Corona hakt er financieel in bij veehouders

De melkveehouderij loopt zeker schade op door de coronacrisis.

Deel dit topic

Reacties

+28
Lepus
De titel is verkeerd. Er had moeten staan; Er wordt net zolang geluld en bekonkeld totdat ook de veehouders financiële schade krijgen.
De zuivelwaardes gingen vorige week al voorzichtig omhoog, China importeert 200%(!!!) meer zuivel en de retail loopt als een tiet. Mij bekruipt wederom het gevoel dat we worden besodemieterd waar we bij staan.
+7
klant
@Lepus opheffen die boerderij kunnen we prima zonder.
+2
Porky
@Lepus helemaal goed, wederom word de boel belazerd, merk jij in de winkel dat bv de (boeren) kaas prijs ingezakt is?
+1
Lepus
@Porky Nee, ik hoorde mijn vrouw wel tieren dat ze weer een vermogen kwijt was aan een gewoon karretje boodschappen. Zou het iets met een strijkstok hebben te maken?
+1
weurding
Kan mij niet voorstellen dat het nu al nijpend is. Misschien wel met een half jaar maar nu al?
+1
jg
@weurding Het blad moet gevuld worden.
pietjepuk
@weurding melkveehouderij merkt er tot nu toe weinig van. handje vol kalveren die 50 euro minder op brengen. paar slachtkoeien en de melk gaan we pas ergens rondt 11 juni merken.
+4
casev
@pietjepuk als wij met die 2 centen minder al gaan lopen janken, zijn we wel een erg verwend stel kinderen. Ff de oogkleppen af, en eens met ondernemers in het tourisme, horeca, evenementen, luchtvaart, bloemen enz enz gaan praten! En dan eens naar je eigen bedrijf kijken wanneer de melk al 2 maanden niet opgehaald zou worden, of er misschien 3 cent per liter voor krijgen!
+1
nicolien
@casev ik weet het niet maar het is nu 2 cent vorige maand 1,5 , is toch al 10 procent naar beneden .
En dan heb ik het maar niet over de aanpassing in de garantie prijs van januari.
+3
pieta
@casev Ik denk dat je het met die 2 cent wel onderschat. De daling is tot op heden volgens mij al 3,5 cent en zonder Corona was de melkprijs waarschijnlijk gestegen. Daar komt bij dat wij in een laagrenderende sector werken en bij velen is met een paarcenten daling ook direct alle marge weer verdwenen. En natuurlijk zijn er altijd die het slechter hebben getroffen. Maar ik spiegel me daar ook niet aan als ze volle bak draaien en goede prijzen hebben. Zelfs Booking.com schijnt om steun gevraagd te hebben. Die maakten vorig jaar nog miljarden winst schijnbaar.
weurding
@pieta zet ie in elk geval geen concurrerende stal meer neer🤑
+2
Erco
@casev de melkprijs is gewoon al structureel te laag Kees.
casev
@Erco wij wilde toch allemaal zo graag van die productieregulering af? Nu zit je met een structurele overschotmarkt, dan ook niet klagen dat de markt niet de volle mep betaald....
Erco
@casev wij? Jij bedoel je? Ik niet
+1
Bekkink
@casev de droogte van afgelopen 2 jaar hakt er harder in. Hopen dat het dit jaar beter word...
Erco
@weurding boerderij sensatieblad
+2
Христо
Het niveau van de Libelle is al niet mee haalbaar voor dit blad. Het leeft van de partners
Boeren zijn bijzaak.
Een zgn boerenvakblad met 0 journalistieke inhoud. Je leert nog meer van de Donald duck
david2
@Христо daarom al jaren geleden opgezegt, een erg duur advertentie krantje dat is het, en als je in tijden zoals deze wat wil bezuinigen, hou je al € 1300,- in je zak abonnement.boerderij.nl/vandaag/…
Христо
@david2 ik ben met de laatste paar maand bezig
Ga niet betalen voor 0 toegevoegde waarde
marcsterreborn
@Христо jullie hebben ook helemaal geen vakblad nodig. Jullie weten alles al. Zelfs wat nog niet bekend is
Христо
@marcsterreborn Een vakblad is wel goed. Boerderij is dat niet meer. Polls houden, foto’s van nieuwe stallen, veel advertenties en bar weinig journalistiek
Dat is hoe ik het zie
MTSTAMMINGA
@marcsterreborn Ben wel benieuwd na het [echte]verhaal van oud klas genoot Klaas de Lange Vond oa de rente vrij hoog @marcsterreborn In het verhaal Bij de bank kon hij 4% goedkoper ongeveer denk ik??
klant
@marcsterreborn alles te weten maakt niet gelukkig
@Христо heb dat blad al meer dan 10 jaar geleden opgezegd. Werdt afgelopen week gebeld door de boerderij dat ik het blad voor 120 euro kon krijgen tot eind van 2020 zonder verdere verplichtingen.
casev
@david2 1300 euro????? Mijn hemel wat een geld! Vroeger lazen wij ook het agrarisch dagblad, was ook niet goedkoop, maar in de verste verte niet zoveel geld!
dieks2
@Христо nou nieuwe oogst etc zijn zeker niet beter
sorry
@dieks2 die kan je gratis lezen
+3
cjw73
@sorry gratis ????? Zit een tiffus duur abonnement van LTO aan vast. Wat verder ook 0% toegevoegde waarde heeft.
sorry
@cjw73 ze moeten de adverteerders ook een beetje te vriend houden
arie.j
Quote Reactie van @Христо :
Het niveau van de Libelle is al niet mee haalbaar voor dit blad. Het leeft van de partnersBoeren zijn bijzaak.Een zgn boerenvakblad met 0 journalistieke inhoud. Je leert nog meer van de Donald duck

En daarom kunnen ze een werkelijk peperduur (ook in vergelijking met ander bladen) abonnementsprijs bij veel boeren binnen harken? Boerderij met vakdeel rundveehouder kost 5 keer zoveel dan de Libelle die jij blijkbaar leest
+5
weurding
@arie.j 5 keer zo duur en dezelfde nieuwswaarde.... al 20 jaar geen lid meer. Wist op het laatst zelf wel dat we op tijd moesten mollen vangen en maaien om goede kuil te krijgen😎
+1
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
al 20 jaar geen lid meer

't is te merken,iemand die denkt dat hij vroeger lid was 'De Boerderij' is echt niet meer goed bij de tijd 😄
weurding
@arie.j abonnee is zo'n moeilijk woord😅
Deutzboerke
Las vanochtend dat de supermarkten een omzetstijging van 13,1% halen door de coronacrisis. Solidariteit is het spreekwoord van deze tijd, nou kom op supermarkten; geef de boeren een financieel steuntje in de rug in deze moeilijke tijd voordat de pleuris een keer uitbreekt.
arie.j
Quote Reactie van @Deutzboerke:
Las vanochtend dat de supermarkten een omzetstijging van 13,1% halen door de coronacrisis. Solidariteit is het spreekwoord van deze tijd, nou kom op supermarkten; geef de boeren een financieel steuntje in de rug in deze moeilijke tijd voordat de pleuris een keer uitbreekt.

Ja leuk, maar heeft de horeca, waar de extra omzet vandaan komt, heeft het eigenlijk niet harder nodig? De schade is trouwens heel erg verschillend ,overal.
Deutzboerke
Ben ik deels eens. Anderzijds, in mijn ogen is er teveel horeca in Nederland. Het barst in de winkelstraat van de terrasjes en horeca-zaken. Voor mij zit er nog altijd een verschilletje tussen basisbehoefte (supermarkt) en luxebehoefte (horeca), maar ik zal wel ouderwets zijn..
labella
@Deutzboerke voor de horecaondernemers is het wel een basisbehoefte!
Deutzboerke
@labella Klopt, maar voor de hele maatschappij niet. Zonder boeren geen eten. Zonder horeca is er geen plek om te eten. Dat is naar mijn mening dus geen basisbehoefte. Eten is eerste levensbehoefte, horeca is luxe.
cjw73
@Deutzboerke te veel horeca. Zo ken ik er nog 1. Zijn ook wat te veel koeien en varkens in nl. Da's ook de reden van slechte prijzen en overschotten
Deutzboerke
@cjw73 Klopt. Da's het nadeel van te veel aanbod (lees: export/handelsbelemmeringen door corona)
+1
weurding
@Deutzboerke teveel horeca is een luxe probleem. Slager bakker groenteboer en retail moeten wijken mede door online aankopen en de leuke dingen doen met je geld heeft voorrang

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , boerderij , schade , veehouders en covid-19 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
42
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0