Rechtbank vernietigt vergunning veehoudersrechtbank trekt vergunningen veehouders in



Originele beschrijving

De rechtbank Noord-Nederland heeft de NB-vergunning (natuurbeschermingswet) van zestien melkveebedrijven in Groningen vernietigd.

Deel dit topic

Reacties

+2
Weidezicht
Hoe zal het toch allemaal aflopen in dit land. Waar komt die vernietigingsdrang toch vandaan. Dacht dat die rechters allemaal corona veilig thuis zaten en alleen hele zwaarwegende zaken deden....
+7
Dirk van Zetten
@Weidezicht ondernemers zijn vogelvrij verklaard. De linkse loonslaven willen alle kapitalisme en ondernemerschap vernietigen, het enige dat telt is hun groene fantasie...
oubi
@Dirk van Zetten het is heel wrang maar deze problematiek zag je mijlenver aankomen.
in 2005 is er in zw brabant al een bedrijf leeggedraaid vanwege ontbreken ammoniakvergunning. eenieder heeft liggen duffen.
Wat moet je nu nog zeggen van die twee .

(klik om te vergroten)

+7
Weidezicht
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl als je niet beter wist, zou je ze een boterham met roomboter en vette spek, volle melk, en een pannetje rundvlees geven om op krachten te komen.
Twentsch Land
Van die beide kun je veel zeggen !

Ook dat het hun weer is gelukt ☹️

heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl
@Twentsch Land dat bedoelde ik er ook mee
Weidezicht
@Twentsch Land zou agractie dan straks per ongeluk ook gelijk krijgen met de halvering van de luchtvaart?
Twentsch Land
Dat valt te betwijfelen !

Opzet is vee weg want dat maakt ruimte voor overig.

@Weidezicht
+1
BertK
@Twentsch Land stemvee in vliegtuigen 😉
+1
BertK
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl klinkt vreemd, maar hoe meer Pas gerelateerde vergunningen en meldingen onderuit gehaald worden, des te meer verzet mogelijk is. Zou me niet gelukkig voelen als ik één van de drie met een PAS probleem zou zijn.
+3
arie.j
Quote Reactie van @BertK:
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl klinkt vreemd, maar hoe meer Pas gerelateerde vergunningen en meldingen onderuit gehaald worden, des te meer verzet mogelijk is. Zou me niet gelukkig voelen als ik één van de drie met een PAS probleem zou zijn.

Minister heeft bij herhaling keiharde uitspraken over onder PAS verleende vergunningen gedaan.
Dan moet ze het ook doen.
-
"Hoe moet het met de ondernemers die een PAS-melding hebben gedaan?
'Ik heb gezegd dat we de meldingen gaan legaliseren en dat gaan we doen. Dat is echt een afspraak waar u mij aan kunt houden. Het is secuur werk. We moeten kijken waar de meldingen zijn gedaan en waar compensatie plaats moet vinden. We zijn daar keihard mee aan de slag. Ik vind dat mensen die een melding hebben gedaan, daar niet achteraf de dupe van mogen worden. Ik ga daar echt vol voor. Het is juist ook daarom van belang dat we gewoon doorgaan met het zoeken naar oplossingen voor deze impasse.'"' ==
Nieuwe Oogst van enkele weken geleden
nieuweoogst.nl/nieuws/2020/…
+1
Noorderling
@arie.j
Ze doet haar best, wat een belofte.. Daar krijg ik niks mee geregeld. Als je je verdiept in de oplossingsrichtingen wordt je minder vrolijk. The devil is in the details. We gaan het zelf betalen!
+1
dewittemotor
@Noorderling Juist, er is geen oplossing mogelijk. Bij de eerste de beste legalisatie gaat het MOB er weer met het gestrekte juridische been in
+1
jg
@dewittemotor Daarom zoveel brieven van Schouten , veel tekst geen oplossingen.
+3
Erik!!1979
@dewittemotor er is wel een oplossing mogelijk. Pas de natura 2000 gebieden aan.
+2
de jonge
@Erik!!1979 inderdaad,als je bedenkt dat nu dus de ruimte van de veehouderij opgekocht gaat worden door oa industrie, waar is dan de mindering van de stikstof waar het zogenaamd om te doen is, en wat zou dan de winst moeten zijn voor die natuurgebieden? die is er niet,net zoals geesje zei, bepaalde gebieden zijn niet te redden,ook al zou heel nederland leeg zijn,dus waar zijn ze mee bezig!
+1
pieta
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Pas de natura 2000 gebieden

De Pas is afgeschoten jonguh. Dus daar kun je niets mee. 😁
@arie.j eerst zien dan geloven. Geloven doe je in de kerk en hier moet ze zeker weten. Zo is het en niet anders . En is geen betrouwbaardere club om zaken mee te doen dan de overheid .als ze morgen weg gaat en haar opvolger doet er niks mee dan staan we mooi met lege handen
Twentsch Land
Als ze morgen weg gaat en haar opvolger doet er niks mee dan staan we mooi met lege handen .....nee ..... pas is bedacht en gelegaliseerd door de overheid, dit maakt hun direct verantwoordelijk....ze zullen linksom of rechtsom pas in Nb omzetten uit eigen belang.

heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl
+1
@Twentsch Land ben wel eens met wat je zegt . Maar gelijk hebben zegt nog niet dat je het krijgt . En al dit gedoe zorgt er ondertussen wel voor dat er veel bedrijven stil staan met alle gevolgen van dien .
Melkveehouder.
Jij snapt nog altijd niet vanuit welke richting de gure wind gaat waaien! Ik zou maar vast mijn jas pakken!@arie.j
gerrie-hul
@arie.j Je kunt je wel afvragen dat wat Schouten zegt wel betrouwbaar is
jan.1
Quote Reactie van @BertK:
klinkt vreemd, maar hoe meer Pas gerelateerde vergunningen en meldingen onderuit gehaald worden, des te meer verzet mogelijk is. Zou me niet gelukkig voelen als ik één van de drie met een PAS probleem zou zijn.

Als ze die 400 pas vergunningen ook onderuit halen dan slaat de vlam al in de pan.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl:
Wat moet je nu nog zeggen van die twee .

beiden ziek
+2
@cs-agrar nog niet ziek genoeg . Wat ze zijn er nog steeds . Oeps dat mag je alleen denken
+1
Melktank
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl beroeps dwarsliggers ondereind van de maatschappij dit soort mensen moeten opgeruimd worden klinkt een beetje raar maar hier gaat de wereld aan kapot
+3
cornelissen
Quote Reactie van @Melktank:
dit soort mensen moeten opgeruimd worden

Dit soort uitingen sta ik niet achter en moet je ook niet gebruiken, is verwerpelijk, want dan is het eind zoek. Wel is het eens nuttig te kijken naar het functioneren van de eerste kamer, want er wordt nogal eens wat door de rechter onderuitgehaald. En was het de taak niet van de eerste kamer om de wetgeving op duidelijkheid en functionaliteit te toetsen ?
Johannushoeve cv
@cornelissen dat was oorspronkelijk ook de bedoeling. Maar tegenwoordig spelen partij belangen een grotere rol
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Johannushoeve cv:
partij belangen

In de Eerste Kamer eerder individuele belangen.
@cornelissen het is maar net hoe je het op vat . Boeren moeten ook opgeruimd worden . Is toch het zelfde . Als volkert van de g het zegt dan heb je een punt . Die komt uit het zelfde kamp als die twee sojabonen . Maar de landbouw moet zich eens afvragen waarom zijn het wel klaar krijgen en wij niet . Dat merk ik hier wel vaker . Hier word vaak van als gezegd maar kijk eens hoe ze het doen en het word je duidelijk. Zij zoeken de Maarssen in de wet .En de partijen die ze aankunnen .als het kerels waren geweest hadden ze de grootsten aangepakt maar die hebben teveel kennis in huis daar blijven ze wel van af.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl:
. Maar de landbouw moet zich eens afvragen waarom zijn het wel klaar krijgen en wij niet .

Om hier antwoord op te krijgen moet je doorzien hoe de "recht"erlijke macht te werk gaat. Als boeren iets aanspannen wordt alles uit de kast gehaald om ze tegen te werken, als Volkert en zijn vriendjes een zaak aanspannen wordt alles uit de kast gehaald om ze gelijk te geven.
+1
Lepus
@cornelissen Als je ziet wat voor gespuis er in de 1e kamer zit word je wel duidelijk dat die andere belangen dienen dan die van de wet.
verbi
@Melktank Precies niks aan toe te voegen.
grös
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl
Alleen hun maatje Volkert van der Graaf ontbreekt nog.
bio boer
@grös die is weer vrij
+3
Kringloper
Vooral met de trekker naar het Malieveld blijven gaan, dat zal ze leren.
Het word hoogtijd voor veel hardere acties, want zo is er geen hauwen meer aan!
Farma_boerke
@Kringloper het malieveld is net hersteld, eerst maar eens elders heen?
@Kringloper Ja schot voor de boeg , alle opritten blokkeren. tank met varkensmest mee nemen voor de bermen .
+10
de jonge
De wereld staat in brand en in nederland maken ze de basisbehoefte van het leven kapot,namelijk voedsel en drinken....in wat voor nachtmerrie is iedereen beland
Waarom zijn de vergunningen vernietigd ???
+5
Kringloper
@Detukkeroettwente omdat die boeren niet langer gewenst zijn.
@Kringloper tword nog een mooi feesie, (Oorlog )
+4
gerrie-hul
@Detukkeroettwente Dus FDF heeft gelijk met de opmerking de boeren worden verkocht
JohnDeere6serie
Maar waren dit "gewone" Pas vergunningen en geen meldingen? Dan zijn alle verleende NB vergunningen na 1 juli 2015
niet meer waard dan de oud papier prijs. Ik zou ff niet weten waarom we nog 1 euro zouden investeren in emissie arm/ stalaanpassingen/ nieuwe NB vergunning aanvraag, het blijkt allemaal niks waard te zijn.
Beter gooien ze vandaag nog die hele stikstofwetgeving in de container, en gaan over tot de orde van de dag
waakhond
@JohnDeere6serie ik ben bang van wel . de melders zijn al onderuit gehaald.
en niet vergeten LTO heeft zelf de PAS mee in elkaar gezet . de juristen hebben toen al gewaarschuwd dat dit kon gebeuren en nu zitten we met de gebakken peren . dit is dus niet de schuld van schouten maar van haar voorgangers . met dank aan LTO die het advies negeerde van juristen ( kort samen gepakt prutswerk )
Jacob88
Vallen deze bedrijven terug op hun oude nb vergunningen (als ze die natuurlijk al hadden) voor de PAS vergunning ? Meeste PAS vergunningen zijn gebaseerd op de oude NB vergunningen van deze bedrijven
waakhond
@Jacob88 denk van wel
bio boer
@Jacob88 wat als je oude nb verguning meer amoniak heeft bij de kippen waren we verplicht om naar emissie arm tegaan dus daar is toen ook een pasmelding voor gedaan
Jacob88
@bio boer Dat is dus de vraag inderdaad. Wij hebben ook een pas VERGUNNING dus geen melding die gebaseerd is op de oude NB. Pas vergunning is voor minder koeien dan de oude nb vergunning (varkenstak afgestoten en ruimte omgezet in koeien). Pas vergunning is gebaseerd op de nieuwe situatie/stalcapaciteit
nitevd
@Jacob88 Lijkt mij ook van wel. Pas vergunningen/melders zullen terug gaan naar situatie bij aanwijzing naburig N2000 (1994 0f 2004), dus bijvoorbeeld hinderwet + eventueel aangekochte ammoniak voor 1 juli 2015. Schouten geeft wel aan dat ze pas-melders/vergunningen gaat helpen maar ze kan juridisch niet zomaar uitbreidingen onder pas vergunnen want die stikstofruimte is er niet. Ze gaat waarschijnlijk stikstof die is vrijgekomen door maatregelen via de stikstofbank deels gunnen aan pas-melders. Dit gunnen overigens niet verwarren met schenken want voor niks gaat de zon op.
+1
Wat een gedram .
Христо
@Detukkeroettwente De landbouw is nagenoeg de enige sector die gebruik maakt van de PAS. Agrariërs weten de weg goed te vinden

Citaat uit de link.
Hoe deden overige sectoren een aanvraag om stikstof uit te mogen stoten?
+2
klompen
Христо
kanniewaarzijn
@Detukkeroettwente En wat een kolder.
+3
de jonge
Doordat de landbouw vergunningen heeft,en dus inzichtelijk is,mogen wij gaan bloeden voor sectoren waar de vergunningen niet voor elkaar waren en zijn....dus wij hebben een rijbewijs en die moeten we deels gaan afgeven omdat er een groepje mensen is die het rijbewijs aan heeft gevochten, waar de uitkomst van de rechter is dat we onterecht dat rijbewijs hebben(terwijl wij ons aan de voorschriften hebben gehouden) en we dat moeten laten aanpassen voor degenen zonder rijbewijs(die zich nergens aan hebben hoeven houden) zodat die de weg ook op mogen...hoe krom is het in nederland, waarbij ik mij dan afvraag hoe zit het met de vergunningen in de rest van de eu?
+1
oubi
@de jonge u hoeft niet te bloeden; een boer die vanaf 1994 zijn stikstof voor elkaar heeft door investeringen in stallen met bij behorende ammoniakrechten die is toch vrij om ze aan een ieder te verkopen al hij wil stoppen. Degene die heeft geinvesteerd in stallen zonder bijbehorende ammoniakrechten die moet dan maar zijn stallen aanpassen. Andere vloeren of een luchtwasser dan kun je de emissie halveren tov een traditioneel systeem.
Collega's die het wel voor elkaar hebben hoeven toch niet te 'bloeden' tov collega's die nooit in emissiearme stallen en/of ammoniakrechten hebben geinvesteerd.
de jonge
@oubi ik heb het over de complete sector,niet over individuen, de complete sector moet bloeden voor andere sectoren om die de vergunningen te kunnen geven die ze nodig zijn, en dan ook nog voor problemen die gemaakt zijn op papier
Христо
@de jonge nou....
Er zijn er wat die hebben een plan
We moeten allemaal voer aanpassen en water bij de mest want dan hoeven zij geen dure vloer die voorlopers wel hebben
+1
Stroman
@Христо Voorlopers? Volgens mij heeft iedereen op het moment van bouwen een keuze gemaakt op basis van toen geldende informatie en regels.
+1
de haasen
De zoveelste keer dat boeren het slachtoffer worden van het wanbeleid van LTO
FOSFAATRECHTEN
PAS VERGUNNING
GROENBEMESTER
80% GRASLAND
TE STRAKKE BEMESTINGS- NORMEN
en ga zo maar door . lto heeft het voor de melkvee houderij behoorlijk verprutst . .
+1
buorman
Veel paniekvoetbal hier, eerst de zaken maar eens helder op rij;
Het betreft hier de NB Pas vergunning van 16 bedrijven, waren dit definitief verleende vergunningen waartegen geen beroep meer mogelijk was?
Betreft het hier NB Pas vergunningen die waren aangehouden omdat er beroep tegen aangetekend was?
Of betreft het hier Pas meldingen?
Voor de gewone/gemiddelde krant abonnee is dat allemaal hetzelfde, maar als je als veehouder er mee van doen hebt een groot verschil.
Iemand al een link gevonden naar de uitspraken?
+1
bio boer
@buorman ik heb altijd begrepen dat het vergunnigen zijn waar nog bezwaar tegen liep waar de rechter de zaak tegen de pas wilde afwachten die is er nu en worden de rechtzaken weer opgepakt
Stroompie
@buorman idd ik kan deze uitspraken niet vinden, dus linkje is welkom.
+2
jan.1
Ik wens die families veel sterkte en wijsheid toe,waar op dit moment de pas vergunning is ingetrokken,want het is niet nix als de grond onder je bestaan wordt weggevaagd..Het is diep triest en ongehoord hoe rechters dit land aan het besturen zijn,deze zijn niet gekozen door het volk en hebben volgens mij dan ook niet het recht om op een bestuurders stoel te zitten.
De heer Vollenbroek en zijn handlangers beweren hardop niet de boeren te pesten,nou dat doen ze dus wel en niet z,n klein beetje ook.Hij wil maar 1 ding,boeren tot wanhoop drijven en halvering van de veestapel en daarna zal de rest volgen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
69
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
0