Gezocht kuilvoer

Gezocht 1/2 snede kuilvoer, omgeving ootmarsum.

Deel dit topic

fendtlars

Bijlages

(klik om te vergroten)

Laatste  |  

Reacties

sil
Zat te koop, brengen het op je erf, alleen wel de beurs trekken.
grondlozeboer
@sil valt je mee, hangt er ook vanaf wat je zoekt natuurlijk.

Ook nog drie combis gekocht, 30 euro de ton aan huis 55 procent drogestof, kuil ik mooi de eerste snee wat natter overeen
+11
labella
@grondlozeboer voor 30 euro kan het alleen maar rotzooi zijn.
grondlozeboer
@labella jij hebt t gezien?
+1
Erco
@labella lekker vooringenomen weer
pa
Quote Reactie van @grondlozeboer:
30 euro de ton aan huis 55 procent drogesto

Zijn het regentonnetjes?
cowboys returns
@sil wat is er mis met de beurs trekken? gras van eigen land kan de kwaliteit en opbrengst soms ook tegenvallen.
sil
@cowboys returns niks mis mee, heb ik ook gedaan, vorige week 4 combi"s bijgekocht.
Melkboer16
Je belt een fourage handelaar op en die brengt je wat je wil! Er is genoeg en zeker rommel in balen is er genoeg!
Mais ook genoeg zeker nu elke boer al aan de aardappels zit
Albert Altena
Hier wordt verkocht voor 150 euro per ton.
Hier wordt verkocht voor 50 euro per ton.
Hier wordt ook weggegeven.
Hier kost het geld om weer over het land te verspreiden.
groeier
@Albert Altena
Snijmais melkt altijd super.
+1
grös
@Albert Altena
Paar jaar terug ging het hier in de buurt nog op de meststrooier. Wij hebben het inkuilen wel eens overgeslagen, geen kunstmest er op, frontmaaier en opraapwagen zo direct aan de mestbult. AChteraf had je wel iets meer willen inkuilen, maar dan had er ook een boel geld in gezeten, en lag het land een paar jaar vol kuilbulten.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @grös:
er in de buurt nog op de meststrooier. Wij hebben het inkuilen wel eens overgeslagen, geen kunstmest er op, frontmaaier en opraapwagen zo direct aan de mestbult. AChteraf had je wel iets meer willen inkuilen, maar dan had er ook een boel geld in gezeten, en lag het land een paar jaar vol kuilbulten.

En door dat overschot, wat vaak ook nog niet eens kwaliteitsgras was, is er nooit geïnvesteerd in een goede grasmat en krijg je vandaag de rekening. Voer op, slechte zode en daarmee een niet optimale kwaliteit en massa. En omdat het voer op is durft men niet opnieuw in te zaaien en kom je niet meer vooruit.

Hebben 3 super zomers gehad om elk jaar eens een paar hectare aan te pakken. Win je eerst nog 3 snedes en zet je in augustus de ploeg en kilverbak ervoor, nieuw inzaaien en kun je in september perfect zaaien. Die 1 a 2 gemiste snedes heb je voor juli komend jaar al weer extra gewonnen.
Er zijn zelfs kansen geweest om na de mais nog goed gras te zaaien, als je dan ziet dat er weer voor het 5e jaar voor continueteelt wordt gekozen laat je grasopbrengst, maar vooral ook nog maisopbrengst liggen. En dan begint het gezeur dat de mais 10euro/ton te duur is wanneer er gekocht moet worden terwijl je teeltkosten amper veranderen als je er 40 of 50 ton vanaf haalt.
+7
Boerma
@Noorderling drie superzomers? Hier zijn stukken ingezaaid in september. Het jaar daarop 1 snede afgehaald het hele jaar. Verder groeide er niets en is weer en slechte holle grasmat
Nick83
@Boerma Inderdaad. De afgelopen jaren kon je beter van je land af blijven. En dit jaar lijkt weer zo'n jaar te worden. Alles wat je los trekt droogt op tot stof en er groeit niets meer.
+1
Erco
@Noorderling gelukkig, nu eens iemand anders die altijd 6 gooit 😅😉
slagroomvla
Quote Reactie van @Noorderling:
Hebben 3 super zomers gehad

Heb je het nu over de laatste 3 jaar?
Noorderling
@slagroomvla
Stabiel droog weer, als er niks groeit heb je tijd genoeg om er wat moois van te maken. Jong gras wortelt ook dieper, in september slaat het eigenlijk altijd wel aan.
Frits1
@Noorderling welk land woon je?

Herfst 2019 was in Nederland nat!
Mijn land ingezaaid na de maïs, heb ik deels over moeten zaaien dit voorjaar.
grös
@Frits1
Heb ook een gezien, allemaal net na de mais en voor de regen ingezaaid, veel slechte plekken inderdaad. Ik trek na het kilveren altijd wel het land los met de woeltand, maar denk ook dat de grond na het inzaaien met rotorkopeg nog te fijn is voor 30mm regen.
Noorderling
@Frits1
2017 en 2018 lukte dat prima.
2019 sloeg het weer ineens om, in de laatste week nog 15ha ingezaaid, zorgen dat je ingesloten laagtes eruit kilvert, diep woelen en direct rollen. Ziet eruit alsof water niet weg kan zakken, maar heeft geen plas opgestaan.
+1
achterhoeker2
@Noorderling Je kunt het allemaal mooi vertelllen , maar in de echte wereld is het niet zo simpel.
Erco
@achterhoeker2 ga je hem nou ook een persoonlijk bericht sturen 😄
achterhoeker2
@Erco Jij stuurde een persoonlijk bericht niet ik.
grös
Quote Reactie van @Noorderling:
is er nooit geïnvesteerd in een goede grasmat en krijg je vandaag de rekening.

Mijn jongste grasland had het meest last van droogte, staat al weer zat onkruid, in het najaar nog doorgezaaid met o.a. rietzwenk, maar goed geduld is een schone zaak.
Met inzaaien moet je ook wel regen hebben natuurlijk. Klaver en ook andere kruiden doen het bij droogte.
Noorderling
@grös ondiep zaaien en rollen is het belangrijkste, van de dauw heeft het genoeg vocht, gewoon gras is ook vaak kletsnat. Hang de pijpen zelf 10cm boven de grond zodat het volvelds ligt met een egje erachter om het 1-2cm in te krabben en dan vast rollen met een zware 60cm cambriderol.
grös
@Noorderling
Ik doe er tegenwoordig ook eerst nog zo'n 15-20 m3 rdm op, dat scheelt ook een boel.
Is trouwens grasland van amper 2 jaar oud dat zo'n last van de droogte had. Het in april ingezaaide gras bg5 (met r klaver) en goed bemest, had er niet zo'n last van.
+1
grös
@Noorderling
Cambridgerol heb ik nog nooit gebruikt, misschien een keer als het echt droog is tijd over heb 😂 , doen sommige collega hier wel.
+1
Noorderling
@grös
Investeer je 400-500euro, en laat je de goedkoopste verzekering van 1a2 tientjes achterwege? Het is zo gepiept en een rol is overal wel te huur.

Voorjaars zaaien heb ik maar opgegeven, is vaak meer onkruid en 2 goede snedes oogsten is al heel wat. Ga dan liever voor een jaar wintertarwe al dan niet als gps, kilveren en dan in september weer zaaien.
Met mest is het weer oppassen dat het niet te lang wordt bij een warme winter. Strooi in het voorjaar alleen kunstmest, maaien als het droog is in april en met de 2e snede heb je in totaal al evenveel gras als van andere percelen
grös
@Noorderling
Ik ken jou grondsoort niet, klei? Hier op wat lemiger zandgrond is vorig jaar vroeg inzaai met klaver er heel goed gegaan, is deels wat droogtegevoelig maar stond op een paar stroken na helemaal dicht, denk eerder dat de zaaimachine verstopt zat, en geen onkruid maar op dat perceel was in de maïs ook bijna geen onkruid te vinden.
Bekkink
@Noorderling hier vorig jaar stukken dood laten spuiten, gras kort afmaaien en daarna met rotorkopeg met zaaimachine inzaaien en het is klaar. Als het land vlak is zo weinig mogelijk er aan doen.
grös
@Bekkink
Gaat de rotorkopeg zo de grond/zode in??
Loonwerker hier heeft ook wel een frees met zaaimachine.
Sowieso zie ik dan in beide meer als het doodspuiten en doorzaaien, je ziet daar vaak later dat het water op het land staat, en met de frees/rotorkopeg ligt het sowieso altijd een stuk vlakker, als er genoeg opstaat even de landrol erover. Maar misschien kan dat ook direct na het zaaien met een cambridgerol.
Bekkink
@grös yep gaat perfect
paul1
Als het nog lang droog blijft schieten de prijzen omhoog
ted9
@paul1 het gras schiet dan ook.
+1
Jaap de Boer
Afgelopen week kuilvoer gekocht van Loonbedrijf Poppink. Bel deze maar, zit bij jou in de buurt.
Willie2
Als je goed kan rekenen ben je het beste uit. Altijd berekenen wat je per wat je per kg ds en per kg-vem kwijt bent.

Een natte kuil ben je in de regel duurder uit dan een droge kuil!
grös
Heb de kuil ook op, haal het nu vers van het land, alle koeien 4 liter extra.
Willie2
@grös Alleen jammer dat het gras letterlijk en figuurlijk een beetje opdroogd de laatste tijd...
+2
Erco
@grös 4 l extra, wat zal je blij zijn dat die graskuil op is 😛😉
Elvis
[quote]1/2 snede kuilvoer[/quote
Hier stond 1/2 snee maar dat is 1/4 aan het worden
Hans van Bergen
Wel mooi hooi te koop 65 grote balen droog in de schuur
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!