Energie zuinige stalventilatoren

Heeft iemand ervaring met stalventilatoren van Abbi- aerotech?
Er wordt beweerd dat het energieverbruik veel lager is en zo enkele honderden euro’s per jaar bespaard worden.

Deel dit topic

Reacties

newholland6640
Hebben ze aangeschaft. Ben benieuwd.
+1
frank post
Heb ze een paar jaar, bevallen prima. Maar je moet er wel heel veel hebben en of heel veel draai uren maken wil je enkele honderden euro's besparen. Ze waren hier toen 30% duurder dan "gewone" door de eia waren ze per saldo iets goedkoper met als voordeel dat het jaarlijks stroomverbruik lager is.
Marie
@frank post In de offertes die wij nu binnen hebben zijn ze 3 keer zo duur als de gewone (eia niet verrekend)!
Marie
@frank post In de offertes die wij nu binnen hebben zijn ze 3 keer zo duur als de gewone (eia niet verrekend)!
frank post
@Marie tja, prijzen zijn blijkbaar veranderd. Ik moest ook nieuwe bekabeling hebben, wat voor ventilators ik ook koos, daardoor werd het verschil tussen gewoon en abbifan wel kleiner
Toerdeboer
Heb ze nu ruim 2 jaar in de stal hangen. Kosten gemiddeld per ventilator 1100 euro. Zonder de eia meegerekend. Ben er enorm tevreden over.
vdbosch
Ik heb ze hier ook 2 jaar hangen, dik tevreden en qua prijs zat er toen niet zoveel verschil in ten opzichte van andere, ook rond 1100 euro per ventilator.
Bobman
Wij hadden ook offertes opgevraagd, degene waar nog eia opzit zijn stukken duurder. Het verschil was bij ons te groot en zijn voor de goedkopere gegaan.
Nevergiveup
Het zuinigste is als je ze zo weinig mogelijk hoeft aan te doen , en dat is afhankelijk van de bouw van de stal , en het weer natuurlijk , maar dat laatste heb je geen invloed op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0