Links probeert boeren oost brabant,de schuld te geven van de vele corona doden



Originele beschrijving

Vier Brabantse politieke partijen willen dat er nader onderzoek wordt gedaan naar de vraag waarom juist Noordoost-Brabant zo zwaar door het coronavirus is getroffen. GroenLinks, D66, de SP en de Partij voor de Dieren hebben er donderdag schriftelijke vragen over gesteld.

Deel dit topic

Reacties

matt
.
+7
matt
@matt pislink word ik hiervan,proberen ze geld uit den haag vrij te troggelen
Om een onderzoek te starten om de boeren de schuld te geven van de vele
Corona doden hier in de buurt. 😡
+8
George
@matt Een of andere gepensioneerde dokter heeft wat geroepen en de link met q koorts gelegd dat daar ook speelde. Je wordt niet goed van die linkse joekels.
+2
Wolswinkel
@matt Bemoeit Rik Grashof zich hier ook actief mee? Het linkse gespuis begint momenteel wel erg hard en wild om zich heen te slaan..
+4
casev
En zo misbruikt iedereen dat corona voor zijn eigen gewin.....
+11
Jowi
Er is maar 1 schuldige dat het carona virus zich zo snel over de wereld heeft verspreid en dat is het vliegverkeer!!!!!
Oost brabant is de klos omdat hier al voor de carnaval mensen het hebben verspreid die nog geen symptomen hadden.
Jannus
Quote Reactie van @Jowi:
Oost brabant is de klos omdat hier al voor de carnaval mensen het hebben verspreid die nog geen symptomen hadden.

Het is jammer maar realisteit,de carnaval heeft een beetje voor de verspreiding gezorgd maar dat kun je niet toerekenen aan specifiek dat gebied,het is zoals het is en gewoon proberen het te overleven en weer door
+21
jan.1
Wel raar eigenlijk,in Newyork en Londen veel doden van de corona,zal daar ook intensieve veehouderij zijn....
hans1980
@jan.1 veel varkensflats daar schijnt 🐷
+1
van Ittersum
Niet gewoon een toeval en samenloop van tijd, mensen (soort algehele levensstijl) en het “feest” op dat moment ?

Anders zou half Rotterdam al weg zijn als het om luchtkwaliteit gaat
+4
Erik!!1979
@van Ittersum ik denk bij carnaval meer aan deze
demelkboer
Via zoonose is het niet gelukt. Land bouw huisdieren krijgen geen corona. Via fijn stof is het gelukt. Komt toch ook wel veel ui indutrie en verkeer. Wat hebben we nog meer. Oja q koorts
bertusvds
Tsja ik zie wel een verband ! in de veehouderij is niets verandert tijdens de corona crisis maar sinds dat ze minder zijn gaan vliegen, autorijden en er minder industriële activiteiten zijn, zijn de besmettingen afgevlakt of vermindert ( maar ik ben bang dat ik het voorgekauwde antwoord van dat onderzoek al wel weet )
+1
KarelAppel
Erg misleidende titel, niemand probeert de boeren de schuld te geven. We zitten in een crisis en uit de gevolgen van die crisis blijkt dat er duidelijke verschillen zijn in de impact van die crises tussen bepaalde regio's. Is het dan niet logisch om te onderzoeken welke factoren hierbij een rol spelen? zou het geen gigantische nalatigheid zijn als hier niet naar gekeken zou worden?

Het is inderdaad zo dat de enige genoemde hypothese is dat mensen in brabant gevoeliger zijn doordat hun longen mogelijk minder goed functioneren door fijnstof en dat deze fijnstof geproduceerd wordt door boerenbedrijven maar ik neem aan dat dit één van de vele hypotheses is en dat hier ook naar de rol van carnaval gekeken zou worden zoals hier ook al geopperd.

Dit forum lijkt druk bezig om elk mogelijk onderzoek waarvan de uitkomst potentieel gevolgen zou kunnen hebben voor boeren zwart te maken, dat is jammer want want hiermee zetten we onze eigen sector in een kwaad daglicht als onwelwillende boeren die vinden dat ziij hun gang moeten kunnen gaan en die lak hebben aan de mogelijke gevolgen van hun handelen op de medemens.
+3
Porky
Hou toch op man, altijd weer die veehouderij dr bij halen, want ja "het zou mogelijk kunnen" , ik hoor nooit van dat volk waarom dr zoveel mensen met long klachten zijn die in Amsterdam langs de A10 wonen,want ja een boer ruim je makkelijker op dan een hele flat met burgers.
+2
Twentsch Land
Bij die conclusie zouden er wel enorm veel Brabantse boeren overleden moeten zijn door Corona want die zitten de hele dag in de fijnstof.

@KarelAppel
matt
@KarelAppel titel klopt gewoon hoor.
+1
matt
@KarelAppel Dit forum lijkt druk bezig om elk mogelijk onderzoek waarvan de uitkomst potentieel gevolgen zou kunnen hebben voor boeren zwart te maken

Je hebt er weer niks van begrepen,links grijpt alles aan om de boeren de schuld van te geven.
Dat kun je duidelijk in het artikel lezen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @matt:
,links grijpt alles aan om de boeren de schuld van te geven.

Met als gevolg dat de hakken in het zand gaan, zoals KarelAppel stelt. Logisch toch??
Farma_boerke
@KarelAppel Onderzoek naar de oorzaak is goed. Helaas zijn de door de 4 partijen gestelde vragen zeer sturend richting veehouderij en dienen ze niet tot doel om een onafhankelijke oorzaak te vinden. Voor de buhne en achterban niet voor de waarheid.

Er zal ook wel onderzoek gaan plaatsvinden, maar ik mag hopen dat wetenschappers betrokken zullen zijn (en openbaar, peer-review) en niet ambtenaren.
+1
Achso
@Farma_boerke ja, er worden verbanden gelegd, of proberen te leggen, die er helemaal niet zijn. Maar dat is de hedendaagse non - wetenschappelijke praat cultuur.
kanniewaarzijn
@jammermaarhelaas Ik lees dat virussen en bacteriën zich duizenden kilometers kunnen verplaatsen door de wind. Dan kunnen we wel stoppen met die 1,5 meter afstand 😆
Porky
Ze moeten met hun grote bek eens proberen in China een onderzoek te doen, waar op de markten honden katten en apen ter plekken geslacht werden voor de consumptie en waar de toeristen door het bloed liepen op die markten, wat een vies tering volk is dat toch dat linkse tuig , de boel opruien en de centen op maken daar zijn ze goed in,en als de boel naar de donder is kan rechts het weer recht trekken, las net ook dat jetten (die homofiele paspop) ff door Rutte is recht gezet
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Porky:
door Rutte is recht gezet

Waar ging dat over?
+2
klaas knetter
@Porky Ik denk niet op deze toon een discussie voeren respect afdwingt in de samenleving.@Porky
Porky
@klaas knetter sorry maar ik verrot het om bij iemand in zn reet te kruipen, praten helpt niet joh ,want ze beloven je v alles , zeker vergeten met hoeveel stroop ze je in den haag ingesmeerd hebben? En wat gebeurd er? Je word door je eigen strontkar ( je minister) overreden, misschien heb je het nog niet door, maar zaken doen met dat zooitje in den haag is als vrijen met een condoom, het geeft je een veilig en warm gevoel, maar je weet dat je genaait word.
Farmer_
@Porky Als je bv "Broeibak" googelt op Google google.com/search/…, moet je zien welke berichten ertussen staan, "varkens worden levend gekookt", Google doet er aan mee en vele meer, landbouw willen ze kapot hebben, het zijn de "Globalisten" de "Elite", oa. Gates die alle zaadbedrijven opkoopt wat hem voor de voeten komt en zijn GMO zaad dan kan verkopen,die mensen gooien ons hele systeem op zijn kop(zal me niet verwonderen dat de Elite dat virus vrijgelaten hebben in China, elke dag dat deze Corona langer duurt krijgen hun meer macht, de landbouw gaat eraan kapot.

+1
jammermaarhelaas
@Farmer_

Mensen gaan pas zien wat ze verloren zijn wanneer het er niet meer is. En de enkeling die dat vooraf al zag wordt door enkele belanghebbenden graag de mond gesnoerd.
Zo ook met wat je verteld in jou bijdrage, velen zijn er niet mee bezig, en merken niks, tot ze zich voor voldongen feiten gesteld zien.
+1
Farmer_
@jammermaarhelaas Idd, eerst verbazing en ongeloof ondertussen zetten hun hun volgende zet, het systeem zoals we het kennen gaat eraan.
@Farmer_ Dit soort mensen snappen zelf niet eens wat ze zeggen
Waarom ze serieus nemen
Ze zeggen dat de vervuiling die nu verminderd is....
Wij werken gewoon door
Welk probleem hebben ze het dan over??
En natuurlijk kringlooplandbouw
Laat ze dat op hun eigen balkon drie hoog maar invullen
Het liefst gaf ik ze niets
+2
Hans van Bergen
Wat zei Mark vd Oever en wat heb ik vaak gezegd? Men probeert een kleine bevolkingsgroep overal de schuld van te geven. Maar o o wat was toen iedereen boos. Nu men de oostbrabantse veehouders geheel ten onrechte de schuld van corona zieken en doden probeert te geven met een fantasie verhaal hoor ik ineens niemand. Calon ook niet
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
. Calon ook niet

Had je dat verwacht dan?
arie.j
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Wat zei Mark vd Oever en wat heb ik vaak gezegd? Men probeert een kleine bevolkingsgroep overal de schuld van te geven. Maar o o wat was toen iedereen boos. Nu men de oostbrabantse veehouders geheel ten onrechte de schuld van corona zieken en doden probeert te geven met een fantasie verhaal hoor ik ineens niemand

Er wordt wat geroepen in deze wereld en er is veel onzin bij
Jammer zo'n bericht over Brabant , maar dat zal wel weer overwaaien hoor.
Van sommigen ook niet al te geloofwaardig .
Want als het hier over b.v. over vegetariërs gaat, dan zijn er altijd wel op het prikkebord
die vinden dat ze slecht en ongezond uit zien.
gerrie-hul
@arie.j Als je die Vollenbroek ziet denk je dat dat niet normaal is zo slecht als die er uit ziet Heb hem in levende lijve gezien Te vies om aan te raken
matt
omroepbrabant.nl/nieuws/3191195/…

Het is weer zo ver begint in China,word over heel de wereld gevlogen.

En we geven de boeren in Oost brabant de schuld
Achso
@matt ja, de boeren hebben dat in Nl gedaan. En in de USA? Raad eens : Putin!
Het is zo absurd, dat het eigenlijk grappig zou moeten zijn
puntertje
Al die boeren op de brandstapel! En de 5G masten ook, want ook die veroorzaken Corona.
+1
arie.j
Er is dus niks aan de hand in Brabant?
Wat een kabaal maken jullie dan?
Een onderzoek kan daar dan toch alleen maar duidelijkheid in geven?
In plaats van in stress te schieten zouden boeren en hun organisaties moeten aangeven een onderzoek best te vinden, mits zij ook een stem krijgen in het hoe en door wie.
Farmer_
@arie.j Een objectief onderzoek is niks mis mee.
kanniewaarzijn
@Farmer_ Precies! De vraag is: "WIE gaat dat onderzoek doen". Dat maakt nogal wat uit voor de uitkomsten.
matt
@arie.j omdat ik het om 3 uur op het journaal op de radio hoorde,
Dat gestigmatiseer word je een keer zat.

Letterlijke tekst weet ik niet meer maar werd zo gebracht,dat een vooraanstaand arts,geen andere oorzaak zag dan de megastal.

Ignas van bebber heet die,googel maar even op hem dan weet je zat.
puntertje
@arie.j Ja, ik denk ook dat Q-koorts veroorzaakt is door 4G, maar dat is nooit onderzocht.
Als je elk geval van spijkers op laag water zoeken wil logenstraffen met uitvoerige onderzoeken ben je nogal even bezig.
arie.j
Quote Reactie van @puntertje:
Ja, ik denk ook dat Q-koorts veroorzaakt is door 4G, maar dat is nooit onderzocht

Als je iets meer van Q koorts wist en 4G , dat was je ook bekend waarom het niet is
onderzocht 😁
+1
puntertje
@arie.j In Bergamo, Madrid, New York en de Oostenrijkse skigebieden, om maar een paar van de belangrijkste hot spots te noemen, is geen sprake van intensieve veehouderij. In Oost Brabant wel, waarom zou je dat dan gaan moeten onderzoeken. Je gaat toch ook niet zeggen dat de in gebieden met een zachte G zwaarder getroffen zijn dus dat je dat wilt gaan onderzoeken?
arie.j
Quote Reactie van @puntertje:
.j In Bergamo, Madrid, New York en de Oostenrijkse skigebieden, om maar een paar van de belangrijkste hot spots te noemen, is geen sprake van intensieve veehouderij. In Oost Brabant wel, waarom zou je dat dan gaan moeten onderzoeken. Je gaat toch ook niet zeggen dat de in gebieden met een zachte G zwaarder getroffen zijn dus dat je dat wilt gaan onderzoeken?

En waarom heb jij bezwaar zo'n tegen onderzoek?
Als er geen verband is, dan is men toch van het hele gezeur af?
Dat is toch alleen maar voordeel?
Maar zulke reacties als op dit prikbord, die geven voedsel aan de gedachte dat de boeren in Branbant bang zijn dat er werkelijk een verband is.
+1
George
@arie.j
Ach Arie alleen al zo dwaas dat ze het gaan onderzoeken. Ze proberen gewoon de boeren op te ruimen. Het is een smerig links spelletje wat er gespeeld wordt.
arie.j
Quote Reactie van @George:
Ach Arie alleen al zo dwaas dat ze het gaan onderzoeken. Ze proberen gewoon de boeren op te ruimen. Het is een smerig links spelletje wat er gespeeld wordt.

Je reageert zwaar en zwaar overdreven. Alsof vee nooit ergens de oorzaak van zou kunnen zijn.
Als de industrie onderzocht mag worden, zou ik niet weten waarom de landbouw niet.
Of ben je de enkele duizenden gevallen van Q koorts alweer vergeten? En welke nare ziekte gevolgen dat had?
+2
Farmer_
@arie.j Je weet toch zelf ook wel dat die (s)linkse kliek alles eraan doet om de veehouderij te linken aan alle problemen in de natuur , of ben je dat vergeten.
arie.j
Quote Reactie van @Farmer_:
@arie.j Je weet toch zelf ook wel dat die (s)linkse kliek alles eraan doet om de veehouderij te linken aan alle problemen in de natuur , of ben je dat vergeten.

Maar jij schijnt te vergeten dat de beste verdediging is ze de wapens uit handen slaan.
Je kunt nu wel erg naar doen omdat ze een onderzoek willen.
Maar als het niet komt, dan blijven ze (met wat verwante 'deskundigen') er nog vele jaren over door gaan. Heb je dat nu echt liever?
En verder vind ik de reacties van sommige boeren soms ook niet normaal meer. Dat keert zich op den duur echt tegen hen.
Vragen stellen en ergens kritiek op hebben, dat is in Nederland nog steeds een heel gewoon burgerrecht hoor.
Farmer_
@arie.j Sommige dingen kun je niet bewijzen, dat gaat een grijs gebied in wat die antiboeren globalisten gebruiken, de fake media helpt wel een handje.
+1
jammermaarhelaas
@arie.j

Wanneer een onderzoek werkelijk met open vizier uitgevoerd word, en dus ook de methode en de gegevens openbaar zijn, dan kan ik er niets op tegen hebben. Echter, we zien in een ander, heel actueel en verstrekkend dossier hoe geheimzinnig er met onderzoeksgegevens en resultaten wordt omgesprongen, hoe maatregelen worden doorgedrukt, maatregelen die qua omvang en gevolgen niet te rechtvaardigen zijn, zowel wat betreft beoogd resultaat als wat betreft kosten die gemaakt worden om dat resultaat te behalen.
En de regering lijkt gewoon door te stomen.
Dat boeren dan sceptisch staan tegenover een onderzoek naar de invloed van de veehouderij op corona kan ik goed begrijpen. We zijn te goed voor deze wereld waar het draait om macht. En dan is de boer een kleine minderheid, die recht in zijn gezicht uitgelachen wordt, een aai over de bol, en hij mag weer verder dromen. De heerseres van deze wereld leren hem wel wat ie moet.

Echter, er komt een dag, dan zal hen het lachen vergaan.
pieta
@arie.j Ik zou dan ook maar direct even een onderzoek op poten zetten naar de ziekenhuizen in dezelfde regio. Die kunnen zo het lijkt niet de zorg leveren die nodig is. Ook al zoiets wat je enorm graag wil uitsluiten zodat ze er niet meer over beginnen. Maar wat krijg krijg je dan bij zo'n onderzoek. Er zijn dus dingen verkeerd gegaan bla bla bla

Zoiets als de commissie Hordijk.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
ek. Er zijn dus dingen verkeerd gegaan bla bla bla

Niks bla,bla. het is wel zeker dat na afloop van deze corona crisis er een gedegen onderzoek (misschien ook nog een parlementaire enquête) komt naar hele het verloop en besluitvorming in deze crisis, inclusief ook het werken van de ziekenhuizen in die tijd en zeker die in het eerst getroffen gebied.
+1
Eenvoud
@arie.j ga toch wat nuttigs doen man.
arie.j
Quote Reactie van @Eenvoud:
@arie.j ga toch wat nuttigs doen man.

Als jij dat nou ook maar doet, dan zijn er 2 zinvol bezig.
pieta
@arie.j O ja, ik had er eigenlijk bij moeten zetten dat we eerst de ziekenhuizen ervan beschuldigen de oorzaak te zijn vd coronacrisis.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
O ja, ik had er eigenlijk bij moeten zetten dat we eerst de ziekenhuizen ervan beschuldigen de oorzaak te zijn vd coronacrisi

Dat is nieuw voor me, was dat alleen in Brabant?
+2
Jawis
@arie.j een onderzoek zal nieuwe resultaten aan het licht brengen waarvan links vind dat ze ook onderzocht moeten worden. Zodoende ontstaat er weer meer wantrouwen richting veehouderij. En dat is precies wat ze willen. Zij weten ook wel dat er geen verband is. Maar de negatieve aandacht is voor hen voldoende.....dat dat kwartje bij jouw maar niet wil vallen ......
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Jawis:
Zij weten ook wel dat er geen verband is. Maar de negatieve aandacht is voor hen voldoende....

Zo manipuleert men de menigte druppel voor druppel...
arie.j
Quote Reactie van @Jawis:
dat dat kwartje bij jouw maar niet wil vallen ....

Op mij maakt het eerder de indruk dat sommige boeren bang zijn dat er werkelijk wat verband is tussen de veehouderij daar en de gevoeligheid voor ziekten die met de longen te maken hebben.
Het zou me overigens niet verwonderen als er geen apart onderzoek kwam, maar dat het bij de algemene evaluatie werd meegenomen.
+1
pieta
@arie.j Volgens mij volg je de discussie niet helemaal. In Brabant hebben ze alvast de veehouderij de schuld/veroorzaker gegeven en dan zouden we dat moeten onderzoeken. Zo zou je dat dan ook kunnen doen met ziekenhuizen, ouderen, vakantiegangers etc. Daar gaat het mij om. Is gewoon een achterbakse manier om te proberen de publieke opinie te beïnvloeden. En daar ageer ik tegen.
Dat er wat onderzoeken gedaan gaan worden is logisch. Maar doe eerst gedegen, onafhankelijk onderzoek. Daarna komen de bevindingen en mogelijk conclusies. En dan ga je verder.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
@arie.j Volgens mij volg je de discussie niet helemaal. In Brabant hebben ze alvast de veehouderij de schuld/veroorzaker gegeven en dan zouden we dat moeten onderzoeken. Zo zou je dat dan ook kunnen doen met ziekenhuizen, ouderen, vakantiegangers etc. Daar gaat het mij om. Is gewoon een achterbakse manier om te proberen de publieke opinie te beïnvloeden. En daar ageer ik tegen.Dat er wat onderzoeken gedaan gaan worden is logisch. Maar doe eerst gedegen, onafhankelijk onderzoek. Daarna komen de bevindingen en mogelijk conclusies. En dan ga je verder.

In zoverre volg ik het wel dat ik zie dat ik zie dat Limburg bijna net zoveel en naar aantal inwoners meer corona gevallen zijn.
Oorzaak is een virus het eerst geconstateerd in China, ik dacht dat toch dat ieder wel zover was.
Schuld en oorzaak bij de veehouderij zoeken is alleen maar lachwekkend, net als die G5 straling (die er in Nederland nog niet eens is).
Maar het gaat niet over de oorzaak, maar over de gevoeligheid voor corona t.g.v. fijn stof in bepaalde Brabantse gebieden, net als in stedelijke gebieden.
omroepbrabant.nl/nieuws/3191195/…
En sorry, als ik daar woonde en burger was, dan zou ik ook voor onderzoek zijn.
George
@arie.j
Tja in Limburg zijn ze ook katholiek en vierden ze ook carnaval , vastenoavundj in hun geval.
+1
pieta
@arie.j Je zou ook eerst aan carnaval kunnen denken als verspreidingsevenement. En wellicht dat dat fijnstof waar dan ook van afkomstig er iets mee te maken kan hebben maar hadden dan niet al boeren op zijn minst ziek moeten zijn?
puntertje

(klik om te vergroten)

weurding
@puntertje 4 g 5 g zachte g.... ik zie een verband😳
KOC1981
Ach, als het echt een onafhankelijk onderzoek is vind ik het prima, maar zoals ik het nu lees is de uitslag weeral bekend.

tip aan de onderzoekers: gemeente Baarle-Nassau:

npo3.nl/brandpuntplus/dieren-vs-mensen/

Meeste koeien/inwoner (ook mestkalveren worden als koe geteld in het artikel) en ook voor varkens en kippen staat deze gemeente hoog in de lijstjes.
en een laag aantal corona slachtoffers

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
70
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
0