Kneuzen??

We zitten Te denken aan een nieuwe maaier.
We kneuzen altijd al zo Lang Ik kan herinneren 25? Jaar+.

Wat andere voordelen heeft kneuzen behalve sneller drogen? (Bij ons droogt het vaker Te snel)

Deel dit topic

Reacties

+1
mlkvhoudr
Je kunt toch ook eerder gaan inkuilen 😉 als je er alles mee moet doen kocht ik weer een met kneuzer, het is niet altijd mooi weer
bertusdebeer
@mlkvhoudr hier is de
Zon veel scherper 49 breedtegraad
+1
mlkvhoudr
@bertusdebeer denk dat je je beslissing al genomen hebt 😉
+4
newholland6640
Komt hier geen kneuzer weer, als het weer er niet naar is moet je toch schudden. Met of zonder kneuzer.
+4
casev
@newholland6640 net hoe de rest van je "trein" er uit ziet. Kneuzen icm het breedspreiden bespaard je gewoon 1x schudden. Heb je pa/opa/vrouw/zoon/dochter/buurjongen altijd voorradig, zou ik voor dat extra schudden gaan en geen kneuzer kopen, heb je dat niet: kneuzer of de loonwerker laten komen als de tijd het probleem word
Wolswinkel
Quote:
Heb je pa/opa/vrouw/zoon/dochter/buurjongen altijd voorradig

@casev 😂
+3
boer.
@casev met kniezen wordt het gras zachter en rijd het beter aan.
Met breedspreid hoef je bijna nooit te schudden , maar dan moet je wel intensief kneuzen en niet zoals de meeste mijnwerkers om brandstof te besparen de kneuzer lichter zetten.
newholland6640
@casev nou vooral het breedspreiden. Dat doen we wel met onze maaier. Twee jaar geleden de kneuzer eraf gegooid omdat die versleten was.
Ja mee eens dat de capaciteit van het inkuilen erg belangrijk is. We kuilen zelf en omdat we veel op afstand hebben kost dat nogal tijd.
bio boer
Hier maaien we zonder kneuzer maaier maak een breed zwat en schudden 1x soms op de zware plekken 2de keer vlak voor het harken zo de eventuele verse plukjes toch nog even zon zien met mooiweer als het wat bewolkt is 2x kuil met dit weer wat wij nu hebben in 24 uur in de ochtend maaien 25 ha dan middag schudden dan volgende morgen als gras droog is harken is tedoen met 1 persoon
labella
@bio boer Dat biogras is zo drooog.
+1
Twentsch Land
Soms al hooi op stam.

@labella
bio boer
@labella zou best kunnen dat het wat sneller droogt meestal wel 900 vem en 170 re in de eerste snede wel vaak laag suiker dit jaar is eiwit lager verwacht ik suiker hoger gras bleef plaken aan de banden heb ik niet zo vaak met zonnig weer kuilen rond de 40% ds
Eric85
Hier gestopt met kneuzen, rijden nu een km of 4 per uur harder, Diesel verbruik met 6 liter per uur lager en maaien nu 1,5 meter breeder..
newholland6640
@Eric85 zes liter per uur kun je ook voor schudden
Farma_boerke
Wat wil je maaien, alleen gras of ook andere alternatieve eiwitgewassen. Bij dat laatste kan een kneuzer soms niet gebruikt worden.

Natuurland (na 15 juni maaien): hoe zwaar is je trekker?

Wat voor een grondsoort en ongedierte druk (mollen) heb je. Bij kneuzer blijft vaak meer zand achter op gewas wat moeilijk verwijderd.
komelker 2
Altijd met kneuzer gemaaid .Dit jaar een 4 meter brede achtermaaier zonder kneuzer. maait een stuk sneller en bespaard brandstof. Een maaier met kneuzer is toch een stuk zwaarder.
van Ittersum
Laten maaien met kneuzer voor de eerste en/of de laatste snede , de rest zelf zonder kneuzer. Daar wel eens over nagedacht? Triplemaaier kost hier rond 147,50 euro/uur is omgerekend tussen 23-28 euro/hac afhankelijk van de perceel en de aantal hectares.
bertusdebeer
Met kneuzer is de maaier al gauw 25% duurder
bio boer
@bertusdebeer je kunt de dealer toch ook vragen of je even maaier mag gebruiken zonder kneuzer kun je het even bekijken dan de keuze maken met of zonder

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0