Sabotage en brandstichting 5G zendmasten in Nederland

NEDERLAND - De afgelopen dagen hebben er verschillende incidenten plaatsgevonden rondom zendmasten in Nederland. De incidenten variëren van sabotage tot brandstichting.

Ook in Groot-Brittannië vinden brandstichtingen en sabotageacties plaats. Protesten tegen zendmasten zijn niet nieuw. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) stelde vorig jaar al een nieuwe impuls van deze protesten vast met de aangekondigde uitrol van 5G-netwerken in Nederland. Veelal in de vorm van demonstraties, maar het heeft nog niet eerder geleid tot extremistische protestacties zoals de sabotage en brandstichting van afgelopen dagen. De NCTV vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. De eventuele impact van de uitval van zendmasten in Nederland kan groot zijn. De uitval kan gevolgen hebben voor de dekking van het telefoonnetwerk en daarmee de bereikbaarheid van hulpdiensten.

De NCTV staat in nauw contact met de politie, diensten en providers en monitort de situatie.
 Corona door 5G? (rtlnieuws.nl)

 Telecomaanbieders gaan uit van 5G-terreur na twee branden in zendmasten (ad.nl)

Voor de tweede keer binnen een week is een mobiele zendmast in Brabant getroffen door brand. De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting. Providers en de Nationale Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) zijn bezorgd en denken aan anti-5G-activisten.

 Sabotage en brandstichting 5G zendmasten in Nederland (112vechtdal.nl)

NEDERLAND - De afgelopen dagen hebben er verschillende incidenten plaatsgevonden rondom zendmasten in Nederland. De incidenten variëren van sabotage tot brandstichting. Ook in Groot-Brittannië vinden brandstichtingen en sabotageacties plaats. Protesten tegen zendmasten zijn niet nieuw. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) stelde vorig jaar al een nieuwe impuls van deze protesten vast met de aangekondigde uitrol van 5G-netwerken in Nederland. Veelal in de vorm van demonstraties, maar het heeft nog niet eerder geleid tot extremistische protestacties zoals de sabotage en brandstichting van afgelopen dagen. De NCTV vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. De eventuele impact van de uitval van zendmasten in Nederland kan groot zijn. De uitval kan gevolgen hebben voor de dekking van het telefoonnetwerk en daarmee de bereikbaarheid van hulpdiensten. De NCTV staat in nauw contact met de politie, diensten en providers en monitort de situatie.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden veiligheid , politie , groot-brittannië en protestacties geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!