Agractie wil halvering vliegverkeer via rechter afdwingen

Agractie wil dat het vliegverkeer in en boven Nederland de komende 10 jaar halveert. Daarvoor werkt de boerenorganisatie samen met niet nader genoemde partners.

Deel dit topic

Reacties

+2
casev
Is milieudefensie en vollenbroek tegenwoordig ook lid van de agractie club? Lijkt wel een verlate 1 aril grap, want die milieuclubs lachen zich in iedergeval dood..
+7
Melkveehouder.
Ik denk niet dat je begrijpt wat hier achter zit. Ik vind het een prima idee.@casev
+1
@Melkveehouder. Ik vindt ook een slimme zet. halveren van de uitstoot van 2020 lijkt mij.
Kringloper
Kansloos!
+7
KOC1981
@Kringloper Ben ik niet zeker van. ook Urgenda leek kansloos maar won toch.
Denk zelf dat het de enige weg is, oog om oog, tand om tand. zolang de landbouw juridisch wordt bevochten, zullen wij ook welgemikte zaken moeten aanvechten.
Amercentrale, vliegverkeer,... liefst zaken waar je geen individuele ondernemers mee raakt als het aan mij ligt.
Maar met praten (LTO) of roepen (FDF) komen we er duidelijk niet.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @KOC1981:
ook Urgenda

Maar dat is "eigen" volk!
kanniewaarzijn
Dit is weer een gevalletje "gelijk hebben, maar geen gelijk krijgen"!
Nevergiveup
De wal zal het schip keren
Albert Altena
In ieder geval stof tot nadenken!!!!!!!
Maar geen enkele partij durft zijn lot hiermee in de verkoop zetten.
En daar zal toch het fiat weg moeten komen.
+1
Ynze Oenema
Ik vind het ook een beetje kansloos. Ik ben überhaupt tegen dat hele klimaat akkoord .
+1
casev
Volslage kansloos, met maar 1 winnaar: de overheid. Alle sectoren uitelkaar gespeeld en vallen elkaar nu aan. Zomenteen dat landbouwcollectief nog even opblazen, en de winst is binnen.....
Weidezicht
@casev of het lukt of niet maakt niet 1 2 3 wat uit. Fit zal toch publiciteit halen, daar zullen ook veel mensen chagrijnig gaan doen, maar het gaat ook mensen aan het denken zetten, en daarmee zullen er zijn die zien hoe de agrarische sector dus wisselgeld wordt om het volprezen duurzame nederland nog meer ruimte te geven voor industrie enzovoorts. Op zich is dat prima maar niet ondet valse voorwendselen zoals bij de amer centrale enz. Was gisteravond een directeur van museum uit gouda op tv. Die wil extra corona staststeun, want zei hij, de nederlandse cultuursector draagt voor 3,5 procent bij aan de nederlandse economie en de landbouw maar 1,5 procent. Nou ik het liever aardappels, vlees en melk, dan een sufgesnoven kunstenaar met een blik verf.
pa
Quote Reactie van @casev:
Zomenteen dat landbouwcollectief nog even opblazen, en de winst is binnen.....

Zijn ze zelf al druk mee bezig
Julius
Als dat maar geen: "wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in" wordt.
+1
Weidezicht
@Julius die kuil is al gegraven en heel links nederland staat op de rand tegen de agrarische sector te duwen, met als doel dat die in die kuil flikkert. Dus terugduwen is het enige wat rest.
Julius
@Weidezicht Ik denk dat je mij verkeerd begrijpt.
+1
Weidezicht
@Julius jij bedoelt, dat het allemaal nog veel slechter had kunnen zijn wat carola in die kamerbrief heeft staan. Dat is zo. Jij bedoelt misschien ook dat er toch heel wat boeren over het randje zijn gegaan, en dat die misschien beter wegkomen dan diegene die netjes binnen de lijnen kleurden. Jij bedoelt misschien het mesdagfonds die achteraf misschien wat erg enthousiast het nieuws zocht, beetje pootje gehaakt is, en daarna nooit meer hun echte bevindingen groot in het nieuws konden krijgen. Als je wat anders bedoelt mag je het hier vertellen (hoeft niet) maar ik vindt dit wel een strakke actie. Waar wrijving is, ontstaat glans.
+3
Grasbaal
We zijn een vooral exporterend land, en een belangenclub van producenten doet een verzoek om een belangrijke economische transport-slagader te halveren. Ik snap er niets van.....
+1
Kringloper
@Grasbaal Vliegverkeer halveren levert geen grond op, boeren opruimen wel!
+3
sorry
Quote Reactie van @Grasbaal:
exporterend land

nog ff en er valt niks te exporteren....
+3
gerrie-hul
@Grasbaal Ik vind wel dat ze een punt hebben Vliegverkeer veroorzaakt een enorme luchtvervuiling een punt dat onderbelicht blijft Je kunt niet de één aanpakken en de ander vrij spel geven Daar mag wat mij betreft best wat aangedaan worden Links om of rechts om Kijk maar eens hoe schoon de lucht ineens is
+1
jg
@Grasbaal Het gaat over niet noodzakelijk vliegverkeer.
+3
Grasbaal
@jg Ja, wat is niet noodzakelijk. De reisbranche is wereldwijd een economische factor van belang. Zou heel jammer zijn als alleen rijke mensen nog maar kunnen vliegen.

Quote:
De toeristische sector is van levensbelang voor de Europese economie en is normaliter goed voor 10 procent van de totale economie en er zijn 27 miljoen directe en indirecte banen aan verbonden. Volgens Jourova dreigt de sector dit jaar meer dan 50 procent van de omzet kwijt te raken.
matt
@Grasbaal niet noodzakelijk is,even naar parma om te vergaderen.
Zoals de brabantse statenleden van plan waren.

Is toen na grote weerstand niet doorgegaan.
+1
kanniewaarzijn
@matt Ze schamen zich ook nergens voor!
@Grasbaal Klopt grasbaal , maar als men het klimaat zo belangrijk vind , dan 25 jaar vakantie in eigen land.En niet vliegen. Alleen vrachtvervoer.
Melkveehouder.
Ik kan me zo maar voorstellen dat in de DCA afweging bij procedures, de toekenning van ontwikkel ruimte voor transport van goederen als dwingende reden wordt aangemerkt en vakantiereizen niet. En dan kun je halveren zonder de Nederlandse economie te schaden. Het wegvallen van toerisme wordt gecompenseerd door ‘inlands toerisme’ en het feit dat veel buitenlanders met de auto Nederland bezoeken. @Grasbaal
+2
pieta
Quote Reactie van @Grasbaal:
belangrijke economische transport-slagader te halveren

Exporteren maar per boot dan. 😁
Melkveehouder.
Wat de agrarische sector exporteert gaat hoofdzakelijk per as en niet met het vliegtuig@Grasbaal
+1
Grasbaal
@Melkveehouder. Sierteelt.....
casev
@Grasbaal er worden wereldwijd en in nederland op dit moment vele tonnen aan bloemen versnippert omdat er geen vliegtuigen meer gaan om ze mee te nemen, en de vrachtruimte die over is is onbetaalbaar...
Weidezicht
@Grasbaal voornamelijk bloemen van ver die hier naar de veiling komen, en dat gaat heel veel per as europa in.
+2
Zwaagdijk
@Grasbaal bulk van agrarische producten gaat per schip. Vliegtuig is verwaarloosbaar. Hoop import zijn we wel vanaf dan. Ik zeg gelijke spelregels.
+1
jan.1
Het lijkt wel een groen linkse actie,het speelt Jessie klaver in ieder geval in de kaart,want die partij wil niets liever dat het vliegen zo duur wordt dat alleen de top van GL nog maar kan vliegen...
Dus het lijkt me een kansloze actie die ons geen goed zal doen,want de meeste burgers gaan er graag ff er tussen uit naar warmere oorden voor 150 euries retour..
casev
@jan.1 jesse heeft dit bericht in posterformaat ingelijst boven zijn bed gehangen, en word nu elke ochtend schaterlachend wakker. Ik hoop eerlijk gezegd wel dat de €15 die ik in oktober overmaakte naar agractie al lang op is, en geenzins gebruikt word voor deze misstap......
+3
Христо
Agractie ziet ze vliegen.
mlkvhoudr
1 van de voordelen van de corona is dat er naar nieuwe manieren gezocht moet worden, mijn vrouw moet tegenwoordig per laptop vergaderen met de collega s. Ik denk dat we veel meer naar dat soort overleg toe gaan in de toekomst. Veel minder zinloze transport bewegingen. Dus ook minder vliegen verwacht ik
+1
George
@mlkvhoudr
Het wordt gezellig in deze wereld , ik lees hier altijd dat die vrouwen gaan werken om de sociale contacten en eens iets anders te horen dan koeien en trekkers. Maar die reden kan dus voortaan de prullenbak in.
mlkvhoudr
@George mijn vrouw werkt in zorg dus moet gewoon werken, maar team kan niet samenkomen. Ze werkt dus met 1 collega tegelijk, maar als je ziet hoe vaak er overlegd moet worden over van alles en nog wat dan vind ik dat conference call een uitvinding. Makkelijk vanuit huis vergaderen.....verbinding is prima sinds de glasvezel er ligt
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
mijn vrouw moet tegenwoordig per laptop vergaderen met de collega s.

wie weet wat ze straks met jou doet via laptop...#1.5mtr#
mlkvhoudr
@cs-agrar naar mijn hoofd smijten ? 😀😉
+2
spotmelker
@mlkvhoudr dat is altijd nog beter dan dat ze hem omdraait en hard dichtklapt....😂
Jan-T
Dat word met een vlieger gaan vliegen voor de burgers van Nederland.
Schoner kunnen we het niet maken.
Maar ook Schiphol dient grote stappen te zetten om minder te gaan uitstoten.
Het kan niet zo zijn dat we gaan kiezen welke sector nu mag worden aangepakt en alles alleen het zogenaamde milieu en de natuur te redden.

Ook voor schiphol en Tjeerd de Groot telt dat ze stappen gaan zetten in het minderen.

Niet goed schiks dan maar kwaad schiks.
Porky
Denk dat het zichzelf wel zal halveren , voorlopig met de 1,5 meter regels zal er wel een aantal op de grond blijven staan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0