118

Is Mark Calon de boerenvoorman?

Vandaag liet de heer Calon weer van zich horen. En dat op een moment dat de melkveehouderij zwaar getroffen wordt door eenzijdige maatregelen vanuit LNV op het gebied van het voerspoor.

Daar waar hij met de kerst in een interview aangaf dat 90 % van wat het LC bereikt had uit de koker van LTO kwam, was hij vandaag duidelijk over het LC, ze hebben het verprutst. Daarmee zet hij niet alleen zijn eigen mensen te kakken zoals mevrouw Elshof en de heer Meulenbroek, maar ook de andere 12 organisaties is het LC.
Niet echt een verbinder. Een voorman van een organisatie die naar eigen zeggen meer dan 66 % vertegenwoordigd met ruim 35000 leden.

LTO, een organisatie met prachtige structuren die door dit soort mensen sterk krimpend is. En dat is jammer.

Een voorman, Mark Calon, die nogal wat scheve schaatsen in zijn leven gereden heeft. PvdA er, behalve als het om zijn eigen gewin gaat. Bij AEDES is onder zijn leiding een cultuur van fraude en corruptie ontstaan, waar hij voor een deeltijdfunctie een slorige 200.000 euro honorarium had. En ook als voorman van de boeren heeft hij deze zelfde privileges.

Een man die LTO meer schade toebrengt dan gewin. Daarom roep ik de heer Calon op, trek uw conclusie, laat uw vertrekpremie zitten en leg uw functie neer. Doe dit niet voor mij, maar doe dit voor al die bestuurders in locale besturen, die pro deo de pleisters op de wonden moet plakken die u maakt.
LTO heeft niet het zelf reinigend vermogen om dit aan u kenbaar te maken, daarom moeten wij het doen.

Calon, wees een wijs man en leg uw functie neer, vandaag nog. Want alleen dan kan er een echte samenwerking op gang komen tussen alle landbouworganisaties. Want alleen redden die het niet, zelfs LTO niet met 35000 leden.....

Deel dit topic

Reacties

+12
35000.?
Laat hem alstublieft opzouten .
+19
Buitenflikkeren per direct. Waardeloos figuur. Opschonen er zijn er meer van dat soort in belangrijke boerenorganisaties en cooperaties, al die baantjesjagers en huichelaars eruit!
+1
Waarom heeft lto geen zelfreinigend vermogen?
Is dat niet het echte probleem?
+1
Inderdaad john. Mooi geschreven.
Heb al eerder gezegd hier die man is ongeschikt voor belangenbehartiging misschien wel eigen belang 💰
@hans1980 Eigenbelang is nog te begrijpen, maar hij behartigd de belangen van LNV en niet van LTO!!!
Hoe hebben ze toch ooit van deze rooie, een voorzitter kunnen maken van LTO (voorgedragen door LNV.
@john Spithoven bent u zelf lid van het LTO? , zo nee wat is dan het probleem om als je van een “andere” club bent hem zo neer te zetten. Iedere boer moet zelf het vermogen maar hebben om wel of niet hier in mee te gaan en lid of geen lid te zijn. Bij een politieke partij doe je ook niet anders. Feitelijk beschuldig je niet deze man maar de boeren die “maar” lid zijn (met deze voorman) van het LTO van onvermogen...toch?
Zo ja, is dit dan de manier? , tis geen only-one-man organisatie. Er zijn toch andere wegen dan deze.
+29
@van Ittersum Ondanks dat ik geen lid ben , beschadigd hij mijn belangen.

Zelden reageert hij op inhoud, alleen op profileringsdrang.

En om de democratie te laten zegevieren, laat LTO maar een peiling houden onder zijn leden. De man is op ondemocratische manier daar terecht gekomen. Niet gekozen door de leden, maar benoemd door een drietal mensen.

Ik dacht dat ik het heel netjes verwoord heb, geen scheldpartij maar gewoon zoals het is.

En als hij op stapt, wat voor iedereen beter is ( ook voor hem) wordt ik weer lid. En met mij verschillende anderen.
+3
@John Spithoven mooi gezegd en helemaal mee eens !
Quote Reactie van @John Spithoven:
profileringsdrang

Kijk eens in de spiegel. Met de regelmaat van de klok opruiende bijdragen hier. Ook als voorzitter van Stikstofclaim veel tekst. Ik heb je nog geen rechtszaak zien voeren.
+13
@crisis Beetje simplistische reactie. De stikstofwet van LNV kun je pas aanvechten als de eerste veehouders onder het nieuwe regiem met concrete gevolgen een zaak kunnen maken. En dan moeten die veehouders dat ook zelf nog willen doen.
De directe gevolgen zijn afgelopen week door de rechtbank Noord Nederland 16 vergunningen geschrapt. Met een paar van die melkveehouders is StikstofClaim in gesprek met juristen om een procedure op te starten.

Juridische procedures zijn geen schudders of maaiers die je aan en uit kan zetten op het moment dat je past. Daar zit bergen voorwerk in.
Die bergen voorwerk zijn de afgelopen maanden door John en zn team verricht en belangeloos.
John steekt zn nek uit voor zijn collega's.
Wat heb jij de afgelopen maanden gedaan voor collega's anonieme betweter??
@JanCees Ja hoor ... een nieuwe maatregel en daar is die dan weer. Maar zo'n blaaskaak als jij bent daar hebben we der ook genoeg van in de sector. Manman met je depositie onderzoek... een geroeptoeter van de bovenste plank waar ook totaal niks van overeind is gebleven. En de hoeveelste keer is dat al dat je ergens het voortouw neemt en het mes weer ergens halverwege in het varken laat steken. Hou maar eens je gemak en help op de achtergrond maar eens de nieuwe bestuurders ipv. Zelf in de schijnwerpers proberen te blijven.
+1
@koeiboer het viel tegen ja
Maar hij heeft hand en tand verzet om ons te helpen en nog !
Ga jij maar mooi achter calon aan en niet vergeten pvda te stemmen hé
Wat een ... ben je
@Lambert1 O ik had het inderdaad over jan Cees.... maar ik heb in andere topics heb ik dat hele bastion dat LTO heet ook al verafschuwd. Manman zijn allemaal zwetsers van een oudere generatie die nu aan het woord komen... want zij hebben kennis en kunde.... jaja en een ego slepen ze mee.... laat jan Cees lekker op de achtergrond die kemp maar eens bijspijkeren... ook die van de oever moet nog wat gepolijst worden...
Dus zo verkeerd bedoel ik het nog niet maar die oude kopstukken kunnen we missen als tandpijn...
Je waagde ook nog ff een stapje naar de politiek... moet je CDA stemmen... weet je ook zeker dat je ten onder gaat...
+1
@koeiboer mee eens wat betreft cda
@koeiboer 1 geluk met jou en callon elke keer na dat geroepetoep zeggen veel lto leden hun lidmaatschap op des te eerder is callon weg ! Dan hopen op een beter lto en dan kunnen we weer lid worden
+1
@koeiboer dapper laat zelf maar eens zien wie je bent en wat je hebt mogen betekenen dan leggen we dat netjes naast elkaar ter vergelijk.
@JanCees top idee... hoe gaan we dat vergelijken? Jij als gestopt melkveehouder en ik in mijn begin van mijn loopbaan....
@koeiboer o maar das prima dan gaan we tellen tot gelijke leeftijd kom maar op hoe oud ben je 28 of 38 we kunnen vast wel een objectieve vergelijking maken.
@JanCees hoe wil je dat tellen?? Koeien delen door leeftijd.. vermogen delen door leeftijd... emblemen delen door leeftijd.

Inderdaad je reageert met jouw volle naam, en dat doe ik NOG niet.. maar om hier een wedstrijd verpissen te houden... vol ik mij te goed voor. Als je echt nieuwsgierig bent of ernstig gepikeerd bent.... stuur je maar een pb ... spreken we wel wat af voor de vergelijking op te maken. Zoniet stel ik voor dat jij op de achtergrond die jonge mensen/bestuurders ondersteund.
En je jezelf niet meer teveel op het toneel begeeft... het was ook met jouw op het toneel niet altijd zoals het moest lopen.
@koeiboer als je niets beters hebt dan deze reactie ben je bij mij af. Mensen die zichzelf ergen te goed voor voelen heb ik niets mee
+1
@JanCees krijg over deze discussie toch een raar gevoel.
Ten eerste reageert bijna 90 % anoniem op dit forum. Waarom dat jij dan nog mensen af zit te katten op hun anoniem zijn en hun reactie vraag ik mij af, het is een vrijwillige keuze waar ook jij zelf een keuze hebt gemaakt en niks over te zeggen hebt.
Ten tweede jij als grootvizier zou boven dit alles moeten staan en met beargumenteerde inbreng moeten komen ipv. op een anonieme betweter te reageren met dat hij een simplistische reactie geeft. Vervolgens ga je zelf op een zeer simpele wijze het voorwerk dat John spithoven heeft gedaan inzake stikstofclaim verkleinen met de vergelijking van oogstmachines aan en uitzetten. Verder lezende bij de reacties van jouw valt mij toch op dat je door een aantal mensen op handen en voeten word gedragen. Waarom is mij niet helemaal duidelijk want het resultaat bij Mesdag had volgens jouw al 1 fout, maar volgens andere was het gewoon royaal prutswerk.

Volgens mij zou jij met al jouw ervaring gewoon betere onderbouwde kritiek moeten kunnen geven op deze site als dat je nu aan het doen bent. Ook het gedrag van jouw om als een pauw zijn veren te willen laten zien bij het eerste het beste tegengeluid stuit mij ontzettend tegen mijn borst. Het is net zoals op een anonieme site reageren een vrijwillige keuze die je zelf hebt genomen om plaats te nemen aan dergelijke vergadertafels of bestuurfuncties.
Ook jij behoort te weten dat een hoge eikenboom veel wind kan vangen maar zoals jij nu reageert ben jij niet veel meer als een eikel aan de boom.

hopende dat je uit deze reactie positief oppakt en verder gaat met gefundeerde uitspraken en niet dat je mij ook in de lijn van anonieme betweters gaat plaatsten.

Mvg.
@robotmelker ieder zn eigen manier van handelen is mij prima alleen er is een verschil tussen inhoudelijke kritiek en platweg afzeiken.
Het eerste heb ik nog niet veel gezien het laatste wel.
En daar heb ik niets mee.

Ieder zn heug en zn meug.
Jij de jouwe ik de mijne
@koeiboer[top idee... hoe gaan we dat vergelijken?[/quote

Is het een idee om het Cbs een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar wie van jullie tweeën uiteindelijk het grootste geslachtsorgaan heeft? Dit valt ten alle tijde zeer nauwkeurig na te meten en/of wegen. Referentiedatum nader te bepalen door Carola Schouten. Publicatie in de Staats Courant. Geen smoesjes geen excuses!
@Wolswinkel whahaha... wie de grootste lul is of heeft.... Mijn vriendin is blij met mijn kleine plassert... dus laat mij maar de grootste lul zijn!!
+1
@koeiboer Hoog vanaf de apenrots schallen zijn commando's. Tegenspraak accepteert hij niet. In zijn nabijheid duldt hij slechts een handvol vazallen. En als een jongeling iets te kritisch wordt, wijst hij die bruut zijn plek, en verwijst naar zijn prestaties in het verleden. Want het is zoals George Orwell al zei: some are more equal then others.
Aan anonieme reacties ergert hij zich groen en geel. Want die criticasters kan hij niet persoonlijk en hardhandig een kopje kleiner maken
@marcsterreborn Ik heb respect voor open vizier en transparant handelen. Annonieme afzeikers ben ik inderdaad niet echt een fan van. Het is maar hoe je in het leven wil staan. Daarin maakt iedere haar/zijn eigen keuze. Mij prima maar ik bepaal zelf hoe ik het debat aanga en waar ik wel respect en waardering voor op kan brengen.
En mensen die mij een beetje kennen weten dat ik graag kritiek krijg waar we zaken beter,scherper en helderder mee kunnen maken.
Zinloos annoniem laf gezeik draagt daar niet aan bij.
+1
@marcsterreborn Jij hebt je ook vast flink geërgerd aan "Planet of the Humans", mannen zoals Jan Cees of John hebben we hard nodig om die manipulerende links georiënteerde Globalisten op hun plek te zetten.
@Farmer_ die film moet je echt niet kijken. Stel je eens voor dat je zonnepanelen in èèn keer toch niet zo duurzaam zijn. Of je Tesla vervuilender is als een diesel. Dat je er achter komt dat een linkse milieu activist vertelt dat de milieu lobby overgenomen is door het grote geld. Stel je eens voor dat alles wat je verkondigt hebt gebaseerd is op propaganda om de rijkste ter aarde nog rijker te maken. Dan slaap je echt niet meer.
+1
@Erik!!1979 Marcster heeft nu slapeloze nachten, dat het allemaal niet klopt wisten we al, linkse globalisten kunnen maar een ding, geld drukken.
Je bent nogal een fan van die George Orwell

limburger.nl/cnt/dmf20200205_00146235/…
+1
@JanCees Jij hebt in ieder geval nog nooit niks bereikt. Ik vond jou vroeger al niks. Vorig jaar begon mijn mening te draaien. Ik dacht: verdraaid die Vogelaar steekt er toch veel tijd in en probeert op een goede manier die discussie te draaien. Ik was in verwarring. Ik begreep niet waarom jij vanuit het verleden in zo een negatief daglicht stond bij mij, maar dat zou natuurlijk aan mijn tekortkomingen kunnen liggen.
Vervolgens ga je me daar toch een partij keihard op je bek met dat hele Mesdag/RIVM verhaal mbt aandeel landbouw in de N-problematiek. Dat is gewoon onacceptabel. Daarmee heb je alles verprutst.
Conclusie: mijn inschatting in het verleden was compleet juist - een totale nikskunner waar je helemaal niets aan hebt als melkveehouderij
+8
@dewittemotor je doet JC nu echt tekort hoor. Jij hebt blijkbaar niet meer van het Mesdagfonds gelezen dan wat de reguliere media het beste uitkwam. Mesdagfonds heeft echt wel meer conclusies getrokken dan dat wat jij weet.
@robbies kom op zeg. Juist jij weet wel beter. Mesdag heeft de plank volledig misgeslagen
+2
@marcsterreborn op 1 vlak. Er is nog steeds aangetoond dat de KDW nooit gehaald worden en dat uitkopen van piekbelasters geen effect heeft.
+2
@marcsterreborn dan zou ik toch de stukken allemaal nog eens goed nalezen. Mesdagfonds heeft 1 fout gemaakt in 1 berekening en deze fout hersteld. De analyse van Mesdag over de 166 N 2000 gebieden en de onhaalbare KDW staat nog steeds overeind en de analyse van de effecten van de door Kabinet en Coalitie afgekondigde maatregelen ook.
Overigens is door het rekenwerk van Mesdag ook het Rivm duidelijk geworden dat in hun eigenwerk ook een fout zat en die hebben ze ook aangepast.

Makkelijk zo mooi op de kantlijn roepen
@robbies goals scoren daar gaat het om. Winnen moet je. Hoe maakt niet uit en daar is nooit niks van terecht gekomen
@dewittemotor Er zit geen wedstrijdelement in het maken van beleid.
@dewittemotor Dank voor je opbouwende feedback jij weet mensen prima te motiveren. Fijne zondag en ik hoop dat melkvehouders in Nederland van jouw supergoede werk profijt mogen ondervinden.
+4
Quote Reactie van @dewittemotor:
Ik vond jou vroeger al niks

Er zijn wel momenten vroeger geweest dat ik het met je eens ben. Heb zelfs een keer op het prikbord over geschreven. Toen knotsten Vogelaar en ik best een keer flink.

Maar ik moet zeggen dat ik hem de laatste jaren met dat Mesdagfonds heel goed bezig vind. Overal gaat er wel eens iets niet helemaal goed, maar in de grote lijn vind ik Jancees goed bezig met dat hele stikstofdossier.
+4
@koeiboer je hebt duidelijk niet helemaal meegekregen wat het mesdagfonds heeft bereikt. Ja de msm hebben het anders weergegeven, maar de keuzes welke ten grondslag liggen aan het vraagstuk zijn duidelijk geworden. Er zijn politieke keuzes gemaakt door instellingen zonder deze duidelijk weer te geven. Ook kennen we nu de achterliggende data beter dan de minister en ambtenaren zelf getuige ook de maatregelen welke nu worden genomen. We zijn er nog lang niet, maar pellen de ui wel steeds verder af.
+1
@Farma_boerke den Haag zou op zijn grondvesten trillen.. de onderste steen zou bovenkomen...mesdag kwam met de juiste berekening die de uitkomsten gingen veranderen...

Kijk als je altijd voor de volle 100% gaat en altijd al genoegen neemt met 60% krijg je dergelijke problemen in de sector...

Het had volledig moeten kloppen. De overheid had er nergens meer een stokje achter moeten kunnen steken. En dat er politieke keuzes zijn gemaakt dat wisten we eigenlijk al.. je hebt nu alleen de bevestiging... en dat is dan weer te duur om dat alleen als voordeel der uit te halen.
@koeiboer Er is geen enkele oorlog die met een enkele veldslag word gewonnen.
Zeker niet tegen de staat. Slechte informatie moet je bestrijden met goede informatie en ja lange adem hebben. Je ontwikkeld je bedrijf toch ook niet per dag, maar met een lange termijn visie?
Quote Reactie van @JanCees:
Met een paar van die melkveehouders is StikstofClaim in gesprek met juristen om een procedure op te starten

Lijkt me sterk. Veehouders waren lijdend voorwerp. Geen partij. Uitspraak is vrij duidelijk. Nieuwe aanvraag met individuele passende beoordeling. Procedure is dan mogelijk bij afwijzing.

Probeer critici eens niet te schofferen. Heb jij niet nodig.
@crisis Tja een anonieme alwetende daar worden we echt beter van met zn allen
Quote Reactie van @JanCees:
alwetende

Niet alwetend. Wel redelijk verdiept in de materie. Veelzeggend dat je niet op de inhoud in gaat.
@John Spithoven Hoe krijg ik Mark van den Oever weg? Die schaadt mijn belangen.
+2
@marcsterreborn door LTO op te schonen en een goede organisatie van te maken. Mark wil dit helemaal niet. Hij heeft een goed lopend bedrijf. Hij wordt binnenkort vader. Hij gaat liever savonds met Kim en zijn kleine op de bank zitten en in het weekend met onze vrienden groep een pilsje pakken in de kroeg.
@Erik!!1979 Wat boeit het gezinsleven van die kerstboom verkoper?
Hij is al net jij , domme uitspraken doen en zelf geen belang meer hebben.
+12
@achterhoeker2 vind je jou opmerking getuigen van intelligentie?
+1
@marcsterreborn volgens mij heb jij niet veel belangen in de landbouw (mss als journalist)
Vertel even welke belangen van jou hij schaadt en waarom, dan debatteren we dan verder op inhoud.@marcsterreborn
@John Spithoven Ongeacht of hij bekwaam is of niet.
Hij zit voor zijn club, die horen hem te beoordelen en niet een buitenstaander .
Zijn reactie kan kort zijn:
' Als ik het verkeerd doe hoor ik het wel van mijn bestuur en leden, met jou als niet lid heb ik niets te maken.
==
Natuurlijk mag je en mening over hem hebben,maar verder niet.
En voor de duidelijkheid, ik ben nooit erg enthousiast over hem geweest.
Maar dat ben ik helemaal niet over nogal wat FDF bestuurders
+7
@arie.j Je zegt voor zijn leden Maar hoe zit het met andere leden of mensen die geen lid zijn van LTO of lid zijn geweest Daar nemen ze ook beslissingen over En die groep is groter dan die LTO
Dat is ook het probleem wat ik heb met LTO .....als het hun uitkomt spreken ze in naam van alle boeren.... komt het hun niet uit ( b v bij een landinrichting ) zijn ze er alleen voor hun leden en hebben er geen enkel probleem mee om het een boer die geen lid is het moeilijk te maken ten gunste van een lid.

@gerrie-hul
Quote Reactie van @gerrie-hul:
@arie.j Je zegt voor zijn leden Maar hoe zit het met andere leden of mensen die geen lid zijn van LTO of lid zijn geweest Daar nemen ze ook beslissingen over En die groep is groter dan die LTO

Als het daarover gaat waarom vraagt John Spithoven dan Tjeerd de Groot niet om op te stappen? Daar geld dat in véél grotere mate voor dat die als kamerlid over meer beslist dan alleen voor zijn D66 leden en kiezers, Ester Ouwenhand dito
En zo weet nog wel een rijtje.Zelfs het FDF gedrag heeft ook invloed op het beleid voor niet FDF sympathisanten.
+1
Ho ho Arie .... calon behoort als boeren voorman het belang van de boeren te verdedigen ... dit geldt niet vanzelfsprekend voor een kamerlid.
+1
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Ho ho Arie .... calon behoort als boeren voorman het belang van de boeren te verdedigen ... dit geldt niet vanzelfsprekend voor een kamerlid.

En die boeren denken lang niet allemaal hetzelfde en het zijn lang niet allemaal koeien
melkveehouders, je vergeet de glastuinders , de fruit en sierteelt enz.
Overigens zegt elke partij voor het landsbelang op te komen, daar horen boeren toch ook bij?
@arie.j En die boeren denken lang niet allemaal hetzelfde en het zijn lang niet allemaal koeien
melkveehouders, je vergeet de glastuinders , de fruit en sierteelt enz.
Overigens zegt elke partij voor het landsbelang op te komen, daar horen boeren toch ook bij?

LTO vertegenwoordigd een brede sector .. idd ook glastuinders, fruit, sier enz enz ..... dus ook melkveehouders !! Moeten ze dan ook doen he !

Ja elke partij komt op hun manier op voor het landsbelang, er zijn partijen die in het landsbelang vinden dat er minder vee moet komen !

Die strekking mag LTO ( Calon ) niet hebben als boeren belangen behartiger.
@arie.j we hebben het over LTO en niet over D33
Ik heb gereageerd toen ik nog lid was. Ik heb ze uitgedaagd het verhaal over de kalver- en mestfraude bij mij aan de keukentafel te komen uitleggen. Met als tegenprestatie dat ik bij een goede uitleg lid zou blijven. Maar ze kwamen niet, de lafbekken. En toen heb ik mijn lidmaatschap opgezegd. En nu jij weer!@arie.j
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Ik heb gereageerd toen ik nog lid was. Ik heb ze uitgedaagd het verhaal over de kalver- en mestfraude bij mij aan de keukentafel te komen uitleggen. Met als tegenprestatie dat ik bij een goede uitleg lid zou blijven. Maar ze kwamen niet, de lafbekken. En toen heb ik mijn lidmaatschap opgezegd. En nu jij wee

Een buitenstaander kan niet één van de voormannen van een andere club wegsturen en een ander persoon die hem beter zint daarvoor in de plaats zetten.
Een oproep aan die persoon daartoe is dan ook vrij zinloos.
Verder heb ik met LTO bestuur ofzo zelfs in de verte niets te maken.
@arie.j Ben jij in staat om een oordeel te vellen of het zinloos is? Op basis waarvan?
Vindt jij dat deze oproep gedaan mag worden door John Spithoven?
Quote Reactie van @Христо :
@arie.j Ben jij in staat om een oordeel te vellen of het zinloos is? Op basis waarvan?Vindt jij dat deze oproep gedaan mag worden door John Spithoven?

Had net uitleg gegeven waarom het zinloos is , slechte ogen?
En wat John Spithoven wil roepen daar gaat hij zelf over.
Maar het is geen echte oproep aan Calon
In dat geval had hij hem wel een brief of mail gestuurd, en die niet op een prikkebord gezet
Of zet jij al je mails en brieven ook hier neer?
Het is, zo versta ik he tenminste, een vorm van adhesie vragen voor zijn mening.
En daarbij proberen wat reuring te maken om aandacht te trekken.
@arie.j Jij hebt een moreel kompas waar iedereen zich aan dient te houden
Knap om te zeggen als lto voorman dat je schijt hebt aan niet-leden. Dat mag toch volgens jou?
Overigens ben ik het met je eens dat lto wel eens intern met de bezem er door mag.
@arie.j Weer aan het draaien Arie Vooral de laatste regel
+2
Toen ik nog lid was, en dus geen buitenstaander, heb ik vaak genoeg geopperd Calon te vervangen door Elbert Dijkgraaf. Een man van ongekende klasse. Dan was LTO fors gegroeid in plaats van gekrompen. Een echte leider doet wat hij hoort te doen: opkomen voor het belang van zijn leden. Dijkgraaf is oprecht, begaan me de landbouw en enorm kundig. Die krijg je met leugens, roddels en achterklap niet in de hoek. Calon is een huichelaar met een dubbele agenda die zijn achterban verloochent en aan de bedelstaf brengt. @arie.j
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
goede uitleg lid zou blijven

Een uitleg naar uw zin?? Das nie makkelijk
Zo reageerde LTO ook toen ze aan de keukentafel de discussie op inhoud niet aandurfden!@pa
+1
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
mestfraude bij mij aan de keukentafel te komen uitleggen

Ze kijken wel uit! Je moest eens weten wat dáár allemaal door blootgelegd zou worden!
+1
Quote Reactie van @John Spithoven:
geen scheldpartij maar gewoon zoals het is


ZOALS HET IS? Of zoals u het ziet?
+2
@pa Hou het even netjes ja voor iemand die zoveel offert voor de sector.

En het niet over die 1% mis communicatie hebben maar over de 99% goede zaken , dat word schijnbaar altijd snel vergeten.
@John Spithoven 19 April werd door Dirk Strijker al gezegd dat wat er nu gebeurt gebeurd En dat het LC zijn macht overschat
+4
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
19 April werd door Dirk Strijker al gezegd dat wat er nu gebeurt gebeurd En dat het LC zijn macht overschat

Het is en was toch gewoon voorspelbaar? Als het LC niet wil onderhandelen dan trekt de minster en de regering hun eigen plan en voeren ze dat uit.
Op dit prikkebord wordt je zo ongeveer afgemaakt als je boeren de spiegel van hun acties en onwil voorhoud.
Nou dan moeten ze het zelf maar weten.
+1
Wat is jouw definitie van onderhandelen? Soms éénrichtingsverkeer?@arie.j
[quote="@Melkveehouder." p="1744277"]Wat is jouw definitie van onderhandelen? Soms éénrichtingsverkeer[/
Dat je van te voren een inschatting probeert te maken van het maximaal haalbare.
Wat wilde het LC eigenlijk? Vrijwel alles bij het oude laten zover ik kon begrijpen.
Nou dat zat er niet in, dat kon duidelijk zijn. .
LC wilde niet wat er nu gaat gebeuren: de boeren mogen zich inspannen om gratis de stikstof te leveren om andere sectoren vort te trekken. LC weigert terecht als dekmantel te spelen voor onbehoorlijk bestuur@arie.j
+1
Quote Reactie van @arie.j:
dan trekt de minster en de regering hun eigen plan en voeren ze dat uit.

De minister en regering zijn nooit anders van plan geweest. Ze zijn altijd gewend geweest aan de LTO, die al lang akkoord was gegaan. Als het LC was blijven zitten, hadden we LTO 2.0 gehad. Voor de duidelijkheid: met of zonder het LC was de uitkomst hetzelfde. Met of zonder LTO ook, maar dan met instemming van LTO. Er bestaat ook nog zoiets als je rug recht houden.
+18
@van Ittersum ik ben wel lto lid en van mij mag hij ook opdonderen, elke x weer tegenstrijdige uitspraken doen. Dat kan tegenwoordig niet meer. We moeten 1 front worden!!
@Bekkink zo is dat👍
+1
@Bekkink Denk dat heel wat boeren weer lid worden als die rooie daar weg is.
@van Ittersum ik heb mijn lidmaatschap beëindigd vanwege uitspraken en acties van deze man en het daarna geen verandwoordelijkheid hiervoor nemen. Ik heb naderhand begrepen dat er meer zijn waar dat de druppel was. De lokale afdelingen zien hem ook liever vertrekken, want nu vertrekken de leden juist.
@Mkl87 Waarom ondernemen de lto leden zelf geen actie?
@Христо omdat ze opgezegd hebben..
+1
@Wolswinkel Ken er genoeg die zeer content zijn met hun lidmaatschap
@Христо misschien dat de LTO
-met hun door velen geprezen organisatiestructuur- tóch nog wat bijgeschaafd moet worden. Het kan toch niet zo zijn dat wanneer verschillende agrarische belanghebbenden bij hoge uitzondering de koppen bij elkaar steken en zowaar een collectief weten te vormen omdat de urgentie van het bestrijden van de hetze richting de sector door eenieder wordt ingezien, zo’n sneeuwpissend kuiken keer op keer de boel loopt te ondermijnen. LTO Nederland is een soort van RFC onderneming, de LTO afdelingen zijn de coöperatieve RFC boertjes..🙊
@Христо die kunnen nog zelfstandig denken?
@Христо net lto gebeld, calon zijn termijn loopt van de zomer af. En ja, de vrouw aan de telefoon verwacht vandaag een drukke dag vanwege de uitspraken van calon.
@Bekkink Marc wil ontslagen worden. Net voor het einde van zijn termijn. Kan hij nog wat extra boerengeld meenemen
@anonymous_238 juist, nog ff de zakken vullen
@Mkl87
Groningen is reden van opzegging ook wel te raden, blauwe stad, gedeputeerde geweest met een paar lelijke streken, nu concurrenten volgens hem ondermijnen ipv samen een blok vormen. Lokale afdelingen mogen het aan zien en horen.
+1
@Mkl87 heb ook opgezegd vnl vanwege Calon en landelijke disfunctioneren.
+3
@BertK maakt LTO niks uit of je opzegt. Hun inkomsten komen van de roverheid.
Quote Reactie van @Cowboys returns 00003:
. Hun inkomsten komen van de roverheid.

Klopt. En de ledenaantallen laten ze wel bij elkaar fantaseren door de WUR.
+2
@van Ittersum Soms falen mensen in hun functie. Je moet ze dan gewoon de laan uitsturen. Aan zwakke broeders heb je niets. Dat risico hoort bij deze functies.

Als je niet ziet dat deze man ongeschikt is als belangenbehartiger voor de landbouw heb je toch echt stront in je ogen
@dewittemotor hij is op weg naar de nooduitgang.
+7
Hierbij doe ik een appèl op het benoemde bestuur van LTO Nederland , Dirk Bruins, Leon Faassen en Wim Bens namens vele (oud) leden om te handelen in het belang van uw organisatie, LTO Nederland , en in het belang van de Nederlandse landbouw om de heer Calon te ontheven an zijn functie. Als er nu niet gehandeld wordt zal dat ook uw positie als bestuurder beschadigen.

De afgelopen weken bent u door vele lokale bestuurders, provinciale bestuurders en vakgroep bestuurders benaderd om te handelen naar hetgeen hierboven beschreven is.

Maakt na dit handelen van LTO weer een democratische organisatie!
+4
@John Spithoven Ik steun je voor de volle 100% in het streven om de sector te verlossen van benoemde bestuurders
Laten we dan maar beginnen met Calon
+2
@John Spithoven wat je hierboven hebt neergezet daar sta ik achter.
+1
Ik zie links en rechts dat er in gezet wordt op beschadigen van mij.

Het is mij niet om LTO te doen maar om de niet democratisch benoemde heer Calon.

Het heeft niets geen zon om mij aan te vallen, samen met bestuurders van LTO gaan we door tot de verandering is ingezet.
+1
25000 bedrijven actief in de dierlijke sectoren.

11 organisaties voor belangenbehartiging

geen 1 heeft een vertegenwoordigingsgraad van 66 % en dan allemaal afzonderlijk willen onderhandelen over hun leden. Dan ben he speelbal van wie dan ook.

En dan roept Calon op samenwerking te beëindigen. Daarmee zet hij zichzelf buitenspel net als elke andere persoon die denk het belang alleen te kunnen behartigen.
Is ie al weg?
+2
Niet alleen die vertrekpremie moet hij weigeren, zelfs alle gekregen centen terug. Die man heeft alleen maar ellende veroorzaakt
+2
Antwoord op de eerste vraag: nee. Daarnaast valt het op dat je als niet LTO lid schijnbaar niets mag zeggen over de LTO. Probleem is echter dat wat LTO zegt en doet, ook de niet leden raakt.
+8
Als ik al die reacties lees dan is het diep triest wat een xx aantal personen schrijven.
Wel commentaar geven, Maar niet bij het overleg met het ministerie zijn of op inhoud reageren.

Ben blij dat er personen zijn zoals Jan Cees, John Spithoven, FDF en Marc van den Oever.

LTO dient zijn gedrag aan te passen.
En de veranderingen gaan er komen want de frustraties van een x aantal reacties geeft al aan dat er grenzen zijn over schreden door de beleids makers.?

Alleen wie zet de eerste stap.

STOP HET IS GENOEG GEWEEST.
@Jan-T ja, op inhoud reageren doet ze pijn
Heel veel pijn
Jammer dan
Ze zijn gewaarschuwd
verwijderd
+2
😀
@Христо Bedenk een oplossing in plaats van …...Is al erg genoeg wat er de laats tijd gebeurd met ons toekomst/belangen
@MTSTAMMINGA @Христо Staat op de boerderij site een stukje van Joris Lohman even lezen
@MTSTAMMINGA Wat zou een oplossing kunnen zijn?
+1
@Jaan. Dat we Carola Schouten leren een suikerklontje op te lossen in de thee Aldus de colmn van Jack Rijlaarsdam
@MTSTAMMINGA snap er niks van
@Jaan. Jack is duidelijk genoeg in zijn colmn van zaterdag in Nieuwoogst
@MTSTAMMINGA Dat tijdschrift is voor een bepaalde groep toegankelijk
Zelf behoor ik daar niet toe
Suiker in de thee gebruik ik zelf niet
Is volgens mij ook beter
Het is de oorzaak van veel ziektes

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
118
DEELNEMERS
45
WEERGAVES
0