Fosfaatrechten.nu: overheid aansprakelijk voor schade

Fosfaatrechtenhandelaar Fosfaatrechten.nu stelt de overheid aansprakelijk voor de schade die zij hebben opgelopen door de wijzigingen die zijn doorgevoerd in het fosfaatrechtenstelsel.

Landbouwstart, het bedrijf achter het handelsplatform, zegt ruim € 400.000 schade te hebben opgelopen door de wijzigingen van uitgifte van fosfaatrechten aan vleesveehouders. Het bedrijf kocht rechten op bij vleesveehouders op basis van de eerste beschikking om deze te verhandelen.

Deel dit topic Fosfaatrechten.nu: overheid aansprakelijk voor schade (boerderij.nl)

'€ 400.000 schade door de wijzigingen van uitgifte van fosfaatrechten.'

KOC1981

Laatste  |  

Reacties

+11
KOC1981
Er wordt altijd beweert dat de makelaars de rechten niet inkopen, niet speculeren,... echter nu blijkt deze zijn gat toch flink verbrand te hebben en wil liefst niet zelf op de blaren zitten. 😁
+1
Jaan.
@KOC1981 Ja 😂
Sometimes you win
Hadden ze de winst ook afgeven indien gemaakt?
Laat ze de claim maar bij de organisatie neerleggen die de bende veroorzaakt heeft
Tip: das niet de roverheid
+1
Erik Hulstijn
Ze hadden die dingen nooit verhandelbaar moeten maken. Gaat zo weer veel geld de sector uit.
+1
weurding
@Erik Hulstijn onzin, heb er overigens al een mooi deel weer van geherinvesteerd en als het op de grond kwam steeg die prijs wel explosief, sinds verhandelbaarheid melkquotum wordt die onzinnige kreet al geroepen, je hoeft niet te kopen
Noorderling
Quote Reactie van @weurding:
mooi deel weer van geherinvesteerd

Schiet je daar ook op termijn iets mee op of schrijft het technisch af?
Grond is onbelast, daar gebeurt je nooit iets mee, schrijft niet af, loopt niet weg, groeit iets op.
+2
ted9
@Noorderling momenteel groeit er niet veel op.
+2
Lepus
@Noorderling Dan kun je beter een woning erbij kopen voor de verhuur. De huur van de grond in een jaar heb je met een woning in 2 maanden
Realisme
@Lepus goedkope grond of een duur huis
Lepus
@Lepus dat maakt niet uit? De huursubsidie gaat tot 736 euro per maand. Tot dat bedrag kun je dus altijd vragen voor een tussenwoning. Ik zit niet in het land verhuren maar 8800 per jaar voor een hectare is nogal wat, of ben ik nu gek?
George
Quote Reactie van @Lepus:
De huur van de grond in een jaar heb je met een woning in 2 maanden

Dat is wel iets overdreven. Maar een woning van 250000 brengt vlot 875-925 euro huur per maand. Voor dat geld heb je amper 3,5 ha grond keer 1500 euro huuropbrengsten . Jaarlijks heb je dan amper 5300 euro terwijl je met die woning jaarlijks het dubbele aan opbrengsten hebt.
+1
Noorderling
@George
Met dubbel gezeik en komt onderhoud ook nog bij. Als verhuurder ben je niets meer dan een financier, je rechten ben je kwijt.
+1
George
Quote Reactie van @Noorderling:
Met dubbel gezeik en komt onderhoud ook nog bij. Als verhuurder ben je niets meer dan een financier, je rechten ben je kwijt.


Ach man schei toch uit. Je moet jonge goede woning kopen , onderhoud valt zat mee. En zorgen dat je huurders goed nagecheckt worden. Nog nooit moeite mee gehad!
Levert echt wel bijna dubbele rendement van landbouwgrond.
Heb je ooit woningen verhuurd?
weurding
@Noorderling gaat idd deels voor de afschrijving, minder belasting, maar houdt ook anderen weer wat bezig dat wordt vaak vergeten. Land verkopen we niet, houden we in eigen beheer. Moet wat te doen hebben en ben heel eerlijk.... Heb geld liever in grond en materiaal dan op de bank op dit moment. Die linkse grapers kun je de rug beter niet toedraaien
+2
groeier
@Erik Hulstijn
Ze hadden GVE per ha in moeten voeren, in ieder geval dat iedere melkveehouder bv binnen enkele jaren daar aan moest voldoen, dmv extra grond huren, of kopen.
van Ittersum
@groeier maakt toch niet uit(ofschoon ik voorstander van gve/hac ben/was in ruil voor het schrappen van de vele regels) geld rolt dan een andere zijde op.
+1
Erik!!1979
@groeier dan kunnen de arme boeren met weinig grond stoppen en de rijke met veel grond flink uitbreiden. Ze hadden ver voor het afschaffen van het quotum rechten moeten invoeren. Dan had je niet zo'n rotzooi gehad.
Noorderling
@Erik!!1979
Fosfaatrechten is ook het gevolg van de bankenlobby dat intensieve bedrijven er zonder restschuld uit komen.

Met veel aankoop van voer en mestafzet moet je technisch bij de top draaien, anders gaat het hard van je af en is er 0 buffer in vermogen of voerpositie als het even niet mee zit.
Erik!!1979
@Erik Hulstijn het geld wat een boer krijgt voor rechten is van de boer niet van de sector. Hou alstublieft op met het toe eigenen van andermans geld. Ik vind dat walgelijk.
casev
@Erik!!1979 dat geld is om te beginnen al voor 50% van de belastingdienst....
hookwood
400.000 Euro schade en nog niet failliet?
huub
@hookwood Hoeveel zelf benoemde knelgevallen hebben hun bedrijf daadwerkelijk moeten verkopen?
cornelissen
@huub Maar wel grond moeten verkopen en er zijn er mogelijk een aantal in de verkoop gegaan, maar sommigen praten daar liever zelf niet over, wat het "tuig"hun heeft aangedaan.
En met "tuig"bedoel ik lto onder leiding van de "manager"K. Romijn met zijn "early warning" en meeloper nmv op dit gebied
+1
waakhond
@cornelissen die smeerlappen gaan er wel duizenden koeien stonden illegaal op bedrijven van bestuurders . een van die bestuurders was de vergunning geweigerd had vergunning voor 90 mk op 2-7-2015 . op 2-7-2015 stonden er +- 250 in de stal

de andere had helemaal geen vergunning op 2-7-2015 . ook ruim 250 MK in de stal
oubi
@waakhond briefje naar rvo met verzoek de illegaal verkregen rechten in te trekken. Onrechtmatig verkregen staatssteun. Volgens mij mag dat niet.
Bekkink
Mooi, de prijsopdrijvers krijgen ook een keer een dreun voor de kop
ted9
Heel bijzonder om te zien dat sommige aanbieders op quotum.nu gewoon een bedrijfje in een rijtjeswoning hebben met een snackbar erin en gewoon fosfaat aankopen en verhandelen. Ik dacht dat dit niet kon en dat de handel transparant was maar niks blijkt minder waar.
ted9
@ted9 H.H. Brummelkamp
Ulicotenseweg 9
Chaam ???????????
+1
hookwood
@ted9Henk is verhuisd sinds kort. Was voorheen fouragehandelaar/wederverkoper. Ik kwam daar vroeger als voorlichter bij zijn rundveeklanten. Hij handelt al jaren in productierechten en verhuurde het een gedeelte van zijn pand. Destijds was het meen ik een shoarmaboer die er in zat.
jg
Valt allemaal een beetje tegen die fosfaat handel .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!