De Amercentrale in Geertruidenberg stoot meer stikstof uit dan eigenlijk is toegestaan.

omroepbrabant.nl/nieuws/3196002/…

GEERTRUIDENBERG - De Amercentrale in Geertruidenberg stoot meer stikstof uit dan eigenlijk is toegestaan. Hoewel de vergunningen strenger zijn geworden, is het door een rekentruc van de provincie toch mogelijk om meer stikstof uit te stoten.
Geschreven door
Karin Kamp ……..

omroepbrabant.nl/nieuws/3195849/…
Ben kijkt met een goed gevoel terug op de protestacties. "Ik kijk terug op een geslaagde actie. Er stonden hier vorig jaar tweeduizend tractoren. Tractoren van heel veel boeren die het niet eens waren met het provinciaal beleid. Zij lieten toen hun stem horen."

Het zal nog wel een keer opnieuw ingezaaid moeten worden met zo'n beleid.

Deel dit topic

Reacties

Kringloper
Daar ligt niemand wakker van.
labella
@Kringloper waarvan
pa
Ik liet een scheet. Is dat buiten de NB vergunning?
Twentsch Land
Zolang je het maar niet in eigen provincie doet is het gedoogd 🧐

@pa
Erik!!1979
Als ze kerncentrales bouwen dan lossen ze het hele papieren probleem op. Niets zo schoon als kernenergie. Nieuwe kerncentrales schijnen ook veel veiliger te zijn met nog minder afval. Als CO2 en stikstof zo'n probleem zou zijn dan begrijp ik niet dat ze zo'n schone oplossing verhinderen.
Kringloper
@Erik!!1979 Als ze dat zouden doen hoeven ze ook geen boeren op te ruimen, en dat is nou net wat ze willen. Dus kiezen ze niet voor andere oplossingen. Het gaat ze om de grond, en daar helpt kernenergie niet bij!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0