Motorpompset

Mijn motorpompset heeft er de brui aan gegeven wat zijn goede vervangers en zijn er ook die een tweedehands hebben en hoe bevalt dat. Vindt nieuwe nogal prijzig.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Hoe duur is prijzig?
+2
verbi
@mlkvhoudr 17000 euro nieuw ongeveer geluidsarm. Had nu nog een oude brompot.
George
Quote Reactie van @verbi:
17000 euro nieuw ongeveer geluidsarm. Had nu nog een oude brompot.

Hoeveel kuub geeft ie dan per uur? 😄
George
@pietjepuk
FMS 80/3
Ik denk een 3 waaierige pomp met 80m3 per uur. 😄
De meeste geluidsarme pompsetten gebruiken tegenwoordig een 4 cilinder Iveco/FPT motor en een 80 m3 pomp met 3 of 4 waaiers. 80/3 of 80/4
Sjon
@George Die 80 is de uitgang van de pomp in mm, en heeft helemaal niks met m3/u te maken.
mlkvhoudr
@verbi dat is wel prijzig inderdaad
huub
Je beregend nu al op diesel dus je weet het waarschijnlijk al maar brandstofverbruik is minstens zo belangrijk als de prijs.
Jaan.
1 tip: never nooit niet biodiesel er in
Spul gaat rotten in je tank
mike_v
Quote Reactie van @Jaan.:
Spul gaat rotten in je tank

Dan gebruik je hem niet genoeg ... 😆
sil
Tweedehands moet je net een goede tegenkomen, die krengen hebben allemaal veel uren gedraaid de laatste jaren.....en eentje die je werkend kunt zien zijn meestal niet te koop....
+1
Jowi
Als je nu voor dat geld nu een nieuwe (er is dit seizoen niets meer te krijgen) 80 -4/4 en 4,5 liter FPT 100 pk met adblu kun kopen zou ik het heel snel doen.
Misschien nog 80 - 4/3 met 3,4 liter FPT zal zonder adblu goedkoper zijn,maar dan zal hij meer als 1650 toeren moeten lopen al bij 50 kuub
Kars
@Jowi de toeren zit hem meer in de pomp en niet de motor. Waar ik werk hebben we 12/13 pompsets. Oudjes en nieuwe met onderwater pomp. De 4/3 moet je meer toeren geven om zelfde te bereiken. Een 4/4 pomp die geeft al bij 1200/1300 toeren zij max. Meer toeren maakt weinig verschil. Wij zijn van 4 duims naar 3 duims aanzuig slang gegaan. Daar verliezen ze het meeste capaciteit mee, met het aanzuigen.
@Kars
Werken die pompsets met een aggregaat om om stroom op te wekken voor de onderwaterpomp, of hoe werkt dat?
Heb je misschien een merk/type van die machines, dan kan ik zel fuitzoeken hoe het werkt.
Kars
@Ford revisiemotor met onderwater pomp die werken met agregaat voor de onderwater pomp stroom te geven. Die kun je ook gebruiken als noodstroom agregaat gebruiken voor als stroom uit valt ofzo. En 1 pomp is onderwater met staande centrifugaal pomp die allebei op elektro zijn aangedreven.
Jowi
@Kars 80-4/4 geeft bij 1200/1300 toeren echt niet zijn max, hij moet eigenlijk min 1450 t lopen
Zou er maar eens een groter dopje in de sproeier zetten of zit er bij jullie niet genoeg of te diep water. De kleinere diameter zuigslang is er voor dat dat kolom die omhoog gezogen word niet zo zwaar is,dit heeft alleen maar voordeel als het water van diep moet komen (>5-6 meter)Met 3 duim kun je geen 60³/u omhoog zuigen.
We zijn hier een jaar of 4 terug weer van 5 naar 4 duims slang gegaan voor de slechtere putten,
toen van FPT 6 cilinders van 120 pk naar FPT 4 cilinders met 160 pk(deze kunnen het op de sloffen) met weer 100/2A er achter
ging van 13 liter diesel naar 10 per uur, loopt 1600 toeren 11 bar bij de pomp 6 over bij de sproeier nozzle 32 mm(slang diameter haspel 125)
joske1980
Als het de motor is hebben wij jaren geleden bij bredenoord generatoren exact dezelfde deutz motor gevonden dus overzetten dag later weer lopen. Andere motor was wellicht zuiniger maar doorgaan met beregenen ook belangrijk
verbi
@joske1980 Pomp van de druksmering in de motor is kapot moet gelijk uit elkaar . Is een DAF 575 motor dus een oudje en wie weet wat we dan nog meer tegen komen. Eind juli komen er bij de dealer nog een paar nieuwe binnen maar tot die tijd moet ik het anders oplossen. Overgens een aanzienlijk deel kan ik elektrische maar niet alles.
+1
wotan2
tractorfan.nl/topic/215706/ voor €3500,- draai je weer. Ik beeindig mijn bedrijf en daar is deze dus van over.
radium45
@wotan2 Wat verbruikt die Mercedes zo ongeveer?
+1
wotan2
@radium45 7-8 liter per uur met een 90 mm haspel, bij een goede put.
Kars
Ben 3 waaier meer van.
4 waaier pompen lopen nogal is kapot. Of as breekt. Ze geven bij 1200 toeren al volop druk. Meer gas, geeft bij die pompen niet zoveel extra meer druk.
Verscheidene gehad die kapot liepen. Zijn te weinig gelagerd in de pomp.
geerts 88
@Kars dat heb ik inderdaad ook gehoord van de 4waaier
Jowi
@Kars Weet genoeg (Caprari) 80-4/4 pompen die al 20 jaar veel draaien die niet stuk zijn gegaan,uit open water zuigen lijden ze het minste bij slechte putten of diep halen is heel slecht voor de pomp vooral bij lage toeren(onder de 1450 t)dan is een 80-4/3 beter.
Ikkes
Ik heb er nog een staan met een daf motor en een 100/2 landini pomp , werkt prima , door najade gebouwd

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0