Veehouderij maakt niet ziek — Veehouders willen breed en onpartijdig onderzoek naar corona en luchtkwaliteit

Originele beschrijving

Veehouders willen breed en onpartijdig onderzoek naar corona en luchtkwaliteit. Het coronavirus was nog maar net in Nederland of linkse partijen grepen hun momentum om meteen een verband te leggen tussen corona in Oost-Brabant en Noord-Limburg en de intensieve veehouderij. Onder druk van de politiek laat Carola Schouten, het RIVM nu een onderzoek doen. Stigmatiserend, vooringenomen en polariserend vinden de veehouders. Het brengt verkeerde denkbeelden in het land. Het helpt niemand en zeker de strijd tegen corona niet.

Boeren willen een breed en onpartijdig onderzoek naar het verband tussen luchtkwaliteit en corona. Daarbij moeten alle sectoren die bijdragen aan luchtverontreiniging worden betrokken. Verkeer, industrie, huishoudens, veehouderij én luchtvaart.

Deel dit topic Veehouderij maakt niet ziek, boeren en hun kinderen zijn juist gezonder — Varkens Vandaag (varkensvandaag.nl)

Veehouders willen breed en onpartijdig onderzoek naar corona en luchtkwaliteit Het coronavirus was nog maar net in Nederland of linkse partijen grepen hun momentum om meteen een verband te leggen tussen corona in Oost-Brabant en Noord-Limburg en de intensieve veehouderij. Onder druk van de poli

somerled-delremos

Reacties

dewittemotor
Laatste etmaal: 1 coranageval in Limburg. De nu geconstateerde gevallen zitten vooral in de randstad. Dat verband is er helemaal niet, maat het geeft wel aan hoe een bepaalde groep mensen de veeteelt graag ziet sneuvelen (zelfs dokters etc. verlagen zichzelf hiertoe)
Twentsch Land
Ze zullen zich beroepen op het gebied van de uitbraak !

@dewittemotor
weurding
Net op het nieuws dat er een besmetting was afkomstig van een nertsenhouderij🙈je kon er op wachten. Het houdt niet op... niet vanzelf...😪
Twentsch Land
Elke dag vanuit bijna elke hoek wordt er een opmerking/verwijt/oorzaak enz enz richting de veehouderij gedaan......zonder klappen komen we er niet van af !

@weurding
Weidezicht
@Twentsch Land en toch zijn de boeren er nog. Nu rekken en vertragen. Straks komt er een financiele crises zo groot en diep, dat elke baan telt, en de burgers ook opstandig worden. Dan staan ze in de rij om te helpen asperges steken.
weurding
@Weidezicht en diezelfde boeren leveren zelfs nog 150 miljoen kg melk meer dit voorjaar😁
Weidezicht
@Weidezicht en dan hopelijk ook het besef komt, dat het erg egoistisch is om in nederland vruchtbare grond om zeep te helpen terwijl in andere delen van europa en de wereld er geen voedsel verbouwd kan worden.
Porky
@Weidezicht klopt helemaal ,er zal ,nee MOET eerst een grote crisis uitbreken wil de agrarische sector weer gewaardeerd worden, heb het eerder gezegt ; die komt er die crisis, zal nog wel ff half jaartje duren ,maar komen doet ie.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!