'Derogatie in 2020 nog allerminst zeker'

Beleidsmedewerker Femke Wiersma van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond schreef een uitgebreid opiniestuk over derogatie, dat hieronder te lezen is.

Deel dit topic

Reacties

+2
George
Dat klinkt niet erg bemoedigend voor de derogatieboeren.
Koeien boertje
@George de kelder is al knap gezakt, nog een keer bemesten voor er zekerheid is en ze zijn leeg.
Dan kun je 2 dingen doen.
De rest van het jaar de mest op laten halen of de voorraad een stuk de lucht in krikken, op papier of in werkelijkheid 😅
nederlandse boer
Dank voor al dit soort onzin onrust berichtgeving! Zitten we echt nu op te wachten.

Zie jullie het kader ook? Op een letterlijk ondergaande wereld met een dramatisch melkprijsvooruitzicht, discussieren over stikstof en onrust zaaien over derogatie.

Is toch het laatste waar iedereen op zit te wachten?
paul1
@nederlandse boer toch zijn veel bedrijven afhankelijk van derogatie. Mest afvoeren
wordt er ook niet goedkoper op als alle derogatieboeren de markt op gaan.
Tel daar de dalende melkprijzen bij op, dan wordt je ook niet vrolijk.
van Ittersum
@paul1 stikstofgedoe is voor velen minder belangrijk dan de derogatie of beter gezegd alles wat intensief wil of is heeft baat bij die hele stikstofdiscussie en alle extensieve bij derogatie . Nog ruwer gezegd Brabantse praktijken tegen de rest
Boerderie
@nederlandse boer de titel is niet de originele van het stuk. Uit je opmerkingen kan ik opmaken dat je niet de moeite genomen hebt mijn opinie te lezen, maar er wel een mening over hebt 🤷🏼‍♀️
jan.1
Idd zeer somber,kan er nog wel bij in deze tijd.....
Maar het goede nieuws is dat de derogatie er echt wel komt ,omdat zonder derogatie er veel meer n uit kunstmest gestrooid zal worden om de grasgroei op peil te houden en de zelfde n uit mest moet per as afgevoerd worden .....en dat is dubbel co2 verlies..
Daarnaast komt de veehouderij door onverantwoord de hoge kosten voor mestafzet in directe fin problemen en dat wil niemand.
Van mij mag het artikel de prullenbak in.
+1
Erik!!1979
@jan.1 co2 interesseert geen mens. Anders zouden ze in Duitsland de kerncentrales niet sluiten.
+2
Jannus
Quote Reactie van @Erik!!1979:
co2 interesseert geen mens

Er zijn er genoeg die blij zijn met O2

en de buitenlucht is in jaren niet zo schoon geweest
oubi
Na vannacht staan er een paar rekeningen open in Europa. Ben benieuwd door wie die worden betaald.
+1
Lepus
@oubi Ik weet het wel. Er zijn nog wat goed gevulde pensioenpotten die liggen te lonken, jij, ik, onze kinderen. Eigenlijk iedereen behalve de verraders die de schulden zijn aangegaan. Je moet er wat voor over hebben om niet 1x per jaar geld hoeven te wisselen als je met vakantie gaat. Leve de EU!!
+7
Jannus
Quote Reactie van @Lepus:
Leve de EU!!

De britten waren ons mooi voor door te vertrekken,ze zullen staan op zich zelf en hebben geen last van het opruimen van de rommel van een ander

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0