De stikstofcrisis, bijna vergeten: miljarden lossen het conflict niet op

Onder al het coronageweld kreeg het niet veel aandacht, maar minister Schouten mag de komende tien jaar 5 miljard euro extra spenderen om het stikstofprobleem aan te pakken. Goed nieuws – behalve dat de betrokken belangengroepen meteen alweer boos zijn: het geld wordt volgens iedereen verkeerd besteed.

Schoutens lijvige Kamerbrief was vrijdagmiddag amper de deur uit, of ze had de eerste twee rechtszaken al aan haar broek. Tekenend is dat die boze aankondigingen uit beide kampen in het stikstofdebat komen. Landbouworganisatie LTO stapt naar de rechter, omdat Schouten de veehouders te hard aanpakt. Milieuactiegroep Mobilisation for the Environment (MOB) stapt naar de rechter, omdat Schouten de veehouders te veel ontziet. Ondertussen trekken de twaalf provincies, waarvan Schouten sterk afhankelijk is bij de uitvoering van haar beleid, hun eigen plan.

Deel dit topic

Reacties

demelkboer
Nee als je andere sectoren dan de veehouderij niet aanpakt levert die 5 miljard bar weinig op
Lepus
@demelkboer Dan worden er nog wat miljarden tegenaan gesmeten. Als je hoort hoe er met miljarden wordt gestrooid is er genoeg voor iedereen!
dewittemotor
@Lepus Ik zie maar een probleem zodra je dadelijk miljoenen voor uitkoop gaat beuren. Wat te doen met dat geld? Ik vrees dat dir dadelijk al verdampt is door een hyperinflatie, voordat je er erg in hebt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0