Stikstofplan kabinet: ‘verspilling van belastinggeld’ om ‘politieke agenda’ te dienen - Foodlog

Vrijdag stuurde minister Carola Schouten haar stikstofplan naar de Tweede Kamer. Het Landbouw Collectief reageert sterk afwijzend.

Deel dit topic

Reacties

Deze onzin MOET STOPPEN, desnoods met geweld, tubbergen 2.0 !!!
rene-de-jong
Met het zweet op de kop moeten de TBO's zo'n 1 miljoen per "werk"dag gedurende 10 jaar er door heen jassen, en dan op zaterdag ook door anders lukt het niet.

En dit om vooral de gebieden met de hoogste overschrijding van KDW (berekende schade dus) te verbeteren.
Dit zal nooit lukken om de eenvoudige reden dat er geen hogere KLASSE is in het SDF systeem, beter dan best kan niet, we moeten naar Brussel om een klasse toe te voegen Klasse A+ of A++
Weidezicht
@rene-de-jong ik heb u hier al vaker hierover zien schrijven. Waar precies vindt je die in formatie. Zat op nu.nl ook in discussie en dan gaan mensen schrijven dat het zo slecht gaat met natuur en n2000 gebieden. Toen moest ik al denken aan de vorige keer dat je hierover schreef. Had op nu.nl graag een link gedeeld, maar vond zo snel niets. Dit is echt iets nuttigs om de burger te kunnen laten zien dat o.a. stikstofgedoe redelijke onzin is. Of in ieder geval misbruikt wordt voor andere doelen.
+1
rene-de-jong
@Weidezicht Kijkt maar even op foodlog daar staan de links naar de gebieden die ik nu bedoel.

Bijvoorbeeld Bargerveen, hier is zo'n 100 mln aan verspijkerd door SBB terwijl de belangrijkste habitattype (H7120) met 1.447 hectare het dus uitmuntend doet (Klasse A global)
natura2000.eea.europa.eu/Natura2000/SDF.aspx/…

En niet alleen de meest recente "meting" van 23-03-2020 nee ook die van 2017 bijvoorbeeld....
Weidezicht
@rene-de-jong bedankt. Interessant.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0