VIDEO: Een voedelscrisis dreigt voor Amerika



Originele beschrijving

In Amerika zien we de eerste tekenen van een voedselcrisis. Distributielijnen zijn ontregeld en het coronavirus legt hele voedselfabrieken plat. Boeren verni...

Deel dit topic

Reacties

moduulbouw
Bizarre situatie. Voedsel genoeg maar het raakt haar eindbestemming niet. En als het als het al in de schappen komt te liggen, kunnen mensen er wel voor betalen?
+15
Jaap40
Misschien moet dit dan maar eens gebeuren, vooral in het verwende Nederland. Ik gun het niemand voedsel crisis. Maar de arrogantie richting de primaire agrarische sector loopt al jaren de spuigaten uit. Punt.
+1
de Tank
@Jaap40 Als een voedselcrisis nodig is om waardering te krijgen, laat dan die waardering maar zitten. Ik heb genoeg aan de mensen die mij zonder crisis ook waarderen en besteed aan de rest geen aandacht.
+1
Porky
@de Tank maar dan ook niet janken als je door "de rest" waar jij geen aandacht aan besteed de nek word omgedraaid, want laat nou net "die rest" waar jij geen aandacht aan besteed daar de middelen voor hebben.
de Tank
@Porky Waarschuw je me even als ik ga janken? Zou ik met mijn bevoorrechte positie in deze wereld erg vinden.
Jaap40
@de Tank Gaat mij niet om waardering voor sector in eerste plaats. Wél om dat de mens afhankelijk is van voedselsystemen. En nu blijkt dat deze erg kwetsbaar zijn.
Het zou op zijn minst op zijn plaats zijn de mensen werkzaam in agrarische sector te omarmen en ruimhartig te belonen.
de Tank
@Jaap40 Wat vind je ruimhartig? Heel veel in ons systeem is kwetsbaar omdat genoeg niet genoeg is, dat geeft risico. De mens schakelt het snelst bij urgentie, was zo, is zo en zal zo blijven. Alle ellende gaan wij met de beste bedoelingen niet voorkomen, leef zoals je denkt te moeten leven, verder hebben we akelig weinig invloed in de ontwikkeling van de wereld om ons heen.
+3
Een week niet leveren , doet wonderen.
Jaap40
@Detukkeroettwente er zijn enorme tekorten op de wereld qua voedsel. Logistiek zijn er grore problemen, politieke/handelsbelangen veroorzaken belemmeringen. Worden nog een rare tijden.
+1
ted9
@Detukkeroettwente Klopt va morgen op BNR over hoe distributiecentra werken bij picknick een boodschappen thuis bezorg service worden de autotjes niet op de minuut af geladen maar op de second af. Zo zal het bij de ah en de jumbo s ook gaan.Niet zo gek dat de rechter ingreep toen wij die bedrijven plat wilde leggen. We hebben de macht en zeker nu!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0