Rente

Heb een nieuw rentevoorstel gekregen, wat mij opvalt is dat de euribor lening met een extra opslag verhoogd is met 0,35%, ik vind dit nogal wat en er is volgens mij absoluut geen reden voor, wij hebben de laatste jaren top gedraaid. de vaste rentetypes zijn nu voordeliger dan de euribor, krijg de indruk dat de rabobank deze type leningen eruit wil hebben. 10 jaar vast is nu voordeliger dan 3 jaar vaste opslag euribor. wat is jullie ervaring?

Deel dit topic

Reacties

labella
Dat komt denk ik door die mxu….
casemxu
@labella denk het niet, die is allang weg..
van Ittersum
Uiteraard heb je, voordat je hier je bericht plaatste eerst je accountmanager gebeld voor tekst en uitleg , toch? En wat zei die, die kent de reden. Das de makkelijkste en ook de eerlijkste manier van communiceren.
+1
labella
@van Ittersum Die moeite en kosten kun je wel besparen, mijn ervaring is dat een accountmanager ook geen flikker doet voor " zijn klanten".
+1
de Tank
@labella wellicht je verwachtingen bijstellen, is de teleurstelling minder groot.
van Ittersum
@labella dan mag ik me ook in deze fase van stoppen dus prijzen met mijn Rabo-accountmanager. Als er 1 straks een fles wijn verdient als bedankje voor de samenwerking is hij het wel. Nu maar hopen dat hij dit niet leest🤣
cjw73
@van Ittersum dat leest hij vast en zeker. 🍾🍾🍾
van Ittersum
@cjw73 ben benieuwd hoe snel hij ingelicht wordt 😉
cjw73
@van Ittersum ze lezen zelf ook mee hoor.
weurding
@van Ittersum wijn heb je als trekkermerken wa....😏
DutchDairyFarmer
@van Ittersum neem aan dat het goed in een begeleidende brief/mail staat. Als vaste klant bijvoorbeeld zou de beargumentatie wel op zijn plek zijn zou je niet naar je accountmanager voor hoeven.
casemxu
@DutchDairyFarmer dat is dus niet zo, staat alleen maar de keuzes in.
van Ittersum
@DutchDairyFarmer ze bellen meestal of komen langs met de offerte. Maar dat is niet overal merk ik dus
DutchDairyFarmer
@van Ittersum zou ik ook zeggen dit is wel heel onpersoonlijk maar kijk er ook niet van op.
wotan2
@DutchDairyFarmer Wat jij en @van Ittersum zeggen heb ik in mijn 20 jarige boeren carriere nog nooit meegemaakt. Maar ik ben van deze schurken verlost, eens kijken hoe dat elders gaat.
de Tank
Euribor willen ze van af is mijn idee, het wordt idd minder aantrekkelijk gemaakt.
van Ittersum
@de Tank tis toch geen geheim dat het verdienmodel van ALLE banken meer op fluctuatie van je kredieten ligt dan op de messcherpe rentetarieven . Lijkt wel een melkrobot of i.d wegzetten tegen kostprijs en de exploitatiekosten is het verdienmodel
de Tank
@van Ittersum geen idee eigenlijk, een ander zijn verdienmodel interesseert mij niet zo.
casemxu
@de Tank heb in het verleden ook al eens nagevraagd dat als je overstapt van euribor naar vaste rente dat je daarvoor ook eenmalig moet betalen.
+3
hans1980
Extra opslag is tijdelijk door corona
royale
Wat doet de opslag op de euribor op dit moment?
van Ittersum
@royale ligt eraan, wat je risico-en bedrijfsprofiel is
+1
casemxu
@royale opslag is 2.45 bovenop de euribortarief
pieta
Welke % rente zijn er aan je in offerte gebracht?
+4
casemxu
@pieta 1 jaar 1.9, 3 jr 2.10, 5 jr 2.15 en 10 jaar 2.35
+1
pieta
@casemxu Bedankt voor de info. Bij mij lopen ze met een maand of 2 ook af.
+3
bonsjoer
@casemxu Rabo SWF hier per 1 juni ,Variabel 3,6 / 1 jr vast 3,3 / 2 jr vast 3,5 / 3 , 4 en 5 jr vast 3,65 % . Reden van deze 'woekerrentes ' kort gezegd: je draait prima, ons risico is 0 maar je leent te weinig...😬 Is een kleine ton., kon hem gelukkig elders privé financieren bij iemand die de negatieve spaarrente wel wat zat was...
+1
cjw73
@bonsjoer zo ze willen je kwijt zeker.
van Ittersum
@cjw73 waar dan naar toe? Onlangs(febr) ook wat verlengd lag toch een stuk lager.
paul1
@van Ittersum jij kunt toch alles aflossen als je de zaak verkoopt?
van Ittersum
@paul1 kunt ... moet he! Grootste gedeelte van je Landerijen zijn je onderpand en bij verkoop lever je direct die deel in. Maar in februari was het nog in de stille verkoop en zat ik nog niet in deze rollercoaster, das pas sinds een week of 4
+1
paul1
@van Ittersum dat wikkelt de notaris af.
Is allemaal niet zo moeilijk.
Succes !
cjw73
@van Ittersum krijg binnenkort weer een voorstel en dan zie ik het wel weer. Tijdje niet echt bij gehouden hoe het er voor staat.
+2
bonsjoer
@cjw73 Geen idee.,dacht dat ze 'blij' waren met boeren die nooit om uitstel vragen, zo veel mogelijk versnelt aflossen en ook nog's deels het 'geluk' hebben dat ze PlanetProof leveren..je weet wel...rentekorting..😆 . denk dat ze er gewoon vanuit gaan dat je weer braaf tekent bij het kruisje.., overstappen kan wel, maar bij zo'n 'gering' bedrag kan dat met alle kosten/rompslomp die dat met zich meebrengt geen kant uit.., en dat weten ze natuurlijk. Je zou er bijna cynisch van worden...😃 Heb nu gelukkig niks meer , behalve de RC, lopen bij de Rabo.
+1
moduulbouw
Rente stijgt, rente daalt. Ik zou geen enkele rente op dit moment voor langere tijd vast zetten. Laat de rente eerst maar eens een jaar lang stijgen.
EDOO
Rente vergoeding is waardeloos. Zag net Regiobank 0,05% vijf jaar vast.
Dan moet geld lenen goedkoop zijn.
ZijzochteenFENDT
Had nog een euribor met 0.6 opslag maar deze werd nu met 0.25 verhoogd. De begeleidende brief spreekt over allerlei argumenten om dit te doen het grappige is dat dit allemaal redenen zijn vanuit het draaien van de bank en niet vanwege mijn onderneming..
de Tank
@ZijzochteenFENDT je wilt toch niet dat iemand anders voor je denkt? Ik tenminste niet.
paul1
@ZijzochteenFENDT logisch, zij denken van hun kant uit. Een bank is geen liefdadigheidsinstelling.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0