Prijs van een vat Amerikaanse olie daalt onder nul: geld toe voor olie

De prijs van een vat Amerikaanse WTI-olie is maandag met meer dan 100 procent gecrasht, waardoor de prijs negatief is geworden. Iemand die een vat olie voor mei wil kopen krijgt momenteel dus geld toe. Nooit eerder daalde de prijs van een vat Amerikaanse olie onder nul.

Deel dit topic

Reacties

+1
vaak
We moeten zo snel mogelijk stoppen met de lockdown voor het te laat is. Als we zo doorgaan zitten we in december allemaal veilig achter het glas en is de economie naar de nondeju. Zorg dat je cash geld vast ligt in grond, gebouwen of effecten. Er zou wel eens een grote inflatie kunnen ontstaan.
+2
brabo
Quote Reactie van @vaak:
Zorg dat je cash geld vast ligt in grond, gebouwen of effecten.

je geld beter renteloos op de bank laten staan dan investeren in iets waarvan je niet zeker weet of het zijn waarde zal houden.
+3
vaak
@brabo Er komt zeker grote inflatie en dan stijgt alles behalve de renteloze spaarrekening die daalt in waarde. Er worden duizenden miljarden bijgedrukt. Dat kan niet goed gaan.
diezel
Quote Reactie van @vaak:
Er komt zeker grote inflatie

Zouden ze willen. 😄
vaak
@diezel Zeker zuid Europa.
+1
diezel
@vaak
Dat zgn. "Zuid-Europa" begint hier een beetje verderop al.
En die gaan wij ok nog eens "redden"?
Nog even en we zitten dubbel in de shit. 😞
ibb.co/1QnQXX5/

(klik om te vergroten)

+2
brabo
Quote Reactie van @vaak:
Er komt zeker grote inflatie en dan stijgt alles behalve de renteloze spaarrekening die daalt in waarde. Er worden duizenden miljarden bijgedrukt. Dat kan niet goed gaan.

als ik vorig jaar mijn geld naar de beurs had gebracht, dan was ik nu al een heel stukje armer.
Ook investeren in stenen heb ik bewust uitgesteld omdat ik vermoedde dat er nog wel een keer wat lucht uit gaat. Het lijkt erop dat ik gelijk ga krijgen......
+1
vaak
@brabo Als je de geschiedenis analyseert mbt de beurs en de huizen dan zul je zien dat je ongelijk hebt. Ook in de beurs kennen we de varkenscyclus. Ook ik heb de laatste maand een gods vermogen verloren en toch maak ik me geen zorgen. Degene die het altijd maar hebben over het juiste piekmoment die moeten zich zorgen maken want die schieten er altijd net naast.
Ouwe Gerrit
@vaak Goedkoop kopen duur verkopen. Om niet al in 2019 te verkopen is gewoon gokken. Moet je nu toch ook wel zien hoop ik. Volgend jaar staat de beurs op 300. Mooi moment om weer in te stappen.
diezel
Quote Reactie van @Ouwe Gerrit:
Mooi moment om weer in te stappen.

Mensen lijken vaak niet te beseffen dat als ze met hun beleggingsporto eerst 50% verlies aan hun broek krijgen ze vervolgens weer 100% winst moeten maken om weer precies dezelfde te zijn.
En juist dat laatste maken de meesten door de emotionele stress/ slapeloze nachten niet meer mee en de grote meerderheid stopt met beleggen. Elke crisis hetzelfde patroon.
Zo iets?
ibb.co/5hQBtSY/
Ouwe Gerrit
@diezel Yep. Net als olie. Iedere dag een beetje lager en dan met een harde klap. 😉
diezel
Quote Reactie van @vaak:
Ook ik heb de laatste maand een gods vermogen verloren en toch maak ik me geen zorgen.

Doe maar ruig. 😄
brabo
Quote Reactie van @vaak:
Als je de geschiedenis analyseert mbt de beurs en de huizen dan zul je zien dat je ongelijk hebt.

de beurs is een plek waar ik eigenlijk niet veel van snap en af weet en daarom ook nog nooit iets mee heb gedaan. Alleen zei mijn simpele boeren verstand dat als je begint, dat je dit dan niet moet willen op een tijdstip met hoge prijzen. Dan is de weg omlaag meestal makkelijker dan omhoog.
Ook de huizenmarkt heeft de laatste jaren gepiekt met iets te veel lucht erin. Daarom behalve in mijn eigen nieuwe huis nog niks mee gedaan. Ik hoopte dat met nog effen wachten meer te winnen viel.
arie.j
Quote Reactie van @brabo:
als ik vorig jaar mijn geld naar de beurs had gebracht, dan was ik nu al een heel stukje armer.Ook investeren in stenen heb ik bewust uitgesteld omdat ik vermoedde dat er nog wel een keer wat lucht uit gaat. Het lijkt erop dat ik gelijk ga krijgen..

Corona is gekomen als een dief in de nacht, anders was die zgn. lucht in huizen echt nog wel een tijd doorgegaan.
Nu is er paniek in de wereld en regeringen weten niet hoe hard ze met de vele honderden miljarden aan steun moeten strooien. Terwijl de olieprijs in elkaar is geklapt
Één van de weinige dingen die nu rendeert is de typische vluchthaven in zulke tijden nl. goud.
Maar het rendement van de laatste paar maanden is geen garantie voor de toekomst.

(klik om te vergroten)

Ouwe Gerrit
@arie.j Onzin arie. Alles stond al een jaar op klappen.

Maar ik snap niet zo veel van de beurs. Gelukkig maar want als je denk dat je er verstand van begint te krijgen moet je er mee stoppen zei opa altijd. Iedereen lult maar wat.

Grappig dat je over goud begint. Is lekker simpel. Precies 3 jaar terug kocht ik voor 4000,= per 100gram en verkocht vorige week voor 5000,=. Daar ging ik voor. Te vroeg verkocht? Ik denk van niet. Er is veel vraag naar maar nog meer hebben geld nodig en moeten verkopen. Blijft leuk allemaal. Maar in aandelen ga ik niet. Kan het niet volgen. Succes.
vaak
@Ouwe Gerrit Toch absurd veel geld voor een grondstof. Dit hebben we in het verleden ook gehad met tulpenbollen.
Ouwe Gerrit
@vaak Ik weet het niet. Je teelt of drukt er niet zomaar van bij en mensen zijn al duizenden jaren gek op. Voor 10 gram kocht je 100 jaar terug een mooi maatpak en dat kost het nu nog.
Beneden 1200 dollar gaat niemand het uit de grond halen dus te veel is er gouw zolang de bevolking maar niet krimpt. Leuk om in de gaten te houden.
Ik ben met de winst gaan sjorsen en het er een BMW van gekocht die ik morgen ga ophalen. Want ja je kunt het zo weer verkloten!
weurding
@Ouwe Gerrit dan verlies je je geld weer op de BMW...zwager kon 1 kopen van half jaar 22d km nwprijs 60000 vroegen nu 36000🙈🤑
Ouwe Gerrit
@weurding Mijne is drie jaar oud. 😉 Had ook zonnepanelen kunnen kopen. 😃
matt
@Ouwe Gerrit wat voor bmw ?
Ouwe Gerrit
@matt Eentje van 33K van 3 jaar met 19 K op de teller. Je ziet nog zelden boeren in dit soort autos rijden. Ik zal er wel weer veel commentaar op krijgen. Raar altijd.
matt
@Ouwe Gerrit Vroeg niet wat die kostte,maar als liefhebber wat voor model.

Verder moet je doen wat je zelf wilt,als je 7 dagen in de week werkt,en al de
Regelgeving en eisen,moet voldoen.
Dan mag je ook iets hebben,zo kijk ik er tegen aan.
+1
Ouwe Gerrit
@matt Ik ook.

Ik begreep je wel hoor, maar blijf liever wat anoniem. Je moet uitkijken tegenwoordig.
mike_v
Weet niet of er in Nederland spraken van is @vaak @fendt farmer309c , maar als er hier in België ooit een echte betonstop komt, is grond ook niets meer waard.
fendt farmer309c
@mike_v kennen ze in NL niet daar mag ook niet zomaar langs iedere weg aan lintbebouwing gedaan worden, maar grond zal er niet minder waard op worden allicht stagneren.
Porky
@brabo nou wat denk jij dat er van je geld overblijft bij een grote inflatie als je het op de bank zet?
+1
fendt farmer309c
@brabo grond zal altijd zijn waarde houden daar is in west Europa sowieso al te weinig van
+1
Jannus
Quote Reactie van @fendt farmer309c:
grond zal altijd zijn waarde houden

Ook al moet je er met de boot over heen??
fendt farmer309c
@Jannus Ja haha, dat is weer anders, wij hebben het gelukt alles 35 meter boven de zeespiegel te hebben
Jannus
Quote Reactie van @fendt farmer309c:
alles 35 meter boven de zeespiegel

zal wel stuiven nu dezer dagen... 🤣
fendt farmer309c
@Jannus dat wel zodra er iets door gewoeld heeft is het stof
[@fendt farmer309c hoeveel zou grond waard zijn in noord Korea?
fendt farmer309c
@Cowboys returns 00003 haha geen idee, probeer ze eens te mailen zou ik zeggen?
moduulbouw
@vaak Gebouwen en effecten? De 2008 crisis laat zien dat de waarde van gebouwen ook niet heilig is. Effecten zou ik ook niet doen nu de geldprinter aan staat. Er zijn geluiden die beweren dat de grootste crisis sinds de jaren 30 er aan zit te komen. In dat geval zou ik iets doen met grond, voedsel, verzorging, onderwijs, primaire levensbehoefte. Als er echt een crisis aan zit te komen kan bij de meeste mensen de TV, auto, wasmachine nog wel 5 á 10 jr mee. maar hee.. allemaal speculatie.
Brutus64
@moduulbouw de geld printer steunt de effecten wel, de aex stond tot gisteravond toch echt stabiel boven de 500, dat was geen resultaat van goed nieuws
Porky
@Brutus64 Ja joh, maar dat is allemaal pappen en nat houden, daar ga je de boel ff mee bij mekaar houden, maar iets structureels kom daar niet uit voort, je kunt niet eindeloos iets in de benen houden wat niet levensvatbaar is.
+3
Porky
@moduulbouw dit konden we aan zien komen,alleen die corona heeft het nu in een stroom versnelling ge gooit , het moest toch een keer misgaan, de hele economie wereld wijd, alles en iedereen word met kunst en vliegwerk op de been gehouden, de geld pers draaid al jaren op volle toeren, wat zeeer ongezond is, mijn oude buurman (94), zei het vd herfst nog : de economie is zo ziek ,dat je mag stellen dat doorlopend bezoek is toegestaan ,want het lampie kan elk moment uitgaan.
+1
Jannus
Quote Reactie van @moduulbouw:
allemaal speculatie

Veel luxe zal verdwijnen
+1
Jannus
Quote Reactie van @moduulbouw:
iets doen met grond, voedsel, verzorging, onderwijs, primaire levensbehoefte.

Aangezien we hier een hoge zelfvoorzieningsgraad hebben zal er nogal wat gronden verbrast gaan worden door natuur en water en bos want opbouw van een land begint bij de grond en dat moet elk land voor zichzelf te doen en dat hoeven die hollanders echt niet voor hun te doen,wel hebben we de kennis die tot waarde te maken is.

Gister heel gesprek gevoerd met een makelaar,gaat nog het 1 en ander gebeuren waar veel mensen nog geen zicht op hebben ....
ted9
@Jannus Geef me het nummer van deze makelaar. Zo als ik het lees kan deze man in de toekomst kijken😀
dennisbouter
@vaak en wat gaan we dan doen?
bio boer
@vaak zogen voor grote schuld die verdampt dan van zelf 😜
Kars
Gebouwen? Een grote stal ofwa? Wat een verstand!
vaak
@Kars Nee, zeker niet agrarisch. Ik zie meer in de woonsector. Bedrijfspanden zijn risicovol. Mensen moeten toch wonen.
+1
moduulbouw
@vaak 2008 heeft de huizenprijzen toch flink laten dalen. Huizen zijn een super speculatieve investeringen. Zeker nu waar de bubbel al bijna weer op knappen staat met deze prijzen vandaag de dag.
vaak
@moduulbouw Kijk naar de geschiedenis. Het is net als met grond : stijgt tzt altijd.
Ouwe Gerrit
@vaak Als er geen geld is gaan we gewoon weer met meerdere mensen in een huis denk ik. Net als niet zo lang geleden. Maar er gaat veel met de helft in waarde dalen, ik sta klaar met geld op de bank.
+1
hummy
@Ouwe Gerrit maar hopen dat jouw bank dan nog overeind blijft. Spreiden over verschillende banken kan misschien dat risico drukken.
Ouwe Gerrit
@hummy Nergens meer dan een ton. Ik vertrouw niks meer.
hummy
@Ouwe Gerrit paar blokjes goud in de vriezer kan ook goed idee zijn.
Bert353
@hummy papiertje van roomboter eromheen, klaar weer!
+7
duitser
Gisteren diesel in tank laten brengen. Zal me benieuwen wat ik toe krijg 🤔
+1
caseboy
@duitser je zal de factuur toe krijgen
+1
hummy
Olie maatschappijen op de fles en je diesel word een stuk duurder, het was zo goed als het kon zijn.
De vrije markt is als de wilde natuur. Het beste middel tegen lage prijzen zijn lage prijzen.
+4
Komelker
Heb de mestkelder en mestsilo leeg, ongeveer 200 euro per kub toe, zou me wel passen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
57
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0