Statenmeerderheid wil nieuwe stikstof-aanpak van minister Schouten

Landbouwminister Carola Schouten moet terug naar de tekentafel voor een nieuwe stikstof-aanpak. Dat wil een meerderheid van de Drentse Provinciale Staten. Geen boeren opkopen om stikstofuitstoot te verminderen dus, maar de agrarische sector verduurzamen zodat ze minder uitstoot.

Deel dit topic

Reacties

+1
demelkboer
De provincies krijgen door dat er alleen maar stikstof naar NH ZH UTR en BRA moet. De ander provs worden leeg geroofd.
+9
Kringloper
@demelkboer Ze willen weer het Noorden leegroven, net als het gas in Groningen. Na het leegroven laten ze de bevolking barsten, dit mag niet weer gebeuren, er moet veel meer actie tegen gevoerd worden! Laat ze maar de kolere krijgen daar in Den Haag.
+1
verbi
@Kringloper Nou even voor de duidelijkheid, in tijde van melkquotum kocht het zuiden zeer veel noordelijke melk. Nu is het net andersom omdat hier in het brabantse weinig grondgebonden bedrijven zijn en in het noorden meer grond dan vee is. Hier wordt alle rechten die beschikbaar komen verkocht aan noordelingen niks mis mee voor de duidelijkheid maar is wel een feit.
weurding
@verbi geloof dat er hier in het noorden zat rechten vrijkomen. Weet niet waar onze allemaal gebleven zijn maar zeker niet alleen in de buurt. Komt bij dat er nog machtig veel nieuwe natuur verworven moet worden in drenthe dus de fosfaatrechten zullen op een gegeven moment geen aftrek meer vinden
Kringloper
@verbi bij melkhandel van Noord naar Zuid bleef het in de sector. Maar met de stikstof willen ze boeren ruimen om de zogenaamde schone industrie te laten groeien, is toch een heel ander verhaal lijkt mij?
verbi
@Kringloper Daar heb je inderdaad een punt zo had ik het niet bekeken.
+5
robotslaper
Berekeningen kloppen niet zie stikstof foto voor de corona crisis en 3 weken in de corona crisis, toen alles plat lag. Hele grote verschillen. Industrie is de BOOS DOENDER en niet wij.Weg met die Schouten.
+1
Stoppen met die onzin , desnoods met geweld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uitstoot en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0