Klaagzang

Wat een achterlijke klaagzang weer gisteravond. De melk en het vlees is aan de straatstenen niet kwijt te raken, bedrijven gaan kapot bla bla. Hier wordt de melk nog gewoon gehaald en worden slachtkoeien gehaald en betaald. De prijzen hebben wel een stapje terug gedaan, maar geen onoverkomelijk probleem. Ze mogen zich de ogen wel uit hun kop schamen voor die klaagzang, denk maar aan ondernemers waar de inkomsten echt opgedroogd zijn!

Deel dit topic

Frans1

Laatste  |  

Reacties

+1
familie pelle
Tja, als de overheid kwistig met geld strooit en het meeste omzetverlies met liefde compenseert dan snap ik het wel. De meeste melkveehouders harken dit jaar toch wel enkele tienduizenden euro’s minder binnen. En als je dan al onder het minimum inkomen zit dan is het ergens wel terecht dat je gecompenseerd wordt als elke sector met inkomensverlies gecompenseerd wordt.
van Ittersum
[@familie krijg in den lande soms de indruk dat sommigen de overheid aanwijzen als schuldige dat zij de Corona hebben bedacht en verspreid.
Je zal in je familie maar iemand hebben die overleden is door Corona . Zouden die ook alleen maar over inkomenscompensatie praten?
+2
labella
@van Ittersum de overheid is er wel mede schuldig aan dat het hier verspreid is door het terug halen van ingezetenen uit hotspots.
+1
van Ittersum
@labella heftige aanname, kun je vast onderbouwen
van Ittersum
@Frans1 quarantaine ?
Porky
@labella nou dat geloof ik niet, sprak vd week hier een oud slager,was samen net zn vrouw in decemder/januari knap ziek geweest ,met symptomen die achteraf leken op corona, terwijl het hier in maart pas bekend werd.
Twentsch Land
Wat in je huis zich afspeelt en/of dichtbij ( fam, vrienden, buren enz enz ) houden je het meest bezig....gaat dat daar allemaal goed kijk je verder........meer zo van.....ben je ziek heb je maar 1 wens....ben je gezond heb je 1000 wensen.

@van Ittersum
Porky
@van Ittersum klopt, dat is velen malen erger dan minder verdienen, je leest de meest verschrikkelijke dingen, je zal maar sterven zonder je naasten om je heen.
Dirk van Zetten
@familie pelle er gaan nog gekke dingen gebeuren de komende maanden. Kijk naar de prijzen van foliekaas boter en zo liggen mijlen ver van nivo van begin dit jaar.
John Spithoven
gelderlander.nl/oost-gelre/…

Geen klaagzang maar als dit soort roeptoeters even aan het werk gaan zitten we over een week in het Amerikaanse scenario.
arie.j
Quote Reactie van @John Spithoven:
Geen klaagzang maar als dit soort roeptoeters even aan het werk gaan zitten we over een week in het Amerikaanse scenario.

Er zijn veel te veel slachthuizen waar het personeel corona oploopt, dat is gewoon waar John.
Er is daar is iets structureel mis
Nu in Frankrijk weer een vleesbedrijf waar meer dan 100 man besmet is, dat is allemaal niet gewoon meer
sorry
@arie.j ziekenhuizen ook maar dicht...
+1
arie.j
[quote="@sorry" p="1749210"]@arie.j ziekenhuizen ook maar dicht...[/quote
Daar worden patienten met corona verpleegt, heeft slachtvee soms corona waar ze het van op kunnen lopen?Dacht het niet
En in ziekenhuizen worden ook niet ineens tientallen besmette medewerkers ontdekt.
Typisch weer een reactie van. Wat wij boeren niet kunnen gebruiken kunnen , daar geven we op af en daar schelden we op .
+4
John Spithoven
@arie.j Vooropgesteld ik ben geen deskundige.

Plan kabinet en RIVM was en is iedereen antistoffen laten krijgen door besmetting. Want er is geen vaccin. Zo gaat dat met virussen, het lichaam moet er antistoffen tegen maken. Alleen de besmetting moet gecontroleerd verlopen zodat de zorg het aankan. Dat was het scenario van het kabinet.

Men test niet, dus men weet de besmettingsgraad niet en dus ook niet het percentage mensen met antistoffen

Dan kun je geen representatieve uitspraak doen hoe het bijvoorbeeld is in een slachthuis met besmetting. Hoe is het beeld bij andere bedrijven,?

Nee er wordt specifiek iets gezegd over slachthuizen en dan doet de FNV voorman ook nog suggereren dat het veeeeeeeel erger is, maar representatief onderzoek is er niet.
arie.j
Quote Reactie van @John Spithoven:
Plan kabinet en RIVM was en is iedereen antistoffen laten krijgen door besmetting

Nu gebruik je een eenmalige oude en achterhaalde uitspraak voor je eigen gelijk
Je weet best dat zoiets allang niet meer het streven is, en zo wel, nou dan stond de maatschappij en de 2e kamer van protest op zijn kop. Flauw om dat te noemen
Testcapaciteit is er onder de hand ruim voldoende, dus dat is het probleem niet.
Waarbij het ook nog zo was in het begin dat bv. een zorgafdeling met 1 geconstateerd geval volledig op slot ging en geheel als besmet werd behandeld.
Je bent duidelijk niet op de hoogte en probeert de onderdrukte en in moedwillig in kwaad daglicht geplaatste uit te hangen, erg doorzichtig.
Er is alle reden om vleesverwerkers met soortgelijk personeel allemaal te controleren.
Man m'n zoon werkt bij AH. als daar bij een vestiging zoiets voorkwam waren alle kranten ook te klein hoor.
+1
John Spithoven
@arie.j Je mag van mij gelijk krijgen. Artikel gelezen? De FNV meneer heeft van horen zeggen dat het nog veel erger is. Dan wachten we gewoon af tot de supermarkten weer leeg raken. In de VS gebeurde exact het zelfde. Zie de gevolgen.
bio boer
@arie.j in ween slachterij sta je allemaal naast elkaar en tegenover elkaar verwacht dat 1.5 meter daar niet de doen is op de bouwplaats wordt ook echt niet altijd 1.5 meter gehouden
John Spithoven
@arie.j Arie zie de volgende link

nu.nl/coronavirus/6052892/…

Woensdag begon het nieuws met 23 van de 90 besmet.

Vanochtend 45 van de 212 medewerkers besmet.

Nu 45 van de 350 geteste medewerkers besmet.

Wie zaait hier verwarring.......

Zolang niet iedereen getest wordt kun je niets zeggen over de besmettingsgraad.
Jaan.
@John Spithoven En nu alle 600 twee weken opgesloten
Farmer_
Quote Reactie van @Jaan.:
En nu alle 600 twee weken opgesloten

In Duitsland zitten al meerdere Schlachtereien dicht en komen er elke x weer nieuwe bij, afgelopen week zag ik hier Nederlandse vrachtwagens varkens afhalen, dat gaat zich zeker uitwerken op de vleesprijzen.
Farmer_
@arie.j Kijk hier is corona geen probleem, maar als ze de landbouw op een of andere manier onderuit kunnen halen zijn er geen grenzen.

omroepwest.nl/nieuws/4049255/…
+1
Weidezicht
@arie.j werken grote aantallen arbeidsmigranten, blijkbaar vrij dicht op elkaar, zo zullen de machines en slachtlijnen eenmasl zijn, en deze mensen wonen ook met grote groepen in kleine ruimtes. Vervoer met met elkaar. Die mensen 24/7 dicht op elkaar, dus dan gaat zo n verspreidi g hard. Ook zij het allemaal taaien die bij griepversvhijnselen niet zomaar thuis blijven. Ook niet werken geen geld, dus extra redenen om nog paar dagen door te puffen.
+1
de jonge
@arie.j zijn er in newyork ook slachthuizen? en hoe zit het in het azc te sneek,wat klein in het nieuws kwam is dat ook een slachthuis? maar jij weet blijkbaar de oorzaak, dus ik ben zeer nieuwsgierig wat er volgens jou zo mis is in de slachthuizen, of zal het komen dat daar nu ineens meer getest word en verder niet zo veel?
arie.j
@arie.j zijn er in newyork ook slachthuizen
[ fd.nl/economie-politiek/1344903/…
====
fd.nl/beurs/1343062/…
lees dat het VS nog veel erger is
Er zijn gewoon dingen mis bij de huidige manier van slachten
Kun je wel ontkennen, maar beter is proberen de boel te veranderen
+2
weurding
@arie.j zou de islam met Hamal slacht beter zijn om verspreiding tegen te gaan? Dan gaan we wat beleven. Krijgen de moslims èn bladvreters rap de overhand
@arie.j Er zijn gewoon dingen mis bij de huidige manier van slachten.
Leg dat eens uit ? . Het probleem is gewoon dat ze de boel niet in de hand hebben.
Heel veel denken dat een vaccin de oplossing is. Laat jij die troep je in je donder spuiten ?.
De gevolgen zijn ondertussen erger dan de kwaal . En dit is het begin nog maar van mij mag de heleboel wel een jaar plat laat de mensen er maar weer eens achter komen hoe de wereld in elkaar zit . Mag ik jou ook vragen hoeveel mensen je kent die corona gehad hebben en er aan dood gegaan zijn?
arie.j
Quote Reactie van heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl:
@arie.j Er zijn gewoon dingen mis bij de huidige manier van slachten.Leg dat eens uit ? . Het probleem is gewoon dat ze de boel niet in de hand hebben.Heel veel denken dat een vaccin de oplossing is. Laat jij die troep je in je donder spuiten ?.De gevolgen zijn ondertussen erger dan de kwaal . En dit is het begin nog maar van mij mag de heleboel wel een jaar plat laat de mensen er maar weer eens achter komen hoe de wereld in elkaar zit . Mag ik jou ook vragen hoeveel mensen je kent die corona gehad hebben en er aan dood gegaan zijn?

Wat er mis is?, dat kon je ook horen met het ANP nieuws van een paar minuten geleden.
Meer dan 80% arbeidsmigranten uit Oost-Europa, die met elkaar en op elkaar zijn gehuisvest,
Die met z'n allen in busjes stappen van en naar het werk en daar maar nauwelijks afstand houden. Terwijl het virus in zo'n koele en vaak natte omgeving van een slachthuis ook nog wat langer besmettelijk blijft.
Dat jij op vaccinatie scheld is pure dommigheid, als het aan jou lag zaten we nog onder de pokken en alle andere ziekten met honderd duizenden doden per jaar.
Het vee enten tegen MKZ als er een uitbraak komt zal je ook wel op tegen zijn.
Laat je nakijken en praat dan nog een keer.
+2
John Spithoven
@arie.j Ik ben net een rondje rijden. En zie wat er mis is. Nederland is vol, veel te vol. Drommen fietsers overal, kort op elkaar. Corona regels??? Nu even niet, niet in privé tijd.......
sjoerd de melker
@John Spithoven en dan ben je waarschijnlijk nog niet eens in de randstad geweest
+2
Farmer_
@arie.j Er is vast wel meer lopende band werk waar mensen positief zijn zonder symptomen, maar hier wordt de vleesverwerking specifiek aangepakt door mensen die hun agenda erdoor proberen te drukken, dat is dezelfde agenda als die van Frans Timmermans, wordt eens wakker man.
+2
Farmer_
@Farmer_ Dit wordt een van hun volgende stappen, cash geld gaat verdwijnen in toekomst,de EU en Democraten hebben het tijdje terug al voorgesteld maar weer snel naast zich neergelegd voor nu, alleen om aan het idee te gaan wennen om het op een later tijdstip weer op te pakken.
Nu begint deze grote supermarkt er mee en gaan meerdere volgen, zo drukken "ze" hun agenda's erdoor.
Waarom geen Cashgeld meer, voor totale controle, wat/waar/hoeveel je uitgeeft enz..

+1
arie.j
Quote Reactie van @Farmer_:
@arie.j Er is vast wel meer lopende band werk waar mensen positief zijn zonder symptomen, maar hier wordt de vleesverwerking specifiek aangepakt door mensen die hun agenda erdoor proberen te drukken, dat is dezelfde agenda als die van Frans Timmermans, wordt eens wakker man.

Wat een stumper ben je, elke dag wordt je wakker met zelfmedelijden?
Toch knap van Frans dat hij z'n agenda zelfs in de VS weet uit te voeren 😁
Farmer_
Quote Reactie van @arie.j:
Wat een stumper ben je,

We zullen zien wie hier de stumper was, je loopt toch elke x achter de feiten aan.
Erco
@arie.j je laat je ware aard weer zien arie met je gescheld. En het ging zo goed.
Porky
@arie.j het gaat niet om het slachten, bij het slachten staan ze niet "op elkaar" het gaat mis bij het uitsnijden, daar staan ze wel erg kort op elkaar, maar met slachten zijn de afstanden groot genoeg
Achso
@arie.j wat heeft dit te maken met de manier van slachten?? In de auto en trekker industry is alles plat gegooid om even een parallel te trekken. Maar dat kan slecht in de landbouw, want dan gebeuren er rare dingen in de straat, waar niemand op zit te wachten.
+3
verbi
@arie.j In de slachthuizen werken veel oostblok arbeidersdie allemaal op een kluitje in een huis wonen en dan met 8 personen in een busje naar het werk gaan. Heeft niks met de slacherij op zich te maken begreep ik.
m uut m
@verbi
Wie neemt ze aan?
verbi
@m uut m Doet er niet ter zake.
Bennie Stevelink
@arie.j De reden is waarschijnlijk dat in slachthuizen veel buitenlanders werken, die zowel tijdens het werk als op plaatsen waar ze wonen, dicht op elkaar zitten.
Jaap40
@Bennie Stevelink en die buitenlandse medewerkers moeten wel doorwerken anders geen geld. Die stoppen niet bij ieder kuchje.
arie.j
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
@arie.j De reden is waarschijnlijk dat in slachthuizen veel buitenlanders werken, die zowel tijdens het werk als op plaatsen waar ze wonen, dicht op elkaar zitten

Scrol even naar boven , 7 uur geleden heb ik dat al uitvoerig geschreven in een reactie op a.ten heuvel
+1
dewittemotor
@Bennie Stevelink Kijk maar eens naar Maurice de Hondt op Cafe Weltschmerz (youtube o.a.).

Hij heeft echt een onderbouwend goed verhaal over Corona. Die huisvesting van dat personeel is nog niet eens het echte probleem, maar vooral die koele omgeving in die slachthuizen waar dat virus goed kan overleven. Dus hou je hart maar vast voor komende winter, dan begint het pas
+3
Frans1
@John Spithoven het ging over melkveehouderij. Onze sector blijft gelukkig redelijk door draaien, een paar cent minder voor je melk is toch van andere orde dan de bedrijven in het mkb die verplicht gesloten moeten blijven, dat is mijn punt. Ik kon me absoluut niet vinden in het verhaal van die 2 dames die het ongetwijfeld wel goed bedoelden
John Spithoven
@Frans1 We komen redelijk door de crisis heen, maar roeptoeters kunnen zorgen voor een omslag. En in het artikel is zo'n roeptoeter.
sorry
@Frans1 zijn dr zat die in de zomer 2-3weken de deur sluiten
+2
Weidezicht
@Frans1 ik heb niet gezien, maar inderdaad zijn er zeer velen met inkomen 0, en 0 is erger dan minder en weinig.
Frans1
@Weidezicht precies wat ik bedoel
duitser
@Frans1 wij kunnen de melk idd nog kwijt. Anders gezegd, de fabriek komt onze melk nog ophalen. Maar ondertussen raken de pakhuizen wel vol. Dus idd kunnen we de melk niet goed kwijt. We zouden nu gewoon met zijn allen de rem erop moeten gooien maar ja.....

Wij leveren hier aan een fabriek die met name in luxe producten zit. Heeft echt problemen nu om de melk weg te kunnen zetten. Maar toch haalt hij bij ons de melk nog op. Gewoon iets verder kijken
Frans1
@duitser ik heb geen zicht en geen vat op wat er verder in de lijn speelt, als het werkelijk een probleem wordt moet er geremd worden, makkelijk zat, maar dan collectief verplicht. Dat oproepen tot het nemen van individuele verantwoordelijkheid heb ik niks mee, dan moet de fabriek reguleren, dan allemaal
Frans1
@jg zou kunnen, maar wat helpt het als ik 20% van mijn koeien weg doe? Mezelf in ieder geval niet, en het totaal merkt er niks van, dat is mijn punt. Ik snap het wel, maar zoiets moet collectief afgedwongen worden.
+2
jg
@Frans1 Nee , dat klopt. We maken gebruik van vooruitschuiven van verlies. Schijnbaar is dat het meest makkelijke . In ieder geval zijn dan geen lef, durf leiderschap en moeilijke keuze's nodig.
labella
@jg kan ik niet lez………….
duitser
@Frans1 ja individueel wordt niets. Maar betekent wel dat we de melk slecht kwijt kunnen. Dus zo’n klaagzang is het niet. Alleen wij merken het nog niet. Maar gaat ons lang achterna lopen.
Farmer_
@duitser Zag afgelopen week nog een bericht dat er melk uit Tschechien in Duitse Supermarkt ligt.
Jaap40
@Farmer_ wat is daar vreemd aan?
Jaap40
@Jaap40 in ah koop je roomboter uit Tsjechië. Vinden ze bij ah heel normaal. Wel een stuivertje goeikoper dan Campina boter, dat dan weer wel.
Tommie1
Frans die ondernemers die nu gecompenseerd worden doen z'n tent echt niet op voor het inkomen van een gemiddelde koeienboer.
jg
Wie wat waar gisteravond?
mlkvhoudr
@jg ik mis t ook compleet waar t over gaat 😃
+1
mlkvhoudr
@brabo zou ook liever zien dat we nu benadrukken hoe economisch belangrijk we als sector zijn die nu wel gewoon doordraaien ondanks de corona
Weidezicht
@mlkvhoudr juist juist juist juist juist. En hoe belangrijk het voor de NL economie de komende jaren is om echt werk (het produceren van fysieke produkten) met echte banen te hebben. Dat is nou eenmaal de basis onder een economie. Je kunt een boer of bakker of lampenbouwer of meubelmaker wel 10 controleurs op zijn nek sturen maar als die banen er niet meer zijn, hebben die controleurs (meeeters) ook geen baan meer en stort het kaartenhuis in elkaar. Dat verhaal moet de wereld in. In een land kan m.i. een economie alleen groeien als je export hebt, en daarmee dus geld uit het buitenland naar binnen haalt. En daar waar wat verdient wordt, blijft ook wat over voor onderwijs, zorg, en milieu.
Jaap40
@Weidezicht dat is nu niet bepaald de linkse gedachte.
Weidezicht
@Jaap40 links is niet mijn gedachte.
Jaap40
@Weidezicht wel van de politiek.....
Weidezicht
@Jaap40 nu hopen dat de burger het over links niet meer ziet zitten......
+3
Detukkeroettwente
Ja straks geen vlees in de winkel, en als 50% van de melkverwerking wegvalt, geen melk in de winkel, het feest moet nog beginnen .
Twentsch Land
Altijd makkelijk zo’n melktap onderaan de melktank 😉

@Detukkeroettwente
buorman
@Twentsch Land
Ook nog een goed mes in de keukenlade?
m uut m
@buorman
Twee vriezers vol.😎
Twentsch Land
Zeker....

En genoeg in de vriezer 😉

Ook lopen hier genoeg konijnen, hazen, reeën, fazanten enz enz ...... maar dat vindt ik allemaal niet lekker dus die laten we lopen.

@buorman
+2
ted9
Bij ons houdt Arla de melkprijs weer gelijk voor volgende maand.
+7
Boerin86
Ik ben diegene die heb meegewerkt aan de opname van dit stuk van SBS. De titel van het stuk is natuurlijk zwaar overdreven(in mijn situatie). Inmiddels weten we ook hoe media werkt, een hele middag de camera aan en er worden 2 minuten uitgezonden. Dat er sprake is van een omzetderving door corona in de melkveesector moge duidelijk zijn, ik denk ook dat het goed is dat Agractie hier aandacht voor vraagt, net als dat andere sectoren dit vragen. Wij hebben zelf ook een neventak, een camping, die een stevige voet onder ons bedrijf is. Hier werd jammer genoeg niet genoeg aandacht aan besteed. Voor dit deel van ons bedrijf zijn de inkomsten ook 0, hier krijgen we 0 euro steun voor en werken met vouchers doen wij onze gasten niet aan. Mijn laatste zin in het interview was:' voorheen zeiden we in een slecht jaar tegen elkaar, gelukkig hebben we de camping nog, nu zeggen we, gelukkig hebben we de koeien nog...
mlkvhoudr
@Boerin86 je deed t niet slecht hoor, vond ik niet tenminste.
Ik heb wel een voorkeur dat we benadrukken hoe belangrijk we als wel doordraaiende sector nu op t moment zijn
Frans1
@mlkvhoudr we hoeven ons zelf toch geen veer in de r@@t te steken
+2
mlkvhoudr
@Frans1 we worden toch vaak genoeg aangevallen, mogen we zelf toch wel de positieve punten naar voren brengen dacht ik zo.....
Frans1
@Boerin86 bedankt voor je toelichting👍
Vanmorge voor het melken onder de koffie kwam dat stukje ineens voorbij, wij zaten elkaar aan te kijken hier, van waar gaat dit over, zo slecht gaat het toch nog niet? In het mkb gaan er een hele hoop door het putje, daarom vond ik het zo verschrikkelijk overtrokken
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @Frans1:
In het mkb gaan er een hele hoop door het putje, daarom vond ik het zo verschrikkelijk overtrokken

En dat geloof je wel klakkeloos?
Frans1
@slagroomvla als hier 2 maanden geen melk gehaald wordt is het hier op, dus ja, ik kan me daar wel wat bij voorstellen ja
duitser
@Frans1 de mkb heeft nu grotere problemen. Maar kunnen ook heel veel kosten uitschakelen wat wij als landbouw domweg niet kunnen. Land zal bewerkt, bemest en gezaaid moeten worden en vee niet gewoon doorvreten.
Frans1
@duitser huur en personeel gaat door, ik had het ook over gewoon doordraaien zonder melk af te leveren, dan gaat het heel hard van je af
+1
weurding
@Frans1 sowieso als je doordraait 😳😅
+4
George
Quote Reactie van @duitser:
de mkb heeft nu grotere problemen. Maar kunnen ook heel veel kosten uitschakelen wat wij als landbouw domweg niet kunnen. Land zal bewerkt, bemest en gezaaid moeten worden en vee niet gewoon doorvreten.


Ik vind het absoluut geen klaagzang als je voor 33 cent moet melken. Dat beurde mijn vader ook al toen Kiss met I was made for loving you op nummer 1 in de top 40 stond en de Golden Earring op 3 met Weekend Love. 😄
Weten jullie welk jaar dat was? Een heel stukje terug in de vorige eeuw . Maar de tweede wereld oorlog was wel al een tijdje afgelopen.
Maar het geeft wel aan dat jullie nu een schandelijke melkprijs ontvangen.
+1
Erik!!1979
@George dat was een geweldig jaar. En in die weken was Mark van de Oever geboren.
+1
George
@Erik!!1979
Jij ook zo te zien aan je naam.
Erik!!1979
@George ik ben 3 maanden jonger
+1
Wolswinkel
Quote:
Dat beurde mijn vader ook al toen Kiss met I was made for loving you op nummer 1 in de top 40 stond

Zat jouw vader bij de band Kiss dan@George?🤘😃
+2
weurding
@Wolswinkel behoorlijk zwart witte band, dat wel 😉
Erik!!1979
@weurding ja....... er is id veel zwart wit uit dat jaar gekomen...... 🙈
+8
verbi
Bij ons staat de stal uit 2014 maar75% vol ivm de telling 2 julli dus wij moeten al een aantal jaren de tering naar de nering zetten om alles rond te breien en dan is 3 cent melkgeld op jaarbasis bij ons toch 27000 euro slachtkoeien ruim 50 cent onderuit en de kalveren ook behoorlijk. En dan ligt het verhaaltje toch iets anders.Maar we draaien nog steeds en proberen kosten te verminderen en harder onderhandelen wat niet altijd leuk is zeker bij bedrijven waar je al lang klant bent en waar je dan afscheid van neemt.
+3
Erik!!1979
@verbi dit komt dichter bij de waarheid. Je mag het alleen niet vertellen want dat is klagen 😕
m uut m
@Erik!!1979
Amerika, Oceanië en Europa vol op stoom dan zakt de melkprijs nog harder.
Volgens mij hebben wij als melkveehouders nog niks te klagen wat betreft corona !
Jaap40
@verbi helder betoog. Het is gewoon verre van een vetpot. Onder de kostprijs doorleveren gaat stoppen. En dan hebben sommigen hetnog over aanschaf fosfaat rechten.....
+1
verbi
@Jaap40 Fosfaatrechten kopen? Zou niet weten waarvan heb er overgens ook geen behoefte aan. Maar bij sommmige is het nooit genoeg.Wordt bijna 55 jaar en als ik het financieel benauwt krijg verkoop ik wel 150 kg ga dan wel een paar koeien minder houden. Ik ga er wel komen desnoods wat minderen wordt ook al een dagje ouder.
m uut m
@verbi
De stal een maatje te groot gebouwd.
Jaap40
@m uut m constant veranderende wetgeving vern**kt de sector.
Weidezicht
@m uut m u weet het altijd beter of niet?
m uut m
@Weidezicht
De stal "maar" voor 75% vol en dan willen minderen omdat je een dagje ouder wordt.
Dan heb je toch een te grote stal gebouwd.
+1
Twentsch Land
Stukje aftimmeren en je kunt het mooi als stalling gebruiken.

@m uut m
m uut m
@Twentsch Land
Dure stalling !
Twentsch Land
Ja en nee .... op die manier het er voor bouwen is veel te duur ..... als het er toch een maal staat en er komt geen vee te staan ligt het even net weer anders.

@m uut m
labella
@Twentsch Land of wat lampies en plantjes erin.
Weidezicht
@m uut m ik lees afbouwen door het verkopen van wat fosfaat in het geval het nu financieel ff vastloopt.
robbies
@m uut m die laatste boxen zijn niet de duurste. .
Erco
@m uut m als je iemand en zijn omstandigheden, verleden en toekomstplannen niet kent waarom dan zo'n oordeel?
vanloon
@verbi Wat een geklaag zeg, ik zeg gas op de lolly en door, hup P rechten kopen en die stal vol en rap!
Als jij denkt bij de 55jaar het gas loslaten en dan als je 67 bent heb je niks meer!!!
+7
George
Quote Reactie van @vanloon:
Als jij denkt bij de 55jaar het gas loslaten en dan als je 67 bent heb je niks meer!!!


Ik heb het gas al losgelaten toen ik 39 was en ben er nog steeds en kan er nog steeds vrij onbezorgd van leven.
Maar van mij mag iedereen het gas er op houden. ik heb er geen problemen mee.
Erco
@George was ie al open dan? 😉
+3
weurding
@vanloon op tijd gas los laten kan je soms ook veel voordeel brengen 😄
Erco
@vanloon waarom pas bij 67 😉
+1
Weidezicht
@verbi duidelijk. Maar die veel te lage melkprijs is al jaren. Is niet alleen nu tijdens corona. Toen de mp rond de 40 cent lag, schreven velen hier dat het zo,n beste prijs was., en nu zou je willen dat je 40 kreeg, maar is in verhouding nog steeds een schijtprijs.
+2
George
Quote Reactie van @Weidezicht:
uidelijk. Maar die veel te lage melkprijs is al jaren. Is niet alleen nu tijdens corona. Toen de mp rond de 40 cent lag, schreven velen hier dat het zo,n beste prijs was., en nu zou je willen dat je 40 kreeg, maar is in verhouding nog steeds een schijtprijs.


Dat ben ik helemaal met je eens. 40 cent is nog steeds een kutprijs.
hans1980
@George kostprijs is 37 cent
Weidezicht
@hans1980 en zolang iedereen dat blijft roepen schrijven zorgt de rest van de handel wel dat de opbrengst voor de melk daar niet ver boven komt. Wat doet die kostprijs als er voor alle arbeid eens een 30 euro per uur wordt geteld?
@Weidezicht Als je arbeid gaat rekenen als boer zijnde (wat eigenlijk wel logisch is)stop er dan maar mee ,dan kan je beter bij een baas gaan werken,of zzp,er worden,of je eigen verhuren.
Weidezicht
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl als een bedrijf het over kostprijs heeft, hoort daar vergoeding voor arbeid in te zitten. Pas dan toon je de echte kostprijs.
cornelissen
Quote Reactie van @Weidezicht:
als een bedrijf het over kostprijs heeft, hoort daar vergoeding voor arbeid in te zitten. Pas dan toon je de echte kostprijs.

Lijkt mij ook, maar de kostprijsberekeningen van de ddb, waar men uit ging van cao uurloon kostprijs werden hier altijd neergesabeld met opmerkingen van ik heb een veel lagere kostprijs ,zonder dat te specificeren.
Ik was er ook vlouw van en heb toen iemand ,die wel bekend is, een brief gestuurd met antwoordenveloppe voor een specificatie,. Bleek het allemaal toch anders in elkaar te zitten en was land voor bollenverhuur, (wat daar kennelijk kon ) meegenomen.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @Weidezicht:
Wat doet die kostprijs als er voor alle arbeid eens een 30 euro per uur wordt geteld?

Als ik mn winst deel door 3000uur, dan is het zo slecht allemaal nog niet, terwijl er ook al een hoop van betaald is wat iemand in loondienst of een ZZP'er ook nog moet betalen van zn inkomsten, zoals auto, brandstof, verzekeringen etc.
de Tank
@Noorderling 40-50 euro/uur
achterhoeker2
@hans1980 De opbrengstprijs van een product/dienst beweegt zich altijd naar de kostprijs van dat zelfde product cq dienst.
matt
@achterhoeker2 door grondprijs stijgingen overnames tegen agrarische waarde,en de lage rente loopt dat niet helemaal gelijk
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!