Minister verontwaardigd over ‘stikstofshoppen’: ‘wat Brabant heeft gedaan, keur ik echt ten zeerste af’

DEN BOSCH - Landbouwminister Carola Schouten heeft geen goed woord over voor het Brabantse besluit om de stikstofruimte van vier veehouderijen in andere provincies op te kopen. ,,Ik was tamelijk verontwaardigd toen ik het hoorde. Het is buitengewoon oncollegiaal”, zo laat de minister weten in een interview met boerenvakblad Nieuwe Oogst: nieuweoogst.nl/nieuws/2020/…

Deel dit topic

Reacties

+12
Frans1
Je kunt verontwaardigd zijn, maar het gebeurt onder jouw leiderschap
+3
Realisme
Denk vooral dat ze vind dat er te veel betaald is
Biestie
Idd, laat ze er dan wat aan doen
BertK
Ze snapt het niet. Zo werkt het RIVM model gewoon. NOx stopt niet bij de provinciegrens.
cs-agrar
Quote Reactie van @BertK:
. NOx stopt niet

en is ook geen nh3
+1
jg
Handel met voorkennis noemen ze dat .
+17
kanniewaarzijn
Ik zat vanmiddag eens te denken.....andere samenstelling van het veevoer om huizen te kunnen bouwen.....Hoe gestoord moet je eigenlijk zijn om je hiermee bezig te houden??
kanniewaarzijn
Ik zat vanmiddag eens te denken.....andere samenstelling van het veevoer om huizen te kunnen bouwen.....Hoe gestoord moet je eigenlijk zijn om je hiermee bezig te houden??
+4
ted9
@kanniewaarzijn Hoef je niet gestoord voor te zijn. Als je ergens geen verstand van hebt onzeker bent en eigenlijk nergens goed in bent neem je gewoon over wat je word aangedragen.
+1
Jannus
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Ik zat vanmiddag eens te denken

Lukte dat dan..?? 😆😁
kanniewaarzijn
@Jannus Als je maar lang genoeg oefent..
Jannus
@kanniewaarzijn Kan nie waar zijn !! ...🤣😁😂
+1
demelkboer
Allemaal even Robert ellerkamp zijn column in vee en gewas of veldpost lezen. Dan weet je welk smerig spel dr gespeeld wordt
mlkvhoudr
weurding
En zo probeert ze even de kritiek op haar eigen af te leiden.....👎
Weidezicht
Ze baalt er hooguit van dat de provincies niet in eigen provincie maar daarbuiten kopen. Oncollegiaal zegt ze. Ze is dus niet verontwaardig DAT er boeren opgekocht worden. Verloren strijd, het is gedaan.
Weidezicht
Ze doen wel verontwaardigd die provincies, maar achter de schermen vinden de meeste dit toch prima. Beetje verontwaardigd doen voor de buhne. Allemaal show, net zoals ex min. Bruins. Die is gewoon weggestuurd. Mocht ff onwel worden, en de volgende dag eer aan zichzelf houden. Met geld van de burger beetje grondgebied verwerven, mooi de stikstofruimte hebben om te bouwen, en dus goede sier maken bij de burger. Hoe komen ze anders aan stikstofruimte? Met voor de burger impopulaire maatregelen. Ze vinden dit prima zo.
Gerrit v Schaick
Wat gebeurt er met de dier/fosfaat rechten van zo'n bedrijf als provincies shoppen in andere provincies? worden die doorgehaald?
Weidezicht
@Gerrit v Schaick nou, die zullen ze innemen, en die tellen dan ook niet mee als reductie voor de sector, maar kun je over paar jaar wel weer kopen. Zo trekken ze nog meer geld uit de sector?
+3
Peterr
En wie had daar eigenlijk toestemming voor gegeven....?

(klik om te vergroten)

+2
Pluto
@Peterr Das had sie nie gewust !!.
Schouten verontschuldigd
LC verontwaardigd
Nevedi ook al

Leven ze allemaal in een soort droomwereld waaruit ze langzaam ontwaken en in de harde realiteit terecht gekomen zijn of spelen ze keigoed toneel?
Weidezicht
@Christo4.0extendedversion de provincie toneel zoals ik al schreef.
oubi
Iedereen roept over de ammoniak die ze gekocht hebben van 6 bedrijven. Maar ik hoor niemand wat over de uitgekochte bedrijven bij moerdijk die plaats moeten maken.
buorman
Quote Reactie van @oubi:
over de uitgekochte bedrijven bij moerdijk die plaats moeten maken.


Die hebben mss wel geluk gehad .......................
Albert Altena
Onbegrijpelijk.
NH3 waar een plant van kan groeien inwisselen voor een stof NOx waartegen je mondkapjes moet dragen.
kanniewaarzijn
@Albert Altena Geld (en geldingsdrang) is in dit land belangrijker.
Jannus
Quote Reactie van @Albert Altena:
Onbegrijpelijk.

Klaver en Jetten begrijpen het wel,als je er veel van opsnuift denk je dat je een goed politicus bent....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0