Schumacher.... ikke ikke ikke!?

Ik hoop toch dat onze ledenraad van dergelijke regelingen op de hoogte is en dat ze 'mans' genoeg zijn om op dit niveau te kunnen denken en te beslissen.
Maar ik vrees het ergste!!

Lees meer ... voor het artikel!!

Deel dit topic

Reacties

+8
puddingbroodje
Vreemd stuk! zegt waarschijnlijk meer over de schrijver dan over rfc
koeiboer
@puddingbroodje ja.. die koeiboer is ook een echte graaier. Maar ook ik heb mijn meesters!!
dewittemotor
@puddingbroodje Het gaat om de laatste alinea. Rest is flut. Met zoiets als CEO maak ik me ernstig zorgen over de kwaliteit van zijn keuzes. Want hij denkt bij elke beslissing: hoeveel word ik er beter van i.p.v. hoeveel worden de leden er beter van
+3
arie.j
Na het begin heb ik genoeg gelezen.
En ga iets nuttiger doen dan tijd verspillen en luisteren naar de zoveelste pulpverhaal, van weer een met eigen wijsheid gekroonde persoon die het alleen denk te weten.
+2
Erik!!1979
@arie.j ja, jij bent meer van nu.nl 😂
van Ittersum
@arie.j dat is juist de bedoeling van de schrijver. Over de top mensen tricken om persoonlijke voordeel mee te halen . Kortom waar hij tegen aan schopt is juist zijn eigen boterhambeleg.
dewittemotor
@arie.j laatste alinea lezen
+1
Melkboer16
Werkelijk alles wordt uit de kast getrokken om FrieslandCampina te bashen. Melkprijs is fors beter als de andere grote fabrieken maar telkens wordt een nieuwe stok gevonden om mee te slaan!
Wat maakt mij dat nou uit wat de directeur verdient dan had ik maar wat beter mijn best moeten doen op school! Dat een fam Anker hoog in de Quote staat doet toch ook niemand moeilijk over?!
Sjaakiee
@Melkboer16 kijk eerst maar eens in de spiegel
+7
koeiboer
@Melkboer16 ik las het... vond het de moeite om te delen. En inderdaad een goed kapitein mag rustig geld verdienen. Maar met die hele graaicultuur die in onze sectoren heerst heb ik toch een probleem. Want het is niet alleen deze kapitein die der lekker op los graait.. nee alle erfbetreders weten de beurs van de boer verdomd goed te vinden. En we laten het gewoon gebeuren.
Neem de commissie voor de handelaar
Neem de vooroorlogse melkprijs
De banken en verzekeraars doen ook hun uiterste best voor hun voet tussen de deur te houden
Heel de fouragehandel is een klit bij elkaar.
De dierenarts weet ook ieder jaar de marge op medicijn en arbeid te verhogen.
En wat zeggen we dan als boer of sector....?? Graai der maar weer op los! Wij kunnen het zelf niet voor dat geld!
De beste man moet ook een boterham verdienen!! Ben blij dat hij het doet!

Ik ben overtuigd dat we veel meer aan onszelf mogen denken. En dat is iets wat iedere ondernemer in zijn oortjes geknoopt moest krijgen. En inderdaad je hoeft het niet met mij eens te zijn, maar hou dan ook je domme uitspraken en gedachten voor jezelf
Sjaakiee
@koeiboerspijker op zn kop
aan
@koeiboer 4 kalfjes onthoornen 97 euri
+2
Achso
@koeiboerals je zelf niet beter wordt van de ‘erfbetreders’ dan heb je de verkeerde..
Afgezien van NVWA en andere dubieuze figuren..
Albert Altena
@koeiboer Groot gelijk heb je!
Maar hoe verander je dat?
Wij zitten nou eenmaal aan de laatste tiet.
Volume beheersing?
Nou overleg dat maar even met miljoenen boeren wereldwijd, want de handel is dat ook!
huske
@Albert Altena wie zegt dat we aan de laatste tiet zitten. Bedrijf dat onderdelen levert aan een melkrobot of onderdelen aan de auto industrie hangt dan ook aan de laatste tiet? Die moeten meestal ook steeds scherper om te mogen blijven leveren. Als je focus maar ook je geklaag alleen op de opbrengstkant ligt kan ik je begrijpen
Albert Altena
@huske Met de koop van een robot of auto heb je nog concurrentie, maar eenmaal gebonden wordt je uitgekleed.
Aan robot verkoop wordt niets verdient, maar dan!!!!
+5
Noorderling
Quote Reactie van @koeiboer:
nee alle erfbetreders weten de beurs van de boer verdomd goed te vinden. En we laten het gewoon gebeuren.Neem de commissie voor de handelaarNeem de vooroorlogse melkprijsDe banken en verzekeraars doen ook hun uiterste best voor hun voet tussen de deur te houdenHeel de fouragehandel is een klit bij elkaar.De dierenarts weet ook ieder jaar de marge op medicijn en arbeid te verhogen.

Je bent niemand verplicht zaken met ze te doen.
Ga zelf krachtvoer inkopen bij akkerbouwers en koop een hamermolen. Start een crowdfunding en haal zelf het geld op, repareer je machines allemaal zelf inclusief onderdelen maken. Boekhouding kun je grotendeels ook zelf doen.

Alleen we laten ons verleiden door gemak, en gemak kost blijkbaar geld.
Met 50euro voor een monteur, is het al gauw duur om een onderdeel te repareren ipv vervangen omdat de uren te hard doortellen. Terwijl het vaak een lagertje is van 20euro, waar jezelf best even voor bezig kunt zijn en zo een paar honderd euro bespaard. Je hebt niets te verliezen, open trekken en je leert het vanzelf. Alleen menen we ook allemaal nog 130 koeien in ons uppie te moeten melken. Ergens betaal je de prijs hiervan, maar echt verder dan 60-70 koeien per persoon kom je niet, dan is het aan jou de keuze om mensen in te huren voor 50-100 euro of een medewerker voor 30 of gewoon een paar koetjes minder.
Albert Altena
@Noorderling Dat zelf gold vooral nog voor ons ouderen met een nieuw snoertje of lagertje.
Tegenwoordig is het veelal printplaat of uitlezen door computer.
Nou kun je wel "ouderwets" blijven, maar geen enkele toekomst boer wil dat.
Maar je hebt wel gelijk dat je het geheel, ook financieel moet kunnen overzien.
+1
Христо
@Noorderling Exact👍
We doen het allemaal zelf en het is verwonderlijk dat mensen de keuzevrijheid niet zien.
huske
@Христо zit nog te veel emotie in de sector
verbi
@Noorderling Dit zie ik dus bij mezelf ook heb 90 koeien en moderne stal maar heb er mijn handjes vol aan.Heb zeer weinig machines en heb te weinig tijd om te sleutelen en is ook niet mijn ding.zo ook mestboekhouding en meitelling,kringloopwijzer en wat weet ik nog meer flauwekul besteed ik uit. Vroeger deed ik het allemaal zelf maar die tijd heb ik wel gehad.Als je marge zo krap is dat je dat niet kunt betalen of je buffer zo klein is vraag ik me af of je dit vak dan nog moet willen doen.Er is namelijk nog meer als sleutelen, boekhouden en wat al niet meer.Genieten noemen ze dat
Noorderling
Quote Reactie van @verbi:
Als je marge zo krap is dat je dat niet kunt betalen of je buffer zo klein is vraag ik me af of je dit vak dan nog moet willen doen.Er is namelijk nog meer als sleutelen, boekhouden en wat al niet meer.

Volgens mij ligt dat meer aan motivatie dan aan tijd. Het zijn ook altijd dezelfden die het "druk" hebben of druk ervaren, terwijl een ander met vergelijkbaar bedrijf er zo een dag tussenuit knijpt. Kun je het overzien waar je mee bezig bent of niet, ben je bij of loop je constant achter de feiten aan. Met een week aan reparaties die er nog liggen is de lol er gauw af, dat snap ik wel. Dat je je eigen grenzen kent is belangrijk.
Maak genoeg uren als het moet, maar ben ook flexibel als het rustiger is. Ervoer zelf het werken voor een werkgever, en de deadlines die een ander voor je oplegde als meer druk dan je eigen planning kunnen maken als zelfstandige en dan maar een uurtje langer door.

Die tijd dat je met de adviseur aan de telefoon hangt kun je zelf ook veel doen. Het is ook belangrijk te weten hoe regels etc. in elkaar zitten en wat je wel en niet kunt, langs de grenzen is nog wel wat winst te behalen, moet je het alleen wel willen zien en er tijd en vooral energie in stoppen. Met hard werken alleen verdien je weinig. Uurtje bellen voor prijzen zijn meestal niet de slechts betaalde uren, maar de coöperatie de silo vol laten blazen is wel lekker makkelijk. Kun je van dat geld weer iemand in huren om twee weken op vakantie te gaan 😉
verbi
@Noorderling Zeg ook niet dat ik het druk heb maar vermaak me wel. En ook wij gaan een week op vakantie en een paar keer per jaar een weekendje naar zee en gaan ooit een dagje weg.En wat bellen voor prijsvergelijking doen we ook nog wel . Maar het gaat mij vooral om die boekhoudkundige flauwekul waar we met zijn allen niks aan hebben en ook nog niks mee verdienen , nee dat motiveert mij niet kan in die tijd wel leukere dingen doen. Dus daar heb ik een adviseur voor en daar ben ik echt wel bij als het moet Het moet wel leuk blijven. Maar als je dat leuk werk vindt is dat je goed recht om het zelf te doen maar ik dus niet.Dus ik klaag ook niet maar doe alles alleen en heb op zaterdag geen hulpje of wat dan ook rondlopen en dat zie ik op veel bedrijven wel anders.
+4
mlkvhoudr
@Noorderling daar hebben we de macho landbouwcultuur weer, laat ik er maar eens niet om heen draaien, ik heb altijd een vrouw willen hebben die naast de boerderij haar eigen ding doet, ik heb altijd kinderen willen hebben, en ik ben gek op ze stuk voor stuk.

Maar ondernemertechnisch gezien, zeker nu met de corona is het werktechnisch een ramp voor mij. Het effectief werken gaat dan weer door t putje. Dan ga ik ontbijten en ze moeten dan allemaal hun verhaal kwijt, en zo gaat dat dan zo de hele dag door dat de kinderen graag even tegen me aan kletsen.

Geeft niks, maar ik heb s avonds weer het gevoel geen kloten gedaan te hebben. Ik doe natuurlijk wel wat, maar t schiet voor geen meter op.

Dus ik voel me wel druk op t moment
+1
verbi
@mlkvhoudr Als je dan ook van je gezin geniet is er niks mis mee.En dan besteed je desnoods in deze tijd wat werk uit. Ik zeg altijd als iemand vindt dat ik te weinig werk mag ie smorgens om 6 uur bij mij beginnen , maar ik heb nog nooit iemand gezien
+1
Hans7
Quote Reactie van @koeiboer:
Neem de commissie voor de handelaarNeem de vooroorlogse melkprijsDe banken en verzekeraars doen ook hun uiterste best voor hun voet tussen de deur te houdenHeel de fouragehandel is een klit bij elkaar.

Heb ik ook helemaal gelijk in: de melkprijs zou nooit meer onder 40 cent mogen komen eigenlijk om nog wat omzet te draaien. Het is zeer belangrijk om kritisch te blijven kijken op wat de onkosten zijn en wie eigenlijk te duur is. Er zijn te veel dingen tegenwoordig die veel kosten en te weining opleveren.
De overheid en de zuivelondernemingen stellen steeds hogere eisen aan de veehouder terwijl er nog steeds bijna niets verdiend wordt.
Het wordt eens tijd voor een ander systeem dat er wel eens een keer wat verdiend kan worden...
+1
arie.j
Quote Reactie van @Hans7:
Heb ik ook helemaal gelijk in: de melkprijs zou nooit meer onder 40 cent mogen komen eigenlijk om nog wat omzet te draaien. Het is zeer belangrijk om kritisch te blijven kijken op wat de onkosten zijn en wie eigenlijk te duur is. Er zijn te veel dingen tegenwoordig die veel kosten en te weining opleveren.De overheid en de zuivelondernemingen stellen steeds hogere eisen aan de veehouder terwijl er nog steeds bijna niets verdiend wordt.Het wordt eens tijd voor een ander systeem dat er wel eens een keer wat verdiend kan worden...

Zulke kletsverhalen zijn voor mij steeds weer irriterend
Waarom stuur je je melk naar een cooperatie?
Omdat je als boer de melk zelf niet tot tot voldoende waarde kunt brengen en niet wilt.
Alle zelfzuivelaars die wel succesvol zijn hebben iets speciaals. met meer eisen dan een coöperatie stelt
Maar jij verlangt van je fabriek dat ze op grote schaal zonder iets speciaals en zonder eisen stellen wel dezelfde meerprijs als die zelfzuivelaar halen.
Man ga het zelf doen, of met een stel ander boeren, dan zul je eens zie hoe snel je in eens extra dingen accepteert.
Fabriek bij de les proberen te houden is niets verkeerds mee.En de balans tussen meer eisen en meerprijs moet er zijn
Maar een goede onderneming is afzetgericht en geeft dat aan de leverancier door.
verbi
@arie.j Dus je wil zeggen dat als een bedrijf kostprijdekkend werkt dat je dan geld verdiend. Mijn inziens houdt je dan nog niks over. En ja de melkprijs hoort gewoon 40 cent te zijn, wat we nu hebben hadden we 30 jaar geleden ook al. Moet je aan ondernemers buiten onze sector eens gaan vertellen die denken dat wij niet sporen en lachen zich een deuk om zoveel domheid. Makkelijk en goedkoop verhaal van iemand die met alle respect geen koeien meer melkt en aan de zijlijn staat.
arie.j
Quote Reactie van @verbi:
En ja de melkprijs hoort gewoon 40 cent te zijn,

"heb ik nodig"zou ik kunnen begrijpen'.
"Hoort te zijn" geeft je verkeerde kijk aan.
Er is toch geen prijsgarantie voor koeienmelk af de boerderij?
Net als voor de aardappelen , uien, of voor olie, en alle andere grondstoffen als koffie of cacao en noem maar op ?
Als basisprijs je niet genoeg is zul je zelf of gezamenlijk voor een hogere moeten gaan.
Maar roepen dat een bepaalde prijs hoort?
Dat kan alleen met een prijsgarantie van de overheid, dus productiebeperking met heffingen aan de grenzen opkoop en opslag, gesubsidieerde afzet enz. Maar dat is al heel lang verleden tijd
Tegen de fabriek zeggen dat met de huidige omstandigheden een bepaalde vaste prijs hoort, dat slaat eigenlijk nergens op.
+8
Gerrit v Schaick
Lees dan ook dit interview met Roel van Neerbos

managementscope.nl/magazine/artikel/…
+2
Daats
@Gerrit v Schaick mooi verhaal, goed dat RFC dit soort mensen in huis heeft...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0