Gras op stam.

Wat gaat gras op stam op brengen of wat moet er betaald worden.

Deel dit topic

Todi

Laatste  |  

Reacties

+2
labella
Ik heb een verkoper gesproken die zei dat hij 500 euro/ha kreeg.
mlkvhoudr
+3
Twentsch Land
Voor het hele jaar zeker 😉

@labella
Kars
500 euro. Dan is de rekening van de oogst ook voor hem ofwa?
Sprak vorig jaar ook ene meende ook hoofdprijs te moeten hebben.
Ik zei weet je wat je doet lekker loonwerker bellen en foliepakken van laten persen en die langs die rij rotte foliepakken stapelen die er nog liggen en Tel dan je winst maar is uit!
Die was zo met beide benen op de grond. Kan altijd gras gebruiken maar dan voor weinig
+24
mlkvhoudr
@Kars ik vrat t nog liever zelf op dan t aan jou te gunnen op deze manier
+1
Kringloper
@mlkvhoudr clubje veganisten er in jagen, die willen er wel goed voor betalen!
+1
de Tank
@Kars In het voor quotum tijdperk, voor 1983 dus, werd er tot 1000 gulden/ha 1e snede betaald. Vraag en aanbod bepaalt ook hier de prijs. Verkoop jij je 1e snede voor 500 euro?
George
@Kars je hebt het over winst uitstellen van rotte foliepakken. Maar als ze jouw land zoveel laten maaien en mestplaatsingsruimte bieden voor 500 euro heeft die grondeigenaar zeker geen winst!
Wat een belachelijke prijs , schande!
Jaap40
@Kars geen voer is ook wat hè. Voorlopig wordt ruwvoer niet goedkoop is mijn inschatting. 1 van de redenen waarom men makkelijk vee blijft ruimen komende periode, naast matige melkprijs. Vaarzen gaan ook voor heel matige prijzen.
+10
DutchDairyFarmer
@Kars wij verkopen ook zeker niet onder de €500 voor de eerste snede. Als we gras teveel hebben verhuren we wel wat meer. Laat een ander anders zelf grond kopen. Bij melkveehouders mag alles een hoop kosten machines, stal of fosfaat maar zodra ruwvoer gekocht moet worden willen ze voor een dubbeltje op de eerste rang.
Albert Altena
Twee keer 500 euro en nog een keer 250 en dan misschien nog een keer 100.
Dit is in totaal 1350 euro per ha.
Mais nu al verkocht voor 1650 per ha. en 62.50 euro gekuilde per ton geleverd.
Kars
@Albert Altena pfff ik mag voor 500 euro per jaar bijna 4 ha zoveel maaien als ik wil en mestafzet erbij.
Henry1
@Kars waarschijnlijk een bekende die je het gunt?

En misschien ook afhankelijk van eigen situatie qua ruwvoer positie?
George
@Kars
Ik ontvang 300 per ha toe voor mest uitgereden op mijn land. Jij zit dus duidelijk niet in het zuiden.
Jowi
"Ik ontvang 300 per ha toe voor mest uitgereden op mijn land"
Voor hoeveel kg P of kuub mest teken je dan,want die €300 zegt zo niet zo veel.
George
@Jowi
Tja niet moeilijk Jowi. Wij hebben geen derogatie en zitten en lopen dus eerst vast op stikstof. Fosfaattoestand in bodem is hier niet hoog en loop daar niet op vast. Stikstof is hier de beperkende factor en die is zonder derogatie 170 kg per ha. Daar wordt ik dus op uitbetaald à 1,75 euro per kg Ex. BTW. Mest is dan gewogen en bemonsterd uitgereden op mijn land.
O ja het is 297.50 euro per ha voordat Pietje me gaat corrigeren.
Jowi
@George 170 kg :4 kg =42.5 en €300 :42.5 kuub= € 7.05 per kuub,dat kan
Maar als je geen grondmonster heb of fosfaat toestand hoog, mag je nog 26.7 kuub per Ha
brengen (40 kg P: 1.5 P per kuub = 26.7 kuub) is €11.25 per kuub en dat krijg je nooit.
Hier word nu geladen voor €14 gewogen en gemonsterd met ongeveer 6 N per kuub.
George
@Jowi
Ik verwacht iets hogere stikstof. Vorig jaar had ik koeienmest met 4.8 stikstof. Dat verwacht ik nu weer . Vorig jaar ontving ik 9 Euro per m3 toe uitgereden op het land.
bio boer
@Jowi hoe krijg je ooits 6 n in een m3 mest kom hiet nooit hoger al 3.5 n en de putten zijn niet lek ook geen ander water
Jowi
@bio boer Ik dacht dat een bioboer nooit geen mest afvoerde omdat ze stront(grond)gebonden moeten zijn,waarom dan wegen en monsteren ?
Het verschil is niet zo heel groot,maar 2,5 kg op 1000 kg 😉
Vorig jaar was het gemiddelde van een goeie 1100 M³ die is afgevoerd 6.1 N en 1.2 P dit is mest uit een put van de hoogproductieve groep (70 stuks) en we melken hier misschien wel het dubbele per koe dan "bioboer" en wat je er voor niet in duwt komt er onder en achter niet uit, als je geen kunstmest strooit krijg je veel lager RE in je gras en eiwit aankopen is ook veel duurder met bio. Daarom voer aan je koeien je ook veel minder N en toch vind ik 3.5 N per M³ laag als er geen(spoel)water bij zit,bij het jongvee is het hier ook hoger dan 4 N per M³
Hoe neem je dat monster ?
bio boer
@Jowi heb in maart 2 vrachten weg gedaan om ik vol zat en geen zin had om tevroeg op nat land teknoeien en de akkerbouwer heeft ook mest nodig die gewassen moeten ook groeien gemideld zit hier toch 170 re in het gras ook wel eens 220 re voer alleen gras en brok met 130 re 4 kg per koe gemideld en 12 kgds kuil of versgras met productie 7000 kg gemideld ureum van 22 mijn koeien vreten mider kg drogestof dan schijten ze ook minder zou je zeggen
bio boer
@bio boer oja nog 1 kg mais meel 75 re
+1
arjen90
Quote Reactie van @George:
Ik ontvang 300 per ha toe voor mest uitgereden op mijn land.

300 € is een hele normale prijs inderdaad. €500 per ha. is bij ons in de buurt ook wel eens gevraagd, maar dan moet het ook heel goed spul zijn en een goede snede.

Als er niet te veel op staat kan je beter per doen @Kars, of de balen los kopen vanaf het land, heb ik het werk en de onkosten verder ook niet.

Quote:
foliepakken van laten persen en die langs die rij rotte foliepakken stapelen die er nog liggen en Tel dan je winst maar is uit!

Zo'n voorbeeld zit ook bij ons in de buurt, maar daar doet bijna niemand zaken mee, zulke mensen menen altijd dat ze het onderste uit de kan moeten hebben, maar ze raken hun spul maar nooit kwijt.

Wij hebben vorig jaar ook balen van iemand gekocht, maar dat was spul voor de droge koeien en pinken, meer van dat natuurspul vroeg hij in eerste instantie €45 per baal voor, dat vonden wij te duur, later wou hij ze uiteindelijk verkopen voor €35.
Was nog eens franco, toen we ze aan het voeren waren bleken er ook overjarige bij te zitten en met hier en daar een plek erin.

Later konden we balen kopen van een buurman die gestopt is, die maakt eigenlijk altijd top spul, van super kwaliteit, daar hebben later nog balen van gekocht, die waren ongeveer dezelfde prijs en hij bracht ze er ook nog voor thuis.

Mijn ervaring is eigenlijk goede kwaliteit is niet zo snel te duur, maar natuurspul e.d. dat is snel te duur want daar moet ook nog veel krachtvoer bij.
George
@arjen90
500 euro per ha toebetaald krijgen voor mest uitgereden op land lijkt mij sterk.
mlkvhoudr
@arjen90 dan ga je hem toch niet lopen beledigen, maar praat je nog even gezellig en ga je ieders weer zijn eigen weg. Ik vind 4 a500 euro voor een 1e snede veel geld, ik zou het er niet voor over hebben, maar als een ander t wel wil betalen is dat de prijs die t waard is
weurding
@mlkvhoudr weet het niet. Huurwaarde 1000 euro al gauw 250 per snede bij 4 snedes. 25 30 kuub mest 300kg kas.... wel 3500kg de minimaal maar dan nog
mlkvhoudr
@weurding mij is ook wel eens een latere snede aangeboden voor 225 heb ik toen ook laten lopen, maar een ander tikt t wel af. Dus wat is wijsheid, weet dat maar eens van te voren😀

Ik heb perceel gemaaid vandaag om te kunnen blijven weiden, zowel dikke snede als weidesnede op 1 perceel t staat verschrikkelijk wissellend op t moment
+2
weurding
@mlkvhoudr weet ook niet wat wijsheid is. Maar heb liever kuil die ik zelf gewonnen , geroken en ingekuild heb dan een aangekochte met een "dubieuze" analyse
bio boer
Ganzen schade wordt 27 cent de kg ds betaal en bio 47 cent
cjw73
@bio boer dat hoorde ik gister ook van de taxateur. Levert meer op dan balen verkopen en weinig werk.
bio boer
@cjw73 je gras zode krikgt er wel van langs
cjw73
@bio boer ja das bekend maar keren kan ik ze toch niet.
verbi
Heb het aan de adviseur gevraagd vorige week heeft het over 300 tot 350 euro/ha. Uit de kuil voor melkvee 17-18 cent/kg ds. Zit in brabant.Maar er is bijna niet aan te komen dat is een groter probleem voor wie wat moet hebben.
m uut m
@verbi
Thuis geleverd?
Hier in het noorden krijgen de gangbare collega's tussen de 30 en 35 euro per ton uit de bult.
Kuilpakken tussen 40 en 50 euro per pak.
Alles met gemiddeld 45% ds.
verbi
@m uut m Thuis geleverd. 30 euro dat is 8 cent/kg ds. Hier is het dus 17 cent en dan kom je rond de 70 eur. Als je bij jullie 12 euro transport bijrekend naar het zuiden heb je nog een verschil van 18 euro. Hier wordt door de tussenhandel grof geld verdiend.Wat is een betrouwbare fouragehandel bij jullie in de buurt?PS kan geen priveberichten ontvangen om de 1 of andere onduidelijke reden.
Lepus
@verbi Mulder Kollumerzwaag. Dat zijn betrouwbare lui. Ik weet alleen niet of ze helemaal jou kant opkomen.
Weidezicht
@verbi van der weijden uit bleiswijk, rijdt door hele land, en hier in het westen redelijk wat aanbod van kuilgras. Uitsluittend handel in vierkante balen wat betreft kuilgras.
Weidezicht
@Weidezicht veevoederhandel.nl
dewittemotor
@m uut m Ik zocht wel een veehouder uit het Noorden met teveel gras om mee samen te werken. Hij van mij snijmaïs. Ik van hem gras. Kunnen de vrachtwagens mooi vol/vol op en neer rijden en dan verdienen we er allebei een mooie cent aan.
Lepus
@dewittemotor Dat soort veehouders zijn hier ook steeds dunner gezaaid.
Mooiproater
Gekocht voor 225 euro per ha. Bemest land 200 kg kas. Geen zuring. Beetje paardebloem. Verder mooi gras. Schat ongeveer 3000 kg ds per ha. Word deze week geperst. Denk dat je inclusief alle kosten dan nog richting 50 euro per baal uitkomt.
+2
cjw73
@Mooiproater bemest land 200 kilo kas. Da's erover vliegen en niet bemesten!!
Mooiproater
@cjw73 ook 30 m3 drijfmest
dijkstra uit w
@Mooiproater dat is een nette prijs. hier ook zo iets,. en dan komt er nog wat bij voor maaien schudden harken. dat doet die boer ook.
+2
pieta
@dijkstra uit w Een nette prijs? Bij fatsoenlijk gras is het gewoon gruwelijk weinig. 😁 Volgens mij is er honger genoeg naar goed ruwvoer. Als ik teveel zou hebben zou ik gewoon een vaste afnemer zoeken.
dijkstra uit w
@pieta Tis maar net waar je boert. hier wordt de grondhuur voor aardappels niet veel hoger dan 1000 euro. gras aanbod is er wel. van gras tot kuil kost ongeveer 100 euro per ha. In een verleden heb ik hier zelf ook wel 3e snee voor 100 euro per ha kunnen verkopen. en ook wel eens 50 euro per ton kuil gebeurt. maar veel hoger ga je echt niet komen als het spul naar een regio moet waar de grond wat duurder is en het gras wat krapper. dan kunnen die daar net zo goed wart meer perspulp of mais voeren. nu zitten we zelf in de situatie door oa droogte en redelijke veebezetting per ha dat we wat voer aankoop kunnen gebruiken.
+2
m uut m
@dijkstra uit w
Van gras naar kuil voor 100 euro per ha lukt niet bij alles in loonwerk
+1
huske
@m uut m 17 euro voor maaien, 17 voor harken en gemiddeld over alle sneedes 56 euro voor de hakseltrein. Dit al drie jaar lang. Schudden hooguit alleen de eerste snee
+1
labella
@huske 17 euro voor maaien??? Die beste man wil zeker geen loonwerker blijven?
Noorderling
Quote Reactie van @labella:
r maaien??? Die beste man wil zeker g

10ha per uur?
Factureren ze per uur ongeveer evenveel als een opraapwagen. Die combinatie is even duur en gaat evenveel brandstof doorheen. Bepaalde werkzaamheden wordt flink geld mee verdient en anderen weer wat minder of op toegelegd, als je je specialiseert in een paar werkzaamheden en flink uren kunt maken valt er echt wel wat mee te verdienen.
Met een hectaretarief van 25euro schrijven ze 250euro per uur, dat is ten opzichte van andere werkzaamheden erg duur en daarom wil niemand per uur draaien.

Met de mais durven er ook maar weinig op uurtarief te komen, risico van vastrijden neem ik wel of neem ik maatregelen om dat te voorkomen. Als het een beetje liep schreven ze omgerekend 900euro per uur, maar dat durven ze bij iemand waar het niet loopt, niet op de factuur te zetten. Die sleufsilo's en erfverharding komt bij ook niet aanwaaien.
labella
@Noorderling de loonwerker komt hier ook niet voor 170 euro/u met de opraapwagen.
Bekkink
Wat zijn de gras op stam prijzen in de achterhoek? 3000 dskg ?
+1
huske
@labella doe hier alles per uur. Dan is het mijn taak om te zorgen dat hij door kan rammen. Zelfs de kleinste percelen haalt hij hoge capaciteit maar dan moet je als boer zelf wel willen investeren in brede dammen en dan is een extra of zelfs 2 extra dammen geen overbodige luxe. Loonwerker bepaald bij mij hoe en waar hij dammen wil hebben maar ook hoe hij andere dingen wil zien in het land. Elk jaar zorgen dat je een paar wensen van zijn lijstje af kan strepen help enorm in capaciteit
dijkstra uit w
@m uut m hier is een boer die alles loonwerk doet. en dan komt een rondje kuilen op 100 euro zegt ie
weurding
@dijkstra uit w maaien met banden en alleen hakselen zal het gaan
+1
m uut m
@dijkstra uit w
Hij kan wel wat meer zeggen. 🤔
+1
Todi
@dijkstra uit w Hier zegt een loonwerker voor 100 eurie per ha blijf ik in de winter slaap.
huske
@Todi doe hier alles per uur en zeur niet over zijn uurprijsen of wat dan ook. Ga ook niet shoppen bij loonwerkers. Maar als ik terug reken kom ik toch onder de 100 euro uit per ha
Todi
@huske Grond bij huis met een hark van 18 m plus met een beste hakselaar geloof ik je.
DutchDairyFarmer
@Todi hij vergat erbij te vertellen dat het over een verdroogde zomer snede ging met minder 1500kg ds per Ha. Even serieus heeft met materiaal omstandigheden perceel en erf te maken en daarbij nog eens wat staat er en wat voor spul.
ted9
@Todi hark van achttien meter? Laat daar eens een plaatje van zien.
Todi
@ted9 Sorry 16 m claas liner. Zet daar een hakselaar van 800 plus en je komt op huis perceel aan 8 a 9 ha per uur.
Lepus
@Todi Ik heb veel gehakseld maar pk's zegt mij niet veel. Wij hadden een Claas van 500 pk, die stampte er heel wat meer door dan die duikboot(new holland)
+1
Erco
@huske ik kan t nog sterker vertellen. Maar dan lieg ik. Bij n goede snede gras moet je ook nog schudden. 20-25 maaien, 10 schudden en 15 harken. 55 hakselen dan maai je n halve snede? Wij komen al bijna op 100 euro gehakseld. Alles bij huis grote blokken. Maai schud en hark zelf btw
+1
weurding
@Erco maaien met banden 30 euro hakselen 70 gaat het lukken. Of de kuil ook lukt is een 2e
+1
huske
@Erco blijkbaar vragen ze hier in Friesland dan minder per uur. Maar hier komt met bv 2500 kg ds per ha de schudder niet uit het hok, en met 3000 kg ook niet. Na de eerste snee wil je ook geen 3000 kg ds oogsten want dan maak je je land kapot. Hakselaar, twee wagens en een shovel betaal ik 400 per uur voor. Dan hoeven ze echt niet gek te doen om op 55 euro per ha uit te komen. Deze prijzen zijn ook bij andere loonwerker uit de buurt standaard.

Blijkbaar betalen jullie voor de loonwerker zijn hobby. Hakselaar van 800+ aan pk doet weinig meer als eentje van 500. Trekker voor de silage wagen kan makkelijk met 160 pk toe en niet zoals ik elders in het land zie met 200+

En die bult word echt wel aan gereden want dat is puur zorgen dat er meer kilogrammen aan ijzer op die bult rond rijd en dat is hier een zware shovel en verzwaarde trekker op enkel lucht
dijkstra uit w
@Todi het is ook allemaal in uur tarief. maar dan komt hij wel op 100 euro per ha gemiddeld
pieta
@dijkstra uit w Ik zeg alleen dat het weinig is voor het geteelde gras. Goede bemesting en onkruidvrij hebben/houden kost ook geld. Daarom zou ik ook voor vaste afspraak gaan. Vaak kom je dan wel aan een redelijke opbrengst.
Todi
@dijkstra uit w Aardappel land voor 1000 en in het najaar 500 aan gras zaad en bewerking?
dijkstra uit w
@Todi 1000 euro en zo terug als de aardappels er uit zijn gekomen komt meer in de buurt denk ik.
buorman
Quote Reactie van @dijkstra uit w:
en zo terug als de aardappels er uit zijn gekomen

En terug leveren zoals aanvaart mag ik aannemen?
vaak
@dijkstra uit w Hier in de buurt 1500 incl mest voor aardappelen.
+1
labella
@dijkstra uit w ik vind het schandalig weinig!!!
+1
Mooiproater
@dijkstra uit w 30 euro maaien 30 euro voor 2 maal schudden. 15 euro harken. Word 300 euro per ha. Stel 8 baal van een ha is 37,50 plus 15 euro persen is 52,50 per baal. Komt vant land halen nog bij. Als je 55 euro betaald voor een baal zegt iedereen dat is te veel.
Koeien boertje
@Mooiproater doe jij vrijwilligers werk op de hark en schudder?
+1
weurding
@Koeien boertje hoezo? Harken en schudden voor 15 per ha wil ik wel werk hebben
buorman
@weurding
4 percelen per ha, of 4 ha per perceel maakt nog wel wat verschil denk?
+1
weurding
@buorman heb je een proefboerderij?😁
Erco
@weurding 15 ha voor schudden is stevig aan de prijs. Harken doen we voor t zelfde bedrag. Schudden komt op nog.geen tientje. Maaien 30 kom je ook niet aan bij grote percelen
+1
weurding
@Erco daarom wil ik er ook wel werk van hebben😀
+1
Koeien boertje
@weurding als ik een perceel van 5 ha heb zitten altijd 2 greppels in.
Ik hark gemiddeld 3 ha per uur.
Met een 7 meter nog wat hark.
Maar ik heb nette zwaden en zonder bulten.
Kan ook wel 5 hectare harken maar dan heeft de wagen het niet makkelijker.
Dan is 45€ in loonwerk niet het meest
Mooiproater
@Mooiproater resultaat: 6 baal vd ha. 300 euro ÷ 6 is 50 euro + persen= 65 euro per baal. Moet ik ze zelf uit land halen. Wel machtig mooi voer. Denk dat je dan toch beter een bakkie extra perspulp kan laten komen.
bio boer
@Mooiproater 6 balen per ha stond er niet zo veel 1500 kg ds
m uut m
@bio boer
Ik dacht dat jij grote ronde balen had.😉
bio boer
@m uut m ja ga er van uit dat dit standaart balen zijn denk dat daar 250 kg ds in zit en in de grote 1.50m 300 tot 350 afhankelijk van type product
Gras op stam .is de eerste vraag wat voor gras is het. Nieuw ingezaaid of een mat van 25 jaar oud voor balen word nu betaalt 30 tot 35 e voor mooi gras voor melkvee.ex btw ex transport. Dus kun je wel uitrekenen wat je per hectare mag geven.
+3
hans1980
@Cowboys returns 00003 net aanbod gehad voor 400 euro denk dat ik het doe , nieuw gras , dik pak
Dit liever dan 150-200 voor zomersnedes
Albert Altena
Het gaat mij om de prijszetting.
Mais wordt nu voor 62.50 euro per ton verkocht.
Als je 50 ton per ha rekent dan is dit ruim 3000 euro per ha.
Dan blijft er toch wel twee duizend over.
Dan mag goede eerste snede wel 500 euro opbrengen.
+1
royale
@Albert Altena Ik betaal liever 500 voor 1e snede dan de helft voor een zomersnede. Bij een normale snede komt dat op 16-17 cent/kg ds aan de kuil. Maar het moet wel schoon, redelijk jong en goed bemest zijn! Goede mais is nu ook slecht te vinden!
Melktank
@Albert Altena nu al mais verkocht beetje jammer de rust kan je redden..
Albert Altena
@Melktank Het ijzer smeden als het heet is, is ook een gezegde.
verwijderd
George
@Hans7
Hans7 is Arjen90 😁
arjen90
@George Zou kunnen.....
George
@arjen90
Ja dat blijkt wel. Wat is je voordeel om hier onder 2 nicknames te reageren?
+1
Protter
Hallo allen ,doe redelijk wat ruwvoerhandel, en dit jaar goeie 1e snede balen brengen nu 55 euro per baal op , en 1e snede kuil uit de sleufsilo verkocht voor 55 euro de ton 38%, verder zeg ik er is weinig voorraad meer onderweg , en wie goed spul wil moet goed betalen , anders k.. prijs = k.. spul .
+1
mrpieter
Hier rond breda is er momenteel niks te krijgen... ook al trek je flink geld. 😱
Droogte van vorig jaar heeft er voor gezorgd dat men nu toch wat meer voorraad aan wil leggen.
Zelf zoek ik wat ouder gras om te hooien. Eerste snee is daar niet interessant voor.
Voor eigen hobbyvee probeer ik wel eens wat restantjes pakken op te laden. Ik geef er dan max 35 voor.
rebabs
Ik heb deze verkocht voor 350 ex btw aan veehouder met ruwvoer te kort. Niet de hoofdprijs maar hoop van de zomer nog een keer te verkopen voor 250 te verkopen. Loop wel eens met de gedachte om te laten in schrijven maar doe het dit jaar op een ouderwetse manier en gun het de partij waar ik al langer zaken mee doe, als goed verloopt ruimt ie mijn latere minder waardige snede ook op. Zoniet volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen.
vaak
@rebabs Jaar in jaar uit leuren om er vanaf te komen. Nee, bedankt.
+2
grös
@vaak
Gewoon verhuren aan akkerbouw, evt. nog wat mest afzetten en je hebt het erf nooit meer vol liggen en ook geen lui die het bijna gratis willen hebben, laat die maar dure soja kopen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!