Tjeerd de Groot werpt fokverbod in strijd tegen corona

Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) wil dat de vleessector een gedeeltelijk fokverbod instelt. Dat is volgens hem nodig nu steeds meer slachthuizen besmettingshaarden van het coronavirus blijken te zijn.

Deel dit topic

Reacties

Lepus
Wat lult die idioot nou weer. Het gaat erom dat die Polen allemaal bij elkaar opgepakt wonen en reizen.
+2
Lepus
@Lepus is er überhaupt al één van die medewerkers overleden aan corona?? Nou dan....
+1
casev
@Lepus of uberhaupt ziek... Maar dat vermeld de media voor het gemak er maar even niet bij....
+5
Porky
@Lepus 21 besmette moslims in een moskee in den haag, gaat de politie daar nu ook optreden en de toegang blokkeren? Denk het niet ,dat durven ze niet, hebben ze het lef niet voor
+1
Twentsch Land
Allah heeft al een deel van de zondaars voorzien van straf .... ze hebben Corona.

@Porky
+1
Lepus
@Porky Dan vanaf nu meten met dezelfde maat en al die haathutten sluiten.
+4
Dirk van Zetten
Zullen we Tjeerdje in de media geen aandacht en geen platform meer geven. Maakt het leven een stuk aangenamer.
+7
demelkboer
Ook bestel verbod bij bol.com. Zelfde migranten zelfde busjes zelfde omstandigheden. Alleen niet op decradar
+2
Frederika
Z'n vader had hem beter gelijk met de nageboorte kunnen weggooien
+4
@Frederika nee op de kachel kunnen spuiten was het met een sisser afgelopen
Frederika
robbies
Tjeerd probeert weer op punten te scoren bij de PvdD achterban, teneinde daar op de kieslijst te komen.
Lepus
@robbies Misschien kan hij voor de hoofdprijs gaan bij zijn eigen partij om daar voor enkele speerpunten te gaan. De combi-deal van voltooid leven en orgaandonatie misschien?
Melkboer16
Tjeerd roept wat om in beeld te blijven! Kan veel gebeuren in een jaar maar de richting van de verkiezingen is nu al wel duidelijk!
CDA/VVD kabinet en misschien CU erbij volgend jaar! We rollen een economische crisis in en dan heb je niks aan linkse politiek!
+5
Porky
@Melkboer16 mag de CU er asjeblief uit blijven bij een volgend kabinet, heb geen behoefte aan die farizeeërs die daar zitten
+1
dorpsrandhoeve
Het wordt tijd dat Tjeerd meer aandacht besteed aan wetgeving en het controleren van de regering, en minder aan social media. Daar zit hij immers voor in de tweede kamer.
puntertje
Deze week in het nieuwsbulletin, school gesloten omdat leerkrachten corona hadden, maar daarom was de school niet gesloten, maar omdat er nu gewoon te weinig leerkrachten waren. En een slachthuis gesloten omdat er werknemers iets te dicht op elkaar zaten in een busje. En daar springt Tjeerdje, hij eet toch geen vlees meer, natuurlijk bovenop. Hij lijkt in twittergedrag erg op Trump.
weurding
@puntertje Trump geeft de agrarische sector meer credits dan tjeerd
puntertje
@weurding ze denken allebei niet na voordat ze iets in de media slingeren. Het enige verschil is dat Trump zegt dat hij fantastisch is en Tjeerd denkt het van zichzelf.
Porky
Fokverbod! Voor wie? Voor figuren zoals Geertje? Dat is wel een begin, want er komt nog een heeeeele generatie aan die in het onderwijs volgegoten worden met dezelfde gedachten gang als geertje, dus maak je borst maar nat, maar het zou een begin zijn om bij wet te regelen dat figuren zoals hij zich niet mogen voort planten
+2
demelkboer
Kijk even naar de peiling D66 10 zetels. Bij de kieslijst van 2017 stond Tjeerd op plek 19. Net in de kamer dus. De kan dat ie er niet in komt in 2021 wordt met de dag groter. Daarom moet ie profileren. Als dat niet lukt ga je steeds extremere dingen zeggen. Ik voor spel dat T de groot in 2021 bij de partij voor de dieren op de lijst staat omdat ie bij D66 niet meer in de kamer komt

Deze hele corona crisis ontaard langzaam aan in een smerige verkiezingsstrijd. Bij alle partijen. Geen één uit gezonderd ook niet die van onze grote roerganger. In een woord: Bah!
Bekkink
Tjeerd is de weg kwijt, van zakkenvuller bij nzo, naar 2e kamer lid en daarna.....ik denk presentator bij de postcodeloterij.....
Twentsch Land
Ik schat maar zo in dat Tjeerd nog wel een tijdje in de tweede kamer blijft ! ....... hij durft te zeggen dat wat veel partijen willen.

@Bekkink
gerrie-hul
@Twentsch Land Daar ben je klaar mee dat hij alles durft te zeggen
Twentsch Land
1 schaap over de dam ....... !

@gerrie-hul
+1
gerrie-hul
@Twentsch Land Ik hoor of zie Geurts de laatste tijd ook niet om wat tegengas te geven
Lepus
@gerrie-hul Het is ook nog geen verkiezingstijd om zieltjes te winnen
arie.j
Hij zet zich aardig te kijk met zijn dubbele agenda.
Normaal mens zou de minister aansporen zo snel mogelijk de slachthuizen op orde te krijgen.
Maar hij ziet liefst nog maanden problemen met lange sluitingen
+4
Wegens Corona zullen het er minder zijn, maar van de meer dan 350.000 arbeidsmigranten uit Oost-Europa die in een normaal jaar in Nederland werken, werken er normaal zo'n 12.000 in de slachthuizen. Die andere arbeidsmigranten werken in de rest van de voedselverwerkende industrie (DE, unilever, etc.), bij tuinders, in de zware industrie, de pakketjesverwerking (bol.com, coolblue) en bij de koeriersdiensten (thuisbezorgd). Hoewel deze niet zelden in dezelfde woonhuizen verblijven als de jongens die in de slachthuizen werken, is er nog geen van deze migranten getest.

Voordat een politicus uit angst voor corona (of om andere redenen) met maatregelen komt voor één sector, lijkt het me noodzakelijk om te weten hoe het zit in de andere sectoren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0