Europa moet schoner en groener. Nu écht, zo wil de Commissie

De ‘Green Deal’ moet Europa nog wat groener maken – letterlijk. Als het aan de Europese Commissie ligt, groeit het aandeel beschermd natuurgebied de komende tien jaar naar 30 procent – tegenover 18 procent nu. Ook moeten er de komende tien jaar drie miljard nieuwe bomen worden aangeplant.

Van de landbouwgrond moet ten minste 10 procent worden omgevormd tot gebieden met diversiteit. Dat kan gaan om bijvoorbeeld heggen, bomen, wallen of vijvers. De Commissie maakt zich grote zorgen over achteruitgang van aantallen en soorten dieren, zoals het verdwijnen van insecten.

Er moet meer ruimte komen voor (beschermde) natuur. De Europese Commissie legt een verband tussen de coronapandemie, industriële landbouw, en biodiversiteit. Of het nu gaat om Q-koorts of de ziekte van Lyme, leefruimte voor wilde dieren kan het risico op infectieziekes verkleinen.

Deel dit topic Europa moet schoner en groener. Nu écht, zo wil de Commissie (nrc.nl)

Biodiversiteit: Brussel erkent dat er onvoldoende gedaan is tegen de verschraling van natuur. Juridisch bindende natuurdoelen moeten dat veranderen.

somerled-delremos

Laatste  |  

Reacties

+7
somerled-delremos
Ooit was ik voorstander van de EU, maar nu er al jaren zulke domme, achterlijke, eerzuchtige figuren de macht hebben hoop ik dat het snel implodeert.

Het is niet alleen het ‘groene’ beleid, ook de tolerantie jegens de Zuid-Europese parasieten komt op de kop verkeerd.

Oost-Europa is een net zo erg geval. Die laten zich nu lekker volstoppen met allerlei ontwikkelingsgeld waarvoor geen tegenprestatie geldt. Zodra die landen hun economie op een Westers peil hebben en de EU het wat moeilijker krijgt, zeggen die hun EU-lidmaatschap op.
+7
somerled-delremos
“ leefruimte voor wilde dieren kan het risico op infectieziekes verkleinen.”

God, hoe kunnen ze zo dom?
+1
van Ittersum
Als ze dan toch bezig zijn, first do first trouw.nl/nieuws/…
somerled-delremos
@van Ittersum ook al zo’n staaltje efficiëntie, inderdaad.
+2
Kringloper
@van Ittersum Dat schoner en groener worden geld alleen voor ons en niet voor hen, de EU ten voeten uit.
demelkboer
Biodiversiteit? Ut wordt hier als maar monotoner: ganzen ganzen en ganzen
+7
John Spithoven
De plannen van de klimaatpaus, ik lees

Natuur van 18 naar 30 % in 10 jaar. 12 % van het eu oppervlakte is 24 % van het landbouw oppervlakte om zetten van voedsel productie naar natuur.

Elke boer 10 % van zijn areaal inleveren om vervolgens ongeschikt te maken voor landbouw productie.

Uitfaseren van gebruik gewasbescherming en kunstmest.

En bevolking die extreem toeneemt.

Een gooi naar communistme en het creëren van een gezamenlijke vijand, de boer. Als dat goed gaat....

Misschien moeten we echt duidelijk maken aan het volk hoe het zit, en onze producten een tijdje thuis houden.....
+2
Farmer_
@John Spithoven Ook al is er een Trump,Boris Johnson,Putin, die Globalisten gaan gewoon door om alles naar de kl*te te helpen, UN,WHO,World Economic Forum,EU, een pot nat, burgers bang maken over klimaat en natuur, Corona wordt misbruikt om samenleving aan banden te leggen,ze krijgen wat ze willen.
demelkboer
@John Spithoven dat gebeurd op deze manier van zelf
+1
Weidezicht
@John Spithoven juist. Dat is de weg.
+1
Detukkeroettwente
@John Spithoven Dat is DE ENIGSTE manier om met die gekken , te kunnen praten. Europa breed de melk vlees, eieren thuis houden 2 weken is lang genoeg, ff met de ondergronder buldozer over het binnenhof, paar muurtjes omdrukken, vijver leeg pompen.
+2
jan.1
Nog niet zo lang geleden raakte het volk in paniek,alle schappen waren leeg,zelfs de wc rollen waren op...dat wil geen enkele politicus meer meemaken.
Toch gaat het weer een x gebeuren...maar dan een graadje erger,oorzaak een een zwaar gestoorde man in de EU met grootheidswaanzin.
Geschiedenis herhaald zich.
+1
bio boer
@jan.1 moet je wel zorgen dat je stukje grond en wat dieren hebt heb je teminste je eigen voorzieningen nog of zouden die dan geplunderd worden
jan.1
Quote Reactie van @bio boer:
moet je wel zorgen dat je stukje grond en wat dieren hebt heb je teminste je eigen voorzieningen nog of zouden die dan geplunderd worden

Dan doen we gewoon verkoop vanaf boerderij,als we nog in Europa wonen...
Farmer_
New World Order begint gestalte te krijgen, log in/meld je aan , voor elk probleem staat daar de oplossing.
intelligence.weforum.org/topics/…
hans1980
Terwijl er een hongersnood gaande is in Afrika
+1
Kars
Maak me er niet zo druk over. In 2030 bestaat de EU alleen nog in geschiedenis boeken
bio boer
@Kars je bent nog al optimistisch
+1
klant
@bio boer Hij heeft gelijk hoe meer flauwekul ze daar uitkramen des te sneller worden ze niet meer serieus genomen.
+2
Kars
@bio boer nou ja, kijk met de huidige crisis. Waar is die 1 Europa? Landen gooien zelf de grenzen dicht. Wat doet Brussel eigenlijk behalve de geldpers overuren laten maken. Brussel is het gezwel waar Europa van af moet. Constant geld drukken om een failliete EU draaiende te houden. Europa kan prima zonder de EU.
Hier boeren het leven zuur maken, terwijl ik hoor landen als tsjechië, Kroatië gewoon 80 tot 100% subsidies geven op machines enzo. Denken ze daar in Brussel dat mensen met een 100% gratis gekregen trekker ook daarmee geld gaan verdienen?
Hoe onnozel kun je zijn.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!