46

Wanneer slaat de balans om?

Overal lees je persberichten van groenten en fruit dat niet geoogst wordt,
Aardappelen die naar veevoer gaan
dieren die niet geslacht geraken,
zeugen, vlees en legkip moederdieren, eenden,... die geruimd worden. melk die gedumpt wordt,....

Aangezien voor de crisis varkensprijzen goed waren, eierprijzen goed waren, zuivelprijzen redelijk, met een licht stijgende verwachting voor 2020. was vraag en aanbod redelijk in balans.

Wat gaan al die mensen dan eten? Wanneer komt nu de onbalans? dat er meer vraag is dan aanbod?

boerenbusiness.nl/varkens/artikel/…

omroepbrabant.nl/nieuws/3196497/…

melkvee.nl/artikel/…

boerenbusiness.nl/melk/artikel/…

nos.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

Er is altijd al veel honger geweest
+2
@Jaap40 fruit is duur
raap is duurder
soja is duurder
melk is duurder, behalve bij de produceerder
@Jaap40 je hebt gelijk, heb de titel aangepast.
De mensen die in het westen nu niet doodgaan aan corona gaan de komende maanden tigvoudig dood in de ontwikkelingslanden door honger en slechte voeding. Met dan aan onze westerse lock down. En het dan nog hebben over solidariteit. Onze economie krabbel wel weer op Italië wordt wel geholpen. Derde wereld lag al aan ons infuus sinds maart heeft hercwesten het slangetje doorgeknipt
@demelkboer
Daar heeft de olieprijs voor corona, maar nu ook zeker met een groot aandeel in. Het wisselgeld is op.
@Noorderling dat zal een onderdeel zijn maar korte termijn is simpel: lock down is niet werken is geen geld is geen eten. En dan gaat het in ontwikkelingslanden met die bevolkingsaantallen natuurlijk ook vrij hard. En daar is geen steunfonds voor 90 % doorbetalen van de lonen denk ik
+2
Quote Reactie van @demelkboer:
En dan gaat het in ontwikkelingslanden met die bevolkingsaantallen natuurlijk ook vrij hard

die kochten onze produkten toch al niet
+4
@cs-agrar je zou verbaasd zijn. Als jij eten als primaire levensbehoefte ziet is dat je meer waard als een hip huis of een dure auto. Bovendien produceren wij voor zulke dumpprijzen dat wij zelfs boertjes in ontwikkelingslanden met 0 loonkosten wegconcurreren. Ze eten niet onze kaas, maar melkpoeder, weipoeder en akkerbouwgewassen gaan ook naar die landen
+2
@demelkboer interventie van melk zou een enorme schande zijn, zeker nu tijdens corona. Zet het dan voor interventie prijs voor boer in eu, maar gratis naar ontwikkelingslanden.
Voorraad weg, mensen iets te eten.
Is niet uit te leggen dit voedsel op te slaan....in één of ander pakhuis....
@Jaap40 zolang de meeste mensen ook in Afrika een smartphone hebben net als alle mensen in de bijstand wordt hier NIETS weggegeven. !! Dat doen ze al in den. Haag voor ons
@Zwaagdijk wifi netwerk maar uitschakelen, voedselnetwerk aan🤓🤓
+4
@Jaap40 onze overschotten weggeven aan afrika is de aller grootste ramp die dat contigent heeft kunnen treffen. Het heeft de afgelopen decenia talrijke sectoren daar het fallisement in geholpen. Al onze 2e hands kleding gaat "te geef" naar afrika. Er is niemand maar dan ook niemand meer die in dat contigent kleding kan produceren/verkopen. En dat is met bijvoorbeeld pootgoed niet anders. Flessen melk? In de meeeste afrikaanse landen word dat gemaakt van europese melkpoeder, staat gewoon op de fles...
@casev kan best zo zijn.... maar landen geteisterd door droogte en corona zijn maar wat blij met voedsel wat dan ook. Er is geen geld geen voedsel geen water etc. Dat het de handel daar verstoord zal best. Geen eten is ook wat hè.
@Jaap40 westerlingen slaan daar niet voor niks waterputten, ze proberen de bevolking ouder te laten worden om meer handel en goodwill te krijgen daar.
Als je niet beter weet ben je ook gelukkig met minder
+1
Handelaar zei dindag dat we er niet van op moeten kijken dat NUKAs over een paar weken niet meer opgehaald worden. Reden restaurants zijn dicht en daar gaat uiteindelijk dat luxe kalfsvlees heen.Kalverhouders leggen mondjesmaat op.
😀
+1
@Arum Als je ze zou brengen kun je ze ook weer mee terugnemen want er is domweg geen plaats voor, zelfs voor niets niet!!!
@verbi klopt, wij leveren aan een slachterij die slacht voor Sligro maar de laatste maand niets meer afgeleverd en dus ook geen plaats voor nieuwe nuka's.
@Bietenbrug sligro is toch gewoon open voor publiek?
@mlkvhoudr klopt maar dat kleine beetje luxe vlees dat de gewone consument koopt valt in het niets bij wat de horeca normaal inkoopt.
@mlkvhoudr veruit meeste naar winkeliers en horeca
@Bietenbrug nieuwe ronde nieuwe kansen .
Laat ze dat luxe vlees dan met bereidingswijze op de verpakking in de supermarkt leggen, zijn er heus wel mensen die dat gaan kopen. zo word ons toch ook verteld mbt de pp melk en weet ik wat allemaal voor luxe melkstromen?
@de jonge goed plan, en al het buitenlandse vlees niet meer inkopen! Zal niet iedereen waarderen...
@de jonge blank kalfsvlees is niks aan doe mij maar gewoon rood vlees van een kalf van 2 jaar
+2
@bio boer Dat is verschil van smaak, doe mij maar rosekalfsvlees.
@labella rose gaat meschien nog wel dat blankekalfs vlees was maar smaakloos vind ik sws niet vaak gehad licht ook nergens in de winkel en bij de slager ook niet in de toonbank
@bio boer dus is het nu een mooie kans om deze producten ook in de supermarkten te introduceren. als het wel in de horeca verkocht word,waarom zou het dan niet in een supermarkt of bij de slager verkocht kunnen worden
+1
Quote Reactie van @de jonge:
dus is het nu een mooie kans om deze producten

Al die werkelozen en zzp-bijstanders zijn binnenkort al blij als ze tweemaal per week een goedkope gehaktbal op hun bord krijgen. 😞
+2
@diezel Ik wil niet bagatelliseren maar in het Noorden gaat alles gewoon zijn gangetje. Ik ken geen enkele (ZZP'er) die werkeloos thuis zit.
Quote Reactie van @Lepus:
Ik wil niet bagatelliseren maar in het Noorden gaat alles gewoon zijn gangetje.

Alles? Hier in het Zuiden bij de technische beroepen ook geen probleem.
En toch ga ik ervan uit dat hier in de (toeristische) centra min. de helft van de Zelfstandigen ( Zonder en vooral Met Personeel) binnen het jaar de deur gesloten heeft. Maar misschien ben ik te negatief. 😞
@diezel misschien wordt toerisme in Nederland in 2de helft dit jaar wel booming
@duitser
Alles kan, maar kan me er momenteel niets bij voorstellen.
Klopt het dat ze bij jullie de lockdown eerder verder aan willen scherpen en ook de fabrieken gaan sluiten?
@diezel niks van gehoord. Wel zijn mondkapjes nu verplicht.
+3
@diezel
Wij zijn mede eigenaar van een horecagelegenheid.
Wij zien af van de pacht zolang de horeca is gesloten.
Wij hebben meer belang bij continuïteit dan dat de pachter failliet gaat en wij een nieuwe pachter moeten zoeken.
@Lepus nu zit de economie in het zuiden wel ff anders in elkaar als in het noorden
@Lepus een aannemer is laatst falliet gegaan, was voorheen een grote stallenbouwer
@Elvis
Als dat na een paar weken gebeurt is er vast meer aan de hand.
@diezel zo zal het gaan
+1
@bio boer Alles boven de 1 jaar is geen kalf meer. 😁 En tja, smaken verschillen.
@pieta stier van 2 jaar die goed gevoerd is
+1
@bio boer Ik vind hem dan wat aan de oude kant. Ik heb liever kalfsvlees oud rose van een Belgisch Blauwe
Het slaat om als het omslaat, zal voor het ene product al aan de orde zijn, bij een ander product komt het nooit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
46
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
0