Droog

Hier in de achterhoek kunnen we al weer een beste bui gebruiken. Groene weidemeststof werkt goed. De korrelkunstmest ligt er nog bovenop. De eerste regeninstallaties draaien alweer.

Deel dit topic

Reacties

Groene weidemeststof😂
Hier wit met af en toe een oranje korrel
diekman
Werkt wel goed. Percelen die eind februari gedaan zijn kleurt donker groen. Veel zwavel en kali extra's.
+1
spotmelker
Quote Reactie van @diekman:
Percelen die eind februari gedaan

Hier een blok 2e jaars gras/witte klaver waar zoveel staat dat de koeien het niet voor kunnen blijven. Op nieuw ingezaaid land is en blijft het nog schraal en bruin/rode punten. Geef alleen maar aan dat er dit jaar op gronden die na de Kerst berijdbaar (geweest) zijn veel te laat bemest zijn. De groei had er al in kunnen zitten voordat het droog werd.
+3
casev
@spotmelker helemaal mee eens. Met een winter als deze heeft het gras niet stilgestaan, en had eind januari makkelijk een paar kuub mest kunnen hebben. Niet meteen 35kuub uiterraard, maarja....op papier weten ze het beter in denhaag.
@diekman Hoe meer hoe donkerder de kleur
Is algemeen bekend
diekman
70 kg N maaipercelen en 55 kg N weidepercelen
verbi
@diekman Uit drijfmest? Met wat voor werkingscoefficent werk je dan 60 of 80%.
diekman
@verbi Dit uit groene weidemeststof. Alles bemest met 25 m3 rundveemest. Weidepercelen eerst afgeweid daarna groene weidemeststof bemest.
+4
familie pelle
@diekman
Quote:
. groene weidemeststof.

Tja, ze weten het een mooi naampje te geven. Eerst betalen om er mest heen te brengen, daarna betalen om het weer terug te nemen zonder dat je precies weet wat er allemaal doorheen geknoeid is. En dan vooral allemaal roepen dat het geweldig is zodat dit de toekomst is. Ik heb liever een verruimde derogatie, alle onderzoeken tonen aan dat dit kan zonder meer uitspoeling!
+1
diekman
@familie pelle Ik heb liever ook 75 m3 mest op jaarbasis met minder kunstmest en behoud van organische stof. Ik hoop dat dit ook in de nieuw mestwet vast komt te liggen.Je moet op moment roeien met de riemen die je hebt.
@familie pelle Je krijgt er vast geen analyse bij van de overige stofjes die er in zitten
@familie pelle Je kunt wel een uitroepteken typen maar behalve een paar rundveeboeren zit iedereen op een 180 graden andere koers
Blijf hopen!
familie pelle
@Christo4.0extendedversion
Quote:
. Blijf hopen!

Hopen doe ik op de wc. Verder is het een mening en ja , die doet er niet toe, net als de jouwe.
@familie pelle de mijne is een onderbouwde
Maar doet er ook niet toe😜
komelker 2
Zonder regen heeft bemesten en doorzaaien geen zin.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0