Voorzitter landbouworganisatie LTO: ‘Alleen voedsel voor Nederland produceren zou ontzettend dom zijn’

Calon, heeft paar goede opmerkingen in dit artikel, maar blijkbaar wil hij uit Landbouw Collectief
Originele beschrijving

‘De Nederlandse schappen liggen vol en dit zal zo blijven’, zegt Marc Calon, voorzitter van de Land- en Tuinbouworganisatie. ‘Niet alleen met wc-pa...

Deel dit topic

Reacties

+1
Porky
Ja ,want dan kan de helft v de boeren wel stoppen.
+2
mlkvhoudr
Volgens mij gingen alle partijen bezinnen of en hoe ze verder gingen met het lc niet alleen lto, wat mij opviel met het intervieuw van carola schouten bij nieuwe oogst dat ze pislink leek, ze lachte niet 1 keer. Dat gaf mij de indruk dat niet alleen wij ons genaaid voelen door de overheid maar dat zij zich ook genaaid voelde door het lc. Maar dat is maar een indruk naar aanleiding van lichaamstaal.
Uiteindelijk gaat er weer gepraat worden natuurlijk dit is nederland dus gepolderd zal er worden links om of rechtsom jr hebt elkaar toch weer een keer nodig
+14
Melkveehouder.
Die achterbakse schooier verdient een trap onder zijn ballen. Wat een verschrikkelijke matennaaier! Sorry voor mijn taalgebruik, maar beter onder woorden brengen lukt me gewoonweg niet meer.
+3
van Ittersum
@Melkveehouder. dus hoe nu verder?blijven schelden en verwijten maken? Kom dan tegelijk met iets waar we verder meekomen. Dus hup weer, niet naar de onderhandelingstafel maar gewoon met elkaar blijven praten en zoeken naar oplossingen. Dat is toch de enige weg voor de langere termijn, hoe je went of keert en of je nu voor of tegen bepaalde personen bent. Je hebt elkaar uiteindelijk toch weer nodig, is het vandaag niet dan morgen wel. Niets doen is iedereen die anti landbouw is sws op de gemakkelijkste manier in de kaart spelen. Elimineer dat!!!!!
+2
Melkveehouder.
Ik heb dat al vaker geschreven, kijk hoe MOB het doet. Die hebben eisen, zoeken de kansen in de wetgeving en dwingen zo het kabinet op de knieën. Simpelweg: wat (volgens de rechtspraak) voor ons als landbouw geldt, geldt evenzeer voor de andere sectoren. Het punt is dat je om als belanghebbende te worden ontvangen, je dit als vereniging/organisatie moet doen.als individuele boer ben je redelijk beperkt in het voeren van gerichte procedures vanwege her relativiteitsvereiste. @van Ittersum
+4
weurding
@van Ittersum de geschiedenis leert dat je beter af bent zonder sommige personen en dat je later een meute volk nodig bent om de schade van 1 man weer te herstellen
+2
George
@Melkveehouder.
Zo is dat , wat een vreselijke vent is het toch.
+1
marcel r
@Melkveehouder. Waar ben je het niet mee eens, in de beantwoording van Calon?
+1
Melkveehouder.
Het feit dat hij aangeeft verder te willen praten ondanks het feit dat het LC aangeeft hier weinig heil in te zien. Hij probeert mi de regie over te nemen en Schouten hiermee uit de impasse te trekken. Dit terwijl afgesproken was met één mond te spreken. Vandaar mijn ongezouten mening. @marcel r
+1
mlkvhoudr
@Melkveehouder. Hij geeft aan dat wat de lto betreft er door onderhandeld was, dat is wat ik er in lees. Het uitgangspunt van het lc was wij zijn niet t probleem maar willen wel onderdeel van de oplossing zijn, het heeft er alle schijn van dat de minister ons vooral ziet als onderdeel van de oplossing, maar dan wel op een manier dat zij kan shinen en wij de kosten hebben.

Ze moet een sector die niet gegroeid is maar zelfs gekrompen de laatste jaren niet de problemen in de schoenen schuiven van de sectoren die juist wel gegroeid zijn de laatste jaren.

Neemt niet weg dat elke ondernemer vrij moet zijn te verkopen aan de hoogste bieder en er een enorme vergrijzing in de sector is dus deels extern buiten de sector lijkt me weinig mis mee. Laat je t helemaal vrij loopt t platteland leeg.
+1
marcel r
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
hij aangeeft verder te willen praten

Dat is zijn mening. Het wil niet zeggen dat LTO dit ook gaat doen.
Maar het is zeker zinvol om hier over na te denken.
+1
mlkvhoudr
@marcel r
wat mij betreft word hier door mijn medeprikkers weer met een strooiwagen zout op een slak gestrooid
+2
arie.j
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Die achterbakse schooier verdient een trap onder zijn ballen. Wat een verschrikkelijke matennaaier! Sorry voor mijn taalgebruik, maar beter onder woorden brengen lukt me gewoonweg niet meer.

Wanneer iemand zich alleen als een dolgedraaide idioot weet uit te drukken, dan mankeert er wat aan.
Wie je bent weet ik niet, maar ik zou de dokter toch eens om wat rustgevende pilletjes bellen, ben je wel aan toe.
Argumenten zal ik verder maar niet naar vragen.
+2
Melkveehouder.
Jouw onbehouwen reactie zegt meer over jezelf dan over mij. Daarboven zegt het genoeg dat argumenten je niet interesseren. @arie.j
+1
arie.j
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Jouw onbehouwen reactie zegt meer over jezelf dan over mij. Daarboven zegt het genoeg dat argumenten je niet interesseren

Argumenten mij niet interesseren? Hoe kom je bij de onzin.
Het feit dat jij zo'n losse reactie neerzet tekent dat je niet normaal meer kunt reageren. Op dat moment tenminste.
=
Alleen al dat nogal wat akkerbouwers, heel de sier en bollenteelt en nog meer sectoren door de corona aan de rand of over faillissement komen zonder gerichte overheidshulp.
Dat alleen al rechtvaardig dat hun organisatie met de minister wil praten.
Wanneer je wat verder zou willen kijken en niet alleen als een dolle stier, dan zou je dat zelf ook kunnen zien.
Of moeten de Bloementelers, en akkerbouwers met volle aardappel schuren, soms naar FDF om hulp?
Melkveehouder.
Dan had je de argumenten netjes kunnen vragen zoals marcel r in plaats van onbeschoft reageren.

Uit je antwoord denk ik te weten waar je echte pijn zit: Calon moet (van jou) konten kruipen om voor jou(w sector?) financiële compensatie los te weken.@arie.j
arie.j
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Dan had je de argumenten netjes kunnen vragen zoals marcel r in plaats van onbeschoft reageren.

Wel ja, speel maar de vermoorde onschuld, en ga een ander maar van je eigen gedrag beschuldigen.
Echt niet normaal meer met je.
Melkveehouder.
Draaikont, lees je eigen commentaar eens @arie.j
weurding
@arie.j zou lto ze meer bieden dan een luisterend oor?
+2
Noordoost
Misschien een idee om die man een spreekverbod op te leggen 🤷🏼‍♂️
+5
George
@Noordoost
Beetje zichzelf respecterende organisatie had die vent al lang afgezet uit zijn functie en vervangen voor iemand die wel de taal van de meeste boeren spreekt!
+2
m uut m
@George
De taal van de boeren is voor de overheid misschien wel onverstaanbaar .
We weten 1 ding wel zeker namelijk dat FDF het niet gaat en kan regelen. Het hele bestuur bestaat uit gefrustreerde personen die hun blikveld vertroebeld .
Actie voeren is wat anders dan overleggen.
Of moet je praten van opleggen ?
+2
Melkveehouder.
Er als eens over nagedacht dat mensen gefrustreerd kunnen geraken als hun ‘belangenbehartiger’ een ‘belangen verkwanselaar’ blijkt zijn? En kun jij begrijpen dat de voorzitter mag blijven zitten ondanks dat hij dingen roept en doet waar de achterban het niet mee eens is? Is dit dan volgens jou de/een organisatie wat voor ons knokt?@m uut m
+1
Noordoost
@m uut m dus jij wil zeggen dat Jeroen van Maanen zn blikveld is vertroebeld ??
Volgens mij is hij juist de persoon geweest die het LC heeft opgericht
Dus ik heb 1000 keer meer vertrouwen in FDF dan in lto
Bestuur FDF zijn stuk voor stuk toppers
ALL4ONE

(is trouwens iedereen hier op het prikkebord al lid ?)
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Noordoost:
dus jij wil zeggen dat Jeroen van Maanen zn blikveld is vertroebeld

Daar noem je een van de weinigen op die het wel helder voor de bril heeft.
Maar we zullen het zien hoe het afloopt met het opgerichte collectief. Het is nu er op of eronder, wie durft welke keuzes te maken om over je te laten beslissen of toch nog invloed uit te kunnen oefenen?
@Noorderling Ik ken er een: ik wil er niet op en zeker niet onder
+2
Jaap40
@Noorderling Aalt Dijkhuizen was anders ook nogal helder in zijn bewoordingen. Zoals Calon doet trapt hij óók Dijkhuizen flink voor de schenen.
+1
m uut m
@Noordoost
Hij is bij het ministerieel overleg als vertegenwoordiger van het LC en niet als bestuurslid FDF doe dan ook geen overhemd aan met FDF logo.
+1
verbi
@m uut m Zal je tekst even corrigeren: IK weet zeker dat LTO het niet gaat en kan regelen. Het gehele bestuur bestaat uit gefrustreerde personen die hun blikveld vertroebeld.Minister vindt het geweldig om met LTO aan tafel intteresant te gaan zitten doen want dan krijgt ze haar zin. Gewoon een paar dagen lullen om niks en LTO het gevoel geven dat ze wat bereikt hebben en klaar. Nou die tijd hebben we wel gehad. FDF vertegenwoordigd een HELE grote groep laat die maar los gebeurt er tenminste eens een keer iets dan alleen dan oeverloos gezever.
m uut m
@verbi!
Ze hoeft niet te overleggen met de landbouw hé.
Weidezicht
@George of in ieder geval zwijgt als het nodig is.
+8
Tinus
Ik weet dat veel Prikkers het niet met me eens zijn, maar Calon behartigd de belangen van boeren hier beter dan FDF. Een alles of niets instelling helpt je bij de onderhandelingstafel niet verder, vooral niet als de besluiten ook prima zonder jou genomen kunnen worden.

Kijk naar de vooringenomenheid van de vraagstelling. Dat is niet alleen de Volkskrant die er zo over denkt, dat is een groot deel van de bevolking. Terecht of niet, daar heb je mee te dealen.

Calon gaat hier goed mee om door deels met ze mee te gaan en daarna de nuance te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het publiek van de Volkskrant meer informatie over (en begrip voor) de boeren standpunten krijgt, dan wanneer je in elk antwoord de middelvinger opsteekt naar de vraagsteller en haar publiek.

Quotes als deze zou iedereen paraat moeten hebben, omdat dit begrijpelijk is voor het Volkskrant publiek zonder ze uit te schelden voor boerenhater:

Quote:
De Duitse auto-industrie is ook afhankelijk van de export. Dus maar weg met die exporterende sectoren? Tata steel dicht. ASML alleen voor Nederland produceren. En de landbouw ook. Terwijl export een relatief begrip is. Een tomaat die van Californië naar New York gaat heet geen export, van het Westland naar Polen heet dat wel zo, terwijl de afstand veel korter is.

Daarnaast is het LTO de enige die in gesprek is met de overheid over de Corona problematiek van dit moment.

Het FDF zou er goed aan doen om good cop, bad cop te spelen, sámen met het LTO.
+3
royale
@Tinus Het zou de LTO sieren om in het LC te blijven net zoals de andere partijen dat doen. Het is zwak om nu uit te stappen op een cruciaal moment. Samen sta je altijd sterker dan alleen. Volgens mij ligt dit ook aan de basis van LTO. Ik ben benieuwd wat Trynke van de uitspraken Calon vindt.
+2
gerrie-hul
@Tinus Ach ja lto weet het zoals gewoonlijk veel beter ze zijn niet voor niets zoveel leden kwijt geraakt Dat beter weten is niet van vandaag of gisteren Dat is al heel lang aan de hand
marcel r
Quote Reactie van @gerrie-hul:
ze zijn niet voor niets zoveel leden kwijt

Waar baseer je dat op?
gerrie-hul
@marcel r Het is denk ik beter dat je de realiteit onder ogen ziet
+4
marcel r
@gerrie-hul
Ik zie in onze regio, buiten de stoppers geen opzeggers.
Tevens melden zich nieuwe leden aan.
Ik denk dat de leden heel goed door hebben wat LTO voor hen betekent.
Dit prikkebord doet helaas vaak geen goed aan de waarheid.
+2
Het is vermakelijk en daarnaast in triest om te zien hoe lto met het collectief omgaat
En dan speciaal door de hoogste baas Calon
Wanneer je gezamenlijk inzet levert ga je niet continu je plek in het collectief in het openbaar ter discussie stellen
Je doet mee of stapt op
De manier waarop nu toneel gespeeld wordt is niet overtuigend maar ronduit sneu
Op deze manier kan lto geen geloofwaardige partner in het collectief zijn
Mijn advies: niet lullen maar poetsen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0