Illustratie van: Grasbaal

Commissie Remkes: ‘stikstofprobleem komt na corona keihard terug’

De door het kabinet aangekondigde maatregelen om de stikstofuitstoot te reduceren, zijn lang niet ambitieus genoeg. Vraag is ook of ze juridisch standhouden, stelt het Adviescollege Stikstofproblematiek in zijn eindrapport. Strenge stikstofafspraken per provincie zijn nodig en moeten ook in de wet worden vastgelegd.

Deel dit topic

Reacties

+6
George
Wanne kwats.
+1
Jonni
Idioten
+3
ROORDAJ
@Jonni En dat gegrijns op haar gezicht bij het in ontvangst nemen van het rapport. KOTS MISSELIJK WORDT IK HIER VAN.
hans1980
Eerst komt er een recessie door 2e corona golf , deze nep stikstof crisis gaat het niet redden

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Lepus
@hans1980 er komt geen 2e uitbraak.
+2
Nevergiveup
Ze hebben willen en wetens alles uit de kast gehaald om de boeren te bashen.

De waarheid wint altijd.

Er is geen ontkomen meer aan voor deze heren die dit op hun geweten hebben.

De straf zal groot zijn.
+1
Ruitenboer
We kunnen van het probleem voor de landbouw, ook een probleem voor BV NL maken. Op dezelfde manier als de Urgenda zaak eisen dat de kdw voor n2000 gebieden binnen 10 jaar gehaald worden. Is op het randje en gevaarlijk, maar als je wint heeft heel Nederland een probleem industrieterreinen saneren, gebieden ontvolken, onroerendgoed markt crasht, massa werkeloosheid Schiphol en Rotterdam plat geen huizen en wegen meer enz. Als wij dan gedwongen moeten stoppen kun je terugvallen op ten onrechte uitgegeven vergunningen dus schadevergoeding en inkomstenderving vergoeding en planschade vergoeding voor de grond, kon nog wel eens beter zijn dan een sterfhuisconstructie waar we nu heen gaan. Verder zit NL zonder voedsel wat ook wel eens prettig kan zijn. Denk dat het probleem dan heel snel opgelost is. Verlies je de zaak, dan zal de overheid met een verhaal moeten komen dat de werkelijkheid heel anders ligt, en dat ze zich niet aan wetten en normen hoeft, maar dat er bv veel fouten gemaakt zijn in voortrajecten ,dan ze nu verkondigen met beide uitspraken kan het probleem zo klaar zijn. Ben geen jurist maar zou wel eens kansrijker kunnen zijn dan steeds in de verdediging gaan tegen alle onzin die je toch niet tegen houdt en je bedrijf en plezier langzaam leegzuigt. De overheid kan dan kiezen of het land failliet of normale normen net als elk eu land en dat hoeft helemaal geen probleem te zijn de eu wil vele miljarden, voor wat hoort wat.
cornelissen
@Ruitenboer Inderdaad kun je de vraag stellen: als je de vergunningen in orde hebt, wat is dan het probleem?
Volgens jurisprudentie kan men nooit eisen stellen op dit gebied ,die een economische bedrijfsvoering onmogelijk maken zonder schadeloosstelling.
+3
Remkus koop zelf een boerderie , net als tante carola dan kun je ons laten zien hoe het moet , mafkees ga naar noord korea !!!
hans1980
@Detukkeroettwente als we jou toch niet hadden! Perfect
weurding
Tuurlijk komt het terug... na de corona komen verkeer en vliegtuigen weer op gang🙈

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's covid-19 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN