Marc ‘de Messias’ geeft zichzelf de Judaskus

Marc van den Oever heeft zichzelf vrijgespeeld. Met zijn laatste column zet hij zichzelf en daarmee de hele FDF volledig buitenspel. Het is terecht vaak benoemd: zonder FDF en Marc van den Oever waren de acties op 1 en 16 oktober op het Haagse Malieveld nooit zo groots en indrukwekkend verlopen. Eindelijk maakte de landbouw […]

Deel dit topic

Reacties

Todi
Het licht er maar aan hoe je een judas benoemd. Mark gooi er is weer wat uit.
+10
Arum
😀
+1
Hans van Bergen
Probleem is dat niemand hem begrijpt. Het begon met cvk Brabant VD Donk die de trekkerakties bij het provincie huis vergeleek met het binnenrollen van de duitse tanks in mei '40. Als reactie daarop vergeleek vd Oever het overal de schuld geven aan de boeren van alle problemen. Dat vergeleek hij, mijns inziens terecht, met hoe de Joodse bevolking ook overal de schuld van kreeg. Heel NL viel over hem heen terwijl men ondertussen even nog de toestand in de natuur, het klimaat de biodiversiteit etc etc weed aan de boeren. Nu is het de schuld van de Brabantse veehouders dat er veel corona gevallen zijn in oost brabant. Excusus aan Mark vd Oever ik heb ze nog niet gehoord

dan nu de Paasbrief. Had ik niet geschreven gehad maar de mail was nog niet droog of op de app was de eerste nertsenboer die koos voor de 3 zilverlingen en snel 'all4one' van zijn mouw scheurde. De nertsenboeren die maar 1 club hadden die ooit iets voor ze gedaan had, FDF lieten ze snel varen. Ook eigenlijk alle andere boeren wisten op de app niet hoe snel ze voor de zilverlingen moesten kiezen hoe vaak de haan ook kraaide. Had Mark dus toch weer gelijk...….
arie.j
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
dan nu de Paasbrief. Had ik niet geschreven gehad maar de mail was nog niet droog of op de app was de eerste nertsenboer die koos voor de 3 zilverlingen en snel 'all4one' van zijn mouw scheurde. De nertsenboeren die maar 1 club hadden die ooit iets voor ze gedaan had, FDF lieten ze snel varen. Ook eigenlijk alle andere boeren wisten op de app niet hoe snel ze voor de zilverlingen moesten kiezen hoe vaak de haan ook kraaide. Had Mark dus toch weer gelijk..

Wat lees ik ? Een nertsenhouder die al vele jaren wist dat hij voor 2024 moest stoppen , die verkoop toch nog iets van zijn bedrijf wat waarde heeft?
Gefeliciteerd toch? En Hans van Bergen begrijpt er niets van blijkbaar.
Wie heeft hem benoemd als heersen over nertsenhouders?
+6
verbi
@arie.j Nee Arie iji begrijpt er niks van. Brabant gaat in de uitverkoop en jij denkt alleen maar aan jezelf. De nertsenhouders zijn genaaid. Dag 1 na de bekendmaking dat 2024 de einddatum was waren de bedrijven niks meer waard.Maar dat zal jou een worst wezen je woont niet in brabant denk ik.. Mark heeft niks verkeerd gezegd.Cvk van Donk heeft zelf de vergelijking met 2de WO gemaakt daar hoor je niemand over. Maar het bericht komt van een noordelijk blad goh dat me dat nou niet verbaast.
+1
arie.j
Quote Reactie van @verbi:
Mark heeft niks verkeerd gezegd.

Zelfs Mark denkt daar intussen anders over...
arie.j
Quote Reactie van @verbi:
Dag 1 na de bekendmaking dat 2024 de einddatum was waren de bedrijven niks meer waard

Klopt h niets van ,nertsen houden was in die jaren geld maken.
De prijsval en daardoor geen waarde van belang voor die bedrijvenkwam pas 2 jaar later.
En nertsen houden zit nu al jaren geen brood in ,de oorzaak zijn de lage prijzen en niet het verbod
Lees dit verhaal maar
vice.com/nl/article/…
+3
gerrie-hul
@Hans van Bergen Gewoon doorgaan Mark Bij andere organisaties gebeurd ook van alles Kijk maar war er bij lto gebeurt Wel de eenheid bewaren Samen sterk
+1
Weidezicht
Mark is mark. We weten dat die af en toe te ondoordacht uit de hoek komen, maar we gaan hem nu niet met zn allen affikken. Al hoop ik wel dat hij zich in de toekomst wat meer tijd gunt voordat hij wat schrijft of openbaart.
Bennie Stevelink
De voorgaande reageerders gaan voorbij aan het punt waar het in dit geval werkelijk om gaat: hoe voorkomen wij dat de veehouderij in de uitverkoop gaat?
De FDF (en waarschijnlijk DDB) denken dat zij dat zelfstandig, buiten de overheid om, kunnen regelen met behulp van facisme.
Alle andere partijen binnen het LC denken dat dit alleen voorkomen kan worden door een regeling te treffen met de overheid.
Wie heeft er gelijk?
+6
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
De FDF (en waarschijnlijk DDB) denken dat zij dat zelfstandig, buiten de overheid om, kunnen regelen met behulp van facisme.

Ach toch , daar ben je weer.
oubi
@Bennie Stevelink Voor de stikstof moet je terug naar de vergunde situatie in 1994. Alleen de landbouw had destijds veel vergunde rechten. Dus zij worden de leverancier voor al het andere wat er daarna is bijgekomen (extra verkeer - vliegbewegingen - industrie - etc).
+6
familie pelle
@Bennie Stevelink
Quote:
. met behulp van facisme

Jij wordt ook met de dag sneuer en zuurder. Al jou reacties hier en op boerderij site zijn anti fdf en anti ddb. Gaat bij jou al lang niet meer op de inhoud.
Quote:
Alle andere partijen binnen het LC denken dat dit alleen voorkomen kan worden door een regeling te treffen met de overheid.
Wie heeft er gelijk?

Daarnaast ben je ook niet op de hoogte. Column van Ingrid Jansen niet gelezen? Reactie van aalt dijkhuizen niet gelezen? Je moet je wat beter inlezen.
Arum
😀
Erik!!1979
@Arum was het melkquotum er nog maar 😢😢😢 had mij en heel veel collega's veel ellende gespaard.
+1
Twentsch Land
[Alle andere partijen binnen het LC denken dat dit alleen voorkomen kan worden door een regeling te treffen met de overheid.

Kijk je zegt het zelf al ....... een regeling treffen....dat betekent niet dat behouden kan blijven wat wordt ingebracht .....als er 100,- euro van je wordt afgenomen en je naar poeslief bedelen en onderhandelen 60,- euro terug krijgt heb je niet 60,- verdient maar ben je 40,- kwijt geraakt.......dit betekent niet dat ik fan ben van Mark ... maar de zeute kip uithangen om maar met de minister te mogen praten schiet ook niet op !

@Bennie Stevelink]
Erik!!1979
@Twentsch Land precies. Mark van de oever is ook maar een mens met zijn capaciteiten en beperkingen. Hij heeft heel veel gedaan voor de agrarische sector. Dat met alle goede bedoelingen. En ook nog zonder beloning. Dat moet niet vergeten worden.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
.als er 100,- euro van je wordt afgenomen en je naar poeslief bedelen en onderhandelen 60,- euro terug krijgt heb je niet 60,- verdient maar ben je 40,- kwijt geraakt....

Dit is precies de kern van het probleem!
+1
mlkvhoudr
@Bennie Stevelink je word op t moment doodgegooid met de voor de corona en de tijd van naar de corona. Dank je bennie dat je in ieder geval wat zekerheden bied dat slechte vergelijkingen van welke visie dan ook in ieder geval wel blijvend zijn 😀😀
+1
Albert Altena
@Bennie Stevelink Het gebruik van het woord "facisme" zou tegen Mark gestigmatiseerd worden.
hofmiddelburg
@Bennie Stevelink door een regeling te treffen met de overheid.

Wat was ook al weer de reden dat LC niet meer met Carola Schouten in gesprek wilde? Volgens mij omdat ze het gevoel hadden dat Carola haar middelvinger naar hun opsteekt.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @hofmiddelburg:
het gevoel

Niet alleen gevoel!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0