Rijk schroeft prijzen weidegebied omlaag

Rijk schroeft prijzen weidegebied omlaag

DEN HAAGDe rijkspachtprijzen in het noordelijk weidegebied gaan dit jaar met 17 procent omlaag.

Saskia van Westhreenen

De boeren, merendeels melkveehouders, zijn spekkoper nu het matige inkomensjaar 2018 wordt meegewogen in de nieuwe jaarprijs. Het noordelijk weidegebied omvat het grootste deel van Friesland en de Kop van Overijssel. In de Bouwhoek en het Hogeland, de streep grond langs de Friese en Groningse Waddenkust, blijft de prijsdaling beperkt tot 1 procent. Het kabinet laat de pachtprijzen jaarlijks berekenen door de Wageningen Economic Research. De hoogte wordt bepaald volgens de gemiddelde inkomens van de laatste vijf jaar. Pachters in het noordelijk weidegebied moeten dit jaar 535 euro per hectare betalen. De sterkste prijsdaling wordt genoteerd in oostelijk Groningen in de Veenkoloniën en Oldambt. Hier gaan de pachtprijzen omlaag met 21 procent naar 451 euro per hectare. De duurste grond ligt in de IJsselmeerpolders. Boeren betalen er 1135 euro per hectare, 10 procent meer.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Netjes
+2
Coen
@weurding , zo proberen ze de agrarische grondprijs al te drukken, ons Eigen Vermogen verdampt 😞
pietjepuk
Voor die prijzen doe mij nog maar een flink hoekje.
weurding
pietjepuk
@weurding ja hoor wel grond waar je alle mee kunt. Maar dat is in de IJsel meerpolders ook.
Jowi
@pietjepuk Ik kan het er hier ook niet voor krijgen en dan is het ook nog meestal een perceel met een hoop geer of rijker als 4 hoeken of met zo'n prachtige houtsingel en veur wer vuul hoger als achter of andersom.
mlkvhoudr
Hier in Salland daalden ze vorig jaar juist en dit jaar weer gestegen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0