Belangrijkste aanbevelingen Rapport Remkes

Lees hier de belangrijkste adviezen van de commissie Remkes om het terugdringen van de uitstoot van stikstof.

Deel dit topic

Reacties

Melkveehouder6
Dat wordt dus brabants beleid voor heel nederland! 1-1-2025 je stallen emissie arm mits ze ouder zijn dan 20 jaar....
Het lijkt wel of ze in Brabant het kabinitsbeleid moeten uitvinden..
Jean-PierreK
@Melkveehouder6, je zult maar net een emissiearme stal gebouwd hebben, dan moet die voor 2030 weer omgebouwd worden naar een systeem zonder drijfmest als het aan de commissie Remkes ligt.
+1
hans1980
+1
BoerBart
@hans1980
Ik denk de urine in de put onder de stal. De poep middels mestschuif buiten de stal in overdekte opslag.
Jean-PierreK
@BoerBart en dan moet die vloer met kleppen er dus weer uit omdat de mest niet bij de urine mag komen. 🙈
hans1980
@Jean-PierreK nergens ter wereld..
+1
Koeien boertje
Overal aan voldoen.
Extra controles.
Alles via de satelliet.
Zo niet, hou je niks over en ben je met een paar jaar boer af
kanniewaarzijn
Tjongejongejonge…..dit gaat weer helemaal spaak lopen. We gaan alvast op de voorste rij zitten met popcorn!
+1
kanniewaarzijn
Tjongejongejonge…..dit gaat weer helemaal spaak lopen. We gaan alvast op de voorste rij zitten met popcorn!
BertK
Er was iets over soep te melden?

Wat nu als blijkt dat Dwingelderveld onderzoek gewoon klopt en mijn uitstoot komt maar enkele honderden of een paar duizend meter ver weg?
Grasbaal
Deze fundamentele vraag moet dus beantwoord worden: gaat het nastreven van onmogelijke doelstellingen van Europees verankerde aanwijzingsbesluiten van zulke gebieden, nu zo’n twee decennia geleden, voor al het andere? Of willen we in Nederland een realistische balans tussen wonen, werken, landbouw en natuur en zijn we bereid daar op de juiste manier in te investeren?” aldus Trienke Elshof: nieuwsgrazer.nl/topic/220044/
+3
dewittemotor
Ze kunnen beter de melkveehouderij verbieden In Nederland. Dit gaat nergens meer over. Alles wordt volgehangen met sensoren. Komt er ergens iets boven de norm, meteen gigantische boetes. Het gaat gigantisch werk opleveren voor allerlei bedrijven rondom de veehouderij heen. Maar hoe moet je dit allemaal opbrengen met maar 36 cent per liter melk?
Compleet onmogelijk. Voor nagenoeg iedereen. Ook grondgebonden en bio gaan door de mangel.
+7
labella
KNETTERGEK!!!
+1
kanniewaarzijn
@labella Ze hebben werkelijk geen idee waar ze het over hebben!
George
Hig
+7
harke
Het is toch overduidelijk dat de veehouderij zoo snel als mogelijk moet verdwijnen uit Nederland volgens de deskundigen.
Ik zou zeggen kom met een zeer goede oprotpremie en we stoppen snel.
1 ding is wel duidelijk, je kunt met goed fatsoen geen opvolger meer presenteren als je eerlijk wilt zijn tegen je kinderen.
+3
hans1980
Het enigste land ter wereld dat zo met boeren omgaat
duitser
@hans1980 overal is wat
+1
dewittemotor
Veehouderij moet verdwijnen?????? Nee, de melkveehouderij moet eraan. De varkens- en kippenboeren zullen van deze regelgeving weinig last hebben. Geiten en roses worden traditioneel overal van ontzien. Alleen de melkveehouderij is de zak en ik denk vooral het grondgebonden deel daarvan.
ted9
@dewittemotor Over een paar jaar een opstalpremie voor melkvee in je met luchtwasser uitgeruste stal. Weer een nieuwe melkstroom.
Lepus
@dewittemotor Ik weet niet of je het nieuws volgt maar iedere zelfstandige moet verdwijnen. Dankzij de corona krijgt de horeca en detailhandel een duw. Door de 1,5 meter wet vele anderen en zo kan je heel lang door gaan. Er is nu tumult in Duitsland omdat de ECB met biljoenen gaat lopen strooien. Uiteraard moeten de Duitsers (en Hollanders maar die zijn wél slaafs) daar garant voor staan. Ik reken op een Franz Ferdinandje en daarna een periode waar alleen het recht want de sterkste geldt. Alleen zo is het tij der waanzin nog te stoppen.
dewittemotor
@Lepus Ben ik met je eens hoor. Er komt een steeds kleiner groepje rijken en een steeds grotere groepen armen. Ook wordt er vrijbaan gegeven aan multinationals met allerlei fiscale maatregelen en nu ook weer steun met Corona.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @dewittemotor:
het grondgebonden deel

Zo snel mogelijk grond afstoten. Zit je meteen goed voor de aankomende MINAS 2.0.
matt
Heb eens gekeken,wie ze allemaal geraadpleegd hebben.
Zit niet 1 normale boer bij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0