'Melkveehouderij moet aan stikstofknoppen draaien'

De veehouderij bleef in het eerste kwartaal ruim onder het stikstofplafond. De melkveehouderij zit echter weer boven het sectorplafond en dat is volgens Cor Pierik, landbouweconoom bij het CBS, een punt van zorg. 'De melkveehouderij moet aan knoppen draaien om de stikstofproductie in de loop van dit jaar terug te dringen.'

Deel dit topic

Reacties

+11
duitser
Man schei toch eens uit met elkaar, de melkveehouderij moet niets.

Ja, wat we moeten, is die economie weer aan het draaien krijgen. 750(!) miljard moet er komen en dat geld moet grotendeels naar het zuiden gebracht worden. Dus gas geven met elkaar. Het vliegwiel weer aan het draaien maken. Dat groene gedoe kunnen we het later nog wel eens over hebben als het weer loopt.

Stelletje idioten daar in het politiek
josmeijer
En als het vliegwiel weer draait zeker ook niet omdat het dan niet meer kan stoppen? Denk je dan echt dat steeds meer melk produceren voor steeds minder geld de oplossing is? Ik denk dat zowel de zuivelproducenten als het "milieu" dan gezellig samen naar de kl**en gaan.
hofmiddelburg
@josmeijer Helemaal mee eens. Als er niet meer vraag is, ook niet meer produceren.
Maar laten we dan een melkprijs krijgen die we verdienen.
Gezien de inflatie, steeds maar toenemende kosten en steeds lager wordende toeslag vind ik voor gangbare melk een prijs van 60 cent/kg niet anders dan redelijk. Gekeken dat wij het doen met de laagste klimaatbelasting, maak er maar 70 cent van.
hofmiddelburg
@hofmiddelburg googleadservices.com/pagead/aclk/…=
Bronwater; 18,9 liter voor 12,29 = 65 cent/liter
+4
Wat is nu het DAADWERKELIJKE probleem met stikstof ??? Het is complete lariekoek, en LTO moet zich schamen hierin mee tegaan , net als RFC /RABO enzovoort .
Twentsch Land
Stikstof is gezond !

Planten groeien er best op en als ik verkouden ben snuif ik graag iets stikstof stof op als ik de Kunstmestbak vul ! ..... de verkoudheid is dan altijd rap weg.

@Detukkeroettwente
Bartlehiemboer
@Twentsch Land Ik zou er octrooi op aanvragen. Kuuroord in de kunstmestbak bent u zo van uw verkoudheid af. Misschien een leuk verdienmodel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , veehouderij en cbs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0