Kalveren handel starten .

Hej

Ik werk nu met kalveren en wil graag mijn eigen handel opstarten in jonge kalveren. Heeft iemand tips of is wat ik wil onmogelijk?

Deel dit topic

Reacties

+1
diekman
Je koop ze nu in ieder geval voor weinig ☹
Lambert1
Ja het zal lastig worden
Maar zorg dat je niets met v3 te maken hebt qua afzet voeding en later slacht enz dan krijg je wel kalveren
Als je dat lukt krijg je wel kalveren!
En is er eidelijk weer concurrentie en krijgen melkveehouders na een poos misschien weer een redelijke prijs

Veel succes!!!
MTSTAMMINGA
@Lambert1 Er is nu ook wel concurrentie zit daar maar niet over in !!
Lambert1
@MTSTAMMINGA ha ha
Helemaal niets meer
+1
Porky
@Lambert1 zal dr toch eerst een paar veemarkten open moeten gaan voor betere prijzen
Lambert1
@Porky héé ja misch zou dat goed zijn
+5
van Ittersum
Misschien raar gezegd maar dat vraag je hier niet. Je rolt er vanuit je ervaring in , maak je connecties en borduur daar verder op. Tis handel, daar zijn geen vaste en kant en klare protocollen voor

Verder succes met je droom , altijd mooi als mensen de uitdaging opzoeken i.p.v. zeuren langs de zijlijn.
Lepus
Wanneer je wilt blijven zul je alles mee moeten nemen. Als je alleen de dikke pakt en voor de scharminkel mag de oude koopman op komen draven is het snel over.
+1
Jannus
Quote Reactie van @Lepus:
de oude koopman

Ik zou voor de oude koopman kiezen,zijn mensenkennis is de eerste winst en je kunt zijn winkel aan expertise overnemen of uitbreiden
+1
Porky
Handel moet in je zitten,en daar is geen school voor, als het "in" je zit leer je het wel , en paar x dr aan verliezen is je beste leer meester, als je dr nooit aan verloren hebt ,heb je dr ook nooit aan gewonnen ,ken je leeftijd niet, maar zou zeggen ; ga met een koopman mee ,daar leer je van.
ted9
@Porky Hebben ze liever niet komen hun geheimen bloot te liggen. vooral niet als je van de boer komt.
Porky
@ted9 denk niet dat er veel geheimen zitten achter een kalf van 75€.
Porky
@ted9 nou ik ken er Eén die met 2 kooplui meeliep op de veemarkten en liep "te schorsen" (op markt kopen en verkopen) toen kwam MKZ en was ie werkloos, is toen makelaardij in gegaan, en doet het heeeel goed, heeft veel geleerd van die mannen waar ie nu nog veel aan heeft zegt ie.
+2
Hans van Bergen
Neem contact op met van Drie en kijk of er ergens ruimte is. Veel handelaren zijn lang voorbij de pensioengerechtigde leeftijd
Porky
@Hans van Bergen nou dat zou ik niet doen, dan word ie helemaal loopjongen voor een paar euro commissie.
pa
Vroeger zei de koopman: voor een knaak krijg je al me klanten.
fokker
Het is heel belangrijk om een goed netwerk op te bouwen voor de afzet van je vee dit geld natuurlijk voor te slachten dieren wat wil de afnemer precies daar zit een meerwaarde in.
Ook nuchtere kalveren zit meer marge tussen als ze op de juiste plaats geleverd worden.hier is ook een veehandelaar die alle jongveeopfokkers regelmatig belt of er plekken vrij zijn of je nu een vaarskalfje voor 25 euro op de markt verkoopt of je plaatst hem voor 100 euro bij een jongveeopfokker die hoeft dan ook de weg niet uit om ze te zoeken.
pa
Quote Reactie van @fokker:
of je plaatst hem voor 100 euro bij een jongveeopfokker die hoeft dan ook de weg niet uit om ze te zoeken.
Leuke jongens die opfokkers. Alle papieren erbij en dan nog wat zeiken over de prijs. Heb v Drie nog nooit gehoord over afstamming of iets dergelijks. Wel trouw van betalen ALTIJD ook niet onbelangrijk.
+1
buorman
Quote Reactie van @pa:
Alle papieren erbij en dan nog wat zeiken over de prijs

Wss omdat de mvhouder die hem rijp/afgekalfd wil kopen ook altijd over de papieren en prijs zeikt 😁
Porky
@buorman over prijs zeiken valt mee, zogauw ze maar duur zijn , bv tegen de 2000€ , dan hoor je niks, dan kan alles en word er veel door de vingers gezien, kosten ze niks ,dan zien ze dr v alles aan , net als de bloemkool duur is ,moet iedereen t eten , gelden ze niks kosten ze dr op. Ja ,t blijven toch mensen hè
Porky
@fokker de "markt" is er (bijna) niet meer, was dat wel zo geweest dat ze er nog waren, brachten de kalveren zeker meer geld op, want daar liepen voor elke kwaliteit kalf mensen. Nu kun je ze afgeven op de verzamel plaats ,en die bepalen wat je krijgt, dr is niks meer aan zijn de klachten v de kooplui, loop jongens zijn we zeggen ze

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0