Melkprijs A-ware 2

Vorige topic 75 reacties maar niemand met duidelijke melkprijs A-ware.
Nogmaals waarom zoveel onduidelijkheid?

Deel dit topic

Reacties

+3
Lepus
...omdat de prijs er volgens de overstappers helemรกรกl niet toe doet.
demelkboer
@Lepus wat dan wel
ted9
@demelkboer Het gevoel van thuis komen bij elke vergadering.
+1
@ted9 NA elke vergadering , thuis komen is nog mooier .
Realisme
Waarom zoveel interesse? Wil je overstappen naar a-ware?
Sjaakiee
Ah-lijn 36.25
+2
mlkvhoudr
Mocht iemand de behoefte hebben om het hier te posten maar niet weet hoe het werkt of anoniem wil blijven stuur mij maar een pb bericht dan plaats ik t hier wel kan Arnold door met z'n leven๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜ƒ
+1
cjw73
@mlkvhoudr geen probleem hoor. De prijs voor juni is 32.14 zonder enige bullshit.
mlkvhoudr
@cjw73 kan Arnold weer rustig slapen ๐Ÿ˜ƒ
mlkvhoudr
@mlkvhoudr er zijn berichten over binnengekomen: " de bank rekent op dit moment als je aan aware levert met een melkprijs van min 2 cent TOV gemiddelde, als je klaagt bij directie dreigen ze je contract op te zeggen " aldus de berichten die ik er over binnen kreeg
Frits1
@mlkvhoudr De bank (rabo) rekend hier met het gemidddelde van de melkprijzen die in je boekhoudrapport staan, 3 of 4 jaar. Ook door de verschillen die ontstaan door alle toeslagen e.d.
Bekkink
@Frits1 klopt, als je erg dikke melk hebt scheelt dat nog wel in de prognose. Ik vind het ook raar dat er zoveel vragen zijn over aware melkprijs. Overstappen doe je niet 1, 2, 3 ....De melkprijs kun je zelf ook grotendeels bepalen door toeslagen en dikke melk af te leveren..
+2
weurding
@Bekkink waarom vindt je dat raar? Als er nog net zoveel over gedebatteerd moet worden als over rfc dan komt men hier nog mb's tekort
Bekkink
@weurding stap je over dan?
weurding
@Bekkink nee. We leveren geen melk meer helaas
George
Quote Reactie van @weurding:
nee. We leveren geen melk meer helaas

Helaas? Hoezo helaas? Voor 31,5 cent moeten melken is niet veel helaas aan. 😄
+2
Sjaakiee
@mlkvhoudr onruststoker, zit bovengemiddeld boven rfc en mag bij bank er meerekenen.ga volgend jaar jongveestal bovenbouw eraf doen en ben akkoord met rabo.
mlkvhoudr
@Sjaakiee ik had toegezegd dat ik wel bericht zou plaatsen als mensen anoniem wilden blijven, dat staat er ook duidelijk.

Jij bent tevreden anderen duidelijk niet kan gebeuren lijkt me toch ?

En om je een beetje te plagen zo n verbouwinkje betaal je toch zelf als de MP zo goed is ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‰
+1
Sjaakiee
@mlkvhoudr de helft kunnen we zelf betalen maar helemaal was stap te ver๐Ÿ˜‰
+1
kaas
@mlkvhoudr volgens mij is dat weer een verhaal wat uit de duim is gezogen ,ik heb het er een paar maand geleden nog over gehad en daar zat geen verschil in ,maar als je technisch maar goed draait.en als je klaagt dreigen ze contract op te zeggen dan moet die eerst de statuten beter lezen als ik mij aan alle leveranciers voorwaarden hou en ik zou klagen over de melkprijs dan kan a-ware het contract niet opzeggen dus een verhaal wat weer uit de duim word gezogen om een ander zwart te maken .dus kom maar met bewijs.
mlkvhoudr
@kaas ik geef alleen de berichten door die ik binnen krijg:

Quote:

we zijn binnen gehaald met de belofte een concurrerende melkprijs.
nu je niet kunt veranderen van afnemer, maken ze daar misbruik van..
er wordt een nieuwe fabriek gebouwd van ons melkgeld.
onbegrijpelijk dat de Friese boeren , die direct over gestapt zijn naar a-ware
niks van zich laten horen .
a-ware gaat de melkprijs pas verhogen als er leveranciers weg gaan.
ze hebben de mond vol van duurzaam maar denken zelf alleen aan de korte termijn.
zich zelf dus.
Hopelijk melden zich meer mensen

Einde quote
Noorderling
@mlkvhoudr
Tikkeltje naief als je denkt dat een particulier eerst aan een anders denkt en dan aan zichzelf.
Aan de inkoop kant zijn wij melkveehouders toch niet anders? Of gun je het standaard diegene met duurste offerte?
kaas
@Noorderling een particuliere melkfabriek zal nooit de hoogste melkprijs uit betalen dat weet je van tevoren als je overstapt
+2
mlkvhoudr
@Noorderling als je eenmaal in het particuliere circuit zit dan heb je weinig smaakjes meer, wij hebben nooit aan een coop geleverd of je moet de de coveco nog meetellen 😉 maar welke smaakjes heb je dan gehad de laatste 10 jaar als je in overijssel zat, je kon naar doc, farmel en noorderland.
Toen het nederlandse aware voorbij kwam was dat ook voor veel leerdammer leveranciers de mogelijkheid om van die arrogante fransen af te komen en weer bij een echt nederlands bedrijf te gaan leveren. Als ik zelf geen weidemelk had was ik ook waarschijnlijk vertrokken naar aware, het verhaal was destijds dat aware niet allemaal aparte melkprijssystemen ging hanteren, 2 weken na die vergadering was er een ander betalingssysteem opgetuigd en waren er ineens wel meerdere melkstromen, maar de niet weiders werden daar in eerste instantie weer als voor vol behandeld, en niet als 2 e rangs melkveehouders, dus van uit de 1 e particulier overstappen naar de ander voor niet weiders heb ik altijd volledig begrepen, bij bel voelde je toen al aankomen dat de uitgang voor niet weiders langzaam maar zeker steeds dichter bij kwam, sindsdien is dat alleen maar erger geworden voor de niet weiders, elk jaar word het minder en minder ten faveure van de weide vlog merk melkers.
Dus vanuit dit perspectief snap ik de overstappers volledig, de overstappers van de fc zijn naar mijn idee van af de buitenkant bekeken in een bewust opgezet plan getrapt omdat ook de fc liever naar een natuurlijk imago toe wil en daar teveel grote opstallers niet bij passen maar dat is puur een indruk die ik van buiten af er van kreeg omdat het vooral de grote groeiers trof, als die via de kwantumtoeslag toch nog een goede melkprijs kunnen maken dan hoeft dat ook niet verkeerd uit te pakken, maar ik voorspel nu hier maar vast als aware zich consequent arrogant gaat opstellen dan keert zich dat ook tegen hun in de toekomst, even kan dat wel goed gaan maar er komt dan toch een keer een eruptie van ontevredenheid en dan is het haast niet meer te keren.............dus als aware de mogelijkheden heeft om beter te betalen dan ze nu lijken te doen, dan keert dat op termijn zich tegen hun.

Is een veel te lang verhaal geworden maar om ook nog rechtstreeks antwoord op je vraag te geven : ik snap niet wat fc leden anders dan acuut geldgebrek bezielden om over te stappen naar aware van doc en leerdammer snap ik het wel
Noorderling
@mlkvhoudr
Eerste overstappers van doc hebben het er goed mee gehad, hebben de investering van anker benut. De laatsten, al na de fusie met dmk hadden al een veel kleiner verschil, als die momenteel al niet in het voordeel is van doc. Het is bij doc echt jaren ondermaats geweest maar denk niet dat je er momenteel slecht af bent, buiten de ah stroom om.

Vanuit rfc overstappen is op emotie geweest, een groep voelde zich volledig terecht genaaid. Dan kun je zo je geluid laten horen, gun ze het beste maar ben er bang voor dat de oprotpremie al weer verdampt is.
mlkvhoudr
@Noorderlingjij verwoord het veel beter dan ik maar als t lek bij DOC nu inderdaad boven water lijkt zal dat ook weer voor een groep melkveehouders een interessante optie worden als aware te lang ondermaats zou blijven
+1
bdf
@mlkvhoudr precies, de meeste hadden een half volle stal, wilden p rechten kopen. De bank financierde niet meer en men ging alvast het opgebouwde pensioengeld ten gelde maken. Niets meer en niets minder. En dan nog ander halve melkveehouder, die achter de meute van de rest van de straat aanholt die al wel een lege knip hadden en zich daar in mee heeft laten zuigen.
+1
marcsterreborn
@mlkvhoudr Coveco telt zeker mee. Was een geweldige coรถperatie. Alleen de kostprijs was een tikje te hoog.
+1
de Tank
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
acuut geldgebrek
+ de volumeregeling
+1
mlkvhoudr
@de Tank klopt, had ik ook geprobeerd te omschrijven in dat veel te lange verhaal van mij๐Ÿ˜‹
+2
cjw73
@mlkvhoudr En de weidepremie die de opstallers bij rfc mee moeten betalen is ook reden geweest om te vertrekken voor sommige.
+3
de Tank
@cjw73 ik ben maar begonnen met weiden, ben ik die frustratie ook kwijt.
mlkvhoudr
@cjw73 die was ik al weer vergeten....
kaas
@mlkvhoudr en zo kun je mooi onrust stoken dan moet je ook met bewijzen komen en anders niet plaatsten [dat is bron vermelding]
mlkvhoudr
@kaas voor de duidelijkheid, dit zijn quotes van aware leveranciers. Dat is de bron
cjw73
@mlkvhoudr dan kunnen ze dat zelf ook wel posten en dat zijn vast ex rfcers die hun toch iets te rijk gerekend hadden.
+2
mlkvhoudr
@cjw73 ik had t aangeboden om het door te zetten en daar houd ik me aan, kan er verder niks over zeggen want dan zou ik me niet aan mijn woord houden
labella
@mlkvhoudr Dat er eerst boeren moeten vertrekken bij een melkfabriek voordat ze de melkprijs verhogen moet jou ook heel bekend voorkomen! Jij mag mij wel heeel dankbaar zijn.
mlkvhoudr
@labella daar valt niks aan te ontkennen, dank je. Ook word er hard aan getrokken door het lvlc om weer zo n scenario te voorkomen, hopelijk zijn ze nu wel op tijd wakker in schoonrewoerd, met de flinke MP verlaging van afgelopen maand lijkt het daar op t moment nog niet op helaas
+1
de Tank
@mlkvhoudr duurzaam, groen, biodiversiteit etc is de maatschappelijke trend. Alle verwerkende industrie gaat daar vroeg of laat gewoon in mee. Of het nu werkelijk iets oplevert kwa duurzaamheid is van ondergrschikt belang. De illusie is voldoende. Vroeg of laat krijgt iedere veehouder, bij welke verwerker ook daar mee te maken. De invulling tussen partijen kan anders zijn en beter bij je passen misschien. Aware boeren hier in Groningen zijn vooral ex DOC en angst voor volumebeperking. De bonus maakt de drempel wat lager. Uit pure onvrede over bijzaken is het goed voor boeren om te beseffen dat ze hun ontevreden inborst meenemen naar een volgende verwerker. De kans dat ze tot dat inzicht komen acht ik niet zo groot.
Jonni
@mlkvhoudr klopt gaan over lijken de buitendienstmensen moeten zich schamen om al die veehouders binnen gelokt hebben maar nu weten ze van niets ja zelf dik uurloon en wij kunnen verrekken
cjw73
@Jonni nog steeds geen spijt van mijn overstap. En iedereen heeft zelf de handtekening er onder gezet.
frank post
@arnold Niet als dood doener bedoeld....maar moet je dit niet op de vergadering melden ipv op prikkebord?
slagroomvla
Quote Reactie van @frank post:
vergadering

Volg je het nieuws?
frank post
@slagroomvla blijkbaar niet goed 😄 , vertel, wat heb ik gemist?
+2
cjw73
@frank post Mag niet vergadert worden hรจ ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ
frank post
@cjw73 ja deuh, maar dat zal weer komen, neem ik aan. Daarnaast bij onze melkfabriek was er twee keer online "info/vraag/antwoord" uur, niet dat dat echt storm liep, maar het was er
+1
Bekkink
Sjonge, wat een gedram over een melkprijs van een ander! Ga aan het werk!
+3
Grunniger
Vind het er in deze topics altijd op lijken alsof degene die de meeste moeite met de A-ware prijs hebben, de RFC-boeren zijn. Zoeken jullie bevestiging of je nog steeds goed zit, of zo?.......
Jawis
@Grunniger die hoeven we niet te zoeken grunniger...het is algemeen bekend dat jan anker zich suf lacht....gratis melk....jullie betalen de korting bij appie en co.
+1
Grunniger
@Jawis Whhaaaaha. Alweer een twijfelaar......Kijk, als een RFC directeur na een slecht melkprijsjaar op het journaal durft te zeggen dat ze 20% meer winst gemaakt hebben omdat de inkoop van melk zo goedkoop was, gaan bij mij de nekharen recht overeind staan.Daar betalen ze belasting over, reserveren ze en de rest(als er nog wat over is) is voor jullie. Lekker cooperatief.
Bel Jan eens en laat je informeren. Kon wel eens verhelderend werken......
+2
Jawis
@Grunniger was 1 van de eersten die bezoek kreeg van klaas....heb het niet gedaan. Waarom niet? 1. Ze wilden eerst een premie betalen om boeren te trekken maar dat ging van tafel. 2. Jan anker is en blijft particulier en zal dus nooit de hoogste melkprijs uitbetalen. 3. Ze waren direct al veel te afhankelijk van albert heijn. Als een chinees of andere retailer ahold overneemt dan zal anker nog scherper moeten leveren. 4. Als er iets goed misgaat bij aware gaan ze direct failliet. Fc zal niet failliet gaan. Te belangrijk. Zie debacle fonterra paar jaar geleden...en daartegenover het faillissement van kleine fabriekjes...
Ben blij dat ik bij fc ben ondanks dat er veel misgaat...krijg elke maand melkgeld en alleen cono betaald meer...en die gun ik het van harte. Mooie fabriek.
cjw73
@Jawis ik hoor het wel. Mega coรถperatief!!! Gelooft alles nog wat rfc vertelt.
+1
pieta
@cjw73 Ik ben niet mega cooperatief. Maar in het verleden aan Nutricia geleverd en dan weet je hoe het voelt om bedonderd te worden door een particulier. Daarna DOC en daar kregen we na een aantal jaar op een eerlijke manier weinig. Overgestapt naar RFC en dik tevreden met de melkprijs. En gezeur heb je overal volgens mij.
Melkboer16
@pieta hoe ben jij daar binnen gekomen, via het aangekochte bedrijf destijds,?
pieta
@Melkboer16 Juist. Gouden kans.
Jawis
@cjw73 scoorde slecht bij het rfc onderzoek. Mbt verbondenheid....maar weerleg mijn punten eens....
weurding
@Jawis juist. Jij snapt het
Sjaakiee
Waarom altid zo'n drukte om aware?
Heb hier ook een buurman die elke keer met me over begint maar niet overstapt. Snap dat echt niet.
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @Sjaakiee:
Waarom altid zo'n drukte om aware?

Wat denk je zelf? vanaf de start mocht Aware graag de aandacht opzoeken, onrust stoken tussen doc/dmk fusie, ontevreden rfc boeren lokken die bang waren voor volumebeperking, grote verhalen over dat ze dicht op de markt staan en snel kunnen schakelen. Zij zouden wel even laten zien hoe het moet.

Inmiddels houden ze hun grote bek wijselijk dicht! Basisprijs is gewoon doc-niveau. Ah melk is rfc-niveau met bijzonder veel eisen. Nieuwe mozzarella fabriek moest vorig jaar door RFC gered worden toen Fonterra afhaakte...

Ze zijn wel kampioen "stroop om de bek smeren" iets waar toch veel boeren heel gevoelig voor zijn..

Logisch toch dat mensen zich afvragen wanneer ze die grote verhalen is waar gaan maken?
cjw73
@slagroomvla ze hebben in een paar jaar meer bereikt dan doc de afgelopen 20 jaar. En die beloofden ook elk jaar gouden bergen in de tijd dat ik daar nog zat.
Sjaakiee
@slagroomvla dat mozzarella verhaal kan wel eens aardig pijn geven bij rfc.er komt komende jaren aardig minder melk door regelgeving maar ze moeten nog jaren daar melk leveren.ah zit hoger als rfc de melkprijs
kaas
@Sjaakiee klopt die melk die in de mozzarella gaat die word goed koop aan a ware geleverd dat nu rfc in de mozzarella fabriek zit dan ipv fonterra is alleen maar positief voor a ware de contackt die ze met rfc hebben afgesloten daar worden ze alleen maar beter van.
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @kaas:
klopt die melk die in de mozzarella gaat die word goed koop aan a ware geleverd

Nee hoor, ze gaan van armoede in loonwerk mozzarella maken, dus waarom zouden ze dan voor die melk moeten betalen?

Aware bouwt een nieuwe mozzarella fabriek, RFC brengt de melk er voor, en haalt de mozzarella vervolgens op om te verkopen... En dan is Jan Anker DE kaashandelaar van Nederland??

Toen Fonterra het contract opzegde stond Anker compleet schaakmat. Wel een nieuwe fabriek aan het bouwen, maar geen melk en geen afzet voor mozzarella.. Daar is niks slims aan, dat heet gewoon op je bek gaan!
Jawis
@slagroomvla de onrust was nodig om melk geleverd te krijgen....en dat is heel goed gelukt....dat heeft aware erg goed gespeeld...
mlkvhoudr
Heb een poll in elkaar gedraaid waarin iedereen geheel anoniem kan aangeven of ze opnieuw zouden overstappen naar aware.

Voor de rest kan ik aware leveranciers alleen maar aanraden om een collectief op te richten, samen sta je toch altijd sterker lijkt mij

ferendum.com/nl/PID421978PSD680431699/
mlkvhoudr
Heb een poll in elkaar gedraaid waarin iedereen geheel anoniem kan aangeven of ze opnieuw zouden overstappen naar aware.

Voor de rest kan ik aware leveranciers alleen maar aanraden om een collectief op te richten, samen sta je toch altijd sterker lijkt mij.

En je kunt altijd om raad vragen bij het lvlc hoe dat moet

leveranciersverenigingleerdammercollectief.nl/

ferendum.com/nl/PID421978PSD680431699/
mlkvhoudr
@mlkvhoudr score tot nu toe van het polletje

(klik om te vergroten)

Sjaakiee
@slagroomvla dat mozzarella verhaal kan wel eens aardig pijn geven bij rfc.er komt komende jaren aardig minder melk door regelgeving maar ze moeten nog jaren daar melk leveren.ah zit hoger als rfc de melkprijs.
hoest
Net gekeken, 22x gestemd, ik wist niet dat hier zoveel aware leveranciers zaten.......
cjw73
@hoest nu al ruim 30 x. Denk eerder dat er wat rfcers mee stemmen om de boel op te stoken.
hoest
@cjw73 nah zouden ze zo kinderachtig zijn 😂
Sjaakiee
@hoest welnee die zijn zo tevreden bij rfc๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜‚
mlkvhoudr
@hoest ik herken wel ongeveer het patroon van eerdere discussies waaronder de vlog discussie, een deel erg voor,een deel niet erg enthousiast en een deel gewoon rond uit tegen, dus ik twijfel nog niet heel erg aan de uitslag, maar geeft er geen accountantscontrole op.....
+1
Sjaakiee
+1
hoest
@mlkvhoudr er zullen heus enkelen overgestapt zijn die gewoon chronisch ontevreden zijn en dat nu dus ook nog steeds zijn. Ik heb hier al eens eerder aangegeven dat wij ook uit onvrede zijn opgestapt puur vanwege de arrogantie vanuit rfc . Wat dat betreft zijn wij van de hel in de hemel beland, al zal de buitendienstmedewerker die je hebt daar ook een groot aandeel in hebben. Qua melkprijs zitten wij in de ah stroom en als ik het goed heb is die momenteel hoger dan de rfc prijs. Was afgelopen jaar wat lager maar die oprot premie is nog niet op. De basisprijs van aware zit nu geloof ik op ongeveer 31 ct maar dan heb je ook melk die rfc bij wijze van spreken niet eens meer wil ophalen want als je een paar stapjes extra zet zit je al in weidemelk of stalmelkconcept wat 1 a 1,5 ct meer doet dus ik geloof aware wel dat er maar een enkeling de absolute basisprijs beurt. Wat mij opvalt aan de discussie hier is dat iedereen zegt dat de overstappers spijt hebben blablabla maar maar 1 die zegt IK heb spijt
cornelissen
@hoest Feit is ,dat je als kleine leverancier niet bij Aware moet zijn ,ivm. de kwantumregeling
hoest
@cornelissen wat is klein?
+1
mlkvhoudr
@hoest ik kom uit Salland het land van de understatement, als men hier zegt, het valt me niet mee dan bedoelen ze wat een kutfabriek dat ik daar ooit naar toe ben gegaan๐Ÿ˜ƒ

Dus blijft lastig zeggen wat iemand precies kwijt wil, en wat iemand er precies van vind, ik verwacht nog steeds stijgende prijzen bij jullie komend half jaar omdat er veel contracten aflopen.

Maar laat vooral duidelijk zijn dat ik enorm belang bij heb dat jullie goede prijzen beuren, dus het is zeker niet zoeken naar andermans leed.
+2
hoest
@mlkvhoudr hier net zo ik hoop dat rfc een euro gaat uitbetalen, dan zitten wij er ook niet ver af.
mlkvhoudr
En de eind uitslag. Conclusies laat ik aan jullie

(klik om te vergroten)

robotslaper
AMEN

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
83
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0