Marc Calon treedt terug als voorzitter LTO Nederland

Persbericht

Marc Calon treedt terug als voorzitter van LTO Nederland. In goed overleg is de gezamenlijke conclusie getrokken dat Calon op het einde van het jaar geen nieuwe termijn aangaat en hij het voor de vereniging beter vindt zijn werkzaamheden met ingang van vandaag neer te leggen.

“Ik neem afscheid met pijn in het hart. Ik heb me de afgelopen 3,5 jaar vol passie ingezet voor de belangen van boeren en tuinders. Helaas moet ik constateren dat er bij een deel van de achterban onvoldoende draagvlak is. Een voorzitter kan alleen effectief werken met volledig draagvlak van alle leden. Daar verbind ik mijn conclusies aan. Ik ga geen nieuwe termijn aan en maak tevens per direct ruimte voor mijn opvolger”, aldus Marc Calon.

De bestuursleden, die tevens voorzitters zijn van respectievelijk LTO Noord, ZLTO en LLTB, spreken hun waardering uit voor de verdiensten van Calon. Wim Bens, vicevoorzitter van LTO Nederland, spreekt namens de organisatie zijn waardering uit voor Calon. “Marc heeft zich met grote daadkracht voor de boeren en tuinders ingezet. Hij heeft, zowel voor als achter de schermen, een belangrijke rol gespeeld in de vernieuwing van LTO Nederland en in de verschillende dossiers zowel in Den Haag als in Brussel. Daarbij wil ik in het bijzonder het pensioendossier, het klimaatdossier en de totstandkoming van een uitgebreid pakket aan maatregelen voor de agrarische sector in de huidige coronacrisis noemen.”

De zittende leden van het bestuur van LTO Nederland, Dirk Bruins, Wim Bens en Léon Faassen, zullen samen met algemeen directeur Hans Van den Heuvel de taken van Calon overnemen tot de komst van een nieuwe voorzitter.

Nieuwe voorzitter
De termijn van Calon zou op 31 december 2020 aflopen. Het bestuur zal nu spoedig de procedure starten om te komen tot een nieuwe voorzitter die namens LTO Nederland de boeren en tuinders vertegenwoordigt in zowel Den Haag als Brussel. Meer informatie over het gezochte profiel, de
opdracht en de sollicitatieprocedure volgt.

Deel dit topic

Reacties

George
Ja en nu wegwezen !
overstekend wild
Een rotte gording die t begeven heeft! Nu de rest maar stutten
avondrood
Tot op het laatst vorige week schade aangericht. Kwam er achter geen draagvlak. Hallo. Was het eind vorig jaar al kwijt. Zo jammer. Ben benieuwd waar het terecht komt na dit avontuur.
Kringloper
@avondrood In het volgende kabinet word hij minister van landbouw😌
weurding
@Kringloper en toen werd je hopelijk wakker..😢
+3
@Kringloper minister van Bosbouw , in rusland heeft ie mooi de ruimte.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0