Knoflook maakt koeien klimaatvriendelijker

Koeien die knoflook te eten krijgen, stoten aanzienlijk minder methaan uit en dragen dus minder bij aan de klimaatverandering. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Aberystwyth in Wales, zo meldt dagblad Trouw. Methaan is een bijzonder krachtig broeikasgas, twintig keer zo sterk als het meer bekende CO2. Runderen dragen daardoor in belangrijke mate bij aan de klimaatverandering, en ...

Lees meer »

Nieuwsbot

Reacties

fendt-412
Hangt er wel een lekker luchtje in de stal als je dat door het voer heen moet mengen. Moet er niet aan denken dat er zon lucht in de stal hangt.
Wilting NH
k ken een boer die heeft ook is knoflook aan de koeien gevoerd, maar die kereeg na verloop van tijd de melkfabriek op z;n dak want de melk die stonk veel te veel
DESLAGERURRE
nou ik heb ook laatst een boekje gekregen waarin stond dat knoflook ook helpt tegen uieronstekeking en tegen koeien met een hoog celgetal ..
fendt-412
hebben het ook een tijdje geprobeerd. Je moet er dan heel vroeg bij zijn, dan werkt het wel. Het is meer voorkomen dan genezen. Melkcontrole is 1x per paar week dus heb je vrij weinig aan. Wanneer je het zelf merkt is het al gauw te laat, icm geleidbaarheidsmeting is het misschien wel wat.

Maar als je dan na 2dagen nog geen resultaat hebt ben je nog verder van huis, koe nog zieker en vervolgens nog langer aan de antibiotica.

Onze buren verkopen dat spul. Heet DTS, ruikt wel lekker ja :lol:
buurmanenbuurman.net/files/Download/…
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden koeien , gas , broeikasgas , klimaatverandering , haan en methaan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!