LTO: 'Nieuwe regels ruw eiwit geen goede start voerspoor'

LTO Nederland is kritisch op de vandaag afgekondigde maatregelen om het ruw eiwit in krachtvoer voor melkvee te beperken. Het gaat om een tijdelijke regeling voor de laatste vier maanden van dit jaar. Daarna wil landbouwminister Carola Schouten alsnog tot afspraken met de sector komen.

Deel dit topic

Reacties

Ted6
"LTO streeft ernaar om om voor 2021 een convenant te hebben met maatwerk, keuzevrijheid en integraliteit in combinatie met een verdienmodel voor de melkveehouder" Dan geloof je echt in sprookjes........................
Realisme
[@Ted6 verdienmodel voor LTO bedoelen ze. Ze zullen in deze tot nu toe wel naast de boot hebben gepist
+7
Melkveehouder.
Schouten probeert met proefballonnen de sector in beweging te krijgen c.q. het Landbouw Collectief te breken zodat ze met LTO ‘overeenstemming’ kan krijgen.

Die schooier van Calon heeft al een voorzetje gedaan over de rug van zijn eigen afgevaardigden. Helaas voor hem, zijn houdbaarheidsdatum is verstreken.

Dit alles geeft wel aan dat Schouten zich kapot loopt op de ongekende eensgezindheid onder de boeren, vertegenwoordigd door het Landbouw Collectief.

Om in de woorden van Rutte te spreken: “hou vol jongens, hou vol”!
+2
dewittemotor
@Melkveehouder. Dit is inderdaad een regeling die op alle fronten uitblinkt in onkunde en domheid. Daar zit iets anders achter. Een onverantwoorde sprong naar voren door Mevrouw Schouten wat niets op gaat leveren.
(daarbij hoor je iets over de andere sectoren? Waarom mag daar wel de soyakraan vol open blijven staan en die sectoren zijn maar voor een paar procent grondgebonden.)
Noorderling
@dewittemotor
Omdat daar een groot deel al aan het voergeld infuus hangt van nevedi?
Ik zou het niet weten, maar dat je hier niets mee kunt in de praktijk is duidelijk.

Lekker korten op penseiwit en dat noemt men efficientie bij herkauwers!
Nu moet je die kilo soya of raap standaard bijmengen in het mengsel ipv los in de silo om een beetje bij te kunnen sturen in de basis.
+3
Achso
@Noorderling tja, en als ik dan het document Lees van Schouten en ik zie voederbieten aangemerkt als eiwit gewas, Dan weten we weer genoeg

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melkvee , krachtvoer , eiwit en regels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0