zullen tijdens verkiezingstijd weer rechtse praatjes hebben maar als het puntje bij paaltje komt...
+2
Erik!!1979
@Lepus gewoon fvd. Ook bij het corona beleid falen ze. Er gaan meer mensen dood aan ziektes waar ze te laat bij zijn dan aan corona zelf. Alleen borstkanker verwachten ze al 500 extra doden. Rutte en consorten zijn niet capabel.
de Tank
@Erik!!1979 Wat voegt FVD inhoudelijk toe? Ik heb iets gemist blijkbaar, ik hoor alleen van hen dat het kabinet het fout doet(dat spreekt je waarschijnlijk aan) wat ze ook doen.
Erik!!1979
@de Tank dat is een mooi begin. Rest maakt alleen maar alles kapot. Nieuwe partijen kunnen dat veranderen. Moeten ze wel meer zetels hebben.
de Tank
Quote Reactie van @Erik!!1979:
dat is een mooi begin

Een mooi begin? Volgens mij hebben we meer aan constructieve oplossingen aandragen, daar heb ik ze nog niet op betrapt. Een stem op FVD is niet meer dan een proteststem, voor veel voldoende, ik wil ook graag weten hoe ze anders willen.
Lambert1
@de Tank gewoon cda/ vvd stemmen !
Weet je zeker dat deze elende door gaat
Ik stem op fvd ik geef ze de kans !
de Tank
@Lambert1 Ellende zal er altijd zijn in de wereld, kunst is om je dat zo min mogelijk te laten raken. Als FVD voor jou de oplossing is, vooral op stemmen. Niet stemmen is voor mij ook een goede optie.
arie.j
Quote Reactie van @Erik!!1979:
@de Tank dat is een mooi begin. Rest maakt alleen maar alles kapot. Nieuwe partijen kunnen dat veranderen. Moeten ze wel meer zetels hebben

Dat een vreemde opvatting,het gaat altijd erom wat men wel wil.
je ben toch geen anarchist ?
Die willen eerst de hele maatschappij kapot wil hebben dat is helemaal het einde.
Achso
@de Tank wat hebben de andere partijen gedaan Naast afgebroken?
de Tank
@Achso Ik zou nu ook echt niet weten op welke partij te stemmen.
+3
de jonge
@Lepus het cda is mij wel zooooo vies tegengevallen.....en ik ben bij mijn weten nog niet dementerend dus ze kunnen heel mooi praten gaan richting de verkiezingen en de politiek kan weer hele verhalen op gaan hangen dat je bv cda of vvd moet stemmen ipv een kleinere partij of een partij waar de gezetenen niet mee samen willen werken, als je niet wilt dat een partij als pvda oid aan de macht komt, nou ze kletsen maar een eind weg,de laatste 10 a 15 jaar zijn ze al bezig om de landbouw naar de kloten te helpen en het word wel eens tijd dat het roer om gaat......
+2
puntertje
Het socialisme in het oosten van Europa werkte precies hetzelfde. Mensen die met slijmen, kontlikken, elleboog werk en naar beneden trappen zich opwerken in het machtssysteem krijgen het voor het zeggen. Vervolgens gaan ze 'het volk' opdragen wat en hoe ze moeten doen zonder zelf enige kennis van zaken te hebben. Een beetje shoppen uit éénzijdige onderzoekjes zonder zich druk te maken om wisselwerking tussen vele processen en irrealistische eisen stellen omtrent uitkomsten.
En het stopt pas als de samenleving gebrek krijgt aan eerste levensbehoeften. En ironisch genoeg is dit rapport opgesteld onder leiding van een liberale fossiel die ik nog nooit heb kunnen betrappen op enige kennis van natuur.
dewittemotor
Och, het wordt pas spannend in het najaar. Zijn we dan van de Corona af en gaat de economie spoedig herstellen, dan staat ons veel ellende te wachten.
Maar komt dat Corona dan weer terug (bij de kouder wordende temperaturen en veel mensen binnen) vroeg in de winter dan gaan er spannende dingen gebeuren. Immers de periode betreft dan de hele winter en dat is heel wat anders dan nu de uitbraak pas in maart.
Overheid heeft geld dan op. De burger heeft het helemaal gehad met die lock down. Vele bedrijven die nog aan een zijde draadje hangen vallen dan om.
Mocht dit gebeuren dan zal dit eindigen in totale paniek en rampspoed de komende jaren.
Is het natuurlijk wel de vraag hoe we de melkprijs in de benen houden?
vrije boeren
@dewittemotor in het najaar komt het virus in volle hevigheid terug Dit is nog het begin tot dat er een vaccin is
de Tank
@vrije boeren zou kunnen, ik heb die glazen bol weggefilkkerd, misschien heb jij een betere?
Jannus
@dewittemotor Ik denk dat je het aan de voordeur stat te verkopen
+4
joris-ziengs
Persoonlijk vind ik dat de gehele agrarische sector hier pertinent tegen moet stemmen en hier ook verder niks mee moet doen. We zwakken af, het is tijd voor wat burgerlijke ongehoorzaamheid. Alles wat er volgens rapporten en onderzoeken teveel is komt volgens de "onderzoekers" door de agrarische sector. Ik heb daarentegen ook onderzoeken gezien over uitstoot er vervuiling door de randstad, daar hoor je niks van. Waarom moeten wij verminderen, aanpassen en een soort van duurzamer worden? Ik durf het volgende hier wel te zeggen omdat we met gelijkgestemden zitten, op de landelijke media zou je voor gek verklaard worden maar, als wij zouden moeten kunnen halveren, dan zouden ze de randsteden toch ook moeten kunnen halveren? Voor de bewoners daar hoeven ze, als je het met Slochteren vergelijkt, toch geen rekening te houden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0