Baudet hekelt stikstofplannen van het kabinet: ‘Herzie de afspraken over natuur’

Het kabinet trekt de komende tien jaar 5 miljard euro uit om de natuur te herstellen én boeren uit te kopen. Bij deze stikstofmaatregelen worden vraagtekens geplaatst, nu we misschien even iets anders aan ons hoofd hebben namelijk de coronacrisis. Volgens FvD-fractievoorzitter Thierry Baudet moet het kabinet de regels voor natuurbehoud herzien. “Er is helemaal geen natuurprobleem, onze natuur verandert gewoon een beetje”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Van de Natura 2000-gebieden in Nederland is twee derde gevoelig voor stikstofschade. Met dit plan wil het kabinet ervoor zorgen dat, over tien jaar, de stikstofuitstoot in de helft van die gebieden tot onder een kritische grens is teruggebracht.

Deel dit topic

Reacties

+2
hans1980
Wat is boudet toch een topper!
+3
Lepus
@hans1980 Wederom de enige die iets voor ons doet. Waar zijn de van oudsher boerenpartijen?
Bezig met bezuinigen? De zorg is een goed idee, prima bevallen de laatste keer ofnie🖕
+2
de jonge
@Lepus zo is het wel,baudet is de enige die zich nog voor de landbouw inzet. de rest gaat allemaal mee in een gemaakt probleem op papier
gerrie-hul
@de jonge Waar is het cda Ze noemen zich toch een boeren partij Oh dat is de partij met 2 gezichten En de cu vergeten we maar
de jonge
@gerrie-hul ik geef wel toe dat ik zeer diep teleurgesteld ben in die partijen,wat waren de woorden mooi voor de verkiezingen......
+7
Twentsch Land
Hij zit nu in een positie dat hij alles kan roepen !

Hij speelt het spel en weet dat hij momenteel zieltjes kan winnen onder de boeren.....maar als het er op aankomt heeft hij niet veel met de boeren op.

@Lepus
+12
Lambert1
@Twentsch Land dan kun je toch beter net als altijd cda of vvd stemmen
Weer je zeker dat er niets veranderd
Ik stem wel op baudet !!
Of het wat uithaalt is een tweede maar we kunnen het proberen
+5
de jonge
@Twentsch Land waaruit concludeer jij dat? dat hij niet veel met de boeren op heeft als het er op aan komt? en wat heeft volgens jou de politiek die nu de touwtjes in handen heeft met de boeren op? het is toch asociaal hoe er de laatste jaren met onze landbouw en de mensen in die sector word omgegaan
+4
Lepus
@de jonge Ik snap dat ook echt niet. Hoe kun je dit beleid blijven steunen of zelfs maar overwegen om deze weg te blijven volgen. Volgens mij ben je dan gewoon een masochist.
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @Twentsch Land:
maar als het er op aankomt

Dat weet je bij de andere partijen ondertussen zeker, dus heb je bij hem vooralsnog de meeste kansen
+2
verbi
@Twentsch Land Wie wel die rotstreek van CDA en VVD in Brabant ben ik nog niet vergeten.Maar het kontekruipen zal wel bijna beginnen om zieltjes binnen te halen. Maar helaas ik ben klaar met deze bedriegers mijn stem gaat volgend jaar naar FvD.
diezel
Het was vanmorgen een mooie uitzending van WNL.
Twee uitersten uit het politieke landschap (Roemer en Baudet) en toch tijdens de gesprekken veelal op één lijn.
+1
spotmelker
@diezel ik denk toch 1 groot verschil: Baudet heeft door dat de natuur 0,0 wijzigt door deze maatregelen en dat het uitroken onverminderd door gaat.
Христо
@spotmelker hoe vaak ik het woord natuurherstel niet gehoord heb💩💩💩
En de boeren wilden met een plan helpen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0